Batenburg nettowinst 2012 valt tegen; omzet gestegen


Door Elco van Groningen

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--De nettowinst van Batenburg Techniek nv (BATEN.AE) over 2012 is achtergebleven bij de verwachtingen van het bedrijf zelf, daarbij in het vierde kwartaal gehinderd door afwaarderingen op installatieprojecten en enige margedruk in de handel, blijkt dinsdagavond nabeurs uit voorlopige cijfers van het bedrijf. De omzet van Batenburg steeg echter wel, met 7,4%.

Batenburg geeft aan dat de nettowinst over 2012 is gedaald tot EUR1,0 miljoen, tegen EUR3,0 miljoen in 2011. Daarnaast verwacht het bedrijf dat de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie, ofwel Ebitda, op ongeveer EUR4 miljoen uit zal komen.

De omzet van Batenburg nam in 2012 wel toe, tot EUR160 miljoen van EUR149 miljoen.

Het bedrijf geeft aan dat de marktomstandigheden in de installatietechniek moeizaam en uitdagend zijn, waarbij het sentiment in de afzetmarkt industrie duidelijker positiever is dan in utiliteitsbouw. Desalniettemin is de installatieomzet in 2012 duidelijk toegenomen door met name acquisities, stelt Batenburg.

Wat betreft de technische handel is de omzet over 2012 iets achtergebleven bij 2011, meldt Batenburg. Positief was daarbij de invloed van een eerdere acquisitie en een incidenteel groot project.

Batenburg maakt de definitieve cijfers 19 februari nabeurs bekend.


- Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com