Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Forse opleving

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

265 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 september 2012 09:29
    [quote alias=SmitR id=6471252 date=201209141601]
    [...]

    Sorry maar zelfs dat kan ik niet terugvinden, eigenlijk onveranderd over de laatste 5 jaar: www.marketwatch.com/investing/index/DXY

    Heb het ook even aan onze Zimbabwaanse trainee nagevraagd, maar toen hij uitgelachen was en de tranen uit zijn ogen gewreven had vertelde hij me dat ik me over hyperinflatie in mijn levensdagen in mijn land niet druk hoefde te maken. Verdiep je eens in het fenomeen zou ik zeggen: papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstr...

    Vraag me ook af waaarom iedereen denkt dat QE inhoudt dat je geld bijdrukt, is in feite niet meer dan een asset swap: pragcap.com/qe3-a-brief-analysis .

    Met betrekking tot de ontwikkeling van China en de andere BRICs landen, goede zaak gun het de mensen daar van harte. Hier gaat zich uiteindelijk wel een balans vormen, wordt af en toe wat lastig maar zie niet in waarom dat zou moeten betekenen dat het welvaartsniveau in de rest van de wereld dramatisch afneemt. Ooit gehoord van technologisch innovatie?

    [/quote

    Morgen SmitR,

    Goed geslapen? Woon je in de USA misschien?

    Wat betreft die hyperinflatie is het allemaal overdreven om aan te nemen dat het snel zal gaan en ik moet ook zeggen dat ik het ook wel met een flinke korrel zout neem hoor. Meer persoonlijke frustratie denk ik omdat ik vind dat de BB oplossing gruwelijk fout is voor de economie in de USA.

    De FED koopt dus financial assets van de banken, zodat hun reserves toenemen. De grote vraag is dan voor mij wat die banken met die vergrote reserves gaan doen? Meer uitlenen of zijn ze nog steeds terughoudend? Ik ben bang dat het uiteindelijk in de winst gaat verdwijnen van de grote banken. Ik zie het hier in mijn land ook. De risicopremie die de banken betalen op hun leningen is behoorlijk gedaald, maar de huishoudens merken er nog niets van. Kan natuurlijk zijn dat de banken een tijdlang wat hebben moeten toegeven op hun rentemarges om hun klanten te binden, maar uiteindelijk profiteert de bank het meeste.

    Wat je nu dus ziet is een zwakkere Dollar, dat zie je toch wel?? (je hebt gelijk over een periode van 5 jaar, kan ik niet omheen, maar het is maar net welke termijn je aanhoudt). Die zwakkere Dollar zorgt voor een betere export, maar buitenlandse producten worden duurder. Dat zou voor wat betreft buitenlandse aankopen tot een hogere inflatie moeten leiden. Gelukkig kan de USA veel binnenlands aanleveren en dat geeft de kans de concurrentie te vergroten met producten uit andere landen, mits daar de inflatie lager is.

    Wat merkt de consument in de USA? Iets lagere rente? De rente is al belachelijk laag. Meer besteedbaar inkomen zie ik niet zo snel door dit soort maatregelen. De binnenlandse producten worden misschien wat goedkoper tov importproducten?

    Maar waar ik mij het meest zorgen om maak is welke producten de FED gaat opkopen. Worden de meest risicovolle producten opgekocht, zoals sub-prime hypotheken of houdt men het bij stabiele swaps? Als het eerste het geval is wentelt de winst-ingestelde bank het risico af op een staatsorgaan. Dus als dat misgaat is er maar één groep de pisang; de belastingbetaler. Het meest getroffen wordt de "gewone" man met een normaal inkomen volgens mij.

    Ik zit duidelijk niet zo dicht op dit soort materie als jij, maar ik vind het erg interessant om er over te leren en ik vind het ook geen probleem als iemand mij overtuigen kan van een andere visie.

    Weet je, over het algemeen werk ik gewoon dagelijks lekker en ik heb een heerlijk leven. Ik heb het economisch goed en ik ben in een goede conditie. Dat is voor mij het belangrijkste. Wat die centrale banken verder verzinnen hou ik bij als een hobby, maar ik lig er niet wakker van. Ik zou het wel jammer vinden natuurlijk als ik mijn hypotheekrente ineens de lucht in zie vliegen, omdat er zulke geweldige besluiten worden genomen.

    Noorwegen heeft trouwens sowieso een uitzonderingspositie, omdat zij het oliefonds hebben dat zorgt voor een jaarlijks overschot op de kas dat belegd wordt in het buitenland. In het ergste geval zou een globale economische crisis betekenen dat er op lange termijn te weinig geld is om toekomstige pensioenen te financieren.

    Een fijne zaterdag!
  2. [verwijderd] 15 september 2012 09:35
    quote:

    SmitR schreef op 14 september 2012 23:31:

    [...]

    Weet ik zo net nog niet, Dow zit tegen majeure weerstand aan te drukken. Eerst een paar dagen een tikkie terug lijkt me waarschijnlijker. AEX misschien nog wat ruimte up tot zeg 341.5, maar rek lijkt er een beetje uit te zijn. Blijf zelf tot die tijd even lekker aan de zijlijn.


    Duidelijk plaatje, en mee eens. Een tik(kie) terug Jaap!. Ik zit nog short op de korte termijn, maar ik verwacht geen grote terugval. De Turbo´s laat ik langer lopen, ik verwacht itt Bas nog geen snelle aanval op de 345. Ik verwacht maandag al twijfel op de markt en een bescheiden rode dag. De DOW overtuigde ook al niet, o.a. door de weerstand die je noemt.
  3. Kinghe 15 september 2012 10:54
    Ondertussen al 14de week op rij stijgen, feest!
    Mid -en smallcaps beginnen net mee te doen...

    Ik denk pas aan short onder vangnet 333
    Steil stijgende trend verzwakt (bij die -0.01% weten jullie nog?)

    Bovendien is, sinds begin BAS' correctie, de index niet meer dan -1 / -1.25% gesloten.

    Fijn weekend :)
  4. Kinghe 15 september 2012 16:56
    quote:

    Kinghe schreef op 15 september 2012 16:55:

    Voordien schreef ik reeds dat we voorlopig enkel met nieuws uit Athene rekening moeten houden:

    Grieks 'rapport' pas eind oktober

    Pas in de tweede helft van oktober beslissen de europartners over de toekomst van Griekenland in de eurozone. Dat maakte eurogroep-voorzitter Jean-Claude Juncker bekend. Sommige bronnen spreken van uitstel tot in november, tot na de Amerikaanse verkiezingen.

    Het rapport van de trojka van internationale geldschieters, EU en IMF, over Griekenland, is ten vroegste begin oktober klaar, voegde Juncker eraan toe. De Griekse regering is nog in onderhandeling met de trojka over grote delen van het besparingsplan van 11,5 miljard voor de jaren 2013 en 2014.

    De ministers van Financiën van de eurozone zijn alvast iets positiever ingesteld tegenover Athene. Maar iedereen wacht op het rapport van de trojka om positie te kiezen, erkent ook de Belgische minister van Financiën, Steven Vanackere. 'Als de bereidheid tot hervormen duidelijk is doorgedrongen, zal dat de toon tegenover Griekenland zeker beïnvloeden', voegt hij eraan toe.

    Athene hoopt van de europartners twee jaar extra te krijgen om de beloofde hervormingen door te voeren. Griekenland zegt dat dit uitstel geen geld kost. Ook die vraag om uitstel zal dus pas in oktober of later worden beantwoord.

    Bij de aanvang van de bijeenkomst van de ministers van Financiën van de eurogroep, vrijdag, toonden verschillende van de 'hardliners' begrip voor de Grieken. Tijdens de vergadering zelf werd er evenwel niét over gesproken.
    Geen geld, wel tijd

    'Griekenland heeft een ambitieuze begroting opgemaakt. We gaan het land de tijd geven dat het nodig geeft. Extra geld waarschijnlijk niet', verklaarde Maria Fekter, de Oostenrijkse minister van Financiën. Haar Nederlandse collega Jan Kees De Jager verwoordde het zo: 'Als het begrotingstekort groter uitvalt dan verwacht ten gevolge van de slechte economische toestand, kunnen we Griekenland meer tijd geven. Maar er komt geen extra geld.'

    Ook IMF-topvrouw Christine Lagarde acht verlegingen voor de Grieken 'het overwegen waard'.

    Athene moet van het driespan Internationaal Monetair Fonds-Europese Centrale Bank-Europese Commissie meer dan 11 miljard euro besparen om zich te verzekeren van de volgende schijf noodhulp van 31,5 miljard euro.

    Naar verluidt dringt de trojka aan op zwaardere sociale inspanningen, onder meer een zesdaagse werkweek en pensioen op 67. Beide maatregelen zijn onaanvaardbaar voor de kleine linkse regeringspartij. Die dreigt er nu mee de coalitie op te blazen, wat de onrust over Griekenland opnieuw kan aanwakkeren.

    Ook in Portugal is er verzet tegen de opgelegde besparingen en hervormingen. De socialistische oppositie trekt haar steun terug aan het hervormingsplan van de troika. Ook al kreeg Portugal eerder deze week een jaar extra tijd om het begrotingstekort te verminderen tot 4,5 procent van het bbp.

    Bron: de tijd

    C okt, P okt of premie okt?

    M.v.g.
  5. [verwijderd] 15 september 2012 18:05
    quote:

    barcus schreef op 15 september 2012 17:58:

    Ik ga voor de calls .

    Er zijn geen alternatieven meer om te beleggen voor de gewone burger.

    Met de hogere inflatie zijn obligaties , staatsleningen en spaarboekjes dikwijls verlieslatend als belegging .

