Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wat is een woning waard? Wat de gek ervoor geeft!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 26 apr Pas op met de startersvrijstelling 1
  2. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  3. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8

Reacties

22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. MeGustasTu 19 februari 2022
    Beste Jos,

    Altijd leuke stukjes. Ik heb ook je boek gelezen alvorens ik vorige maand voor het eerst in mijn leven huiseigenaar ben geworden (regio Gelderland). Het zijn inderdaad bijzondere tijden en momenteel in groot contrast met episodes uit het verleden. Een groot aantal factoren lijken een prijsopdrijvend effect te hebben, waarbij met name een groot verschil tussen vraag en aanbod. Een gewoon gezin lijkt in elk geval niet een 'normaal' woonhuis te kunnen bemachtigen in bepaalde steden.
    Iets wat ik in mijn omgeving hoor, waarvan ik niet weet of het waar is, is dat de verkopend makelaar in sommige situaties een bepaald percentage van het verschil tussen de vraagprijs en de eindprijs overhoudt. In dat geval kan het richting een relatief lagere vraagprijs worden gestuurd door verkopend makelaars.
    Zelf heb ik een paar keer 10-20% boven de vraagprijs geboden, waarna bericht dat ik in de top 3 of middenmoot was geëindigd. In elk geval ben ik voorstander van veel meer transparantie.

    De kijkdagen waren ook erbarmelijk gerelativeerd aan de prijs van het object. Naar mijn inschatting waren er vaak 2 kijkdagen gepland te zijn, met ongeveer 10 tot 20 mensen per dag, vol was vol. Bij 1 makelaar waren er 2 partijen die tegelijk de woning kwamen bezichtigen. Voor mijn gevoel mag er op dit vlak wel meer bescherming vanuit de overheid komen, met bijvoorbeeld minimaal recht op 30 minuten beoordeling zonder aanwezigheid van andere kopers.
22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links