Crucell « Terug naar discussie overzicht

Waar liggen de belangen op dit moment

17 Posts
[verwijderd]
0
Ik heb dit draadje even opgestart aangezien Aossa in het RT draadje een m.i. zeer belangrijke posting geplaatst heeft.

www.iex.nl/forum/topic.asp?topic=1099...

Hoe zien jullie de kentering van belangen gegeven de pie chart ??

Ian
jecebe
0
Gegeven de lage omzet de laatste week, is het moeilijk hier een peiling op te kunnen maken.

Ik zou haast zeggen, vestzak-broekzak handel, van misschien wel 1 handelaar of de markedmaker??

Vakantietijd voor met name de partikulier.
[verwijderd]
0
quote:

jecebe schreef:

Gegeven de lage omzet de laatste week, is het moeilijk hier een peiling op te kunnen maken.

Ik zou haast zeggen, vestzak-broekzak handel, van misschien wel 1 handelaar of de markedmaker??

Vakantietijd voor met name de partikulier.
Jecebe heeft gelijk wanneer hij meent dat de omzet beduidend lager is dan in een <standaard> week. Echter als ik op de achterkant van een sigarendoos uitreken dat de omzet 50 % lager is dan in een gemiddelde week en dit terug reken naar 100 % dan komen we op iets boven de 40 % van de handel als institutioneel.

Met aossa en wpw volg ik al twee jaar die lycos cijfers en dan zou in die tijd een institutioneele omzet van boven de 40 % als zeeeeeer exceptioneel worden geregistreerd.

Dus met wpw ben ik van mening dat er iets broeit.
(wel een gek gevoel omdat ik voor het eerst sinds September 2004 geen aandelen CRXL bezit.....)
Overigens nog steeds van mening dat op de LT dit bedrijf gode vooruitzichten heeft - zie andere draadje.

Giraf

jecebe
0
Giraf, ik ben het met je eens dat er iets broeid, maar dat is al een paar maanden.

Ik vermoed ook dat met de dalingen het percentage aandelen particulier-IBer drastisch is verschoven richting IB.

De vraag is, zijn deze in handen gekomen van 1 partij die hiermee een gevaarlijk groot aandeel heeft verkregen of verspreid over meerdere.

Aan de 2 charts kun je zien dat de maandhandel redelijk normaal is, afwijkend is de laatste week, maar dat ook zou een geregistreerde partij kunnen zijn die aan zichzelf verkoopt ( bij Crucell is alles mogelijk). Aantallen deze week een 200K p/d

Wel opvallend dat de particuliere handel uiterst laag is, wat betekend dat de forum daghandelaren, o.a. Josti etc. met maar zeer kleine omzetten handelen. :-)
[verwijderd]
6
Ik volg de handel soms hele dagen, bijna per transactie, en meen te hebben vastgesteld dat er maar heel weinig orders van particulieren (kleine orders) in de bied en de laat verschijnen, nagenoeg de hele dag domineert het computerwerk, hetgeen je vooral goed kunt zien in de slotveiling. Het merendeel van de particulieren dumpt dus op de bied en koopt op de laat.
Dit verschijnsel is overigens niet alleen des Crucells.
Wat ik na de publicatie van de cijfers bij DSM heb gezien slaat alles. De daling van de koers met 4 €uro is volledig georganiseerd door de handel. Tienduizenden aandelen per transactie, aantallen in de bied van 50000 tot 100000 op de eerste vijf regels van het boek, die dan na enige ogenblikken weer verdwenen.
Hetzelfde soort ellende bij Vedior, ABN en Binck.
Orders die tijdens de slotveiling gewoon uitgevoerd worden, waarna de koers doodleuk door lagere orders naar beneden wordt gezet. Ik ben er intussen volstrekt zeker van dat de hele beurshandel één grote criminele organisatie is waarbij je als particulier eigenlijk niets te zoeken hebt. De reglementering maakt het ondoenlijk dit uit te zoeken en aan de kaak te stellen, daar ben ik mij van bewust, maar dat vind ik dan wel bijzonder spijtig.
Kortom, het is volkomen ten onrechte als er nog met enig respect over grote partijen in de markt wordt gesproken, Zij zijn volgens mij zonder uitzondering misdadig bezig, door de overheid en de beurs gelegaliseerd.
[verwijderd]
0
Uit jullie observaties lijkt het waarschijnlijk dat er sprake is van een kentering .
Grotere partijen zijn bezig belangen op te bouwen lijkt het.
Kan goede ontwikkeling zijn kan ook heel anders uitpakken .
Is er een beetje zicht op welke grotere partijen bezig zijn om belang , wellicht een meerderheids belang te krijgen in Crucell ??

