Getronics « Terug naar discussie overzicht

Hoe lang gaat het dumpen nog door?

15 Posts
[verwijderd]
0
deze vraag wordt hier bij elke daling weer opnieuw gesteld - sinds de vergadering 23/02 is het volume aanzienlijk gedaald - je zou haast zeggen dat de grote patijen zich met name afwezig houden - dat wil zeggen dat jij en ik nu winstnemen - de particulier dus ..
[verwijderd]
0
Wat bedoel je nu met ´dumpen´ , het is een beurs hoor, er wordt altijd net zoveel verkocht als gekocht.
[verwijderd]
0
Nou, als er meer mensen zijn die willen verkopen dan kopen en dan ook nog in grote aantallen. Dan wil iedereen opeens van zijn stukken af en wordt er steeds minder geld voor gevraagd.

www.vandale.nl :
dum·pen (ov.ww.)
1 onder de marktprijs verkopen => verramsjen
2 als afval storten
3 (iem.) in de steek laten, laten vallen

Dat dekt de lading toch aardig denk ik, hoewel ik misschien liever de term 'verramsjen' zou gebruiken ;-).
[verwijderd]
0
Het is altijd zo, dat de laters hun aandelen kwijt willen tegen een zo hoog mogelijke prijs.De bieders kopen in tegen een zo laag mogelijke prijs.Er zijn ook van die opkopers, die zoveel mogelijk aandelen opkopen en pas weer bij een hogere koers geleidelijk weer afstoten.
Net zo goed als er zijn die (Hedgers) die dumpen en de koers manipuleren om de koers naar beneden te krijgen.
In dit speelveld van kopen en verkopen bewegen zich nu de kleine beleggers.Zij kunnen alleen maar(overigens soms ook de hedgers) gissen wat er gaat gebeuren en daarop reageren.
Volgens mij is het makkelijk zat, omdat Getronics nog steeds in een oplopende beweging zit, dat de koers in die opwaartse trend tot 5 a 7 euro zit, dat je de neerwaartse beweging kunt vergeten, zodat alleen houden al een redelijke garantie geeft een gunstig rendement te bereiken. Er zijn ook mensen die daar duidelijk anders over denken!
Het zij zo.
[verwijderd]
0
De zijwaartse beweging houdt nog steeds aan. Omset bijna 5 miljoen st.
Dit wijst op een stabilisatie. Iedereen wacht af. Die enkelen die nu hun aandelen verkopen, worden dankbaar opgeveegd door de grotere jongens, die weten wat ze doen.Ik heb hier elders al mijn visie op gegeven.
[verwijderd]
0
waar baseer je dat op dat die enkelen die verkopen worden opgeveegd door de grote jongens - het klinkt mij nogal afgunstig in de oren - en dat terwijl het herstel en de stijging van getronics met name te danken is aan de grote jongens - als je lef hebt koop je op de dips ..
[verwijderd]
0
hee paf los - mooie omgekeerde kopschouderformatie in de AEX de laatste tweeenhalf uur van de handel - dat belooft wat voor morgen - met een gap omhoog wat ik je brom ..
[verwijderd]
0
slotbetoog op www.technischeanalyse.nl

Resumerend: We bleven vandaag zijwaarts bewegen ondanks enkele belangrijke nieuwsfeiten en het negatieve beeld van gisteren. Dalingen worden nog steeds zeer effectief gepareerd, al hebben we daar wel de hulp van de Amerikanen voor nodig. Tot het moment dat zij hun beurzen openden stonden wij er met een bearish patroon niet goed bij, dus de hulp was welkom in Amsterdam. Wij hebben te maken met een horizontale trading range met als grenzen 359,1 en 361,6. Ook de stippellijn op 362,3 kan eventueel gezien worden als bovenkant van dit patroon. Tot we deze band ofwel naar boven ofwel naar beneden verlaten is er niet veel te zeggen over het vervolg. De trend is in ieder geval naar boven gericht zolang we in kanaal sm" zijn, maar we dienen wel snel een hogere top te maken.

En dan nog dit.... Noch cijfers over de Europese economie noch de bekendmaking van het rentebesluit van vandaag hebben invloed gehad op onze markt, we wachten slechts op de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers waar ik gisteren al over schreef. Het lijkt ondertussen wel alsof er computerprogramma's zijn die er continu voor zorgen dat de AEX de beweging van de Amerikaanse beurzen klakkeloos en nauwkeurig volgt. Elke kleine beweging in de VS wordt meteen gedupliceerd. Het is voor de Europese beurzen kennelijk niet mogelijk een onafhankelijke koers te varen, ons economisch herstel hangt ook volledig af van de gang van zaken in de VS. Morgen goede werkgelegenheidscijfers in Amerika en alles zal bij ons beter gaan, onze werkgelegenheidscijfers vielen enorm tegen maar worden genegeerd. Het blijft een vreemde zaak. -Ad-
[verwijderd]
0
Maar het blijft vreemd.
Ik krijg steeds sterker het gevoel dat we geen zelfstandig Europa hebben.
Zielig eigenlijk.
Volgens mij gaat er in het verre oosten een markt open waar Europa slagvaardiger moet worden dan de USA. Of minder bang.
[verwijderd]
0
We moeten niet vergeten dat onze economie weliswaar sterk op Duitsland leunt, maar dat vele AEX-fondsen goeddeels hun winst in de VS behalen. Daarom kunnen die twee contrair reageren op gebeurtenissen.
Als je de historische grafieken van de twee op elkaar legt, zie je wel heel duidelijke overeenkomsten...

Greetz, Hans
FEARmyBEER
1
heej carnifex volgens mij ken jou die nickname van Diablo II. was jij dat toevallig ook? want dan zou jij mijn broer moetten kennen, zijn account naam is simpelle-ziel. it is a small world.
mvg, FEARmyBEER
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
913,56  +0,17  +0,02%  16 mei
 Germany40^ 18.689,80 -0,26%
 BEL 20 3.995,10 -0,85%
 Europe50^ 5.054,38 -0,36%
 US30^ 39.884,50 0,00%
 Nasd100^ 18.562,90 0,00%
 US500^ 5.297,76 0,00%
 Japan225^ 38.553,90 0,00%
 Gold spot 2.378,92 +0,09%
 EUR/USD 1,0865 -0,18%
 WTI 78,78 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Vastned +2,88%
INPOST +2,77%
RENEWI +1,99%
Aperam +1,96%
JDE PEET'S +1,95%

Dalers

SIGNIFY NV -5,53%
Avantium -5,52%
EBUSCO HOLDING -3,28%
IMCD -3,22%
NX FILTRATION -2,37%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront