Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse banengroei veel sterker dan verwacht

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. JBJ 5 april 2024 15:03
    Vraag voor de slotcall: gisteren daalden de chippers in Amerika omdat de renteverlaging misschien later of helemaal niet gaat plaatsvinden. De chippers daalden bij opening iets (had meer verwacht) en herstellen nu, terwijl het banencijfers een bevestiging is van de angst van gisteren, dat de renteverlaging misschien wel van tafel kan. Waarom herstellen de chippers tegen alle verwachtingen in?
  2. forum rang 4 Rode Duivel 5 april 2024 15:25
    quote:

    Remykat schreef op 5 april 2024 14:45:

    en de beurzen stijgen, ondanks dat de renteverlaging wordt uitgesteld. Vreemd hoor, wat gebeurt er?
    Feit dat de arbeidsmarkt het goed blijft doen bij minder sterke inflatie is toch ook een positief economisch signaal. De verwachting van Powel en de Federal Reserve is nog steeds een verlaging met 150 basispunten dit jaar (in mogelijk 3 stappen van 50 basispunten) en hangt eerder af van het inflatiecijfer dat goed blijft evolueren.
  3. Voske94 5 april 2024 16:20
    Goedemiddag allemaal, ik ben hier nieuw.

    Waarom is iedereen zo gefocust op de rente en niet naar de macrocijfers. De macrocijfers zijn positief, bedrijven blijven meer winst maken dan verwacht. Ik snap wel dat als de rente omlaag gaat dat dan investeringen omhoog gaan. Alleen zelfs in deze condities van de markt goede macrocijfers is toch juist positief?

    Kan iemand me dat simpel uitleggen? :)
  4. Jochie1962 5 april 2024 17:18
    quote:

    Voske94 schreef op 5 april 2024 16:20:

    Goedemiddag allemaal, ik ben hier nieuw.

    Waarom is iedereen zo gefocust op de rente en niet naar de macrocijfers. De macrocijfers zijn positief, bedrijven blijven meer winst maken dan verwacht. Ik snap wel dat als de rente omlaag gaat dat dan investeringen omhoog gaan. Alleen zelfs in deze condities van de markt goede macrocijfers is toch juist positief?

    Kan iemand me dat simpel uitleggen? :)
    Ja, dat kan chatgpt:

    IK:
    "Waarom is iedereen zo gefocust op de rente en niet naar de macrocijfers. De macrocijfers zijn positief, bedrijven blijven meer winst maken dan verwacht. Ik snap wel dat als de rente omlaag gaat dat dan investeringen omhoog gaan. Alleen zelfs in deze condities van de markt goede macrocijfers is toch juist positief?"

    CHATGPT:
    "Het is waar dat zowel de rentetarieven als de macro-economische indicatoren belangrijke factoren zijn die de richting van de financiële markten beïnvloeden. Beleggers houden zich echter vaak sterk bezig met de rentetarieven omdat veranderingen in de rente invloed kunnen hebben op verschillende aspecten van de economie en de financiële markten, zoals investeringen, leningen, valuta's en de waarde van aandelen en obligaties.

    Hier zijn enkele redenen waarom rentetarieven zo'n belangrijk aandachtspunt zijn voor beleggers:

    1. **Invloed op de kosten van lenen**: Rentetarieven bepalen de kosten van lenen voor bedrijven en consumenten. Lagere rentetarieven kunnen de investeringen stimuleren door leningen goedkoper te maken, terwijl hogere rentetarieven investeringen kunnen ontmoedigen door leningen duurder te maken.

    2. **Invloed op de bedrijfswinsten**: Rentetarieven hebben invloed op de kosten van kapitaal voor bedrijven. Lagere rentetarieven kunnen de winstgevendheid van bedrijven verbeteren door de rentelasten te verminderen, terwijl hogere rentetarieven de winstgevendheid kunnen aantasten door de kosten te verhogen.

    3. **Invloed op de waarde van aandelen en obligaties**: Veranderingen in de rente kunnen de waarde van aandelen en obligaties beïnvloeden. Lagere rentetarieven kunnen de waarde van obligaties verhogen en de aandelenmarkt stimuleren, terwijl hogere rentetarieven de aandelenmarkt onder druk kunnen zetten omdat obligaties aantrekkelijker worden in vergelijking met aandelen.

    4. **Monetaire beleidsbeslissingen**: Centrale banken gebruiken rentetarieven als een instrument om het monetaire beleid te reguleren en de economische activiteit te beïnvloeden. Beleggers volgen daarom nauwlettend de aankondigingen en beslissingen van centrale banken over rentetarieven en hun prognoses voor de economie.

    Hoewel macro-economische indicatoren zoals werkgelegenheidscijfers, groeicijfers van het BBP en bedrijfswinsten ook van groot belang zijn voor beleggers, kan de aandacht voor rentetarieven worden verklaard door hun brede impact op verschillende aspecten van de economie en de financiële markten. Beleggers bestuderen vaak een combinatie van zowel rentetarieven als macro-economische indicatoren om een vollediger beeld te krijgen van de economische vooruitzichten en om investeringsbeslissingen te informeren."

    IK:
    "Kun je bovenstaand antwoord ook in dichtvorm geven, met rijmschema AABB?"

    CHATGPT:
    "Zeker, hier is een dichtvorm met rijmschema AABB:

    In de wereld van beleggen en geld,
    Is de rente een sleutel die men snel vertelt.
    Lager of hoger, het heeft grote invloed,
    Op investeringen, winsten, het is altijd in de buurt.

    De kosten van lenen, zo belangrijk en groot,
    Met lagere rente is lenen minder dood.
    Bedrijfswinsten worden beïnvloed door de stand,
    Van rentetarieven in elke hand.

    De waarde van aandelen en obligaties, dat spreekt,
    Verandert met rente, een fluctuerend reek.
    Lager is aantrekkelijker, voor aandelen enzo,
    Maar hoger doet obligaties stralen als een pro.

    Monetaire beleidsbeslissingen, een centrale draad,
    Rentecontrole is hoe het monetair beleid gaat.
    Volg nauwlettend de centrale banken, de stem,
    Die de economie bewaakt als een kostbaar juweel, al is het niet altijd even stemmig als de stem."
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links