Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vastgoed stampt de bodem aan, nog even geduld

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Olieaandelen on the move 4
  2. 26 apr Vangnet voor ASML op €777: is het al tijd om kooporders in te leggen? 53
  3. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104

Reacties

181 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Realist 1976 6 juli 2023 18:38
    quote:

    Calimero schreef op 6 juli 2023 17:33:

    [...]
    Theoretisch gezien was 4 jul 2023 dus ... +6 - +6 - +6 ... 666 dus...

    Oops ... someone is calling me ??

    www.youtube.com/embed/qoK2wN27SUk?rel...
    “me”, verklaar!

    Ik dacht dat calimero een lief klein kuikentje was…

    By the way ik heb liever 612, zo snel mogelijk
  2. forum rang 5 upsidedown 6 juli 2023 19:30
    Hierom zijn techaandelen zo rentegevoelig
    Het zijn juist deze goede, al ingeprijsde, groeivooruitzichten die technologieaandelen zo rentegevoelig maken. Dat zit zo. Een aandelenkoers is eigenlijk niets anders dan de contant gemaakte (= gedisconteerde) stroom van de verwachte winsten (of eigenlijk kasstromen) per aandeel in de toekomst. Als we die verwachte kasstromen per aandeel uit de toekomst terug moeten rekenen naar vandaag tegen een hogere rente, dan is er een lagere beginwaarde (de huidige aandelenkoers) nodig om tot dezelfde uitkomst uit te komen.

    Een voorbeeld dat één en ander verduidelijkt. Door rente kan een bedrag groeien. Bij een jaarlijkse rente van 5 procent zal 1.000 euro over tien jaar zo’n 1.629 euro zijn. Maar andersom rekenen kan ook: hoeveel moet ik nu op rente zetten om over tien jaar bij 5 procent 1.629 euro te hebben? Die omgekeerde berekening van een toekomstig bedrag naar een bedrag vandaag heet disconteren.

    Discounted cashflowmodel
    Het 'discounted cashflowmodel' is een veel gehanteerd model om door middel van toekomstige verwachte kasstromen tot een huidige waardering van een onderneming te komen. De (vereenvoudigde) formule die gebruikt wordt in dit model is: huidige waarde = jaarlijkse kasstroom gedeeld door het verschil tussen de rendementseis van de belegger en de jaarlijkse verwachte groei van de cashflow.

    Bij een jaarlijkse kasstroom van 500.000 euro, een rendementseis van 10 procent en een groei van 7 procent, is de huidige waarde van deze onderneming 500.000/(0,10-0,07) = 16,7 miljoen euro. Stijgt de (risicovrije) rente in dit voorbeeld met 1 procent, dan zal de belegger dit optellen bij de rendementseis die zo 11 procent wordt. Hierdoor daalt de waarde van de onderneming naar 12,5 miljoen euro (500.000/(0,11 – 0,07)).

    In dit voorbeeld zorgt dus een 1 procent hogere rente voor een 25 procent lagere waarde van de onderneming! En dit is dus, gesimplificeerd, wat beursgenoteerde technologiebedrijven met mooie groeivooruitzichten parten speelt zodra een hogere renteverwachting ingeprijsd wordt.
    ----------
    Man wat een banen zijn er bij gekomen in de vs. Ik verwacht her en der nog wel wat loonkosteninflatie, hogere winsteninflatie en algehele inflatie. Ben echt benieuwd wat juli en aug gaan brengen.
  3. forum rang 4 Call me Put 6 juli 2023 22:02
    quote:

    ONN schreef op 6 juli 2023 10:02:

    [...]
    Schrijven is verkopen dus eigenlijk een GVK i.p.v. GAK maar oke. Maar hoe kom jij aan een GVK van 5.03? Ik kom op 0.98 (na diverse doorrol acties). Je hebt trouwens geen update gegeven over de geschreven A3 call 777 op 0.50.

    (pas op hè, optiepolitie!)

    PS Je AX1 780 puts die je gisteren gesloten hebt hadden volgens jou een GAK van 5.54. Ik kwam op 5.76 (9 + 7 + 3.7 + 3.35 : 4).
    Mijn hemel, je zal toch op maandag 20 putjes ax1 780 ingeslagen hebben voor 2,85 en vandaag pas voor 25,00
    verkocht hebben, man man dan heb je ballen!!
    Oude tijden herleven weer ((0;
  4. forum rang 6 d' Aandelen ' 6 juli 2023 22:59
    quote:

    ttroo schreef op 6 juli 2023 15:43:

    Europa zakt in elkaar.
    Wat hebben ze gedaan met al die trillons of dollars en euro's?
    Lucht kastelen gebouwd. Dat is dan zeer dure lucht die ze betaald hebben aan de lucht kastelen bouwers en bouwsters.
    Amerikanen houden zich zelf nog hoog. 15.026 voor de Nasdaq Future is zeker nog een 250 hoger toen ze de vorige keer in 'paniek' waren.
    Stieren of beren ttroo, ook de bezoekers van dit forum proberen allemaal wat te verdienen, het gaat er ook om wat doe je met dat geld, besteed je het alleen maar aan jezelf met dure vakanties een nog grotere auto etc. of kan je het delen met anderen.
    Je kan ook je huis verduurzamen en/of onderhouden met het geld dat je hier verdiend maar ook geld reserveren voor de voedselbank wanneer je het zelf goed hebt en zoveel andere goede doelen, wie goed doet, goed ontmoet.
  5. forum rang 9 Calimero 6 juli 2023 23:41
    quote:
    omdat Stock123 zo stil is ...
  6. forum rang 6 ttroo 7 juli 2023 00:14
    De Westerse stieren hebben hun wereld zo volgestopt met schuld dat elk land wat niet tot de Westerse Wereld behoort weg rent en zich aan wilt sluiten, sorry zich voor de voeten gooien van de BRICS. FF kijken. Kies er gewoon 2 uit. Rusland en China. Ja... alle niet Westerse landen willen zich aansluiten bij de BRICS van Rusland EN China.

    Is dat nou een geweldige een super geweldige, een neutrale, een foute of een zeer foute move van die Westerse Stieren?

    Arcelor. Koers is niet van staal.
    ASML, gaat weer snel. In de daling dit keer. En ze hadden nog wel een aardige rebound voor ogen deze week. Jammer.
    Philips. Verkopen. Weg rennen. NIet omkijken. Niet omkijken.
    Adidas. Een mooie -5.55%. Helaas, daar kan meer vanaf.
    BMW. Gisteren hadden ze het niet door. TTROO schreef nog BMNEEEEE. Valt mee die -3.9%, maar wel het signaal dat er nog een keer de komende beursdagen -3.9% vanaf gaat.
    Met dank aan die geweldige BMNeee Stieren.

    Zowiezo is de Wereld doorgeslagen. $20 of $30 of $40K voor een nep coin. Dat is heel raar. Die Tulpen waren maar softies met hun Rally. Dachten die Tulpen kopers toen echt niet dat een nep coin ze in de toekomst zouden overtreffen? Of waren ze een stuk slimmer toen ze juist Tulpen Bollen kochten?

    Griekse banken en IJslandse banken doen het best goed. U weet wel, Best of the Best countries in the World. Ok. Ze laten de wereld wel eens sidderen. Niet alleen door de schoonheid van hun landen, maar ook financieel.

    Met Moederland TTROO gaat het best goed. Ok. FTSE MIB laat een veer vandaag. Maar dat mag ook wel. Je kunt niet de AEX op sleep touw nemen als ze echt niet op sleep touw willen.
    En het mooie is. Als onze geweldige Italiaanse banken eventueel failliet zouden gaan, betaalt Nederland ons uit en gaan ze ons helpen met miljarden. Anders staan ze daar toch op spaar rekeningen te slapen. Uitgerust Geld is beter dan Uitgeteld Geld.

    Iberdrola gaat mee op de Rode Koersen Weg. Een -1.23%, mooi getal en dat valt mee.
    Helaas kan daar ook veel vanaf.

    U heeft nog een belangrijke beursdag te gaan. U bent vaker uit een beren move gekomen. Nog zeer recentelijk!
  7. forum rang 6 ttroo 7 juli 2023 01:00
    Black Friday.
    Black Monday.
    Black Tuesday.
    Het kan zomaar. Drie Tricky Dagen in het vooruit zicht.

    DAXie is aardig door de steunen heen gezakt.

    Gaan de stieren weer de portemonnee van andere trekken? Of beter gezegd ze hebben hun Centrale Banken al geheel leeg getrokken, dat zelfs Gratis Geld printen in mega hoeveelheden geen optie meer is.

    Overal stort de Real Estate in. In Australie, in UK, in Canada, in Amerika. Driver of the drivers is meer een Diver of the divers geworden. En zoals de geschiedenis ons meerdere keren heeft laten zien, dat zijn de slechtste crisis tijden.
181 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links