Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

USG gaat veel te hard

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Reacties

30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 oktober 2013 17:03
    Een van weinigen keren dat ik het met dobbelaar Selwyn eens ben. Vanmorgen heb ik al een soortgelijke comment geschreven. De uitzendmarkt is echter aan het uitbodemen. Het aandeel mag dan duidelijk overgewaardeerd zijn, ik durf er niet tegen in te gaan door een negatief gerichte positie in te nemen. Sommige dingen moet je gewoon laten gaan zonder het beter te willen weten.
  2. [verwijderd] 25 oktober 2013 17:19
    quote:

    Dikkie Dik schreef op 25 oktober 2013 17:03:

    Een van weinigen keren dat ik het met dobbelaar Selwyn eens ben. Vanmorgen heb ik al een soortgelijke comment geschreven. De uitzendmarkt is echter aan het uitbodemen. Het aandeel mag dan duidelijk overgewaardeerd zijn, ik durf er niet tegen in te gaan door een negatief gerichte positie in te nemen. Sommige dingen moet je gewoon laten gaan zonder het beter te willen weten.
    Mooi gezegd, Dobbelaar :-)

    Is er al weer eens een recente publicatie van zijn posities ? Denk niet dat de gewaardeerde Selwijn de index verslaat, zoals overigens geld voor de meeste beleggers die met werkelijk verdiend spaar geld 'beleggen' of 'dobbelen'
    Zelf heb ik nog al wat geëxperimenteerd met hedges (short) en volg hier vooral Cees Smit, maar ben gelukkig naast wat bodemvissen (NOK, KPN, ALU) toch vooral in degelijke waardes gebleven die op dit moment het best renderen
  3. [verwijderd] 25 oktober 2013 17:29
    quote:

    traveler schreef op 25 oktober 2013 17:19:

    [...]
    Denk niet dat de gewaardeerde Selwijn de index verslaat, zoals overigens geld voor de meeste beleggers die met werkelijk verdiend spaar geld 'beleggen' of 'dobbelen'
    Ik geloof dat hij op +60% YTD staat. Of alle positiewijzigingen keurig netjes real time, tegen realistische koersen en inclusief transactiekosten zijn verwerkt durf ik niet te zeggen. Los daarvan zou geen weldenkend mens bijvoorbeeld 25% van zijn geld in een turbo op pakweg zilver zetten, iets waar Selwyn volgens mij zijn (fictieve) hand niet voor om draait.

    Hoe dan ook, mocht het allemaal kloppen, kunnen we stellen dat Selwyn dit jaar een dobbelaar met een hele gelukkige hand is geweest. Voor niet-gokverslaafden vind ik zijn posities echter niet navolgbaar, maar dat is mijn mening.
  4. Jasp91 25 oktober 2013 18:21
    quote:

    Kniesoor schreef op 25 oktober 2013 16:08:

    Valt mij inderdaad ook op dat zijn short keuzes in (bijna) alle gevallen onjuist zijn. Met zijn long keuzes maakt hij betere vorderingen.
    Nu moet ik wel toegeven dat dit jaar long gaan elke keer heeft geloond. Short gaan in dit (positieve) beurssentiment lijkt mij juist het moeilijkste dat er is.
  5. Belegde boterham 25 oktober 2013 21:32
    Het aandeel USG People is opgelopen van 5 euro naar boven de 8 euro in minder dan een paar maanden tijd. Het fonds is meegeklommen op het goede beurssentiment en plukt de vruchten van het positivisme onder beleggers. De stijging van ruim 60% is wellicht niet geheel onterecht, maar laten we niet gaan overdrijven.

    Tsja leg dat een belegger maar eens uit die er al van voor de crisis in USG zit...

    Koers july 2007 36EU,
    sep 2007 20EU,
    november 17EU

    Het is maar met welk tijdsframe je naar koersen bekijkt, maar zoals ik vandaag ook op een post van AJK attendeerde, de horizon lijkt bij 'beleggers' alleen maar korter te zijn geworden.

    Ps long USG sinds july 2013
  6. Brogembank 27 oktober 2013 16:06
    In ieder geval heb ik in zomer 2007 redelijk tops aandelen USG gekocht (ruil voor Randstad, waar ik destijds mooi op pluste, op aanraden van mijn toenmalige jokerbroker), en ze na 6 jaar ergernis en niet waargemaakte beloften van het management anderhalve maand geleden eruit gegooid op iets onder 6. TOP!
    Gelukkig is dit niet exemplarisch voor al mijn acties ;-)

    ik ga dit aandeel nu niet shorten, staat het m.i. te laag voor (en ik ben zeker niet van zin om op dit fonds long te gaan)
    USG = Dood Geld
30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links