    GTS B
    Met die redenatie kun je beter puts schrijven: gaat het omhoog, steek je premie in je zak, blijft het gelijk ook, zakt het, dek je de boel af, met andere woorden 2 van de 3 mogelijkheden rollen jouw kant op en tegen de derde kun je je indekken..;-)))
    ( wel saai ik weet niet of Kinghe dat zoekt...)
  6. barcus 15 september 2012 18:17
    quote:

    sarah2005 schreef op 15 september 2012 18:05:

    Met die redenatie kun je beter puts schrijven: gaat het omhoog, steek je premie in je zak, blijft het gelijk ook, zakt het, dek je de boel af, met andere woorden 2 van de 3 mogelijkheden rollen jouw kant op en tegen de derde kun je je indekken..;-)))
    ( wel saai ik weet niet of Kinghe dat zoekt...)
    Is ongeveer wat ik doe . heb lange termijn calls dec 2013 MT . Schrijf daarop calls , das mijn basis .
    Daarnaast koop ik bij per euro dat de koers daald , en verkoop ze weer telkens er 1 euro terug bij is .

    GTS B
  7. [verwijderd] 15 september 2012 18:33
    quote:

    barcus schreef op 15 september 2012 17:58:

    Ik ga voor de calls .

    Er zijn geen alternatieven meer om te beleggen voor de gewone burger.

    Met de hogere inflatie zijn obligaties , staatsleningen en spaarboekjes dikwijls verlieslatend als belegging .

    GTS B
    Ik ben en blijf een aandelenmannetje :-P

    en dat is en blijft mijn vertrekpunt

    Daarnaast bedrijfsobligatie, vastgoed en commodities

    en das al jaren genoeg om profit te halen

    in mijn ogen maakt het niet zoveel uit waar in belegt

    of wat je doet, als je maar snapt wat je doet

  8. [verwijderd] 15 september 2012 18:33
    quote:

    barcus schreef op 15 september 2012 18:17:

    [...]

    Is ongeveer wat ik doe . heb lange termijn calls dec 2013 MT . Schrijf daarop calls , das mijn basis .
    Daarnaast koop ik bij per euro dat de koers daald , en verkoop ze weer telkens er 1 euro terug bij is .

    GTS B
    als dat voor jou goed werkt prima ! En ik heb er een hekel aan om eerst geld uit te geven en dan te kijken hoe ik het terug kan verdienen.... Dus ik redeneer als Kolenboer, we harken met de backspreads eerst geld binnen en kijken dan hoe we het binnen kunnen houden...Het is net waar je je prettig bij voelt. Er zijn ook mensen die de spanning en de kick geweldig vinden, ook prima ! Zolang je je eigen doelen maar hoog in het vaandel houdt, vind je vanzelf, na er fatsoenlijk naar gekeken te hebben, wat het beste bij je past ! ;-))
  9. [verwijderd] 15 september 2012 18:35
    quote:

    fredjeans schreef op 15 september 2012 18:33:

    [...]

    Ik ben en blijf een aandelenmannetje :-P

    en dat is en blijft mijn vertrekpunt

    Daarnaast bedrijfsobligatie, vastgoed en commodities

    en das al jaren genoeg om profit te halen

    in mijn ogen maakt het niet zoveel uit waar in belegt

    of wat je doet, als je maar snapt wat je doet

    Helemaal mee eens ! Je moet goed kunnen blijven slapen, dat is waar ik op let.... ;-)) alleen dat snappen wordt nog wel eens verwaarloosd...
  10. [verwijderd] 15 september 2012 19:01
    quote:

    sarah2005 schreef op 15 september 2012 18:35:

    [...]
    Helemaal mee eens ! Je moet goed kunnen blijven slapen, dat is waar ik op let.... ;-)) alleen dat snappen wordt nog wel eens verwaarloosd...
    Wijze woorden Sarah!

    zonder slaap geen rust in het koppie
    geen heldere blik, geen gezonde redenatie

    maar bovenal verwaarloosd je zelf niet
    dan komt het snappen van zelf wel ;-))

  11. [verwijderd] 15 september 2012 19:32
    k ga maandag maar eens mijn Kolenboer Iron Condor opzetten. Maar dan voor november en 10 pnt afwijkend:

    Koop put 300 of 295
    Schrijf put 310 of 305

    Koop Call 370 of 375
    Schrijf Call 360 of 365

    quote:

    andromeda 68 schreef op 15 september 2012 18:08:

    Zelfs de CALLS is K@#$T , gekocht op 329 de call 340 maar ja de 340 schijnt een onmogelijk te halen horde te zijn , voor deze kreupele aex .
    Alleen schrijvers maken winst in deze bizarre tijden
  12. [verwijderd] 15 september 2012 19:34
    quote:

    kolenboer schreef op 15 september 2012 19:29:

    En we gaan niet stijgen, we gaan eerst even een beetje dalen. Misschien 10 punten? En dan begint de flashrally, een blow off, en dan...
    Euh.... Maandag eerst nog stijgen toch?

    Om de laatste twijfelaars nog binnen te halen

    dan pas kunnen we naar beneden ;-))

265 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links