Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duitse oppositie binnen ECB houdt aan

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Ava ING keurt alle agendapunten goed
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 januari 2015 20:19
    Draghi heeft geprobeerd door maandenlang te hinten op QE een situatie bij de ECB te creëren dat juist door zijn hints ze er niet meer onderuit zouden kunnen.

    De markten dachten dat deze coup geslaagd was. Maar nu wordt er toch een Duitse spaak in het wiel gestoken. Dus waarschijnlijk gaan de beurzen maandag wel degelijk in het rood.
  2. [verwijderd] 10 januari 2015 10:47
    Maandag rood? Ja, natuurlijk als je je gezonde verstand laat spreken kan dat ook niet anders kijk maar eens na de Dow Jones jaar grafiek en zet de datums er maar achter van de QE's de aandelen stegen wel maar de waarde niet, en dat was toch niet het doel van de QE's het moest een bloeiende economie worden in de USA, ik zie er niets van terug sterker nog hij gaat nu zelf achteruit.
    Laat de crash maar komen, hij komt toch en geen Draghi of Fed houdt dat tegen,
    laat de ellende maar komen met al zijn nadelen, hier en daar een oorlogje (misschien wel een heilige?) kunnen we weer opbouwen heen!!! En dan een valuta? of overdrijf ik nu !!!????
  3. z0n0p 10 januari 2015 11:47
    Schulden aflossen door nieuwe schulden aan te gaan. En dan nu een beetje zoeken wiens schulden worden afgelost, doet niets af aan het principe: Ponzi-scheme. In het normale leven is het opzetten van een Ponzi-scheme strafbaar. Is het eindelijk zo geregeld dat belastingbetalers/spaarders/pensioengerechtigden niet meer opdraaien voor het failliet van een bank, nu worden ze aan de lat gezet voor het voorkomen van de ondergang van landen (Fr, It) met de ECB als vehikel. Lijkt me nog wel iets zorgwekkender.

    Inmiddels is de euro in een maand of 3 bijna 20% in waarde gedaald tov van de dollar. In het normale leven is dat een DRAMA, maar nu een godsgeschenk (wordt beweerd). Alleen al het feit dat de financiele sector (en dus niet de economische!!!) SCHREEUWT om QE moet iedereen ernstig aan het denken zetten. Ik heb steeds meer het idee dan QE louter is bedoeld om het fragiele Ponzi-scheme (opgezet door die financiele sector) nog even in de benen te houden. O ja, nog zo'n Ponzi wetmatigheid: stort ALTIJD een keer in elkaar als iemand zijn geld terug wil hebben ("show me the money!!!!")
  4. [verwijderd] 10 januari 2015 12:28
    quote:

    z0n0p schreef op 10 januari 2015 11:47:

    O ja, nog zo'n Ponzi wetmatigheid: stort ALTIJD een keer in elkaar als iemand zijn geld terug wil hebben ("show me the money!!!!")
    Welnee, de schuldenaren worden dan gewoon onteigend. Waarom dacht je anders dat alle schulden van de banken op de staat worden afgedragen? Omdat wij dan de schuldenaren zijn, en dan is er dus reden om alle burgers "legaal" te onteigenen. er stort dan niks in, de schulden worden dan in natura afgelost en alle burgers worden straatarm, het is een proces dat al enkele jaren in Zuid-Europa aan de gang is en in Noord-Europa nog maar net begonnen is.
  5. z0n0p 10 januari 2015 15:49
    quote:

    Warren Buffet Fan schreef op 10 januari 2015 15:24:

    Ja laten we vooral door blijven modderen met de economie in Europa zoals in de afgelopen 6 jaar. Vooral niet een van de oplossingen die gebruikt zijn in de VK en UK gaan hanteren.
    VS, UK en Japan zijn totaal onvergelijkbaar met EU. Dat zijn alle 3 monoliete econonieen waar eeuwenlange loyaliteiten tussen burgers zijn gegroeid. Is volstrekte utopie in EU. Oplossingen in VS, VK en Japan zijn evenmin houdbaar en slechts voor the time being. Japan gaat ondanks de gierende geldpers onderuit. De idioterie blijft alleen overeind zolang de rente kunstmatig laag wordt gehouden. Gaat die omhoog (VS in dit jaar?), moet je eens kijken wat dat voor gevolgen heeft. Geld wat je leent moet worden terug betaald (legt de NL-overheid haar burgers op voor de hypotheek), en als dat niet lukt dan kom je in de schuldsanering. En daar wil je niet wezen (als belastingbetaler, spaarder, aandeelhouder, pensioengerechtigde).
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

14,910 26 apr
+0,216 +1,47%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links