Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Oekraine-referendum special:)

617 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
DurianCS
0
quote:

hirshi schreef op 4 april 2016 22:40:

"Initiatiefnemers referendum hebben een gevaarlijke dubbele agenda!
De nee-stemmer wordt voor een politiek karretje gespannen."

politiek.tpo.nl/2016/04/04/initiatief...
Ja, dat is een akelig dilemma. Als ik de initiatiefnemers beluister kan ik haast niet anders dan het referendum laten lopen, maar als ik de verdragstekst lees dan kan ik eigenlijk niet anders dan een luid en duidelijk NEE laten horen.
rationeel
1
quote:

vCalker schreef op 4 april 2016 18:26:

[...]

Dan heb je Jan Roos niet gezien in Oog in Oog? Tenenkrommend dat deze man de aanjager van dit referendum is, hij heeft blijkbaar geen enkel benul van wet- en regelgeving. www.npo.nl/oog-in-oog/19-10-2015/KN_1...

Mijn voornaamste reden om JA te stemmen is dat ik gewoonweg geen failed state in de achtertuin van de EU wil. Je krijgt een Oekraïne die niet mag samenwerken met de EU en niet wil samenwerken met Rusland. Deze situatie is overigens alleen van toepassing wanneer de uitslag van het referendum ook daadwerkelijk invloed heeft op de goedkeuring van het associatieverdrag.

Uiteraard, ook ik zie de mankementen van de Oekraïne (corruptie, onrust in het oosten van het land etc.), maar mijns inziens is het beste om te blijven praten met het land en invloed te blijven uitoefenen.
Ben even naar Jan Roos gaan kijken. Hij doet het mijns inziens prima. Heeft hoofd en bijzaken goed gescheiden. Hij gelooft niet in de sprookjes van de politiek. Legt zijn vinger op de zere plek van wat allemaal beloofd is in verkiezingstijd door de verschillende partijen. De schellen zijn van de ogen gevallen. Het vertrouwen in de politiek is tot het nulpunt gedaald. Geopolitiek bedrijven met ons belasting geld.
NEE!!!
rationeel
0
quote:

mineset® schreef op 4 april 2016 22:02:

[...]GEEN .... allemaal moeten ze gaan werken voor het geld dat ze nu gratis krijgen ...;-)

Liever een economische Unie en pas als die er is (en de federale incl. de failliete euro is afgeschaft) stem in 100% JA voor een Ukraïne handelsverdrag. Want dat doe ik dan ook voor zo'n verdrag met Griekenland (Olijven ipv kansloze immigranten) !
p.s. asielzoekers die vluchten uit oorlogsgebieden en dan (na afschaffing EU & euro) nog in Nederland aankomen, zullen we sociaal beoordelen & toelaten ... zoals we dat altijd (voordat de EU een feit werd) gedaan hebben .... Rutte-Merkel EUrlines kan meteen opgeheven worden en verdeling over Europese landen zal dan niet meer aan de orde zijn. Immers, wie zich aan de Nederlandse grens meldt ... zal met alle UNHCR egards opgevangen worden.
Het spijt me M:), wat mij betreft wordt er helemaal niemand ontvangen, maar gaan we proberen om hier terug te gaan naar de 10 miljoen, gezonde, intelligente Nederlanders. Optimaal gebruik maken van wat de wetenschap INMIDDELS MOGELIJK MAAKT.
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 4 april 2016 22:58:

[...]

Het spijt me M:), wat mij betreft wordt er helemaal niemand ontvangen, maar gaan we proberen om hier terug te gaan naar de 10 miljoen, gezonde, intelligente Nederlanders. Optimaal gebruik maken van wat de wetenschap INMIDDELS MOGELIJK MAAKT.
Rasveredeling?
[verwijderd]
0
quote:

hirshi schreef op 4 april 2016 22:40:

"Initiatiefnemers referendum hebben een gevaarlijke dubbele agenda!
De nee-stemmer wordt voor een politiek karretje gespannen."

politiek.tpo.nl/2016/04/04/initiatief...
Wat hij heeft gezegd is inderdaad niet fraai en heel erg vreemd.
Maar de meesten van het Nee-kamp kunnen zelf wel nadenken en 1 man vergelijken met 450000 mensen die voor het referendum hebben gezorgd is ook een beetje denigrerend.

