Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Spanje pompt 6 miljard euro in economie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. nestel 31 mei 2014 21:33
    quote:

    horscamp schreef op 31 mei 2014 20:21:

    Misschien is het idee wanneer Real Madrid en Atletico Madrid hun schuld inlossen en bijvoorbeeld stellen door de salarissen van de voetballers te verlagen
    Hohoho , die schulden gaan wij dan betalen! Of beter gezegd, die schulden gaan we sowieso betalen. Alle voetbalclubs hebben geen nagel om aan hun k... te krabben. Waarvan gaan ze dat betalen? Verkoop van spelers? Waarmee moeten ze dan gaan voetballen?
    Voetballers zijn in principe werkeloos. Ze worden betaald door een club. De club gaat miljoenen bij. Dus betalen wij met zijn allen hun salaris.

    Dus idd. omlaag die belachelijk hoge voetbal salarissen. Zeker in Spanje. Daar zijn we bij lange nog niet klaar mee. Ponzi scheme all along.

    en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ponzi_s...

    Wie weet lezen we ooit:
    2015 Spanish banks collapse due to fraudulous bookkeeping

    Zoveel Staatspapier bij banken van dezelfde nationaliteit... Dat gaat niet meer lang goed.
    Griekse banken vol.
    Spaanse banken vol.
    Italiaanse banken vol.
    FRANSE banken komen nog.... Vol.
    Etc etc

    Wordt vervolgt.

    Zodra de korte rente gaat stijgen en de lange rente gaat overstijgen...
    Omgekeerde rente structuur,

    We weten allemaal waar dit dan toe gaat lijden...
    Nee, niet leiden... Dit gaat onze hele wereld dan financieel pijn doen!
  2. jjgjansen 1 juni 2014 11:28
    Wat zijn we weer lekker positief!
    Elke investering in wat dan ook verhoogt de staatsschuld want de kost gaat altijd voor de baat. De vraag is wat ze met de investering gaan doen. Spanje doet kennelijk toch wat om de economie aan te zwengelen.
    NL investeert 20 miljoen in de fietsen- en autobranche; op het eerste gezicht lijkt het alleen maar financieren van werkloosheid maar we noemen het werkgelegenheid stimuleren. Is dat dan zo fraai?
  3. forum rang 6 haas 1 juni 2014 12:41
    het lengte/breedte verhaaal;
    Buiten-EU-burgers krijgen Spaans paspoort als ze huis kopen in Spanje
    ==================================

    de duckmaster schreef elders op IEX:
    Ben toevallig de afgelopen week eens wezen kijken in Spanje.
    Makelaars kun je volledig links laten liggen, die denken nog dat het 2008 is.
    Ga je bij de banken langs, krijg je al iets reeelere prijzen, maar als je wat langer praat hoor je dat ze af en toe ook wel een korting geven een paar keer per jaar.
    En na nog wat doorvragen geldt voor de meeste aanbiedingen: Doe maar gewoon een bod...

    .............Maar nu komt het,
    ................de Spaanse regering heeft de afgelopen jaren blijkbaar de vastgoedbelastingen flink verhoogd (zeker voor buitenlanders).
    10% overdrachtsbelasting, 2% jaarlijkse belasting, 35% belasting over huuropbrengst, belasting als je iets koopt maar er niemand in woont en zo gaat het rijtje wel ff door.
    Daarboven nog gewoon de belastingen die je ook in NL hebt.
    Ik zou zeggen, fuck die lui maar en laat ze leren dat je de buitenlander (de enige die nog een huis koopt in Spanje) die de huizenmarkt uit het slob komt trekken niet moet straffen, maar moet belonen
  4. [verwijderd] 2 juli 2014 13:03
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 1 juni 2014 15:18:

    Als je 12 miljoen aan water kunt uitgeven voor Ghana kun je beter de economie stimuleren hier, werkloze helpen aan baan, dat men geld kan uitgeven, en opbouw van minder schulden.
    Water is wel de eerste levensbehoefte van mensen.
    Ze kunnen daar dus of omkomen van de dorst of ziek worden van slecht drinkwater.

