Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aegon onder toezicht van Bermuda

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 apr Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Aegon
  2. 01 mrt Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr.Windows 30 juni 2023 11:41
    Nou voor mij geen Aegon aandelen meer en Bermuda roept bij mij toch iets op van belastingontduiking....past niet echt bij een betrouwbare levensverzekeraar. Past dit wel binnen de ESG regels?

    ESG staat voor "Environmental, Social, and Governance" (Milieu, Sociaal en Bestuur). Deze term wordt gebruikt om de drie belangrijkste aspecten te beschrijven waar bedrijven en beleggers rekening mee moeten houden bij het evalueren van de duurzaamheid en maatschappelijke impact van een onderneming.

    Hier is een korte uitleg van elk van de ESG-componenten:

    Environmental (Milieu): Dit verwijst naar de impact van een bedrijf op het milieu. Het omvat kwesties zoals klimaatverandering, uitstoot van broeikasgassen, energieverbruik, waterbeheer, afvalbeheer, milieuvriendelijke praktijken en de bescherming van natuurlijke hulpbronnen.

    Social (Sociaal): Dit heeft betrekking op de sociale impact van een bedrijf op werknemers, klanten, gemeenschappen en andere belanghebbenden. Het omvat aspecten zoals arbeidsomstandigheden, werknemersrechten, diversiteit en inclusie, klanttevredenheid, maatschappelijke betrokkenheid en de relatie met lokale gemeenschappen.

    Governance (Bestuur): Dit verwijst naar de manier waarop een bedrijf wordt bestuurd, inclusief de structuur, ethiek, integriteit en verantwoordingsplicht. Het omvat aspecten zoals de samenstelling en onafhankelijkheid van de raad van bestuur, beloningsbeleid, transparantie van financiële informatie, anti-corruptiebeleid en bescherming van aandeelhoudersrechten.

    ESG-regels zijn ontwikkeld om beleggers te helpen bij het evalueren van bedrijven op basis van hun duurzaamheids- en verantwoordelijkheidspraktijken. Deze regels worden steeds belangrijker in de beleggingswereld en kunnen invloed hebben op investeringsbeslissingen, rapportagevereisten en bedrijfspraktijken.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Aegon

5,820 26 apr
+0,092 +1,61%
Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links