Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aanval van Iran op Israël: dit moet u weten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jasperien van Weerdt

Jasperien van Weerdt is redacteur bij IEX, IEXGeld, Belegger.nl en Beursduivel en auteur van het boek 'Financieel fit in 30 dagen'.

Meer over Jasperien van Weerdt

Recente artikelen van Jasperien van Weerdt

  1. 29 apr AEX opent hoger en licht aan het einde van de tunnel bij Philips
  2. 26 apr Slotcall: AEX met een knaller Koningsnacht in en beursgang CVC om van te smullen
  3. 25 apr AEX doet stapje terug en hoe Meta $200 miljard beurswaarde zag verdampen 2

Reacties

29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 14 april 2024 16:45
    De bekende analist en investeerder Anthony Pompliano legt in een reactie uit :

    “Financiële activa reageren bijna altijd overdreven op geopolitieke geruchten, bedreigingen of aanvallen.”

    Hieraan voegt hij aan toe: “Het is op die momenten dat de echte emotionele controle en het heldere denken van beleggers op de proef worden gesteld.”
  2. forum rang 4 joostUSA 14 april 2024 19:34
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 14 april 2024 16:45:

    De bekende analist en investeerder Anthony Pompliano legt in een reactie uit :

    “Financiële activa reageren bijna altijd overdreven op geopolitieke geruchten, bedreigingen of aanvallen.”

    Hieraan voegt hij aan toe: “Het is op die momenten dat de echte emotionele controle en het heldere denken van beleggers op de proef worden gesteld.”
    Dit zijn niet zo maar geopolitieke spanningen. Dit zijn machten die de overtuiging hebben dat het westen niet meer de touwtjes in handen hebben. Dit is een verschuiving van de wereldmacht, de vraag is of het een soort koude wereldoorlog scenario zal worden of dat er nog meer landen zich tegen het westen gaan keren (China kijkt met een grijns toe).

    Hopelijk heeft Anthony gelijk;)
  3. forum rang 5 Jason Voorhees 14 april 2024 19:59
    Nu lees ik dat China Rusland volop steunt in Oekraïne, dit baart toch echt wel zorgen. Niet alleen op het slagveld maar ook wat betreft het machtsevenwicht in de wereld. Wellicht zitten we hier in NL toch niet zo veilig als we dachten en ik ga nu echt wat geld van tafel halen, de situatie in de wereld is echt zorgwekkend, daar ben ik inmiddels wel van overtuigd.
  4. Little Dagobert 14 april 2024 21:11
    Voor de ouderen onder ons: in 1979 werd het personeel van de Amerikaanse ambassade in Teheran meer dan 1 jaar gegijzeld door Iraniërs met goedkeuring van Khomeini. Het is allemaal niet mooi wat er momenteel gebeurd, maar Iran houdt er zelf ook een behoorlijk dubbele moraal op na.
  5. forum rang 5 Bart Meerdink 14 april 2024 21:15
    Iran produceert op grote schaal de goedkope drones die gebruikt zijn in deze aanval. De luchtverdediging van Israel kon de gebruikte aantallen gemakkelijk neutraliseren. Iran was dus niet uit op significante schade in Israel. Het effect was voornamelijk financieel, de verdediging was veel duurder dan de aanval. Dat probleem heeft Oekraïne trouwens ook met de Russische aanvallen.

    In Israel (en Iran) zal men druk aan het rekenen zijn hoeveel drones (en raketten) de luchtverdediging onschadelijk kan maken. Iran kan ongetwijfeld meer drones lanceren dan Israel momenteel kan tegenhouden.

    Daarom denk ik niet dat Israel een snelle, grootschalige tegenaanval zal lanceren. Ook al omdat de VS geen escalatie willen. Dit geldt zeker totdat men met bv. laserwapens in staat is om meer drones tegelijk onschadelijk te maken. Het VK heeft al een experimenteel laserwapen DragonFire news.yahoo.com/uk-laser-weapon-could-...

    Ik neem aan dat Israel en het VK een samenwerking op dit gebied hebben.

    In ieder geval is met afstand nog steeds het belangrijkste wat er nu gebeurt de genocide in Gaza, die onverminderd doorgaat. En de enorme escalatie van het settler-geweld (ondersteund door het Israelsche leger) tegen Palestijnse gemeenschappen op de Westelijke Jordaanoever.
    Dat VS, VK, Duitsland en ook Nederland aan dát geweld geen einde maken is onbegrijpelijk.
  6. forum rang 6 d' Aandelen ' 15 april 2024 09:57
    Als Nederlander ben ik niet trots op onze geschiedenis met de Joden en zeker niet in de Tweede Wereldoorlog. Met behulp van de ambtenaren, Nederlandse politie, NSB' ers en jodenjagers die voor een paar gulden Joden hadden verraden werden er 102.000 joden gedeporteerd en vermoord.

    Lang voordat de Palestijnen, hun naam hebben ze ontleend aan de naam die de Romeinen aan dat stuk land gaven nadat de Tempel in Jeruzalem door de Romeinen was verwoest, woonden daar het Joodse volk.
    In 587 voor Chr. waren de Joden ook al verdreven door Nebukadnezar II van het Babylonische Rijk en werd hun heilige tempel ook al verwoest en werden zij ballingen weggevoerd

    De Joden zijn nu weer terug in het land van hun voorvaderen en gaan daar nooit meer weg en laten zich zeker niet verdrijven, zeker na de WO II nooit meer.
29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links