Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Nog maar paar puntjes

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

309 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. La Veuve! 9 december 2011 18:08
    quote:

    Rhndy schreef op 9 december 2011 17:19:

    Vind het wel typisch dat Bas het altijd over overshoots heeft als het naar beneden uitschiet en nooit als het omhoog een overshoot is.
    Euh, ik lees in het artikel van vandaag: "Gisteren werd opnieuw bij de opening een doorbraak geforceerd boven de sinds april dalende toppenlijn van nu 305,50. Opnieuw bleek er sprake te zijn van een valse doorbraak."

    Wat is een valse doorbraak anders dan een overshoot (als het omhaag gaat)?
  2. [verwijderd] 9 december 2011 18:50
    quote:

    Helsinki schreef op 9 december 2011 17:08:

    Loopt hard door:ben benieuwd naar maandag:het zal wel een deceptie worden,zo vrees ik
    Helsinki, ben ik al een dag of wat van overtuigd. Wellicht nog erg veel wol dit weekend, maar ergens op de maandag de daling inzetten. Hoeft helemaal geen crash te worden maar gestaag afzakken, iedere week een stukje, wat er is helemaal geen goed nieuws! Daar komt de schuldenprolematiek van USA nog bij en straks weer de eerste winstwaarschuwingen. En probeer je eens in de schoenen van de gemiddelde belegger te verplaatsen, en daarna het altijd gezellige, not, januari....
    Ik hoop alleen nog echt op een up maandag, daar wil ik de rest van mijn puts inslaan. Heb er nu 9 feb, misschien nog 5-10 maart bij. Ik voel het, dit wordt mijn lijn en ik blijf ztten.
  3. La Veuve! 9 december 2011 19:54
    quote:

    Helsinki schreef op 9 december 2011 19:23:

    Zoeven short op de S$P op 1253
    Ik ook short op 1253, zie het vandaag een beetje hoog gehouden worden maar maandag toch wel naar beneden gaan als alle commentaren gelezen zijn en het besef doordringt dat er niets is veranderd aan de situatie.
  4. [verwijderd] 9 december 2011 19:59
    Zit 20% short aex vanaf 305. Put dec 300 voor 3,30.

    Men heeft nu geregeld hoe men in de toekomst gaat voorkomen dat het misgaat met de financiering van soevereine eurolanden. Volgende week gaan we weer over tot de orde van de dag, namelijk de soevereine eurolanden die nu al bijna geen financiering meer hebben. Automatische boetes voor landen met grote begrotingstekorten, die geen toegang meer hebben tot de kapitaalmarkt??? I have lost all faith in our politicians......

    Zonder een schuldsanering zie ik sowieso geen duurzame oplossing maar als je al nadenkt over sancties, dan moet je eerder denken aan:

    - Sanctie 1: automatische korting alle collectieve overdrachtsuitgaven
    - Sanctie 2: automatische korting op alle collectieve sector lonen
    - Sanctie 3: curatele op naleving belasting inning
    - Sanctie 4: verplichte specifieke beleidsaanpassingen

    Maarja, dan moeten we echt eerst naar de stembus .....

    Goed weekend

    AC

  5. [verwijderd] 9 december 2011 20:00
    Gents, bedrijven verplaatsen hun business van Spanje naar Noord-Europa, met maar een reden, uit de Euro. De rentes blijven oplopen, obligatiemarkten zullen volgende week laten zien hoe ze erover denken, internationale pers is nIet enthousiast, EU pompt €200 bn via IMF weer de EU in ( ???). Wij gaan 10 md extra bezuinigen, oa via huizenmarkt....wacht maar als de hooprally straks is opgedroogd en mensen al het komende slechte nieuws gaan verwerken zo voor de feestdagen, daar helpt geen snelle jongen in glimmend pak meer aan....en oh ja, er was nog iets met schulden in Amerika, en winstwaarschuwingen en.....vertrouwen de banken elkaar alweer een beetje? Nou ja, gelukkig geven Sarkozy en Cameron elkaar ook geen hand, deden ze op de kleuterschool nog wel.....ik weet niet, op de een of andere manier ben ik niet onverdeeld enthousiast over het beursklimaat de komende maanden....
  6. [verwijderd] 9 december 2011 20:13
    quote:

    shortie schreef op 9 december 2011 16:29:

    [...]

    Over "er naast zitten" gesproken.... op S&P 1.270-1.280 roepen dat alles shorters "ka put" gaan om vervolgens naar de 1.160 af te dalen.
    Dat noem ik er lekker naast zitten.
    Mr. Wiseguy.
    "nov puts moeten ka put!!! en de dec waarschijnlijk ook",
    nou die hebben anders lekker gewerkt, prachtige scalp in de delta hedge
    303 -> 272 -> 306
    Gelukkig heeft ie meer verstand van verzekeren.
  7. kolenboer 9 december 2011 20:32
    Ik ben long euro gegaan op 13380. Die euro is wel heel erg zwak, tjonge, tjonge. Hij staat de hele avond al op 13375 en kom niet van zijn plaats.

    Waarom stijgen we eigenlijk? Ik denk dat ze mijn post gelezen hebben van het vergaan van de wereld. Hebben ze natuurlijk gedacht: snel nog een paar aandelen kopen want de wereld vergaat toch.
  8. kolenboer 9 december 2011 20:34
    quote:

    Helsinki schreef op 9 december 2011 19:28:

    De nieuwe begroringsregels maken dat een land eerst zijn begroting aan Europa dient voor te leggen:wellicht dat Portugal dit doet,maar Frankrijk echt niet:kortom het geheel is een farce en dat gaan wij de komende weken zien op de beurs
    Waarom zou FRankrijk dat niet doen? Natuurlijk doen ze dat wel, het probleem is alleen dat ze na goedkeuring stiekum een nieuwe begroting maken.
  9. [verwijderd] 9 december 2011 20:40
    quote:

    kolenboer schreef op 9 december 2011 20:32:

    Ik ben long euro gegaan op 13380. Die euro is wel heel erg zwak, tjonge, tjonge. Hij staat de hele avond al op 13375 en kom niet van zijn plaats.

    Waarom stijgen we eigenlijk? Ik denk dat ze mijn post gelezen hebben van het vergaan van de wereld. Hebben ze natuurlijk gedacht: snel nog een paar aandelen kopen want de wereld vergaat toch.
    Ik zou nu niet long Euro gaan...
309 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links