Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Van Rompuy: deal is essentieel voor Cyprus

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 maart 2013 13:21
    Een aantal van mijn cliënten heeft tevens de neiging tot externaliseren. Ik bedoel te zeggen dat het volgens hen althans toch echt die ander was die om portie klappen en schoppen vroeg en deze daarom - terecht - heeft gekregen. Dit gezwets van Van Rompuy is tenenkrommend.

    Weet u wat het onder de vlag van Europa innemen en verbruiken van andermans (Ruslands) zogenaamde zwarte geld in juridische termen oplevert? Het stelen, witwassen en volgens gebruiken van zwart geld!

    Hier ziet geen woord Chinees bij!

    Bitte, bitte, stap eens terug en kijk door de onder anderen door Van Rompuy gedebiteerde leugens heen.
  2. [verwijderd] 25 maart 2013 13:39
    quote:

    z0n0p schreef op 25 maart 2013 12:46:

    Cyprus is door EU in coma gebracht. Maar de Cyprioten hadden niet de ballen als in IJsland. Zelf tot zinken brengen en de boel weer op poten zetten. Ook in Cyprus dus een "makkelijke" uitweg met het geld van de rijke ouder in plaats van op je eigen benen gaan staan.
    Heeft weinig met ballen te maken denk ik, IJsland kwam voor de bankenlobby onverwacht en konden ze niet op tijd al die politici in hun zak steken.
  3. [verwijderd] 25 maart 2013 13:41
    quote:

    spastisch colon schreef op 25 maart 2013 13:21:

    Een aantal van mijn cliënten heeft tevens de neiging tot externaliseren. Ik bedoel te zeggen dat het volgens hen althans toch echt die ander was die om portie klappen en schoppen vroeg en deze daarom - terecht - heeft gekregen. Dit gezwets van Van Rompuy is tenenkrommend.

    Weet u wat het onder de vlag van Europa innemen en verbruiken van andermans (Ruslands) zogenaamde zwarte geld in juridische termen oplevert? Het stelen, witwassen en volgens gebruiken van zwart geld!

    Hier ziet geen woord Chinees bij!

    Bitte, bitte, stap eens terug en kijk door de onder anderen door Van Rompuy gedebiteerde leugens heen.
    Inderdaad, ik las al ergens anders het typische " ... heeft op te grote voet geleefd", in dit geval doelend op Cyprus. Vertel dat aan de slagers, leraren, verpleegsters, werklozen, en ga zo maar door: u heeft op te grote voet geleefd, daarom pakken we die spaarcentjes af die u voor uw pensioen of voor een nieuw huisje opzij had gezet.

    Diegenen die op te grote voet hebben geleefd doen dat nog steeds en zijn geen cent kwijtgeraakt (dankzij het bestelen van de spaarders).
  4. forum rang 4 efreddy 25 maart 2013 13:43
    Vorige week was het nog essentieel voor Van Rompuy dat de kleine spaarder mee werd bestolen,nu is de huidige overeenkomst essentieel waarbij enkel maar degene boven de 100000€ worden bestolen.
    Men verklaart nu zelfs dat het nooit de bedoeling was om de kleine spaarder te bestelen.
    Een goed politicus is hij dus toch wel die Van Rompuy,dat moet je hem nageven.
    Een bocht maken,grof liegen zonder enige schaamte kortom de echte kwaliteiten van een goed politicus.
    Nog vele jaren Herman (ben aan het oefenen ,maar zal nog heel veel moeten leren want ik vermoed dat weinigen die nog vele jaren hier serieus zullen nemen).
  5. Joost358 25 maart 2013 13:47
    Voor wie werken die mensen eigenlijk? Objectief gezien is de bankroet van IJsland (met ook een te grote bankensector) toch een betere oplossing geweest? Kijk bijvoorbeeld de ontwikkeling van het werkloosheidscijfer in onderstaande link.

    Dan kan je toch niet blij zijn met het simpele feit dat het ´essentieel belang is voor de toekomst van dat land binnen de Eurozone´? Ze zouden Cyprus gewoon failliet moeten laten gaan én in de Eurozone laten...


    www.google.com/publicdata/explore?ds=...
  6. [verwijderd] 25 maart 2013 13:51
    "Van Rompuy wees daarbij onder meer op het EU-fonds dat is ingesteld om jeugdwerkloosheid te bestrijden"

    Tja, nog meer geld uit Europa naar Cyprus was politiek niet haalbaar. Want we zijn "ferm" toch (met kiezers op de achtergrond). Nu de deal is geaccepteerd is voldaan aan het politieke plaatje en kunnen we weer andere potten aanspreken.
    De man noemt zo maar even het fonds voor jeugdwerkloosheid. Vergeet er dan wel even bij te zeggen dat Cyprus pas veel later in de dramatische tabellen voorkomt vwb jeugdwerkloosheid.
    In zes lidstaten is de situatie echter verder verslechterd, vooral
    in Spanje en Griekenland waar de jeugdwerkloosheid aan het einde van het jaar met respectievelijk ruim 55 % en 59 % was gestegen.
    Zo er al geleden waren gereserveerd, dan zijn die op papier al ingezet. Waar haalt hij dan die toezegging vandaan? Nog een andere haircut op het oog soms?
  7. [verwijderd] 25 maart 2013 14:01
    quote:

    Pamplona schreef op 25 maart 2013 13:51:

    "Van Rompuy wees daarbij onder meer op het EU-fonds dat is ingesteld om jeugdwerkloosheid te bestrijden"

    ...

    Ja, dat soort fondsen zijn heerlijk om uit te pluizen. Ik deed dat een keer met een fonds voor hulp aan de autoindustrie, het geld werd besteedt aan het opzetten van overlegorgansen, onderzoeksorganen, commissies, en bijeenkomsten. Nog geen 2% van het geld kon uiteindelijk terecht komen bij de sector. Dat plan zat vol loze kreten als "aandacht besteden", "inventariseren", en ga zo maar door.

    Met het EU-fonds tegen jeugdwerkloosheid zal ongetwijfeld precies hetzelfde zijn. Zal wel opgaan aan onderzoek, overleg, discussie, reiskosten, en de bijbehorende feestjes.
  8. [verwijderd] 25 maart 2013 14:06
    De eurozone is een sterfhuisconstructie geworden, met van Rompuy als begravenisondernemer. Elk land dat aan het infuus gaat komt in een intern devaluatieproces terecht zonder einde. Via deleverage en deflatoire druk wordt vervolgens de binnenlandse economische structuur om zeep geholpen, zodat het toekomstig verdienvermogen om af te betalen verdwijnt. Cyprus is overigens een geval apart. Dit land heeft buiten het toerisme sowieso geen verdienmodel. Het Latijnse deel van de eurozone wordt zo van haar economische structuur berooft en het Germaanse deel wordt opgezadeld met zeer hoge toekomstige afwikkelkosten. Deze afwikkelkosten zullen Noord-West Europa uiteindelijk beroven van vrijwel al haar besparingen. De magnitude van deze ramp is nu gedeeltelijk al terug te vinden in de reeds opgebouwde target2-posities tussen centrale banken van de eurozone die afgewikkeld moeten worden via de ECB. Centrale banken van het Latijnse deel van de eurozone staat bij de centrale banken van Duitsland en Nederland inmiddels voor meer dan 1000 miljard in het krijt. Onzekerheid onder spaarders in Zuid-Europa zal de kapitaalvlucht vergroten en de target2-saldi vergroten. Zolang de euro stand houdt in het huidige muntgebied is er boekhoudkundig niets aan de hand. Echter, zodra probleemlanden de euro verlaten zijn de claims die de kapitaalvlucht in euro's op de Nederlandse en Duitse economie leggen niet meer gedekt door claims in euro's op de centrale banken van de landen die de euro verlaten. Deze claims zijn dan veranderd in peseta's, escudo's, lire's etc. Op dat moment ontstaat er inflatiedruk op de Nederlandse en Duitse economie. Deze economieen zijn immers overladen met claims afkomstig van spaarders uit zwakke eurolanden. Naarmate er langer gewacht wordt met het ontvlechten van de eurozone hoe hoger de schade voor eenieder. Wilt u meer lezen over de target2-problematiek, ga dan naar:

    [Modbreak IEX]: Gelieve hier geen reclame te maken voor uw eigen site.]

    Het eurozoneprobleem speelt zich af tegen de achtergrond van een mondiale monetaire ramp zonder historisch precedent. Met name de ontwikkelde landen hebben het einde van een super-schulden-cyclus bereikt. Het zijn interessante tijden voor de wereld, waarbij realistisch internationaal leiderschap geboden is.
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links