USG People « Terug naar discussie overzicht

Week 37 - Alles op zijn hoop

343 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
gerrit 69
0

Wanneer word onze beurs weer wat minder manisch depressief.
Alle aandelen worden op een grote hoop gegooid.
Of men nu goede of slechte cijfers heeft laten zien.
Het maakt de laatste tijd helemaal niets meer uit.
Verlamd van angst vallen we dood op ieder cijfer.
Toch geloof ik niet in een bear market.
Vandaag zal ik dan eens de aftrap geven voor de nieuwe week en nieuwe hoop.

Groet van Gerrit sixtynine
toontjeavanti
0
Wanneer China morgen weer roet in het eten gooit zullen we weer een turbulent weekje tegemoet gaan vrees ik. De Chinese overheid zegt dat alle gaat stabiliseren, we zullen zien. Shorters hebben in ieder geval mooie tijden gehad (Griekenland, China)maar zullen nu hun aandacht gaan richten op U.K.waar volgens een poll plm. 50% voor het uittreden van de EU is.
Op dit moment is beleggen geen beleggen meer maar meedoen in een financiele achtbaan. Wanneer een bedrijf met kwartaalcijfers komt wordt het genadeloos afgeslacht omdat de anaalisten altijd meer hadden verwacht, misschien worden ze wel gesponsord door shortende partijen.
USG heeft ook te maken met een uiterst teleurstellend koersverloop, had zelf de €14 wel verwacht vast te houden maar helaas...
Buiten mijn aandelen USG heb ik nog puts geschreven op €13 die deze maand aflopen, wordt spannend maar of gratis geld of goedkope aandelen, laat maar komen!
Iedereen een fijne beursweek toegewenst met een leuk rendement!
[verwijderd]
0
Beurzen wereldwijd in panische angst,de globale groei gaat verder terug,vooral de Aziaten en de BRIC landen krijgen met een forse terugval
te maken,de europeese economie daar wil de groei ook niet echt doorzetten
Canada en nog vele olie gerelateerde landen zitten ook in het slop en als
de VS ook al signalen geeft dat de groei verzwakt,dan staan we nog de komende maanden veel beurs ellende te wachten en USG is koploper in het
dalen,het mogelijke overname scenario is tegelijk een uiterst risico om
te blijven zitten,de beurzen in de VS daar hoef je weinig positief van te verwachten,daar zal mijn inziens de correctie doorzetten en trekt alles mee naar beneden.
[verwijderd]
0

Zo slecht gaat het niet met de Nederlandse industrie

Mathijs Bouman
vrijdag 4 september 2015, 17:40

Zo heeft de homepage van het CBS er lang niet uitgezien… Dat twitterde minister van Sociale Zaken, Lodewijk Asscher (@LodewijkA) vorige week. Hij deed er een overzicht van de laatste persberichten van het Centraal Bureau voor de Statistiek bij, die een bijzonder zonnig beeld van de Nederlandse conjunctuur gaf.
Consumenten geven meer uit en zijn positiever. De werkloosheid is verder gedaald. De bouw boekt de grootste omzetstijging in tien jaar, terwijl in de toerismesector steeds meer mensen werk vinden. Het gaat beter met de economie, en dat wilde de minister even met ons delen. Geef hem eens ongelijk.
Helaas is er ook minder goed nieuws. Een belangrijk deel van de Nederlandse economie is de crisis nog niet te boven. De industrie produceert nu minder dan voor de kredietcrisis van 2008. De economie als geheel heeft de crisis inmiddels wel verteerd. Het bruto binnenlands product (bbp) heeft het hoogste peil van voor de crisis alweer bereikt – na zeven zeer magere jaren – maar, de industrie zit er nog 1,2% onder. Dat sombere nieuws meldden de economen van de ABN Amro afgelopen week. Asscher had even geen tijd om een screenshot van de ABN-website te twitteren.

