Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fondsenrondje: AEX onderaan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Teleurstelling 28 juni 2017 14:22
    Ja dat vind ik ook brievenbus. Nick een normale vraag: gisteren een behoorlijke sprong van SBM, volgens jullie door stijgende olieprijs. Dat klopt ook. Nu olieprijs fractie lager en toch gast SBM hard onderuit. Ik vind het dan niet begrijpelijk dat jullie zeggen: SBM lager door olieprijs. Trouwens Shell nu in de plus?!?!
  2. forum rang 7 ff_relativeren 28 juni 2017 16:04
    @ Brievenbus en @ Kersestruik ;

    RD Shell is veel meer dan een oliebedrijf. En reageert veel minder op de dagelijkse volatiliteit van de prijs per barrel ruwe olie.

    SBM Offshore is niet direkt afhankelijk van de olieprijs omdat het geen olie verhandelt, maar het bedrijf is wel afhankelijk van het investeringsklimaat in de oliebusiness, voor nieuwe orders. Daarmee reageert SBM iets sterker dan Shell op de moodswings.

    Beide bedrijven zijn deels afhankelijk van alles wat er gebeurt in en rond Brazilië. Shell vanwege toenemende investeringen, en SBM Offshore omdat het rond de 60% van haar jaaromzet uit dat land haalt.

    Op dagen dat er verkeerd nieuws over dat land in de pers verschijnt,
    zien we beide aandelen reageren op de beurs. Zelfs als de olieprijs er rustig bij ligt.

    Voor wie meent dat een berichtje op een IEX forumdraadje de beleggers van een specifiek aandeel kan wakker schudden, ... @ Chela haalt op het SBM Offshore draadje (on topic juni draadje) een artikel tevoorschijn over de Braziliaanse scheepswerf Brasa. Het bedrijf SBM Offshore heeft een groot financieel belang in die werf. Je zou het plausibel kunnen noemen dat er wat verkopen ontstaan bij slecht nieuws. ... Als je tenminste meent dat een berichtje op een IEX forumdraadje een dergelijke impact kan hebben.

    In het onderhavige geval van SBM Offshore ; zij hebben ook belangen in een scheepswerf in Afrika, en ook daar loopt het niet goed. Nu beide werven, in Afrika en Zuid Amerika, aan de noodrem gaan hangen, zou je nog steeds kunnen stellen dat dit een fenomeen is dat hoort bij een achterblijvend investeringsklimaat. En dat het bedrijf de tijd zal moeten uitzingen ..
    Of je ziet het als een reden waarom de beurskoers wat sterker dan normaal reageert.

    Tot slot @ Brievenbus en @ Kersestruik, in plaats van te katten naar een marketwatcher bij IEX .. zou je ook zelf wat huiswerk en nazoekwerk kunnen doen. En met inhoudelijke ondersteunende berichten kunnen komen waar marketwatchers iets mee kunnen.
    Wie weet, kom je een keer met dusdanig inhoudelijk nieuws dat de marketwatchers het doorgeven aan hun collegae bij AEX, en er korte tijd later een column over geschreven wordt ...

    Zo kan het ook @ Brievenbus en @ Kersestruik ...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links