Best wel spooky deze ontwikkelingen.

Ian
jecebe
2
quote:

Ian schreef:

Best wel spooky deze ontwikkelingen.

Ian
Inderdaad, want als deze trend doorzet, is er geen plaats meer voor particulieren op de beurs.

Deze handel heeft niets meer met waarde van een bedrijf te maken, in feite kun je gewoon monopoly spelen.
De straten en de huisen zijn zoals in het spel van karton en hout. Alleen het geld is echt, althans dat van de particulier. Handelaar werkt vaak nog met geleende aandelen.
De prof. handelaar heeft ook de vrijkaart voor de gevangenis en heeft vrijstelling voor een flink aantal spelregels.

Hierbij heeft hij ook nog het voordeel van geen transactie kosten te hoeven betalen, zodat hij onbeperkt kan inzetten en wijzigen.
Hij heeft de beschikking over snelle computers met uiterst geavanceerde software programmas die razendsnel op een evt koerswijziging reageren of hestellen naar zijn wens.
Heeft veel meer in en outsite informatie betreffende een bedrijf en complete bedrijfstakken wereldwijd.

Kortom de beurs is een openbaar casino aan het worden, waar men vrijelijk en wettelijk beschermd iedereen kan belazeren en bestelen.

Het enigste waar je als particulier nog gebruik van kunt maken zijn korte ritjes nav van goed of slecht bedrijfsnieuws. Maar zie bij het bericht Q, de stijging verliep al voor uitkomen bericht en toen particulieren op de hoogte waren en kochten donderde de koers na een dag ineen van 23 naar 20.

Zie ook het laatse nieuws niet doorgaan medicijn.
Grote verkopen voor het nieuws uitkwam. Dus de handelaar heeft zijn positie al dagen van te voren ingenomen om de particulier af te slachten.

Succes, maar dit alles zal in de toekomst alleen maar verergeren.

By the way, ik zag dat je als particulier bij Binck voorbeurs geen bestens orders meer kan inleggen? Alleen de handelaar kan dat nog?
josti5
1
Pinson, en jecebe, uit m'n hart gegrepen, deze draad, en geheel mijn persoonlijke ervaring, niet alleen deze week...

Overigens, jecebe, ben ik (met alle respect voor deze groep) beslist geen daghandelaar, maar word door de in deze draad geschetste situatie wel degelijk meer en vaker dan ooit gedwongen, mijn belegd vermogen aktief te beschermen: "Long Runner" met alleen Crucell in porto, is nog steeds mijn (zich steeds verder van de realiteit verwijderend) ideaal.
Maar zoals de boel bij voorbeeld afgelopen vrijdag na 15.30 weer op de bied werd gedumpt, met een vrijwel leeg laatboek: ongelofelijk.

Door haar eigen uitlevering aan de misdadige grootmachten is Crucell eigenlijk het vertrouwen, dat het bedrijf nog steeds van menig particulier (o.a. op dit forum) geniet, niet (meer) waard, en het lijkt mij dan ook de hoogste tijd voor het bedrijf om daar heel snel iets aan te doen, wil het niet meegesleurd worden door diezelfde grootmachten, en uitgeleverd aan 1 of meer farmareuzen.

Allemaal spoken?
Denk het niet, getuige ook een artikel in mijn regionale dagblad van gisteren over een publicatie van de Monitoring Commissie (deze toest de code-Tabaksblatvoor behoorlijk ondernemersbestuur op naleving en bruikbaarheid).
Citaat:

"Een andere ontwikkeling die volgens deze commissie zichtbaar wordt, is de toename van overleg buiten aandeelhoudersvergaderingen.
Bedrijven zitten steeds frequenter met (groot)aandeelhouders om te tafel. De kleinere belegger dreigt daardoor echter in de knel te komen, aldus de commissie."

Wel: wij weten van CFO Kruimer zelf, hoeveel tijd hij aan grootaandeelhouders en andere grootmachten besteed heeft...
josti5
0
"Uit jullie observaties lijkt het waarschijnlijk dat er sprake is van een kentering .
Grotere partijen zijn bezig belangen op te bouwen lijkt het."

Hmm, laat ik er dit nog over zeggen: van die cijfers klopt, alleen al op basis van mijn persoonlijke aktiviteiten afgelopen tijd, geen bal.

Tenzij o.a. Alex als geheel ook tot de "professionals" wordt gerekend...
jecebe
1
quote:

josti5 schreef:

Overigens, jecebe, ben ik (met alle respect voor deze groep) beslist geen daghandelaar
Was ook niet serious bedoeld.
Maar ik ben vorige maand begonnen met ritjes Ph. en ga ook nu met Crucell wat actiever weer bezig.

Je kunt helaas niet de boel op de plank leggen, wat eigenlijk mijn bedoeling was en over 2-3 jaar wel weer eens kijken.

Betreffende het beleid van Crucell, denk ik dat ze inderdaad niet onwelwillend staan tegenover een veel groter IBers belang en ze particulieren alleen maar zien als lastig en onbetrouwbaar.
Dit is misschien het beloofde cadeautje van Brus voor de trouwe aandeelhouder.

Mijn mening voor wat het waard is, denk ik dat we over een paar jaar als particulier niet meer rechtstreeks in bedrijven kunnen investeren, maar dit via beleggers cq hedgefondsen moeten doen.
Daarnaast zullen alle locale beursen in 1 groot conglomeraat zijn opgenomen.

Dus laten we er nog even van profiteren, voordat we een < 5% rendement gaan krijgen bij de beleggings instellingen ala het lage landenfonds etc. met alle risico,s voor de klant en al de winst voor de beleggersinstelling.
aossa
0
Waar hebben jullie het over ?
Die I-watch cijfers zijn noteringen op de NASDAQ.

Blijkt daaruit gewoon dat de handel in Crucell door particulieren IN DE VS haast stillicht.

Dat kan verschillende oorzaken hebben.
1. Te weinig focus van Crucell in de VS in het algemeen en op de particuliere belegger in het bijzonder.

2. Ongunstige fiscale regeling voor aandelen van buitenlandse bedrijven (de PICT status waarop op het yahoo forum zoveel te doen was) en waardoor B. geld naar de VS wil terughalen.

3. Computers volgen wel eens een index.

4. en nog veel meer wat ik als kleine belegger niet weet en niet kan weten

Groet, we danken u allen voor uw waandacht.
JMHO
[verwijderd]
0
En soms ontsnapt er eentje. Zie de koersontwikkeling van Solarworld de afgelopen 2 jaar. En dan ook nog twee keer een spilt; jun05 (1 op 2) en jun06 (1 op 4).

Bijlage:
jokus
0
Allee' giraf , Geen crucell aandelen meer in porto?

Toch niet voor lang hé ?

Groetjes Jo.
[verwijderd]
0
quote:

jokus schreef:

Allee' giraf , Geen crucell aandelen meer in porto?

Toch niet voor lang hé ?