Maar ik geef hem weer geen ongelijk. Want de bankeconomen stellen de zaak volgens mij iets te somber voor. Natuurlijk, de kredietcrisis heeft er bij de Nederlandse industrie hard ingehakt. In 2009 ging de wereldeconomie even hard in de achteruit, en kromp de productie van de Nederlandse industrie met maar liefst 8,6%. De economie als geheel kromp ook ongekend hard, met 3,3%, maar vergeleken met de industrie was dat kinderspel. De recessie van 2009 kwam uit het buitenland. Logisch dat de vaak internationaal opererende industriële bedrijven daar veel meer last van hadden dan bijvoorbeeld de bouw en de detailhandel.
De recessie van 2012 en 2013, daarentegen, kwam vooral vanuit het binnenland. De huizenmarkt klapte in elkaar en dat raakte in de eerste plaats de voor het binnenland producerende bedrijven. Bouw en detailhandel leden veel meer dan de industrie. Terwijl de industriële productie in de twee recessiejaren tezamen, daalde met 1,8%, kromp het bbp 2,3%. Zo beschouwt is het achterblijven van de industrie, dat ABN Amro vaststelt, eerder een erfenis van zes jaar geleden, dan een teken van zwakte in de industrie op dit moment.
Er zijn zelfs aanwijzingen dat de industrie het nu relatief beter doet dan in voorgaande decennia. De de-industrialisatie van Nederland is al vele jaren bezig. We schuiven steeds verder op naar een diensteneconomie, en dat proces begon al na de eerste oliecrisis in 1973. Sindsdien blijft de groei van de industrie structureel achter bij die van de economie als geheel.
Tussen 1970 en 2000 steeg het bbp gemiddeld met 2,9% per jaar, maar de industriële productie met slechts 2,4%. Veranderende behoeften, stijgende lonen, globalisering en de opkomst van China, er zijn oorzaken genoeg aan te wijzen voor dit verschil.
Opvallend genoeg lijkt deze trend sinds de eeuwwisseling te keren. De industrie groeide tussen 2000 en 2014 jaarlijks gemiddeld met 1,4%, het bbp bleef daar met 1,2% bij achter. Relatief nam het belang van de industrie voor de Nederlandse economie deze eeuw dus (iets) toe.
Het is te vroeg om de re-industrialisatie van Nederland te gaan vieren. De typische huizencrisis, van de afgelopen jaren, die juist niet-industriële bedrijven raakte, vertekent misschien het beeld. Wellicht komen de dienstverlenende bedrijven binnenkort weer vol op stoom, en wordt de trend van de-industrialisatie hervat.
Aan de andere kant: er is op sectorniveau wel degelijk sprake van een herwaardering van de Nederlandse maakindustrie en misschien begint die ontwikkeling door te werken in de macrocijfers. De Chinese lonen stijgen snel en door robotisering wordt het loonkostennadeel van Nederland minder belangrijk. Er zijn bedrijven die na slechte ervaringen hun productie terug naar Nederland halen. En studenten kiezen liever voor de TU dan de economiefaculteit. Prachtig allemaal. Dat is wel een tweetje van Asscher waard.
In Het Raderwerk verklaart macro-econoom Mathijs Bouman ontwikkelingen in de economie. Reacties, tips en suggesties: mathijs.bouwman@fd.nl
gerrit 69
0

@Auvil

De recessie van 2012 en 2013, daarentegen, kwam vooral vanuit het binnenland. De huizenmarkt klapte in elkaar en dat raakte in de eerste plaats de voor het binnenland producerende bedrijven. Bouw en detailhandel leden veel meer dan de industrie.

Gerrit

Het Kabinetsbeleid was grotendeels de hoofdschuldige 2012-2013 van de slechte huizenmarkt.
Er is te weinig en te laat gestimuleerd en teveel bezuinigd.
Veel bouwbedrijven hebben daardoor het loodje gelegd.
Meer woorden zal ik daar maar niet over vuil maken over onze boekhouders in de Regering.
[verwijderd]
0
Ben benieuwd ofdat we vandaag weer tussen 12.8 en 13.2 uitkomen.
Wat zullen de algoritmes vandaag gaan uitvoeren?
[verwijderd]
0
Goedemorgen.

Moet een positieve dag worden na de onzinnige daling van ruim 3,5% afgelopen vrijdag.

Chinezen weer op de rails, Nederland steeds beter en de Duitsers die ook steeds betere cijfers laten zien.
Ik denk dat we vandaag eindigen op een stand van €12,99.

Productie Duitse industrie neemt toe

Gepubliceerd op 7 sep 2015 om 08:07

WIESBADEN (AFN) - De productie in de Duitse industrie is in juli met 0,7 procent gegroeid ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse statistiekbureau maandag.

De groei was minder sterk dan verwacht. Economen rekenden gemiddeld op een plus van 1,1 procent. Tegenover die kleine tegenvaller stond een minder negatieve ontwikkeling in juni dan eerder werd gedacht. Volgens een nieuwe schatting kromp de productie in die maand met 0,9 procent. Hier werd eerder een afname met 1,4 procent gemeld.

De industriële productie in Europa's grootste economie lag in juli 0,5 procent hoger dan een jaar eerder.

tatje
0
Misschien ben ik wel te lang uit de business.

Mark De Smedt wordt het nieuwe hoofd Noord Europa bij Adecco ( Nordics en Benelux )
Mark wordt het nieuwe hoofd Noord Europa UITERLIJK 1 jan 2016.
Mark blijft voor alsnog Chief Human Resources officer tot dat we op die plek een ander hebben gevonden.

Het huidige hoofd Noord Europa Martin Alonso ( gaat weer naar de formule 1, grapje ) vertrekt bij Adecco per 4 september.

Beste Mona.
Kan het zijn dat Noord Europa binnen Adecco misschien wel vanaf 4 september tot 1 jan 2016 zonder hoofd zit :-)
Noord Europa dat in Q2 met een ebita marge van 2,4% het slechtste presteerde binnen de Adecco groep.
En dat Noord Europa laat je misschien wel bijna 4 maanden aan zijn lot over, misschien zeg ik.

