Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Stilte voor de storm

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jasperien van Weerdt

Jasperien van Weerdt is redacteur bij IEX, IEXGeld, Belegger.nl en Beursduivel en auteur van het boek 'Financieel fit in 30 dagen'.

Meer over Jasperien van Weerdt

Recente artikelen van Jasperien van Weerdt

  1. 04 mei Adyen op kooplijstje beursexperts na koersval 2
  2. 03 mei Slotcall: en ja hoor, weer een nieuw slotrecord, dankzij banencijfer en Apple
  3. 02 mei AEX gaat hogere opening tegemoet, terwijl blue chips over elkaar heen buitelen met cijfers 4

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Oude School Econoom 29 juni 2023 21:21
    De IEX Beleggersdesk schijnt positief te oordelen over een eventuele overname van Degroof Petercam door ABN Amro.
    M.i. zijn zij nog niet in staat om dat te kunnen beoordelen omdat zij hiervoor de vereiste financiele cijfers en boekenonderzoek niet hebben. Dat getuigt m.i. niet van de deskundigheid van de desk.
    Ook AA zelf schijnt interesse te hebben. Blijkbaar lopen daar weer bankiers rond met oogkleppen op die snakken naar extra bonussen en pers publiciteit. Armer zullen zij niet worden als het mislukt. Dat heeft het verleden wel geleerd. De aandeelhouders bloeden.
    Obv de informatie die ons openbaar bekend is tav overnamesom (fors) en winstnivo (veel te laag tov overnamesom), negatief cultuurverschil met Belgen en mijn bancaire ervaring dat overname van Belgische bedrijven in meer dan 90% van de gevallenop grote mislukkingen uitliepen, hoop ik dat er genoeg deskundige aandeelhouders zullen zijn die tegen deze overname zullen stemmen.
  2. Martin-Jan Crum 29 juni 2023 22:52
    @ Oude School Econoom

    Wat in de analyse (slechts) gesteld wordt, is dat dit een goede fit zou zijn. Berekeningen kunnen pas gemaakt worden als detailinformatie wordt verstrekt, hetgeen pas relevant is/wordt als ABN Amro de koper wordt. Dat is ook geheel niet de strekking van de analyse geweest.

    De conclusies die u trekt obv de summiere informatie over de hoogte van de overnamesom (nog niet bekend), de winstgevendheid (opbouw daarvan ontbreekt) zijn dan ook wat voorbarig.

    Voor wat betreft wat ongrijpbare zaken als cultuurverschil zie ik het duidelijk wat minder somber in. Van Lanschot doet ook prima overnamezaken bij onze zuiderburen.

    disclaimer: geen posities
  3. speedy0070 30 juni 2023 04:12
    perfecte conclusie van de oude school econoom. gefeliciteerd!!! Je verhaal klopt beste man. En eerlijk gezegd heb ik mijn buik vol van ABN AMRO ondeskundig advies heeft mij een bom duiten gekost in het verleden. gelukkig kon ik met de opties weer terug halen. niet iedereen heeft dat geluk. spreek hier de periode internetbubbel en de torres gemenis in N.Y. hier was ik slim en belde mijn brooker in N.Y. om de hele rotzooi te verkopen met het eerste vliegtuig in de torens. in 9 minuten alles verkocht uff. ABN zelf verloor 80% van zijn kapitaal. Ik kwam eruit met 6% winst!! Wat een verschil nietwaar? Dat noemen zich experts!! Uilen zijn het!! en..... eerlijk gezegd heb nooit een cursus gehad voor de beurs!! Maar volg de beurs op de voet welkeender moment van de dag tja 27 jaar lang maakt je een betere expert. moet je niet over twijfelen.
  4. speedy0070 30 juni 2023 04:26
    Beste Jasperien, zou je niet beter wat anders schrijven? Want de fabeltjeskrant geeft mij een ander verhaal. Analisten willen het verhaal recessie niet aangaan maar...... we staan met onze voetjes er duidelijk erin. En wie de beurs wilt opfleuren zijn de zogezegde analisten die geen bal weten over de beurs. Je hoeft echt geen universiteit te hebben hoor een lagere school opleiding is genoeg om te weten dat het fout gaat!!! AI aan de sterrenhemel, (Bubbel), techbubbel, en kredietcrisis zal ons de nek om doen. Herzie gewoonweg de kredieten wereldwijd!! Met een beetje wiskunde weet je genoeg. Gewoonweg onhoudbare situatie. Daar zit dus het addertje onder het gras. Stelletje uilskuikens!!
  5. Karel Finders 30 juni 2023 06:55
    N.a.v. de analyse van Martin Crum waaraan Jasperina van Weerdt refereert:
    Die kapitaaleisen worden fors opgeschroefd. Maar zou het niet ook beter zijn, om voor banken een "maximale martkapitalisatie" toe staan. En als je daar boven komt gedurende een bepaald time-window, dan verplichten om de bank op te splitsen in 2 banken. Ik vergelijk dat een beetje met de tijd dat banken en verzekeraars verplicht uit elkaar moesten.
    Hoe ziet U dat?
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links