    Kan je beter bezuinigen op steun aan terreur organisaties zoals de Hamas of de PLO.
    Wat die via de EU krijgen is meer dan die maar 12 miljoen.
  5. [verwijderd] 10 juli 2014 17:15
    quote:

    haas schreef op 1 juni 2014 12:41:

    .............Maar nu komt het,
    ................de Spaanse regering heeft de afgelopen jaren blijkbaar de vastgoedbelastingen flink verhoogd (zeker voor buitenlanders).
    10% overdrachtsbelasting, 2% jaarlijkse belasting, 35% belasting over huuropbrengst, belasting als je iets koopt maar er niemand in woont en zo gaat het rijtje wel ff door.
    Daarboven nog gewoon de belastingen die je ook in NL hebt.
    Ik zou zeggen, fuck die lui maar en laat ze leren dat je de buitenlander (de enige die nog een huis koopt in Spanje) die de huizenmarkt uit het slob komt trekken niet moet straffen, maar moet belonen
    Alsof die regels alleen voor buitenlanders gelden, Spanjaarden zijn als eerste de dupe, al deze regels vormen een nog grotere rem op het herstel van de huizenmarkt. Uiteraard zijn banken vrijwaard van die regeltjes (het werd aanvankelijk verkocht als straf voor de banken, want die hebben immers de meeste leegstaande woningen in bezit, blijkt nu dat ze uitgezonderd zijn voor de meeste van dit soort belastingen).

    Als koper in Spanje word je dus in feite huurder van je eigen huis omdat je elk jaar x% aan belasting moet betalen, overigens gebeurt dat niet eens over de koopprijs maar over de onwerkelijk hoge prijs die de overheid aan je huis toekent, wat vaak een veelvoud is van de werkelijke waarde (zo kunnen ze immers nog meer geld stelen van de burgers), de overheid gaat ervan de facto uit dat je niet alles wit hebt betaald (Spaanse politici worden immers ook zwart betaald, dus gaan ze ervan uit dat elke burger is zoals zij) en gooit daarom soms honderden procenten over de koopprijs heen. Koop je een huis van 2 ton, dan zegt de overheid dat het 6 ton waard is, en moet je 1,5% per jaar over 6 ton aan belasting betalen. Niet mee eens? Dan kun je bij het politiek aangestuurd economisch tribunaal klagen, die je ongelijk gaat geven. Daarna bij een gewone rechtbank die je gelijk geeft om uiteindelijk bij de politiek aangestuurde hoge raad ongelijk te krijgen nadat de overheid in beroep gaat. Daarbij loopt de rechter van de gewone rechtbank ook het risico dat ie zelf gedaagd wordt omdat hij je gelijk heeft gegeven!!

    Het kan nog gekker, de overheid kan besluiten dat als je een huis voor 2 ton gekocht hebt, dat je dan een schenking van 4 ton hebt gekregen, immers het huis is volgens hen 6 ton waard, en dan mag je belasting betalen over 4 ton...

    De werkelijke reden waarom alles dit is ingevoerd is omdat het voor de regering al mogelijk is om te graaien in de spaarcentjes, maar niet in de spaarcentjes die in de woning zitten. Zo word dat rechtgezet en kan de overheid overal in graaien, en niet alleen in een deel van andermans geld.

    Bovendien hebben ze geleerd van de banken, als de huiseigenaar niet betaald wordt ie onteigend.... en zijn politici weer wat rijker (en de burger leeft onder de brug).

    Spanje is helaas een tot op het bot corrupt derdewereldland geworden. Het is al enkele jaren geen rechtstaat meer, de politiek heeft altijd gelijk, de burger nooit.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links