Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weer fraudegeval Imtech?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

37 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Tradingmate 4 november 2014 22:59
    quote:

    pieren schreef op 4 november 2014 22:36:

    Hoi ajk, bij jullie interview met van de aast gaf ik vantevoren vragen door aangaande of ze de volgende emissie wel op tijd zouden aankondigen. Hij komt er begin 2016 aan en ik reken op meer dan 300 mln.
    Mijn vraag kwam op omdat ik het idee heb dat turkesteen en van de aast de aandeelhouders niet volledig en tijdig informeren. Dat kan bij dit geval (hoeft niet) mogelijk ook weer spelen.
    Zouden jullie als er weer een interview komt bij de emissie volgend jaar wel de vragen willen stellen over tijdig informeren? Ze doen het niet en benadelen hiermee hun aandeelhouders.
    Ik heb het regelmatig op het forum gezegd: als er iemand is (een aandeelhouder die schade heeft geleden) die de heren persoonlijk aansprakelijk wil stellen (ik weet wel dat intech hen verzekerd heeft en de schade zal vergoeden) doe ik mee en financier de zaak (deels). Qua precedent zal het mooi zijn als een rechter vaststelt dat je niet mag zeggen in oktober: "de convenanten zijn niet strak" en dan bij presentatie 3e kwartaal cijfers in november stelt dat je in gesprek bent om de convenanten te waiven omdat je ze niet gaat halen. Er zijn meer van dit soort voorbeelden (geen claim emissie, geen verkoop onderdelen).

    Man - excusez le mot - hou jij je snater eens een keer als je niets te zeggen hebt over het onderwerp waarover het gaat. Met je aankomende emissie... altijd weer dat zelfde verhaal van je. Wordt ik wel een beetje moe van.
  2. [verwijderd] 5 november 2014 07:37
    quote:

    ttroo schreef op 4 november 2014 20:39:

    Niet STEUNEN, gewoon SLUITEN die toko. Kan geen goed nieuws brengen. Dan kan je maar beter stoppen.
    zo heb ik wel eens een auto van iemand gekocht, eigenaar had er enorm veel aan gedaan, hele hoge kosten gemaakt. Een kleine reparatie was de druppel, en hij verkocht hem voor een appel en een ei.
    Heel veel plezier van gehad!!
  3. pieren 5 november 2014 10:29
    quote:

    Tradingmate schreef op 4 november 2014 22:59:

    [...]

    Man - excusez le mot - hou jij je snater eens een keer als je niets te zeggen hebt over het onderwerp waarover het gaat. Met je aankomende emissie... altijd weer dat zelfde verhaal van je. Wordt ik wel een beetje moe van.
    Ik heb de vorige enissie ook voorspeld hoor - lang voordat jij moest/mocht bijlappen aan de heren turkesteen en van de aast.
    Maar je hebt gelijk: het gaat niet over de volgende emissie, maar over de beperkte eerlijkheid van de twee heren.
    Schijnt jou en de andere aandeelhouders niet zoveel uit te maken hoe het bedrijf bestuurd wordt en hoe je voorgelogen wordt.
    Het is immers maar geld, toch?
  4. pieren 5 november 2014 10:33
    Beste tradingmate, zo bezien kun je ook zeggen dat jij de aandelenkoers krijgt die je verdient.
    De gelegenheid maakt de dief - als het "funny duo"' wegkomt met 1.5 mln euro per jaar voor wanprestatie en dat graag door jou gefourneerd wordt (tezamen met de > 100 mln aan modificatie/waiver/emissie fees voor de banken) heb jij jezelf toch een leuke hobby?
    En dat een hobby wat kost begrijpt iedereen.

    Nb: emissie verwachting in 2016: 300 mln, hou er alvast rekening mee dat je 3 euro per huidig aandeel achter de hand houdt..
  5. ericdenoorman 5 november 2014 11:02
    De volgende 120 milj beurswaarde is verdampt op een paar dagen. Wie verkoopt hier? Insiders die heel goed weten wat er aan de hand is. Van deze nieuwe fraudezaak waren ze ook op de hoogte. Zo zit het systeem in elkaar. Koers zal heel snel zakken naar 2 eur. De "fair value" ligt denk ik rond de 1 eur. De vraag is of er een nieuwe claimemissie komt om het bedrijf te redden.
  6. Tradingmate 5 november 2014 17:50
    @pieren Heb je een word document met allemaal stukjes tekst die je telkens her en der erin plakt?

    Ik ben tevreden met het huidige management van Imtech.
    Ik heb vertrouwen dat het management de verbeteringen kan doorvoeren om Imtech financieel en operationeel gezond te maken.

    Wat de markt denkt kan ik niet beïnvloeden, maar uiteindelijk zal het eruit komen wat erin zit.

    Dit geval is een voorbeeld van een beter Imtech: Iemand kan het melden (zonder ontslagen te worden), men kijkt er serieus naar (er is een onderzoek gaande) en er wordt over gecommuniceerd naar de aandeelhouder.

    Ik denk dat je niet meer had kunnen verwachten van het management. Dit voorbeeld is wellicht een voorbeeld van het nieuwe Imtech. ...in het oude was het wellicht nooit naar buiten gekomen.

    Het was iets wat heeft plaatsgevonden in periode 2010-2012. De feiten op zich, daar kun je het huidige management niet op aanvallen, wel hoe men nu met de zaak omgaat. En zoals ik al zei, ik denk dat dat goed is.
  7. pieren 6 november 2014 06:33
    Goed tradingmate, als jij blij wordt van een fraudegeval dat de reputatie en de financiele status van het bedrijf nog verder gaat doen verdampen, zullen we elkaar niet gaan vinden.
    Zoals ik al vermoedde (maar gister niet zeker wist) gaat het om een zaak die tijdens de emissie al bekend was.
    Aansprakelijkheid komt dichterbij voor de twee heren; dit hadden ze moeten melden voordat particulieren 500 mln aan spaargeld naar ze overmaakten.
    Je kan zeggen: hou op met je stokpaardje, maar ik ben serieus: ik financier met liefde een rechtszaak. Dit zou keihard afgestraft moeten worden, ook in Nederland.
  8. pieren 6 november 2014 06:49
    Bedenk me opeens dat de banken hier wel eens een zaak van kunnen maken: zij hebben ook 300 mln moeten bijstorten en zijn ook verkeerd geïnformeerd. Dan krijgen we de uitkomst dat de banken gecompenseerd worden en aandeelhouders a la tradingmate niet. Misschien ook de beste uitkomst; er zit bij hem blijkbaar geen belang om het bestuur aan te spreken.

    Vervanging van de 2 mannen met mensen met wel een ruggengraat komt dichterbij (ik weet: dit is fel geformuleerd, maar dit gaat over 2 heren die de financiele wereld oplichten (dat is het juridisch namelijk als je iemand iets laat doen (geld storten) onder valse voorwendselen) en een bedrijf kapot maken)
37 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links