Maar trek je Rik Smits na, waaraan jij refereert, kom je toch weer uit bij: betaald door de MSM...
En het is overigens ook maar een mening/visie van 1 man.

Smits schrijft/schreef artikelen, opiniestukken en columns voor diverse kranten en tijdschriften, waaronder de Volkskrant, NRC, De Groene Amsterdammer, Vrij Nederland, Wordt Vervolgd (Amnesty International),
Sinds 1990 leverde hij tal van bijdragen aan radio- en tv-programma's, zoals AVRO's Radiocafé, TROS Nieuwsshow, Met het Oog op Morgen, BNR Nieuwsradio, Kassa en Knevel & Van den Brink.
rationeel
0
[verwijderd]
1
vCalkerv schreef op 4 apr 2016 om 18:26:
Dan heb je Jan Roos niet gezien in Oog in Oog? Tenenkrommend dat deze man de aanjager van dit referendum is.

Gelukkig zijn we toch allemaal anders.., mijn tenen beginnen namelijk te krommen als ik Rutte, Timmermans, Pechtold, Juncker, Verhofstadt, Schulz, Poroshenko, van Baalen om maar wat namen op te noemen, zie of hoor praten in welk programma dan ook.

Heb jij dat dan toevallig niet?
Chiddix
0
In verschillende dagbladen lees je de laatste dagen , dat een eventuele nee stem in verband wordt gebracht met afkeuring van het regeringsbeleid Rutte 2. De initiatiefnemers van het referendum hebben weer een andere invalshoek. Bevoegdheden ontnemen van een kleine kliek(EU commissie) , die autoritair besluiten nemen zonder zich af te vragen of de EU bevolking het daar mee eens is. Dus meer inspraak van de EU bevolking bij belangrijke besluiten via referendums.
pietje-2005
1
Natuurlijk is een nee-stem tegelijkertijd een afkeurstem voor Rutte-1-2-3-etc.
Die hebben, met hun voorgangers, deze belachelijke bedelaasrsstaten-EU en diens politiek gemaakt.
Die uitgerangeerde en vermoeide politici als Timmermans die nog even aan een rustig baantje en pensioen geholpen moeten worden, en die klojos hebben nog carte-blanche ook!
Volkomen doorgedraaide zogenaamde democratie.
Vele referenda meer v.w.b. belangrijke besluiten zou een goede zaak zijn, denk ik.
enwatnu
0
Nieuw economisch rapport: Oekraïense volk wordt beroofd door EU met associatieverdrag. Longread.
Door Joost Niemöller
Het associatieverdrag is niet goed voor de Nederlandse bevolking. Maar het is al helemaal niet goed voor de Oekraïense bevolking. De gewone Oekraïner wordt leeggeroofd door de aasgieren uit Brussel en Washington. Ondertussen wordt u wijsgemaakt dat u ja moet stemmen omdat de Oekraïners dit zouden willen.
Uit een net verschenen economisch rapport van The Transnational Institute, een linkse denktank, die voor deze gelegenheid samenwerkte met The Center for Social and Labor Research in Kiev, blijkt dat de economische gevolgen van een associatieverdrag voor Oekraïne desastreus zijn.
Nu moet je, vind ik, altijd oppassen met economische scenario’s, gebaseerd op computermodellen, zoals in dit geval. Economie is vaak quasi-wetenschap: Wat je in een model stopt, komt er altijd weer uit. En met rapporten van linkse denktanks moet je al helemaal oppassen. Toch vind ik dat de argumenten in dit geval zeer overtuigend klinken.
(Het rapport is hier als PDF te downloaden.)
enwatnu
0
In grote lijnen wordt er in het rapport dit uiteen gezet:
De import en export positie van Oekraïne zal dramatisch veranderen. Momenteel exporteert Oekraïne vooral technologie naar de Russische markt. Door de draai naar de EU zal dat veranderen in export van grondstoffen en agrarische producten naar de EU, en daarmee zal Oekraïne dus terugvallen tot Derde Wereld status.
De kleine bedrijven die 99,8% van het Oekraïense bedrijfsleven uitmaken, zullen zwaar getroffen worden door het associatieverdrag. Deze bedrijfjes zullen ten onder gaan in de concurrentie met de grote bedrijven binnen de EU. Zonder concrete investeringen (die niet in het verdrag zijn opgenomen) zullen ze niet in staat zijn om op zulke korte termijn de omslag te maken naar de EU regels die hen in het verdrag worden opgelegd.
De EU bedrijven die Oekraïne overnemen, zullen alleen geïnteresseerd zijn in het tewerk stellen van Oekraïeners voor lage lonen. Het machteloze Oekraïne zal hiertegen geen verweer kunnen bieden en is dus de ideale prooi voor het grootkapitaal. Nu al is het gemiddelde loon in Oekraïne negen keer lager dan in Griekenland. Door de enorme loonverschillen werkt nu al tussen een derde en een kwart van de Oekraïense werknemers in het buitenland. Het ligt voor de hand dat door het invoeren van het associatieverdrag er een uitstroom naar de EU zal volgen van hoogopgeleiden. Een verschijnsel wat eerder ook al plaatsvond in landen als Roemenië.
De belangrijkste reden voor de economische ineenstorting van de Oekraïense economie is de roof door de Oekraïense oligarchen die er de dienst uitmaken. Ze sluizen massaal hun bij elkaar gegraaide geld weg naar belastingparadijzen als Cyprus. De zo belasting vrij gemaakte bezettingen verschijnen dan ineens weer in Oekraïne als ‘investeringen.’ Vandaar dat de buitenlandse investeringen in Oekraïne vanuit Cyprus de afgelopen tien jaar gestegen zijn van 14,1% naar 31,7%!
Maar ook Nederland is zo’n belastingparadijs. Vandaar dat vanuit Nederland de laatste tien jaar de investeringen zijn gestegen van 11% naar 17%. Dat is bijna allemaal Oekraïens offshore capital waarover geen cent belasting is betaald in Oekraïne. De Nederlandse ambassade promoot open en bloot bij Oekraïne bedrijven om een brievenbusfirma in Nederland op te richten en zo de Oekraïense belasting op the Dutch way te ontwijken. In 2012 werden dan ook 95% van de zogenaamde Nederlandse ‘investeringen’ in Oekraïne gedaan vanuit zulke brievenbusconstructies.
De totale hoeveelheid offshore capital vanuit Oekraïne wordt geschat op honderden miljarden. Het corrupte systeem hierachter heeft dus een duizelingwekkende omvang. Dat kan alleen maar veranderen door zeer hard ingrijpen. Iets waar dit associatieverdrag helemaal niet in voorziet.
De schuld van het door haar eigen leiders leeggeroofde Oekraïne heeft een omvang gekregen waarbij we ons nauwelijks nog iets kunnen voorstellen. Begin 2016 was de totale schuld 155% van het Bruto Nationale Product, te weten 118 miljard dollar. Door alleen al de verplichte afbetalingen van die schulden zal Oekraïne dit jaar in een vicieuze cirkel belanden. In december vorig jaar werd de rating van Oekraïne door Standard & Poor vastgesteld op de CCC categorie.
Het land is hierdoor feitelijk in handen van het IMF dat Oekraïne in februari 2015 een lening gaf van 17,5 miljard dollar, af te betalen in een periode van vier jaar als onderdeel van een groter pakket van veertig miljard dollar. Een schuld die het land natuurlijk nooit meer kan terugbetalen.
Het IMF voert nu dan ook feitelijke het financiële beleid van Oekraïne en alle economische hervormingen moeten langs deze weg worden afgedwongen. De beslissende stem bij het IMF beleid ligt bij de EU en de VS, en daarmee is Oekraïne dus een kolonie van het Westen geworden. De EU op zijn beurt heeft weer van Oekraïne geëist om te gehoorzamen aan de IMF, en op die voorwaarde kwam de EU nog eens over de brug met een extra lening van vijftien miljard. Het associatieverdrag is niets anders dan het verlengstuk van deze dwangpolitiek.
Deze dwangpolitiek en het afgedwongen associatieverdrag (wat de Nederlandse regering dus al stilletjes had getekend) veroorzaken toenemende spanningen met de zogeheten Euraziatische Unie van Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan. Nu is de voor Oekraïne zeer belangrijke jamdel met deze unie dramatisch gedaald: Tussen 2014 en 1015 alleen al ging de export achteruit van 19,2 miljard dollar tot 6,4 miljard dollar. De import ging met 62,6 % achteruit, van 27,5 miljard dollar naar 10.3 miljard dollar.
Het verdrag tussen Oekraïne en de EU betekent overigens dat het importgebied van de EU goeddeels gesloten blijft voor Oekraïne, terwijl de EU zelf wel de Oekraïne economie kan penetreren:
The FTA introduces a limited number of preferential tariff quotas – in line with the EU’s approach to FTAs in association agreements. Domestic producers in Ukraine will be given a duty-free quota that will not change the current negative trade balance with the EU. In fact, several of these quotas are set far below the current volume of shipments.
Voor het belangrijkste agrarische exportproduct van Oekraïne, graan, wordt door de EU een quotum opgelegd van vierhonderdduizend ton om de eigen markt te beschermen. En dat terwijl Oekraïne jaarlijks 7,2 miljoen ton graan exporteert. Alleen voor de producten waarmee Oekraïne niet concurrerend is op de EU markt worden geen quota opgelegd.
Uiteraard laten de grote agrarische EU concerns wel hun begerige oog vallen op de enorme hoeveelheid beschikbare, en vruchtbare, landbouwgrond in Oekraïne, dat binnenkort voor spotprijzen te koop ligt. Dankzij het associatieverdrag kan dat alles opgekocht worden; een derde van de totale hoeveelheid landbouwgrond in de EU!
Oekraïne zal botweg door de EU worden overgenomen via allerlei juridische constructies, waaraan de Oekraïense oligarchen graag zullen meehelpen, want voor hen is dit ook weer snel verdiend geld. Dit kan gebeuren wanneer de nu nog bestaande regelingen tegen het opkopen van land door buitenlandse bedrijven worden opgeheven. Via de Europese banken wordt hier al hard aan gewerkt:
Meanwhile, the European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) and others are already pushing for regulatory change to make agricultural investments easier.
En hierdoor zal de Oekraïense bevolking nog afhankelijker worden van de import.
Uitgekleed en beroofd. Zo staat de Oekraïense bevolking ervoor als de EU de boel lachend komt overnemen. Maar u gaat zelfs niet mee lachen, want het geld verdwijnt in hele andere zakken.

joostniemoller.nl/2016/04/nieuw-econo...
objectief
0
elke NEE stem is een stem voor MEER Syriers naar Nederland.
Je steunt Poetin en voortzetting van de oorlog in Syrie..meer doden en > dan 1 miljoen extra vluchtelingen naar Europa. Stem NIET !!!!!
enwatnu
0
quote:

fred12345 schreef op 5 april 2016 08:22:

elke NEE stem is een stem voor MEER Syriers naar Nederland.
Je steunt Poetin en voortzetting van de oorlog in Syrie..meer doden en > dan 1 miljoen extra vluchtelingen naar Europa. Stem NIET !!!!!
De recente geschiedenis leert ons dat de Russen meer van Het Westen heeft te vrezen dan andersom.
hirshi
0
quote:

enwatnu schreef op 5 april 2016 09:04:

[...]De recente geschiedenis leert ons dat de Russen meer van Het Westen heeft te vrezen dan andersom.
En denk je werkelijk dat de Russen daar zelf ook zo over denken?
[verwijderd]
0
quote:

fred12345 schreef op 5 april 2016 08:22:

elke NEE stem is een stem voor MEER Syriers naar Nederland.
Je steunt Poetin en voortzetting van de oorlog in Syrie..meer doden en > dan 1 miljoen extra vluchtelingen naar Europa. Stem NIET !!!!!
Ja .... stem op fred12345 .....whaaahhhh
Chiddix
1
De huidige EU doet denken aan de oude Sovjet Unie. De EU zal democratischer moeten worden georganiseerd met veel meer macht voor de afzonderlijke staten en veel referenda. Dit zegt een iniatiatiefnemer van het referendum.
Denk , dat de meeste EU burgers het hier mee eens zijn. Vorig jaar zette 1 leider heel de EU op zijn kop , door zonder overleg met andere Europese regeringsleiders een besluit te nemen. Laat staan het volk te raadplegen.
objectief
0
quote:

mineset® schreef op 5 april 2016 09:25:

[...]Ja .... stem op fred12345 .....whaaahhhh
Rare reactie...niettemin de uitkomst van morgen ligt al vast...de uitslag is NEE, maar we hebben democratische politici die de uitslag terecht negeren.
Zie o.a. de mening van minister Schippers op WNL (conservatief bolwerk op NPO1):
ja, als de uitslag NEE is en de opkomst > de 60% dan moeten we hiermee iets doen.
Kortom: NEE is de uitslag en NEE we doen er niks mee.
objectief
0
quote:

Chiddix schreef op 5 april 2016 09:51:

De huidige EU doet denken aan de oude Sovjet Unie. De EU zal democratischer moeten worden georganiseerd met veel meer macht voor de afzonderlijke staten en veel referenda. Dit zegt een iniatiatiefnemer van het referendum.
Denk , dat de meeste EU burgers het hier mee eens zijn. Vorig jaar zette 1 leider heel de EU op zijn kop , door zonder overleg met andere Europese regeringsleiders een besluit te nemen. Laat staan het volk te raadplegen.
Verkeerde visie: 1 leider had de moed iets aan het probleem te doen en de rest bleef toezien....nog steeds zo...EU doet niks en laat Turkije de kastanjes uit het vuur halen voor EU geld...dit kan nooit goed aflopen.
Vlasbekje
0
Het Referendum an sich

Op dit forum vallen mij een aantal dingen op. Voor- en tegenstanders van het associatie verdrag met de Oekraïne wisselen in hun ogen steekhoudende argumenten uit voor het een of het ander ter bevestiging van hun gelijk, maar slagen er niet in de wederpartij te overtuigen.
Sportieve verliezers zijn er niet: Het Referendum an sich deugt niet binnen een parlementaire democratie of de vraagstelling op zich is onjuist of de deelnemer aan het referendum is zwakbegaafd dan wel verkeerd geïnformeerd / geïndoctrineerd bij een te vrezen ongunstige uitslag. Er kan een doctoraal scriptie worden gemaakt van de verschillende drogredenen die de revue zijn gepasseerd. Onvermijdelijk in de Nederlandse context en als ultimum refugium is het zogeheten Manifest in de krant ondertekend door hoogleraren, schrijvers, filosofen, politici, kunstenaars, BN'ers, en wat dies meer zij (argumentam ad verecundiam). Helaas vormt logica geen onderdeel meer in het onderwijs, wel wereldoriëntatie.
617 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
913,56  +0,17  +0,02%  18:05
 Germany40^ 18.705,60 -0,87%
 BEL 20 3.995,10 -0,85%
 Europe50^ 5.060,00 -0,80%
 US30^ 39.979,00 +0,16%
 Nasd100^ 18.600,00 +0,04%
 US500^ 5.310,60 +0,06%
 Japan225^ 38.620,80 -0,20%
 Gold spot 2.379,39 -0,30%
 EUR/USD 1,0868 -0,15%
 WTI 78,79 +0,51%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Vastned +2,88%
INPOST +2,77%
RENEWI +1,99%
Aperam +1,96%
JDE PEET'S +1,95%

Dalers

SIGNIFY NV -5,53%
Avantium -5,52%
EBUSCO HOLDING -3,28%
IMCD -3,22%
NX FILTRATION -2,37%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront