Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VEH: banken kijken te weinig naar individu

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 oktober 2011 13:38
    Banken kijken enkel naar zichzelf.
    Het verschil tussen euribor en hypotheeklening is nog nooit zo lang zo groot geweest.
    Zijn gewoon een stelletje oplichters.
    Doe niet meer mee met ze, haal je geld van de bank, en koop goud en zilver. (Of andere grondstoffen en metalen).
    Dat is de enige manier om ze te stoppen.
    Wees Vrij, doe juist dat wat de banken niet willen dat je doet!
  2. fromtheonkel 6 oktober 2011 14:29
    Banken lenen nog steeds veel te veel. In de hele wereld mag je minder dan 100% lenen, alleen nederlanders lenen zo absurd veel. Eerst sparen en dan kopen. Graag max 80 a 90% financieren en de problemen zijn zo opgelost. Huizen dalen fors in prijs en worden weer betaalbaar en risico voor bank daalt gigantisch. Nu staat iedereen die een huis koopt meteen onder water, bij minder dan 100% financiering niet. Het wordt tijd dat we stoppen met leven op de pof, de rekeningen worden alleen maar doorgeschoven. Netto maandlasten zijn slechts een deel van de kosten, de hra is tijdelijk, onderhoud kan fors oplopen en huurwaardeforfait enz moet er ook nog bij gerekend worden.
  3. Dolfus 6 oktober 2011 14:30
    Zelfs als iemand al 10 jaar zonder problemen een woning huurt van € 1000,-- per maand kan het gebeuren dat een hypotheek van € 700,-- netto per maand niet wordt verstrekt. Vroeger had men het vak in de vingers en werd er maatwerk geleverd. Nu is men alleen nog maar in staat met tabelletjes te werken.
  4. [verwijderd] 6 oktober 2011 15:19
    Haha eindelijk wordt er iemand wakker. Om een individueel geval te kunnen beoordelen, moet je beschikken over veel meer kennis, kunde, inzicht en verantwoordelijkheid dan nu aanwezig is bij een hypotheek verstrekker. Het enige dat ze kunnen is in hun tabellen kijken en vinkjes zetten in hokjes. En vervolgens de uitkomst van hun invul oefening doorsturen naar de volgende afdeling.
    Ik had een hypotheek bij de ING, heb vier jaar lang netjes betaald. Vervolgens huis verkocht met flinke overwaarde. Wilde een nieuwe goedkopere woning kopen met de overwaarde, de nieuwe maandlasten zouden de helft worden. Ik had helaas tijdelijk geen baan, ben universitair geschoold en begin dertig. tik tik tik tik, invul, vinkje......computer says nooooooo!!
    Was dat even een vervelende mededeling, temeer omdat ik toch ook bij heb gedragen aan de redding van de ING bank via mijn belasting centen.

    Vroeger had bij de bank werken nog enige status omdat ze mensen hielpen hun plannen te verwezenlijken, tegenwoordig zijn het dieven, parasieten en vooral domme procedure volgers.
    Bonussen binnen de bank dienen er alleen voor dat mensen vooral niet zelf nadenken en zoveel mogelijk graaien. Een bank is er voor de grootste gemene deler, maatwerk voor het individu kennen ze niet.
    Een maatwerk hypotheek is natuurlijk ook lastiger samen te voegen met andere maatwerk hypotheken om het geheel vervolgens weer te splitsen en te verkopen. Het draait allemaal om makkelijk geld verdienen, maatschappelijke aspecten van het bankiersvak tellen niet meer mee!!

  5. forum rang 6 andre68 6 oktober 2011 15:42
    "Het draait allemaal om makkelijk geld verdienen, maatschappelijke aspecten van het bankiersvak tellen niet meer mee!!"

    Gedachtengoed van banken en verzekeraars:

    Hoe melken we de klant zo geraffineerd mogelijk leeg? Liefst zonder dat hij het zelf doorheeft (zo laat mogelijk althans.....)

6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links