Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Alex van Binck presteert sterk'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr.Windows 13 maart 2015 14:05
    Beleggen is niet per jaar (of per dag!) maar van langere duur. Geduld is een schone zaak. Alex is een mooi en goed product, ook al ben ik geen klant van ze. Het geautomatiseerd aan en verkopen is zonder emotie. Juist emotie levert van die grillen op dat je te vroeg verkoopt of te laat verkoopt :) Iedere IEX-er kent wel zo'n moment, toch?
  2. [verwijderd] 13 maart 2015 15:00
    Ik vind het eerlijk gezegd wel lachen. De aasgieren van vermogensmonitor krijgen waarschijnlijk een lastiger case. En jongens laten we elkaar geen mietje noemen; iedereen met een klein beetje verstand moet toch doorhebben dat die reclamecampagne van Alex de rendementen over zo'n beetje de mooiste jaren in 100 jaar lieten zien. Maar om dan gelijk met claims te komen als in een jaar de resultaten zwaar tegenvallen, vind ik zwak. Maar het is tegenwoordig nogal makkelijk, als iets tegenvalt, ligt het aan het niet nakomen van de zorgplicht of een ander slap argument. Dat er bij de belegger ook nog een stuk verantwoordelijkheid ligt, wordt gauw vergeten. By the way; ik heb op het moment geen aandelen Binck.

  3. Kritisch 13 maart 2015 15:26
    De titel 'Alex van Binck presteert sterk' behoeft enige nuance. Ik ben zo'n klant die nog steeds onder de waarde van 31-12-2013 zit met zijn Alex Vermogensbank portefeuille. Ik ben gebleven omdat ik er van uitging dat na zo'n slecht 2014 alles op alles gezet zou worden om het systeem te verbeteren. Laten we wel nuchter blijven de beurs is extreem gestegen in de eerste 10 weken van 2015 of het dan zo'n geweldige verdienste is van een vermogensbeheerder om rendement te halen weet ik niet, je kunt het pas beoordelen als ze het elk jaar beter dan de indez doen. Pas maar op voor de marketingmachines.
  4. [verwijderd] 20 maart 2015 16:03
    Als je je vermogen belegt doe je dat op langere termijn. Als het eens een jaar tegenslaat ben je niet geschikt om bijvoorbeeld bij Alex te gaan. Vermogensbeheerders hanteren een minimumtermijn van eigenlijk 10 jaar en natuurlijk nog veel verder. Vijf jaar is eigenlijk relatief korte termijn om conclusies te trekken.
  5. [verwijderd] 15 mei 2015 13:13
    Het gaat nog spannend worden met Alex:

    U ontvangt dit bericht omdat u zich eerder bij ons hebt ingeschreven om geïnformeerd te worden over het vermeende verzuim van BinckBank N.V. inzake het vermogensbeheer van Alex Vermogensbank.

    Dit bericht staat los van de (eventuele) persoonlijke berichten die wij u sturen (als u gebruik maakt van onze dienstverlening).
    U kunt zich voor verdere – algemene – berichten (telkens) uitschrijven onderaan iedere bericht dat wij via ons algemene mailsysteem sturen.

    We hebben inmiddels vele tientallen dossiers onderzocht en steekproefsgewijs vergeleken. Daaruit zijn bevindingen voortgekomen waarvan we u er drie voorleggen daar deze naar onze mening duiden op een gebrekkige administratie van Alex.

    1.
    We hebben geconstateerd dat het kwartaal-overzicht over het derde kwartaal van 2014 in de onderzochte dossiers niet deugt:
    a. De optelling van de percentages achter de effecten welke op 30 september 2014 in portefeuille zouden zitten, saldeert (samen met de kaspositie) niet naar 100% (komt doorgaans op circa 120% uit).
    b. De optelling van de bedragen achter de effecten welke op 30 september 2014 in portefeuille zouden zitten, saldeert niet naar het bedrag dat er boven wordt vermeld.
    We hebben gesteld dat er sprake is van een gebrekkige administratie.

    2.
    We hebben voor een klant geconstateerd (eerste uit een steekproef!) dat het aantal transacties in de ETF AAA-AA Government bond niet overeenkomt met de hoeveelheden die eind juni 2014 en eind september 2014 vermeld worden. Er kwamen enige tientallen stukken tekort. We hebben de AFM geïnformeerd dat er naar ons idee sprake is van een short positie of een gebrekkige administratie.

    3.
    Ons heeft een bericht bereikt van een belegger die heeft geconstateerd dat de weergave van het rendement (in de grafiek “Rendementsontwikkeling”) niet overeenkomt met het werkelijke rendement. De adviseur van deze belegger (NIET de Vermogensmonitor) heeft inmiddels om opheldering gevraagd bij Alex. Vermoed wordt dat het systeem van Alex niet juist omgaat met stortingen en/of onttrekkingen.
    We hebben navraag gedaan bij Alex en de AFM geïnformeerd.
    We zullen vooralsnog niet in alle dossiers op zoek gaan naar deze gebreken. We wachten eerst de reactie van Alex af.
    Natuurlijk kunt u zelf uw dossier op bovenstaande items controleren. We verzoeken u echter dringend om ONS niet te informeren over het eerste item.

    Hoe controleert u de tweede bevinding in uw eigen dossier?
    Selecteer een fonds (bijvoorbeeld de ETF AAA-AA Govern Bond….) en ga na hoeveel stuks er per 30 juni in uw portefeuille vermeld staan. Tel daar alle aankooptransacties bij op en trek alle verkooptransacties (uit het derde kwartaal van 2014) er van af. Vergelijk de uitkomst met het aantal dat per 30 september in uw portefeuille staan vermeld. Het aantal moet overeenkomen.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links