Imtech « Terug naar discussie overzicht

Nieuwsbericht Stichting Imtech Eerlijk delen i.o. per 6 januari 2015-01-06

109 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Chiddix
0
quote:

carisol schreef op 13 januari 2015 11:00:

Beste belegger,

stop geen cent in Imtech of een onderzoek naar imtech.

Koop beter fugro, die wordt overgenomen en daar kun je wat terughalen.

Het is gedaan met Imtech, failliet en uit.


Maar wat als je van een inleg van 10000 euro bij Imtech nog maar 1 euro over hebt? Moet die ene euro dan in Fugro gestopt worden?
Ron Kerstens
0
Beste Chica,

Een right gaf je de optie om 131 aandelen te kopen voor 1 cent per stuk, een soort call optie. Als er vervolgens geen of onvoldoende belangstelling is en de koers dus onder die 1 cent terecht komt loopt je optie waardeloos af. Je wilt hem immers niet uitoefenen. Daarom zijn de niet uitgeoefende rights waardeloos afgelopen. De banken hebben echt wel hun uiterste best gedaan om te plaatsen, ze wilden ze immers zelf niet hebben maar moesten uiteindelijk wel.

Uiteraard doe ik niet mee met de collectieve actie en ik zou je willen aanraden om dat ook niet te doen en het boek te sluiten. Waarom nog de zakken van advokaten en het stichtingsbestuur vullen van je laatste centen ? Klopt, heel veel particulieren hebben hier bakken met geld aan verloren. Dat hoort bij beleggen, zo af en toe een blooper. Het is triest als iemand een veel te grote positie in deze rommel had waardoor zijn verlies uit de klauwen is gelopen, maar dat moet je toch geheel jezelf aanrekenen en daar wellicht een hele dure les uit trekken. Helaas leren de meesten het nooit.
Ron Kerstens
0
Zijn er overigens werkelijk mensen die zomaar transactieoverzichten en andere persoonlijke zaken naar ene "Imteger" gaan opsturen die ze verder niet kennen cq wiens bedoelingen volstrekt onduidelijk zijn maar waarschijnlijk gericht op eigen gewin ? Mag toch hopen van niet....
[verwijderd]
0
nogmaals je kan beter die ene euro in fugro steken ipv IMtech

imtaech is failliet
Chiddix
0
De stichting eerlijk delen wil dus met de VEB in gesprek , om de grens op te rekken van de compensatie. Dat wordt een verwatering van hier tot Tokio.
Het merkwaardige is, dat de opgerichte stichting zich ook richt op mogelijke malversaties bij de emissies. Dat is een heel andere zaak. Dat valt buiten de fraude bij Imtech. Staat los van alles rondom de emissies(de fraudezaken). Men heeft twee zaken op de korrel bij de stichting.
[verwijderd]
0
quote:

Imteger schreef op 13 januari 2015 08:52:

Daarnaast is van invloed dat Imtech eigenlijk al failliet zou zijn geweest als de Rights geen waarde meer hadden en dat dat zou betekenen dat de hele emissie 2014 uitsluitend tot doel had om de leningen van de banken af te lossen. Dat mag niet.
Alleen al het feit dat Imtech nu nog bestaat, spreekt dit tegen. Imtech bestaat nu nog dankzij de claimemissie. Dus het aflossen van de banken was niet het enige doel, natuurlijk was het wel een belangrijk doel, maar daar is m.i. volledige openheid over gegeven. Door het aflossen zakten de lasten van de financiering voor Imtech.

Persoonlijk vind ik dat de mensen die hun claims hebben laten verlopen er nog goed afgekomen zijn. Je zou ze maar uitgeoefend hebben! dan was je er nu nog veel slechter aan toe!

En tenslotte: Je kan het ook positief zien: de mensen die de claims niet hebben uitgeoefend kunnen nu nog veel goedkoper Imtech aandelen kopen dan dat dat met de claims mogelijk was.

