Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VEB wil wanbeleid bij SNS Reaal vastgesteld zien

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Terechter 28 september 2021 19:14
    Het is weer een typisch voorbeeld van een falende overheid nu er steeds opnieuw geld verslindende advocaten worden ingehuurd om zo min mogelijk openheid van zaken te geven inzake de ondergang van SNS. Het zou veel goedkoper zijn geweest een bescheiden edoch redelijke vergoeding aan de SNS beleggers te geven en ook meer vertrouwen hebben gegeven dat we een redelijke en een te vertrouwen overheid hebben.
  2. Jeroen315 28 september 2021 21:45
    Onze oud minister van financiën, de heer Dijsselbloem heeft aandeelhouders en obligatiehouders van SNS Reaal onteigend, terwijl een veel betere keuze zou zijn geweest de optie met CVC. Onteigening is altijd een zeer dure en laatst te nemen stap. Dit had helemaal niet gehoeven.
    Het feit dat de overheid vervolgens geen duidelijkheid heeft gegeven over de financiële situatie van SNS Reaal was net voor onteigening geeft te denken. Ook de 3 onafhankelijke onderzoekers die zijn aangesteld door de ondernemerskamer zijn tegengewerkt.
    Bovendien worden vrij ingewikkelde berekeningen losgelaten over de toekomstige contante waarde, terwijl de slotkoers voor onteigening van SNS Reaal (0.84€) het zuiverst is vermeerderd met de wettelijke rente al die jaren. Dan is €1 per aandeel zeker niet teveel gevraagd. Als dit proces nog langer duurt is dit zeker nog nadeliger voor de overheid.

    Overheid wees er voor je onderdanen, ook de beleggers. Kom over de brug financieel en blijf niet doormodderen, want dit kost veel meer geld. Geef je fout toe en geef een schadevergoeding aan degene die zijn onteigend.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links