Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Imtech & Imtech

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. ericdenoorman 14 oktober 2014 13:57
    De koers van de claim vergelijken met de koers van een aandeel is zinloos. De claim is immers een recht om een bepaald aantal aandelen te kopen aan een bepaalde koers. Wat wel zinvol is te berekenen wat de theoretische waarde is van het nieuwe aandeel IM als functie van de waarde van de claim of omgekeerd.
    De huidige waarde van de claim nl 0.051 is maar een fractie meer van de theoretische waarde van de claim, nl 0.308 toen het oude aandeel nog 0.32 eur stond (laatste notering). De claim is dus met 83% gezakt en dat zegt veel over de belangstelling die er is voor de nieuwe aandelen IM. Moest de claim binnen een paar dagen naar 0 gaan (wat helemaal niet uitgesloten is) dan zou dit betekenen dat men Royal Imtech (claimemissie niet inbegrepen) op 0 eur waardeert, wat misschien wel een korrekte waardering is. Dan zouden de nieuwe aandelen noteren aan de uitgifteprijs van 0.01 eur. En dan bang afwachten hoe Royal Imtech zal presteren in de toekomst.
  2. BASF en BAYER kopen 14 oktober 2014 17:59
    De tent is technisch failliet, de emissie is puur een truc van de banken om nog wat geld binnen te halen door de aandeelhouders onder druk te zetten.
    Ik deed mee om precies dezelfde redenen op € 1,40
    dit keer trap ik er niet meer in.
    Incompentente leugenachtige bestuurders, en dito banken.
  3. forum rang 6 Chiddix 15 oktober 2014 01:04
    quote:

    ericdenoorman schreef op 14 oktober 2014 13:57:

    De claim is dus met 83% gezakt en dat zegt veel over de belangstelling die er is voor de nieuwe aandelen IM. Moest de claim binnen een paar dagen naar 0 gaan (wat helemaal niet uitgesloten is) dan zou dit betekenen dat men Royal Imtech (claimemissie niet inbegrepen) op 0 eur waardeert, wat misschien wel een korrekte waardering is.
    Imtech is failliet omdat men niet meer aan de verplichtingen van de banken kan voldoen. Een waardering van 0 euro excl claim-emissie is daarom niet vreemd.
  4. [verwijderd] 15 oktober 2014 01:19
    quote:

    Chiddix schreef op 15 oktober 2014 01:04:

    [...]

    Imtech is failliet omdat men niet meer aan de verplichtingen van de banken kan voldoen. Een waardering van 0 euro excl claim-emissie is daarom niet vreemd.
    Wat weer een kwats..
    De emissie is juist om de schuld te verminderen zodat men weer makkelijker aan de verplichting van de banken kan voldoen.
  5. forum rang 6 Chiddix 15 oktober 2014 02:10
    Zal het even uitleggen. Heb overdag geen tijd. Imtech heeft in 2013 een claim-emissie geplaatst en 500 miljoen euro opgehaald. In 2014 werd duidelijk, dat Imtech niet meer in staat was dit jaar een euro terug te betalen aan de banken. Rente werd gewoon bij de schulden opgeteld.
    En als je niet terug kan betalen, ben je in feite failliet. Je zag de bui van een nieuwe claim-emissie al aankomen. Banken willen geld zien en dat was er niet.
    Het bedrijf in doodsnood doet nog een laatste poging het vege lijf te redden.
    Een goed draaiend onderdeel werd van de hand gedaan en 600 miljoen wordt binnengeharkt door een claim-emissie.
    En dit is noodzaak. Want de banken stonden aan de poort in Gouda te rammelen.
    Uiteraard kan Imtech na de claim-emissie wat gemakkelijk aan de verplichtingen van de banken voldoen.
  6. ericdenoorman 15 oktober 2014 10:29
    Ik denk dat vele kleine beleggers gewoon niet begrijpen wat er aan de hand is. Zij die aan de huidige koersen hun rechten verkopen aan 0.03 à 0.04 eur gooien de handdoek in de ring en slikken hun verlies. Wat overblijft zijn de oude aandelen die rond de 0.012 eur zullen noteren. Neem nu dat men er 20000 heeft dan is dit nog 240 eur. In de meeste gevallen stijgt een aandeel na een kapitaalsverhoging gewoon omdat het aandeel zeer sterk daalt voor en ook nog tijdens de kapitaalsverhoging. Een enorme discount van de uitgifteprijs van de nieuwe aandelen is nog een versterkende faktor en dit was wat we meemaken met Royal Imtech. Zij die hopen van alsnog de nieuwe aandelen te kunnen kopen aan een koers rond de 0.01 eur of zelfs lager zouden wel eens kunnen van een kale reis thuis komen. Wie niet inschrijft op de claimemissie neemt een groot risico zijn verliezen nooit te kunnen recupereren. Ik geef toe dat het tegenovergestelde ook risico's inhoudt. Alles zal afhangen hoe Imtech het doet in de komende maanden en jaren en ook het algemeen economisch klimaat zal een grote rol spelen maar ik denk dat er geen alternatief bestaat.
  7. [verwijderd] 15 oktober 2014 19:02
    Alweer aandeelhouders zijn in getrapt. Alweer we zijn genaaid door een vos. We moeten verlies leiden net als SNS bank, Fortis bank ,Antonov ,... dat is Nederland nu...Naaien of genaaid worden. Mensheid is verledentijd, eerlijkheid bestaat niet meer, liegen is een dagelijkse gewoonte geworden, stelen van andere mensen is hit nummer 1 .
  8. [verwijderd] 19 oktober 2014 14:47
    Tsja, niet verdubbelen, want je aandelen zijn al geminimaliseert. Zit erg te dubben of ik die claim moet doen. HEb hier gelukkig niet veel van, maar ja verlies toch een dik 1000 als ik niks doe. Maar wissel ik in dan moet ik wel 3000 bijstorten en dan maar hopen dat ie snel naar .02 of hoger gaat zodat ik nog een positief resultaat heb over het geheel.

    Wat is wijsheid?
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links