Iedereen met een beetje verstand van beleggen wist al voor de feitelijke emissie dat er elementen van een Debt-for-equity swap aanwezig waren bij de "onderschrijving" door de banken. Er is hier op het forum ook genoeg gewaarschuwd. En.... het is volkomen legaal.
[verwijderd]
0
quote:

Imteger schreef op 15 oktober 2014 16:06:

Overname Imtech door opkopen claims

Ik hoorde vanmiddag het gerucht dat een kapitaalfonds van plan is om Imtech over te nemen door het opkopen van de meerderheid van de Imtech Rights 2014.
Ik weet niet of het klopt, maar het lijkt mij een slim en uitvoerbaar plan om Imtech net voor de neus van de banken weg te kapen. Er is niet veel geld voor nodig bij de huidige koers van de claims. Ruim 300 miljoen euro is genoeg om de meerderheid van de aandelen te verwerven. Eigenlijk kost Imtech dan vrijwel niets, aangezien de investering bijna volledig wordt gebruikt om de uitstaande leningen bij de banken gedeeltelijk af te lossen. Wat overblijft is een bedrijf met een acceptabele schuld, een miljarden omzet en een goedgevulde orderportefeuille.
Als ik over het vereiste kapitaal kon beschikken dan deed ik het zelf.
Ik heb wel 300.000 claims gekocht. Komt vanzelf goed.
Ik twijfel over de realiteitszin van "Imteger" gezien dit historische bericht!
[verwijderd]
0
Imteger, die vroeger R17 heette, is toen ook gevraagd of hij de 300.000 claims nog ging uitvoeren en of hij daar genoeg cash voor had, maar daar heeft toen niemand antwoord op gekregen.

dus het lijkt erop dat hij, of een fantast is die zit te liegen, of dat hij heeft geprobeerd te speculeren met de claims zonder ooit van plan geweest te zijn ze uit te oefenen, en nu spijt heeft van z'n wilde gok.

In hetzelfde draadje dacht hij ook nog dat blackrock de hele toko over ging nemen. Ik zou als ik jullie was maar niet zomaar mijn afschriftjes en andere privacygevoelige gegevens opsturen.
Chiddix
0
Even een vraagje. Bij de eerste emissie zijn beleggers die meededen er vrij goed doorheen gekomen. Koers steeg naar 2,70 euro , dacht ik. Men kon dus een kleine winst pakken? Tenminste, als men dat gedaan heeft.
Al kreeg ik wel de indruk, dat velen die naar 2,70 meegereisd waren en toen de lift naar 2 euro namen , het bedrijf op de korrel gingen nemen i.p.v de hand in eigen boezem te steken.
Chiddix
0
Bij de eerste emissie is iedereen in de gelegenheid gesteld , om goed weg te komen.
Banken hebben op correcte wijze de emissie bij Imtech begeleid. Als ik gelijk heb, is er juridisch niets te halen.
Ron Kerstens
0
@Gluup

Aha, dus Imteger is ook een speculant die iets teveel hooi op zijn vork heeft genomen, veel geld verloren heeft en nu via "medestanders" daar wat van terug probeert te halen. Die stichting heeft overigens geen inschrijving bij de KvK.

De boodschap lijkt me duidelijk; beleggers/speculanten sluit je niet aan bij deze fantast.
Chica
0
quote:

Ron Kerstens schreef op 14 januari 2015 10:07:

@Gluup

Aha, dus Imteger is ook een speculant die iets teveel hooi op zijn vork heeft genomen, veel geld verloren heeft en nu via "medestanders" daar wat van terug probeert te halen. Die stichting heeft overigens geen inschrijving bij de KvK.

De boodschap lijkt me duidelijk; beleggers/speculanten sluit je niet aan bij deze fantast.
Beste Ron Kerstens,

Wat is je probleem? Als je niet wil mee doen, ben je vrij in, waarom moet Imteger aanvallen?? Ik snap je reactie niet.

Werk je voor de banken, of voor VEB? Ik kan de logica van je bericht niet volgen, als je niet mee wil doen met alle respect, hoef ook niet te reageren.

Dank je en wens ik je een hele fijne dag.

[verwijderd]
0
@Chica,

Dus als er hier mensen wat kritische opmerkingen maken, worden ze door jullie gelijk verdacht gemaakt door te insinueren dat ze voor de Banken of voor de VEB werken?

Deze hele actie van jullie lijkt wel een soort phishing? Er wordt ingespeeld op het gevoel, de vijanden zijn divers, niet alleen Imtech, maar ook de banken en de VEB.

Waartegen jullie willen gaan procederen is ook onduidelijk, de VEB, de banken, Imtech, en dan gaat het ook nog over diverse onderwerpen, dat worden heel wat rechtszaken bij elkaar dan.

Namen van advokaten worden niet genoemd, er wordt gevraagd om privacygevoelige info en iedereen wordt klaargestoomd om een "luttel" bedrag over te maken. De stichting is niet bekend bij de Kvk, ga zo maar door.

Imteger, alias R17 heeft al sinds 2012 wat tegen de VEB, en op bovenstaande door mij geposte "vragen" over zijn speculatieve 300.000 claims heb ik ook nog geen antwoord gezien.

Dat ziet er op zijn minst toch allemaal een beetje verdacht uit?
[verwijderd]
0
quote:

Chica schreef op 14 januari 2015 11:23:

[...]
als je niet mee wil doen met alle respect, hoef ook niet te reageren.
Dit is een voor iedereen toegankelijk discussieforum, misschien zitten jullie hier op de verkeerde plek met je reclame voor je stichting en je ledenwerfactie. Adverteren is verboden volgens het forumreglement.

Chica
0
Beste Gluup,

Er is niets verdacht aan; we willen o.a. duidelijkheid van de begeleidende banken over de verkoopprocess van de Imtech claims bij de Rump Offering. De banken hebben geen waarde gerealiseerd voor de niet uitgeoefende Rights. Wat is de inspanning van de banken geweest om ze wel te verkopen, dat moeten ze minstens kunnen laten zien. Nee, de banken hebben de claims toe geëigend, zonder pardon :)

Nogmaals niets verdacht aan; denk je dat we niets beters hebben te doen dan dit hier te posten; misschien kan je alvast KLM shorten om je verlies goed te maken. Gratis tip. Of je blijft liever bezig met ww. Veel succes,

Fijne dag verder,
[verwijderd]
0
quote:

Chica schreef op 20 mei 2014 22:00:

Kut aandeel...veel geld mee verloren!

en op 21-10-2014:

weg ermee. € 70000 armer

nooit meer in aandelen, ik had wel dit vermogen opgebouwd met aan- en verkoop van aandelen.

nu maar sparen
Gezien de bovenstaande quote's (en hun datums) weet ik ook niet hoe serieus ik jou moet nemen als belegger. Succes ermee.
Chica
0

Gluup,

so what?

daar ben ik open over in?
Ik heb nog meer geld, als je dat wil weten...Groet,
Chica
0
Gluup,

Ik wil niet heen en weer hierover chatten...laten we niet persoonlijk worden. Bedankt voor je begrip. Groet,
Chiddix
0
Met de VEB kan de opgerichte stichting van gedachten wisselen over schadevergoeding voor gedupeerden. Daar heb je geen dure advokaten voor nodig. Wil je Imtech of de banken dagvaarden , gaat het een lieve som(duit) kosten met een onzekere uitkomst.
Dat is m.i geen werk voor particuliere aandeelhoudertjes maar voor de grote aandeelhouders. De institutionele beleggers.
En die laten zich niet horen. Dan weet ik genoeg.
109 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
911,67  -1,72  -0,19%  09:25
 Germany40^ 18.868,10 -0,01%
 BEL 20 3.992,81 -0,90%
 Europe50^ 5.096,37 -0,09%
 US30^ 39.945,30 +0,08%
 Nasd100^ 18.636,60 +0,23%
 US500^ 5.314,67 +0,14%
 Japan225^ 38.872,30 +0,45%
 Gold spot 2.389,34 +0,12%
 EUR/USD 1,0880 -0,03%
 WTI 78,43 +0,05%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Vastned +5,31%
Galapagos +4,39%
Accsys +2,33%
EBUSCO HOLDING +2,02%
Aegon +1,58%

Dalers

SIGNIFY NV -5,31%
B&S Group SA -3,48%
IMCD -1,80%
SHELL PLC -1,37%
ArcelorMittal -1,09%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront