Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs lager gesloten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Watchful¤Eye 3 mei 2023 22:01
    Het lijkt een tamelijk geruststellende boodschap (al kan het onderhuids best wat kriebelen!). Dalende olievoorraden duidt m.i. op een sneller verbruik dan de productie. Ofwel een indicatie voor "een op stoom zijnde economie". Dat is een goed signaal .. Zie ook het gunstige banencijfer. Wat ik niet zo kan volgen is dat "De bankencrisis volgens marktvolgers waarschijnlijk zal leiden tot een aanscherping van de kredietvoorwaarden, wat ook de economische activiteit zou kunnen beperken." Ik denk dat die bankencrisis te maken heeft met al te "ongecontroleerd" investeren in obligaties en langlopende (laagrentende) hypotheken. Op het moment dat de rente dan flink stijgt ga je mogelijk "nat" als bank. Obligaties dalen dan in waarde en goedkoop inkopen van geld lukt (achteraf) niet meer .. Dus als bank moet je te allen tijde je balansmanagement op orde hebben. Dat is eigenlijk niks nieuws onder de zon ..
  2. Oude School Econoom 3 mei 2023 22:33
    Al verschillende malen lees ik ook daling olieprijs (o.a.) vanwege zorgen bankencrisis. Eerlijk gezegd ontgaat mij die direkte “oorzaak-gevolg” relatie.
    M.i. ligt de olieprijs daling ingewikkelder dan hier aangegeven wordt. Ik denk dat “het spel dat de door de wol geverfde beurshandelaren, die de oliemarkt echt goed kennen”, beheerst spelen een groter aandeel hebben in het vrij snel omlaag en omhoog brengen van de olieprijs futures.
    Daar kunnen wij als simpele beleggers niet tegenop.
    Dat de bankencrisis leiden tot een aanscherping van de kredietvoorwaarden ontgaat mij ook . Aanscherping vind o.a. plaats omdat men op kredietwaardigheidsproblemen van klanten wil anticiperen.
    Ik sluit aan bij de constatering dat een bank haar balansmanagement, maar ook haar liquiditeitscapaciteit, op orde moet hebben.
    Helaas hebben veel, ook grote banken (zoals Credit Suisse) daar (ondanks het leergeld in 2008) nog (steeds) nooit van gehoord laat staan naar geacteerd.
  3. Perpboy 4 mei 2023 07:50
    Kredietverstrekking en vertrouwen gaan hand in hand. Cijfers zijn immers een gegeven uit het verleden en de waarde van een onderpand is de waarde van nu. Als je een verslechtering verwacht wordt je nou eenmaal voorzichtiger. Of dat direct doorwerkt in de olieprijs? Ik denk het eigenlijk niet.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links