Groetjes Jo.
Hallo Jokus,

Inderdaad even geen Crucell in porto. Denk niet dat dit lang gaat duren maar was even flink teleurgesteld in het niet inlossen van beloftes.
LT nog altijd vol vertrouwen.

Tot ziens

Giraf
Opstapelen
0
Josti schreef: Wel: wij weten van CFO Kruimer zelf, hoeveel tijd hij aan grootaandeelhouders en andere grootmachten besteed heeft...

Wel mijn beste, daar sla je de plank volledig mis.
Ik kreeg 3 weken geleden een belletje van de heer Kruimer. Ik viel pardoes van mijn stoel, aangezien ik niet op de hoogte was dat de heer Kruimer van mijn bestaan afwist, en laat staan mijn nummer kende.
Na een goed gesprek over koetjes en kalfjes spraken wij af bij de plaatselijke kroeg om het eens grondig te hebben over Crucell en mijn gemoedstoestand.
Zogezegd zo gedaan, en na een paar koude jongens kregen we het over Crucell en mijn beleggingsstrategie. Ik vertelde hem dat ik voor de LT een belang heb genomen in Crucell, omdat ik heilig geloof in de potentie van het bedrijf. Daarop vertelde hij mij verheugd, dat hij altijd zeer in zijn nopjes is met nieuwe "eigenaren". En als blijk van vertouwen in mij gaf hij mij een leeg briefje en een pen. Hij zei: beste Erik, wij gaan binnenkort een bedrijf kopen in Amerika en wij koppelen daar een kleine emissie aanvast. Schrijf jij als grootaandeelhouder nu eens op dat briefje hoeveel jij wil betalen voor 1 aandeel aangezien het een onderhandse wordt. Op hetzelfde moment gaf hij mij een dikke knipoog.

Wel ik bedacht mij geen moment en vulde 2,50 in. Ik overhandigde hem het briefje en hij lachte, en zei afgesproken. Wij schudden elkander de hand en gooiden nog een paar koude jongens achterover. Ik betaalde de uiteraard de rekening en tezamen vertrokken wij naar de vrouwtjes van plezier. Een uur of wat later, ik was reeds klaar, kwam de heer Kruimer naar beneden, en met nog een knipoog zei hij: Betaal even Erik!
Dat gedaan bracht ik hem ondersteunend naar zijn auto en vouwde hem achter het stuur. Hij bedankte mij en zou mij bellen als het moment van emissie daar was.
Ik wacht dus geduldig af. Wel vraag ik mij nog steeds af waarom de heer Kruimer denkt dat ik een grootaandeelhouder ben. Achja er zit wel meer scheef bij de prmachine van Crucell

Dit hele verhaal is dus niet waar en de heer Kruimer zal dit nooit doen. Wel is het zo dat in mijn wereld de zaken op deze of vergelijkende manier vaak worden gedaan. Maar zeker niet bij ons mooie Crucell.
Met vriendelijke groet, en ik had niets beters te doen.
Erik
[verwijderd]
0
Beste Giraf

Als jij geen aandelen meer hebt, betekent dat denk ik dat veel particulieren oversold zijn.

Noot: zelf heb ik er meer dan ooit.
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
914,95  +1,70  +0,19%  18:05
 Germany40^ 18.748,40 +0,24%
 BEL 20 4.006,94 +0,05%
 Europe50^ 5.068,97 +0,10%
 US30^ 39.918,50 -0,19%
 Nasd100^ 18.669,50 +0,70%
 US500^ 5.314,88 +0,23%
 Japan225^ 39.276,90 +1,41%
 Gold spot 2.433,90 +0,77%
 EUR/USD 1,0864 -0,05%
 WTI 78,83 -0,86%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

BESI +2,96%
VIVORYON THER... +2,76%
Alfen N.V. +2,73%
ALLFUNDS GROUP +2,55%
Sif Holding +1,69%

Dalers

JUST EAT TAKE... -3,76%
Brunel -3,15%
Galapagos -1,89%
Philips Konin... -1,82%
PROSUS -1,36%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront