Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Pensioengeld gebruiken voor hypotheken'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 augustus 2012 10:11
    We hebben met z'n allen een situatie gecreeerd dat de economie alleen nog maar kan groeien door meer schulden waardoor de toekomstige problemen alleen maar groter worden dit zogenaamde ponzi systeem zal ongetwijfeld leiden tot tot een derde wereldoorlog. Je ziet het nu al de hele bovenste helft van africa is compleet in oorlog en het midden-oosten zal snel volgen.
  2. [verwijderd] 22 augustus 2012 10:43
    Lieve help !!

    Ik zou zeggen: pomp een paar honderd miljard pensioengeld in de banken .... kunnen ze dat óók bij de centrale bank parkeren.

    De banken KUNNEN het geld al bijna gratis lenen, dus nóg meer gratis geld zal ze niks helpen.

    En daarbij ... het idee al !! De hypotheken zijn hier in nederland OOK ziek. De NHG begint al te kermen dat de overheid bij zal moeten springen, want de hypotheken kloppen niet met het onderpand dat er tegenover staat.
  3. [verwijderd] 22 augustus 2012 10:56
    Als de banken een normale rente vragen dan zijn de hypotheken ook een stuk betaalbaarder, betaald de regering minder hypotheekrente aftrek en zullen de huiseigenaren hun schulden makkelijker kunnen betalen.
    Ook zullen de woningen niet zoveel in prijs te hoeven dalen en is het eenvoudiger om een verlaging van de hypotheekrente aftrek te kunnen opvangen.

    Maar ja hier in Nederland ben je er als burger aleen om te betalen en zijn de banken heilig.
    De regering zou tegelijkertijd moeten accepteren dat de banken minder onderpand aanhouden want het zijn juist die regels waardoor de banken hun woekerrentes vragen.
  4. forum rang 5 Porscheknakker 22 augustus 2012 10:59
    Pensioengeld wordt voor alles gebruikt behalve voor het verstrekken van een pensioen, waarop de gebruikers volledig recht op zouden moeten hebben.
    In het verleden is de pensioenkas gebruikt om tekorten van het Rijk weg te werken en nu wordt het dan mogelijk gebruikt om banken in het zadel te helpen.
    Het zal echt niet gebruikt worden om de gewone burger met zijn/haar hypotheek op de rails te zetten.
    De overheid (met behulp van werkgeversorganisaties en banken) plukken de burger helemaal kaal.

    Groet
  5. [verwijderd] 22 augustus 2012 11:00
    Het is o zo gemakkelijk altijd het geld uit de beurs van anderen te halen.
    Laat ze in griekenland en italie etc allereerst op zeer korte termijn de achterstaligge belasting innen en verder van onze pensioengelden, waarik dan ook 47 jaren aan heb betaald en voor heb gewerkt af blijven.
    Laat degenen die bij de invoering van de euro de zuidelijke landen de mogelijkheid hebben aangereikt om
    onvolledige cijfers te verstrekken aan de eu daar nu persoonlijk voor opdraaien en niet zoals nu te luisteren naar dezelfde mensen dat wij als gewoon werkende mensen of gepensioneerden ditallemaal moeten betalen
  6. forum rang 5 Porscheknakker 22 augustus 2012 11:19
    Als het zo door gaat, dan kan de volgende generatie 50+ na hun ontslag aan de bedelstaf.
    Daar wordt het overheidsbeleid op gebaseerd.
    Met 50 eruit zonder ontslagbescherming en met een paar maanden WW. Daarna naar de bijstand, dat dan wordt toegekend onder verband van krediethypotheek, zodat je eerst je woning kunt opvreten. Tenminste....als je een woning kon aanschaffen voor de 50.
    De overheid is op rooftocht en de 50+ is de prooi.

    Groet

    Ps: zojuist hoor ik dat het ABP waarschijnlijk de pensioenen drastisch gaat korten, behalve als de minister het ABP andere rekenregels laat toepassen. Dat zal wel niet gebeuren.

  7. [verwijderd] 22 augustus 2012 11:27
    @theo1

    Pensioenfondsen doen geen goede beleggingen. Dáár kun je ze niet op betrappen.
    Ze hebben er waarschijnlijk gewoon nog niet aan gedacht om hypotheken te gaan opkopen.

    Maar wees gerust, ze zullen indirect wel meegedaan hebben aan het opkopen van die amerikaanse rommel, en dus tóch hypo's hebben gekocht, per ongeluk.
  8. [verwijderd] 22 augustus 2012 11:59
    quote:

    Muppet_Waldorf schreef op 22 augustus 2012 11:25:

    @ 330ix

    Jawel, die rekenregel gaat aangepast worden. WIJ zijn dan allemaal opgelucht, en de volgende generatie moet maar zien.
    De volgende generatie zoekt een baan op internet via hun internationale netwerk. Pakt de rugzak en gaat op gesprek ergens. Krijgt hij of zij de baan dan komt die nooit meer naar de EU. Denk je echt dat de volgende generatie zich laat opschepen en vastleggen met rotzooi en loze beloftes? Ik geloof er niets van. Denkfout van beleidsbepalers. Positieve dingen moet je zoeken waar ze op dat moment zijn. De jeugd doet dat eigenlijk nu al. Ik kan ze ook geen ongelijk (meer) geven.
  9. [verwijderd] 22 augustus 2012 12:19
    Ik heb het ook gedaan ben na mijn opleiding direct naar het buitenland gegaan voor 15 jaar maar ben wel weer terug gekomen nu alweer 8 jaar. Vreemd misschien maar je mist nederland toch wel is een goed land daar kom je wel achter wanneer je in het buitenland werkt dan leer je nederland toch waarderen.
  10. alu6549 22 augustus 2012 14:11
    Wat een belachelijk idee, nog meer risico's bij de Pensioenfondsen, en ??? moeten daarnaast de banken, MKB en de grote bedrijven nog wat meer financieel ondersteund worden middels subsidies???
    Het is altijd makkelijk om over het geld te praten van anderen, en dat terwijl iedereen nog bezig is met de dekkingsgraad.
    Lijkt een beetje op een enkelzijdige vorm van schofterigheid.
    Laat zowel bedrijven als regering eerst het bedrag maar weer terugstorten wat afgeroomd is onder Lubbers, van Agt en Kok.
    Zij zorgden er immers in die tijd voor dat bedrijven aan het eind van het jaar een behoorlijk bedrag terugkregen aan teveel??? betaalde premies.
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links