Beste Mona,

Is dit een dwaalspoor en kennen ze de nieuwe positie van mark al zeker 5 maanden en hebben ze al zijn opvolger.
Waarom Mark dan niet benoemen per 4 september.

Trouwens, waarom hebben ze nog geen nieuw hoofd Duitsland en Oostenrijk benoemd.
Zurich, Switzerland, November 26, 2014: the Adecco Group, the world’s leading provider of Human Resources solutions, today announces that Andreas Dinges has decided to step down as Regional Head of Germany & Austria and as a member of the Executive Committee.
Andreas has decided to step down for personal reasons by the end of June, 2015.

Dus Andreas Dinges maakt 26 november 2014 bekend, dat hij per eind juni 2015 stopt als hoofd Duitsland en Oostenrijk.

En nog geen nieuw hoofd Duitsland en Oostenrijk dik 9 maanden na de aankondiging.

Beste Mona,
Komen op de posities van Andreas Dinges en Mark De Smedt soms personen van een over te nemen partij, of zijn dit weer conspiracy theories .

Trouwens toen Patrick de Maeseneire in 2013 de 2e inkoop eigen aandelen bekend maakte, zei hij, we gaan toch tot eind 2015 geen grote overnames doen.

Schiet mij maar lek, ik zal het wel niet snappen.

Maar met Mark de Smedt als hoofd Noord Europa ( nodics en Benelux ) en zijn adecco verleden als hoofd Benelux en hoofd Belgie, valt er voor mij weer een puzzelstukje op zijn plaats.

De waan van de dag, ontzenuwt momenteel alle speculatie.

Tja, we zullen zien !
[verwijderd]
0
De dagelijkse stofzuiger die met zo weinig mogelijk volume de koers dagelijks rond 10.00 uur bewust lager zet ( tijd kopen om koers laag te houden).
Bijlage:
lanciared
0
Inderdaad op een paar minuutjes , was even koffie gaan halen, en van 12,89 naar 12,63.

Heb het het raden naar , AEX bleef op + 1%.

Drukkende ramcomputer in actie gekomen.
En dan zijn er talrijke hier die niet in manipulatie / koers-beinvloeding geloven.

Zo van even effe het geautomatiseerd computersysteem opzetten, en we weten wel binnen een paar minuten later waar de koers naar toe gaat.

De vraag is dacht ik 2 x gesteld afgelopen vrijdag : Wat hebben wij hier op de beurs te zoeken ?
Het tuig zet de koers waar zij ze hebben wil.
Particulieren bewust op het verkeerde been zetten, en zij telkenmale met alle winst gaan lopen.
tatje
0
In 2009 gaven Patrick de Maeseneire en Alain Dehaze interviews.

De hoogtepunten

- Patrick: in general jou must have costleadership, het draait om schaalgrootte.
- Patrick: strategisch vooral specialisme.
- Patrick: opvullen van geografische leemtes.
- nummer 1 of 2
- Benelux is voor ons een belangrijke regio.
- willen een regio waar we ook nog autonoom kunnen groeien.

Het management van USG PEOPLE heeft als strategisch doel .

- een ebita marge gemiddeld door de cyclus heen van 6% voor je jaaromzet 2014 van 2355 miljoen.
- een ebita marge gemiddeld door de cyclus heen van 5% voor je jaaromzet General van 1407 milj
- een ebita marge gemiddeld door de cyclus heen van 7,5% voor je jaaromzet Specialisten 793 milj
- een ebita marge gemiddeld door de cyclus heen van 10% voor je jaaromzet Proffs 155 miljoen.

Tja en dan zeggen nog partijen USG PEOPLE is een gewone op en neer uitzender !

recruitmentmatters.nl/2009/09/25/alai...

Dus bovenstaand is oud nieuws van 2009, maar misschien toch weer actueel.

Kijken naar de koers, die wordt geregisseerd, lijkt me minder interessant.

Beetje erbij en beetje eraf.

Heeft niets met USG PEOPLE te maken !
limomilo
0
Onbegrijpelijk dat, de enige branche die maandelijk 9 % of meer stijgt, nu op de beurs alle drie de uitzenders, op een groene dag, in het rood staan.
343 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
918,67  +16,99  +1,88%  18:05
 Germany40^ 18.599,30 +1,05%
 BEL 20 3.906,85 -0,32%
 EURO50 5.046,54 +1,17%
 US30^ 38.793,30 +0,26%
 Nasd100^ 18.973,60 +1,74%
 US500^ 5.340,71 +0,97%
 Japan225^ 38.880,60 +1,19%
 Gold spot 2.355,14 +1,21%
 EUR/USD 1,0867 -0,11%
 WTI 74,07 +1,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

ASML +8,10%
BESI +4,73%
ASMI +4,67%
ADYEN NV +4,58%
Alfen N.V. +4,36%

Dalers

VIVORYON THER... -6,69%
ArcelorMittal -1,93%
Aperam -1,59%
RANDSTAD NV -1,36%
Akzo Nobel -1,29%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront