SNS Reaal « Terug naar discussie overzicht

VEB, "nationalisatie SNS, niet in lijn met rechten van de mens".

49 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
[verwijderd]
0
A1
0
Begin ook te twijfelen of de Veb wel de juiste partij is.
Hoop dat het stilte voor de storm is....Het is inmiddels wel duidelijk dat er meer partijen belang hebben om de onderzoeken zo lang mogelijk te traineren. Hoop dat OK rug recht houdt!
A1
0
Op donderdag 19 februari 2015 worden ter terechtzitting van de ondernemingskamer de volgende zaken behandeld:

• 09:00 uur: het verzoek van Vereniging VEB NCVB (VEB) c.s. (advocaten: mrs. P.J. van der Korst en J. van Bekkum) om een onderzoek te bevelen naar het beleid en de gang van zaken van SNS Reaal N.V., SNS Bank N.V. (advocaten: mrs. H.J. de Kluiver en T. Bird) en Propertize B.V. (advocaten: mrs. P.W.A Goes en M.B. Krestin).
Cu Chulainn
0
VEB herhaalt roep om enquête na fout Reaal


DEN HAAG (AFN) - De boekhoudfout ter waarde van 700 miljoen euro bij Reaal die maandag gemeld werd, versterkt de roep om een onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij de verzekeraar. Dat stelde de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). De belangenbehartiger diende in november een enquêteverzoek in bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

VEB herhaalt roep om enquête na fout Reaal ,,Dat deze fout nu aan het licht komt, toont aan dat ons verzoek een goede stap was'', aldus de VEB. De vereniging vraag zich onder meer af waarom de miskleun, die zou stammen uit de jaren negentig, niet aan het licht kwam bij de beursgang van SNS Reaal in 2006 of bij de nationalisatie van dat concern in februari 2013.

De VEB bestempelde de aangekondigde overname van Reaal, dat tegenwoordig Vivat heet, positief. ,,Het is goed voor het personeel en de polishouders. Er gloort een nieuwe toekomst voor het bedrijf''. De VEB kon geen oordeel vellen over de verkoopprijs
gerrit 69
0
quote:

Baas007 schreef op 3 februari 2015 23:44:

Ik hoor vrij weinig van de VEB! Nemen ze deze zaak wel nog serieus?


De voormalige aandeelhouders die vanaf eind januari 2013 op nul staan, worden helemaal niet serieus genomen.
gerrit 69
0

Jarenlang zijn beleggers volgens de VEB door SNS-Reaal op het verkeerde been gezet.
Heel vaak kregen de beleggers door alle berichtgeving, dat het wel goed zou komen met SNS.
Het blijft een grote schande dat er zoveel kapitaal vernietigd is.
Zelfs Imtech kreeg nog een herkansing, maar met de nationalisatie van SNS-Reaal is er voor beleggers een doodlopende weg geschapen.

[verwijderd]
0
quote:

gerrit 69 schreef op 16 februari 2015 14:20:

Jarenlang zijn beleggers volgens de VEB door SNS-Reaal op het verkeerde been gezet.
Heel vaak kregen de beleggers door alle berichtgeving, dat het wel goed zou komen met SNS.
Het blijft een grote schande dat er zoveel kapitaal vernietigd is.
Zelfs Imtech kreeg nog een herkansing, maar met de nationalisatie van SNS-Reaal is er voor beleggers een doodlopende weg geschapen.

ongelooflijk dat de leiding er weer mee weg gaat komen. En wij met lege handen overblijven. ASR wist dit natuurlijk al lang..
Jammer dat de Chinezen niet direct in 2013 een bod op tafel hadden gelegd. Dan was het aandeel omhoog gespoten.
Plein777
0
Staat lijdt nederlaag in zaak rond nationalisatie SNS Reaal
1 uur geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM - De Nederlandse staat heeft voor de Hoge Raad een nederlaag geleden in de zaak rond de nationalisatie van de verzekeraar en bank SNS Reaal.

Het voormalige hoofdkantoor van SNS in Utrecht.
Het voormalige hoofdkantoor van SNS in Utrecht.? FOTO ANP
Onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij het bedrijf voorafgaand aan de onteigening moet zich richten op het financiële concern als geheel, oordeelde de hoogste rechtbank van Nederland. Dat is tegen de zin van de overheid.

Het gaat om de slepende zaak van beleggers die bij de nationalisatie van het financiële concern in 2013 met lege handen achterbleven. De Ondernemingskamer stemde eerder in met een zogeheten enquête om alles nog eens goed uit te zoeken. Zo'n procedure kan voormalige aandeelhouders en schuldeisers helpen bij het eisen van een schadevergoeding.

De staat ging in 2018 in cassatie tegen de enquête. De overheid verweerde zich niet tegen het onderzoek op zich, maar wilde dat alleen de top van het vroegere SNS Reaal zou worden doorgelicht. Daarmee zou SNS Bank buiten schot blijven. Uit dat onderdeel is de huidige Volksbank voortgekomen, de organisatie achter de ASN Bank, RegioBank en SNS.

Elke ochtend het laatste financiële nieuws in je inbox?

Aanmelden
Uitschrijven kan met 1 klik

author
Plein777
0
Uit het AD 11 FEB 2021

Staat moet beleggers SNS Reaal ruim 800 miljoen betalen
================================================

De Nederlandse overheid moet onteigende beleggers van de genationaliseerde bank en verzekeraar SNS Reaal nog meer dan 800 miljoen euro uitbetalen.

Volgens de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam hebben ze nog recht op die schadeloosstelling, omdat ze eerder onterecht met lege handen achterbleven.

Het ministerie van Financiën nationaliseerde SNS Reaal in 2013 om te voorkomen dat het financiële concern zou omvallen. Beleggers kregen toen niets omdat hun effecten niets meer waard zouden zijn.

Voormalige aandeelhouders en achtergestelde schuldeisers voelden zich gedupeerd en stapten daarop naar de rechter.

Eerder werd al door rechters vastgesteld dat de beleggers te karig waren bedeeld na de nationalisatie. Maar vervolgens moest nog wel vastgesteld worden welke vergoeding ze dan zouden moeten krijgen.

Geen geld
Voor aandeelhouders blijft er nog steeds geen geld over. Maar de houders van zogeheten achtergestelde obligaties kunnen wel een groot deel van hun vordering tegemoet zien.

Daarmee volgen de rechters een rapport van deskundigen die eerder waren aangesteld om uit te zoeken hoeveel SNS Reaal nog waard zou zijn geweest als het concern failliet was gegaan.

Na een bankroet proberen curatoren normaal nog veel geld los te krijgen om aan schuldeisers uit te betalen, en dat is door de nationalisatie nooit gebeurd.

In totaal is de schadeloosstelling nu vastgesteld op 804.810.000 euro. Dat bedrag zal nog worden verhoogd met de wettelijke rente vanaf 1 februari 2013 tot aan de datum van de betaling. De Staat zal ook nog allemaal juridische kosten rond het proces moeten vergoeden. Voor het deskundigenrapport moet bijvoorbeeld zo’n 3,6 miljoen euro worden afgetikt.

De overheid kan nog beroep instellen bij de Hoge Raad. Het ministerie van Financiën heeft laten weten zich te beraden over de uitspraak.

Verkocht
Uiteindelijk betaalde de Staat 3,7 miljard euro voor SNS Reaal. Veel van dat geld kwam nog niet terug. De verzekeringstak werd in 2015 verkocht aan de Chinese verzekeraar Anbang voor 1 euro.

Wel beloofden de Chinezen toen 85 miljoen euro mee te betalen aan een belastingvordering en zegde het bedrijf toe 1,35 miljard euro in Reaal te steken. Dat ging vervolgens verder onder de naam Vivat.

De bankentak van SNS heet tegenwoordig Volksbank en is nog in handen van de Staat.
49 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
899,60  -0,46  -0,05%  18:05
 Germany40^ 18.505,00 +0,41%
 BEL 20 4.015,67 +0,48%
 Europe50^ 5.041,51 +0,51%
 US30^ 39.045,60 +0,45%
 Nasd100^ 18.081,90 -0,05%
 US500^ 5.187,43 +0,01%
 Japan225^ 38.409,00 -0,77%
 Gold spot 2.313,31 -0,03%
 EUR/USD 1,0745 -0,11%
 WTI 79,12 +0,84%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Air France-KLM +4,72%
INPOST +3,07%
EBUSCO HOLDING +3,01%
Van Lanschot ... +2,61%
Vopak +2,32%

Dalers

OCI -3,49%
Accsys -2,94%
Avantium -2,21%
ForFarmers -2,07%
NX FILTRATION -2,01%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront