Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lichte krasjes worden stilaan stevige schade: AEX wankelt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 03 mei Bitcoin ondergaat broodnodige correctie 45
  2. 02 mei Draagvlak AEX ziet er momenteel vrij krachteloos uit 51
  3. 01 mei Japanse Nikkei gestrand, yen naar nieuw dieptepunt 20

Reacties

146 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 29 september 2021 09:43
    It is a super day. Rebounden gaat lekker. Graag nog ff door met de rebound.
    En dat kan, u heeft de handels meter mee. Maar pas op de rebound moet niet gaan stokken, zeker naarmate de beursweek vordert en we zitten alweer bijna halverwege.
    Yields trekken zich (tijdelijk) terug na de ECB uitspraken. We knellen overal, maar Centrale Banken geven niet op. Ze kunnen niet anders. Instorten of het Sprookje in stand houden. Instorten is geen optie, het Sprookje in stand houden ook niet, maar daar kunnen veel mensen in geloven en daar heeft de ECB heel veel invloed op met die eeuwigdurende opkopen. Maar ook aan dat sprookje komt ooit een einde, een heel pijnlijke einde, dat hebben we te veel gezien in het verleden en zien we nog steeds in het heden. Maar geniet vandaag, want het is een geweldige super day! Alleen wat regen buiten, maar dat mag de pret binnen niet drukken. O ja. VIXie trekt zich ook terug. Eindelijk. Al zal ook deze terugtrekking tijdelijk zijn.
  2. Audit4life 29 september 2021 09:45
    Tostrams is een pannenkoek.
    Ik kan zijn TA redelijk volgen, maar het mooie aan de slimstebelegger is dat je eens in het hoofd van een TA'er kan kijken. En dan zie je dat wat geschreven wordt, niet matcht met de uitvoering in transacties (althans, imho). Mij is altijd geleerd dat je alles 'om je heen' moet uitschakelen om TA toe te passen. En dat lukt hem volgens mij niet helemaal.
    Ik hoop voor hem dat het nog een beetje goed komt in het klassement.
  3. forum rang 6 ttroo 29 september 2021 09:53
    Een paar punten ter verdediging voor de ongevaccineerden. Misschien wel voer voor juristen van en voor ongevaccineerden, want op dit moment wordt er slechts 1 dimensiaal gedacht inzake de ongevaccineerden. Zelfs moordenaars krijgen een twee dimensiale behandeling.

    Stel u bent een bedrijf met 100 personen. Stel 90 gevaccineerd. Stel 10 ongevaccineerd. Dan is de snelle en vals gestelde vraag van die 90 gevaccineerden, is mijn werkplek wel veilig immers 10 ongevaccineerden aan boord. Hoe wordt dit opgelost. We gaan die 10 ongevaccineerden 'pesten'. We laten ze een PCR test afnemen. En bij negatief mogen ze komen en bij positief blijven ze thuis, het liefst op eigen kosten. Opgelost. Maar er zit een groot probleem in dit 1 dimensiaal denken van die 90 gevaccineerden.

    Stel die 10 ongevaccineerden hebben een PCR test gedaan en zijn negatief getest. En u ziet het al aankomen, hoe kan voor die 10 ongevaccineerden nu vast gesteld worden dat ze een veilige werkplek hebben. Die 90 gevaccineerden zijn wel gevaccineerd, maar kunnen COVID met zich meedragen. En ik stel dat aantal zeker op een minimaal 10% zeker als ik kijk naar de IC opnames, maar dit percentage zal mogelijk groter zijn, immers we hebben een 700.000 gevaccineerden, waarbij de vaccinatie niet helpen, in verband met immunitiy, maar zijn deze personen besmettelijker, want die 10 ongevaccineerden die een PCR test hebben gedaan en negatief zijn getest hebben net als gevaccineerden recht op een veilige werkplek. En gevaccineerd wilt niet zeggen COVID negatief. Het beschermt alleen meer bij het oplopen van de COVID. Minder ziekenhuis opnames. Al kan dit op zich ook arbitrair zijn. Maar het zegt niets over COVID. Oftewel de gevaccineerden zouden allemaal ook getest moeten worden, niet alleen voor de ongevaccineerden, maar ook voor de gevaccineerden, lopen gevaccineerden die niet getets worden een risico. Immers er is niet vastgesteld dat de 90 gevaccineerden wel of niet COVID hebben en dat kan leiden tot een zeer onveilige werkplek voor ongevaccineerden die negatief hebben getest. Ongevaccineerden die een test doen, doen er behoorlijk wat moeite voor en die moeite mag ook worden gevraagd aan gevaccineerden. Twee dimensionaal denken. Geheel gemist door de juristen in Nederland. Het recht van ongevaccineerden is geheel geschonden door ze zelfs geen rechten te geven, maar plichten. En dat is zeker een drang.
  4. [verwijderd] 29 september 2021 09:55
    quote:

    guus1111 schreef op 29 september 2021 09:47:

    [...]

    Haha, je hebt gelijk hoor. Geen probleem, ik gun je je winst. Ik kijk op wat langere termijn, ben geen scalper….
    Haha top guus! Gelukkig gunnen we hier elkaar alles:)

    Ieder zijn eigen manier toch!

    Al het goeds ook voor jou:)
  5. forum rang 6 ttroo 29 september 2021 09:59
    Los van het feit dat early adaptors van dubbele vaccinatie mogelijk een meer risico vormen qua besmettelijkheid. En dus meteen een risico voor ongevacineerden die negatief getest hebben en voor andere gevaccineerden zelf. Trouwens dat is in mijn ogen discrimatie van de ongevaccineerden. Want alle gevaccineerden worden nu boven een ongevaccineerde gezet. Maar is dat terecht. Een ongevaccineerde mag niet naar de bioscoop en een gevaccineerde die positief test wel, want het is technisch niet mogelijk om dat vinkje tijdelijk uit te zetten. Het is natuurlijk geen aanbeveling dat een gevaccineerde met positieve test naar een bioscoop gaat, maar het kan wel. Duidelijk een geval van discriminatie in mijn ogen ten opzichte van de ongevaccineerden. Ook de 750.000 immuun gevoeligen worden boven ongevaccineerden gezet, waarom? Hoeveel verschil zit hier tussen? En de early adaptores die te maken hebben met vaccin moeheid, die worden ook boven een ongevaccineerden zet. Allemaal discriminatie in mijn ogen van de ongevaccineerden.
146 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links