Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De Jager: voorbereiden op alle scenario's

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 september 2011 17:02
    Ik zie paralellen met het echte bedrijfsleven. Je hoopt dat de "tegenpartij" na allerlei dreigbrieven toch gaat betalen. Hij belooft je volgende week betaal ik en heeft dan weer een smoes, enz. Je wordt een tijdje aan het lijntje gehouden en dan beslis je de vordering uit handen te geven. In dit geval aan de ECB. Echter blijkt dat een preferent schuldeiser te zijn. Dus nog verder van huis. De preferent schuldeiser wil het faillisement niet uitspreken ondanks dat haar kennis vele male beter is dan de niet preferente schuldeisers.

    Het wordt echter steeds meer duidelijk dat de situatie onhoudbaar aan het worden is. Dan maar de pijn nu of later nog erger.

    Maar knopen doorhakken is moeilijk als er vele preferente en niet preferente schuldeisers zijn.

    Ik wens Minister de Jager veel wijsheid toe.
  2. forum rang 10 voda 13 september 2011 17:15
    UPDATE: De Jager bestudeert alle scenario's voor Griekenland


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'De Jager: Faillissement in muntunie moeilijk beheersbaar', om extra informatie toe te voegen.)


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het ministerie van Financien bestudeert alle mogelijke scenario's voor de schuldencrisis in de eurozone, nu een Grieks faillissement steeds waarschijnlijker lijkt.

    "Een verstandig ministerie van Financien bereidt zich voor op alle mogelijke scenario's, zowel waarschijnlijke als onwaarschijnlijke", zei minister Jan Kees de Jager dinsdag voor televisiezender RTL-Z.

    Hij wilde niet zeggen of er voorbereidingen worden getroffen voor een scenario waarin de landen van de eurozone Griekenland failliet laten gaan. "Ik ontken dat niet, maar kan het ook niet bevestigen", aldus de minister.

    Een gecontroleerd faillissement van een land in de Europese muntunie "is technisch heel lastig. Zoiets heeft altijd neveneffecten", aldus De Jager.

    De minister bestudeert mogelijke schokeffecten die daarbij kunnen optreden en zei dat daarover in het geheim wordt overlegd met De Nederlandsche Bank en andere landen.

    De financiele markten houden steeds meer rekening met een aanstaand faillissement van Griekenland, nu het land niet lijkt te kunnen voldoen aan de voorwaarden voor een tweede pakket noodleningen van het IMF, de ECB en de eurozonelanden. Verschillende Duitse beleidsmakers zinspeelden afgelopen weekend op de mogelijkheid van wanbetaling op Griekse staatsleningen.

    De Jager was terughoudend over de economische vooruitzichten. "Ik ben zeer voorzichtig met positieve uitspraken. We moeten ons opmaken voor moeilijke tijden", aldus de minister. "De onzekerheden zijn groot, en zijn de komende weken, maanden nog niet weg."


    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; archie.vanriemsdijk@dowjones.com
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links