Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Werkloosheid sterk opgelopen tot 7,5 procent

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

47 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Marty.mcFly 21 februari 2013 15:01
    De VVD = collectivistische partij

    Heeft echt NIETS meer te maken met libertarische overtuigingen zoals het klassiek-liberalisme.

    De belangen in de partijtop zijn enorm.

    De OORZAAK van de economische neergang is de voortschrijdende trend van een steeds grotere overheid en steeds hogere belastingen. Deze 2 zijn ‘the 2 ugly feathers of the same duck’, namelijk socialisme (collectivisme).

    Waar je in een normale vrije markt de ondernemers het risico opzoeken en daarmee beloond kunnen worden is tegenwoordig door de hoge belastingdruk de ‘game rigged’. Het geld zit bij de ambtenaren. Dat probleem zag je in nog grotere mate in Griekenland.

    Oplossing? Heel lastig. De bevolking schreeuwt om meer socialisme, meer collectivisme niet doorhebbende dat dat juist de oorzaak is.
    De tolerantie voor steeds hogere belastingen kan in het guiness book of worldrecords.
    Iedereen vindt het prima. Zie jij iemand protesteren op straat tegen de nieuwe energiebelasting die is ingevoerd? Ik niet hoor.
  2. geitenbreier 21 februari 2013 15:35
    de oplossing ligt bij de media, de publieke omroep indoctrineert ons tot socialisme. Populaire programma's zoals Pauw&Witteman, de wereld draait door, bijna alle cabaretiers, en zelfs in mindere mate het NOS journaal, zijn allemaal erg links. De beste oplossing is dus de PO verkopen aan Fox News en de publieke opinie zal langzaam bij gaan draaien.

    Wellicht moeten we ook naar het onderwijs kijken, want daar wordt de kinderen ook in de eerste plaats geleerd dat je eerlijk moet delen in plaats van dat je goed je best moet doen op school zodat je een goede toekomst tegemoed kunt gaan...
  3. MartijnN1932 21 februari 2013 16:01
    quote:

    eugene63 schreef op 21 februari 2013 15:54:

    Leten de kinderen op school eerlijk delen, het moet niet gekker worden :-)
    Eerlijk delen is niet iets om vies van te zijn.
    Dat houd ook in dat je, je kinderen leert dat als ze de afwas doen of een ander klusje in huis wat extra zakgeld krijgen.
    Degene die daar geen zin in heeft krijgt een standaard bedrag. Zo ben ik opgevoed.

    Dan leer je een kind dat je beloont wordt als je goed doet.
    enige nadeel is dat onze regeringen dit totaal uit het oog verloren zijn..
    en alles willen oplossen door meer te belasten..
  4. @iPlof 21 februari 2013 16:02
    Eerlijk delen is niets mis mee. Wat VVD en PVDA verkeerd doen is tegen ons zeggen dat we eerlijk moeten delen, ons veel en steeds meer geld afnemen en dit geld zelf uitermate slecht beheren.

    Geestelijke gezondheidszorg kost 50.000 per persoon per patient per jaar. Dit geld gaat niet naar de hulpbehoevenden maar voor 90% naar het systeem waar dezelfde overheidsbaasjes, adviseurs, accountant, en nog een heel leger overbodige lieden onevenredig van profiteren.
  5. geitenbreier 21 februari 2013 18:02
    @PlofR dat is dan ook precies de reden dat de overheid klein gehouden moet worden. Er blijft veel te veel geld hangen tussen de eind-ontvangers van het geld en de belastingbetaler. Dat is niet alleen hier in NL het geval, Thomas Sowell (professor economie VS) zei al in 1980 dat als de uitgaven aan sociale zekerheid gedeeld werden op het aantal ontvangers, dat er dan meer dan 33,000 dollar per ontvanger beschikbaar is. Bedenk dat dat in 1980-dollars is en nu zo rond de 80,000 zou moeten liggen...

    Het beste is dus gewoon de heffingskorting aan iedereen uit te keren, en je dus netto geld van de belasting krijgt als je geen inkomsten hebt. Maak die korting dan wel zo hoog dat je er net geen honger van lijdt (maar geen iphone, sigaretten of drank zoals je nu van de bijstand kunt kopen) zodat er voldoende motivatie is om iets te gaan doen. Dan heb je geen leger ambtenaren meer nodig om het allemaal uit te voeren en is de belastingbetaler veel voordeliger uit.
47 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links