Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waarom ik Tesla eigenlijk moet verkopen, maar het lekker niet doe

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. florida_tower 20 april 2023 19:02
    quote:

    semicon_fan schreef op 20 april 2023 17:53:

    AJ, ik heb nooit begrepen waarom jij en Niels in Tesla zijn gestapt en al helemaal niet in JET. Vooral Niels heeft het in de podcasts altijd over risico en vrije kasstromen, dan blijf je hier toch van weg? Je kon al lang zien aankomen dat de marges van Tesla niet houdbaar zijn.
    Zoals altijd bij tesla: Als de outlook waargemaakt wordt zullen enorme marges gemaakt worden. De 25k-auto die in de pijplijn zit is volledig geoptimaliseerd voor lage kosten. En in de call zegt Musk: in de nabij toekomst kunnen we autos verkopen tegen kostprijs en alsnog een enorme winst maken op de autonomie-software.
    Je moet er in geloven..
  2. Oltratomba 20 april 2023 19:59
    Onbegrijpelijk artikel.............. wie doet er nou shell weg ????? En Tesla ja.......maar dan is / was GM slimmer op moment dat shel 15 stond................... Als je 10 miljoen in shell stopt hoef je nooit meer te werken en help je mee aan betere wereld, altijd zo geweest. Als je 10 miljoen in Tesla stopt heb je reast van je leven stress
  3. forum rang 5 maarten030 20 april 2023 21:57
    quote:

    Oltratomba schreef op 20 april 2023 19:59:

    Onbegrijpelijk artikel.............. wie doet er nou shell weg ????? En Tesla ja.......maar dan is / was GM slimmer op moment dat shel 15 stond................... Als je 10 miljoen in shell stopt hoef je nooit meer te werken en help je mee aan betere wereld, altijd zo geweest. Als je 10 miljoen in Tesla stopt heb je reast van je leven stress
    Ik zou meer stress hebben van 10 miljoen in Shell dan 10 miljoen in Tesla.
  4. forum rang 7 wiegveld 21 april 2023 07:19
    Tesla verlaagt prijzen om een veel belangrijker reden volgens mij, zie roken de andere autobedrijven uit.
    Ze waren tov bedrijven als KIA en Hyundai een beetje duur geworden en met hun “instapmodellen 3 en Y maken ze nu muziek. De Model S is nog steeds laaiend duur en die begint in NL bij €104 k en de echt goede bij € 129k.
    Elon Musk kent zijn klassiekers ook en heeft heel goed naar Henry Ford met zijn T fords gekeken.
  5. forum rang 7 wiegveld 21 april 2023 07:20
    quote:

    Pietje Bell schreef op 20 april 2023 18:53:

    Waar blijft het meest actuele IEX advies over Tesla AJ? Paul Weeteling gaf eind januari een koersdoel van € 350 en zoals ook zijn voorgangers met een strong buy-advies. Is jouw ‘post’ een afleidingsmanoeuvre?
    Paul Www.eeteling is per 1 april vertrokken Pietje. Op twitter geeft ie gewoon adviezen op eigen naam.
    Net als Erik Mauritz per december, er zijn nog geen opvolgers.
  6. forum rang 6 Lord Apollyon 21 april 2023 07:46
    Tesla is uiteindelijk gewoon een autofabrikant, geen technologiebedrijf. Logische zet dus van Musk om prijsverlagingen gericht op vergroten marktaandeel door te voeren, anders wordt Tesla voor 2030 links en rechts ingehaald door andere producenten. Koers aandeel gaat daarmee op termijn terug naar rond de €100 denk ik. Alles daarboven is een zeepbel.
  7. forum rang 10 voda 21 april 2023 08:19
    Tesla verhoogt prijzen in VS - media

    Verhoging van paar procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Tesla heeft de prijzen van de Model S en Model X verhoogd in de Verenigde Staten. Dit schreef persbureau Bloomberg vrijdag.

    De prijzen voor beide modellen werden met 2.500 dollar verhoogd, ofwel met 2 tot 3 procent. De startprijzen voor de Model S beginnen bij 87.490 dollar en voor de Model X bij 97.490 dollar.

    Daarmee draait Tesla weer een deel van de prijsverlagingen eerder in het jaar terug, nadat woensdagavond bij de kwartaalcijfers bleek dat de verlagingen op de winstmarges beginnen te drukken. Twee dagen eerder werd de prijs voor de Model Y SUV en Model 3 nog voor de tweede keer in één maand verlaagd.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. xkinkykongx 1 juli 2023 12:57
    Ik heb in januari een plukje Tesla gekocht. Mijn verstand zegt dat het echt tijd is om te verkopen, maar mijn gevoel zegt dat er nog veel meer in zit , zelfs op de korte termijn. (1jaar) Als het Musk echt lukt om die dingen eind van het jaar autonoom te laten rijden... Jezus, dan wil ik zelfs een Tesla. Je eigen taxi. En eerder dan wie dan ook . En afgezien van dat, ~107% staat gewoon verschrikkelijk mooi :))
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links