Imtech « Terug naar discussie overzicht

Draadje voor evt adviezen van andere aandelen dan Imtech....

41.365 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 ... 2065 2066 2067 2068 2069 » | Laatste
Levy
0
Ik ben ingestapt in Bam, redelijk fors. Bam heeft slecht geperformd afgelopen handels dagen, lijkt zich te stabiliseren nu, ik zie kansen. Wel SL ingelegd. Trigger was mede ingegeven door onderstaand bericht van ABN AMRO.

Herhaling Kopen-advies voor BAM en Heijmans

24 juni | 12:13

Eerder deze week organiseerde ABN Amro een seminar over de bouw, genaamd ?Breaking New Ground?. Tijdens deze dag gingen aandelenbeleggers en vertegenwoordigers van de top 10 van Nederlandse bouwbedrijven met elkaar in discussie. Deze gesprekken gingen over de Nederlandse vastgoedmarkt.

De belangrijkste onderwerpen die werden besproken betroffen de recente ontwikkelingen op de Nederlandse huizenmarkten. De meeste bouwbedrijven die bij het seminar aanwezig waren, delen de visie dat er sprake is van herstel op de Nederlandse huizenmarkt. Desondanks is de consensus dat het herstel zich tot nu toe concentreert op de Randstad en Noord-Brabant. Dit zijn tevens de regio?s met de beste toekomstperspectieven dankzij het verwachte huizentekort.

De waarderingen van grond blijven overduidelijk een onderwerp van discussie. De prijzen van stukken land hangen namelijk sterk af van de locatie en de doeleinden. Taxateur DTZ Zadelhoff gaf aan over het algemeen niet te verwachten dat Nederlandse bouwbedrijven gedwongen worden om significant af te schrijven op hun grond. Daarnaast bevestigde het bedrijf dat de assumpties die worden gebruikt door de meeste bouwbedrijven grotendeels in lijn zijn met de huidige marktsituatie. De assumpties zijn volgens DTZ Zadelhoff niet te agressief.

Wij herhalen ons Kopen-advies voor BAM (Kopen) en Heijmans (Kopen) omdat beide bedrijven volgens ons goed gepositioneerd zijn om te profiteren van het herstel van de Nederlandse huizenmarkt.
[verwijderd]
0
quote:

profitmaker schreef op 23 juni 2014 17:26:

geweldig hoe foe thrombo aandeeldeelhouders als bange bleekscheetjes hun stukjes verkopen... Ik koop ze graag van dit soort bange figuren. Heerrlijk!!!
Tja...
[verwijderd]
0
We kunnen wel allemaal gaan lachen om profitmaker nu Thrombogenics vandaag 28% verlies noteert, maar ik denk dat PM het bij het rechte eind heeft. Het is mij wel iets te speculatief maar als ik me een beetje inlees schijnt de main focus van Thrombogenics op ocriplasmin (merknaam Jetrea) gericht te zijn. Dat is een oogmedicijn dat oogreparaties helpt te voorkomen. Dat medicijn kost $3950 per 2 milliliter en een operatie is $12000, artsen zijn er enthousiast over omdat het zo'n operatie bespaart en patienten tevens voordeel hebben dat ze niet meer hoeven te wachten tot hun oogaandoening zo ver achteruit is gegaan dat ze moeten opereren maar nu kunnen ze dus in plaats van een operatie Jetrea gebruiken. Na marktonderzoek bleek dat er ongeveer 250 000 potentiele patienten zijn. Artsen hadden wel een probleem met het voorschrijven van Jetrea, namelijk dat het geen J-code had waardoor het moeilijker was om Jetrea te declareren. Maar sinds 1 januari 2014 is er een J-code, wat ik denk dat een positief effect op de verkoop zal hebben. Ik mag dan wel een beetje contrair zijn, maar denk dat profitmaker hiermee best poen kan scheppen. Ik denk zelf dat het voor 7 euro per aandeel koopwaardig is, laten we niet vergeten dat het nog geen jaar geleden 31 euro per aandeel kostte en nu E10.38, dus het is het overwegen waard om nu bij te kopen of te wachten tot het nog lager is.

P.S. de daling van 28% vandaag kwam omdat bekend werd dat ze niet worden overgenomen, maar dit verandert fundamenteel weinig tot niets aan het bedrijf naar mijn mening. Bedankt voor de tip profitmaker.
[verwijderd]
0
quote:

schreef:

Op je vragen zal ik me later storten. Morgen hebben ze het voor elkaar gekregen om 2 tentamens van totaal 6 uur achter elkaar te geven... Wat bof ik toch.

Nogmaals bedankt.

Bart
Nog maar even en dan is het vakantie, succes met je tentamens!
[verwijderd]
0

Profit Maker is een grote jongen die weet precies de risico's, daar hoef je geen medelijden mee te hebben, hij roffelt graag zijn eigen trommel als t goed gaat en hij wijst graag met de vinger naar anderen , maar dat is een karakter trek, voor de rest zijn 75% van zijn ideeën prima en hij is over t algemeen gedisciplineerd, daarom verbaasd het mij ook dat hij nu juist bij Thrombo geen stop-loss inzet en juist extra oplaad, wellicht is hij bereid deze te nemen voor de LT en dan kan het sense maken.
maar hij spreid en volgens mij gaat PM nooit nat op zijn overall boek, hier en daar zal ook hij fout zitten met een stock, maar dat kan nooit tot een ramp leiden, hij spreid en hij neemt ook shorts, dus ook hij hedged zijn overall boek.

verder kijk Gazprom die gaat weer even een spurtje trekken.

W
[verwijderd]
0
Ben vandaag erg blij met de tip voor Gazprom idd ;) Heeft even geduurd, maar mooi rendement tot zover. Begin alweer na te denken over uitstappen, maar mijn timing hiervoor is ronduit slecht. Alleen deze 2 maanden al veel winst laten liggen op 3D(7%), prospect capital(3,5%), Ahold(3%), ING(5%) en 3D. Enige waar ik tot op heden juist uitgestapt ben is Petrobras. Waar ik overigens wel weer wil instappen.
[verwijderd]
0
@Wiesje: Profitmaker zal het vast wel kunnen hebben, maar dat venijn omdat hij op z'n plaat gaat stuit me tegen de borst. Zeker omdat het dagkoersen zijn en het een goed bedrijf is waar ik het met je eens ben dat het inkopen van aandelen tegen deze prijzen op de lange termijn goed kan uitpakken.
Heb je misschien wat tips om te hedgen, ben zelf niet zo'n held met opties, maar een stop loss kan het downward potential beperken maar het probleem is dat hoe goedkoper een aandeel hoe koopwaardiger ze worden, dan zou je toch juist moeten bijkopen als ze goedkoper worden? Wat hou je zelf aan als je koopt hoe minder risico een aandeel heeft hoe lager je stop loss in % en hoe hoger het risico van een aandeel hoe hoger je de stop loss zet in % bijvoorbeeld een stop loss 30% onder de aankoopprijs bij een laag risico aandeel en een stop loss van 10% bij een aandeel met hoog risico of is dat juist onverstandig omdat risicovolle aandelen over het algemeen volatieler zijn?
LongAndStrong
3
quote:

noxard schreef op 24 juni 2014 15:01:

Profitmaker zal het vast wel kunnen hebben, maar dat venijn omdat hij op z'n plaat gaat stuit me tegen de borst. Zeker omdat het dagkoersen zijn en het een goed bedrijf is waar ik het met je eens ben dat het inkopen van aandelen tegen deze prijzen op de lange termijn goed kan uitpakken.
Het is inderdaad niet chique, maar wellicht is er wel sprake van "wie de bal kaatst.."?
Hij heeft mij bijvoorbeeld meerdere malen aardig geschoffeerd omdat hij mijn tip van GTAT waardeloos vond (die nu overigens 12% hoger staat dan toen ik het tipte in Maart/April). Dat is prima en een keuze, ik doe er niet aan mee, maar dan moet je ook niet zeuren als anderen je ook aanpakken.

Bob
[verwijderd]
0

Hi Bob, Ja daar heb je gelijk in, dat was ook complete waanzin, maar dat is een karaktertrek, nogmaals mij laat het koud, ik heb geen behoefte aan een pen vriend, ik zit hier om te luisteren en te leren, elke beslissing is uiteindelijk mijn eigen keuze en ik heb veel meer goede tips zien voorbij komen dan slechte, maar ik laat ook veel voorbij gaan, kan niet alles doen.

als ik naar hem op TT had geluisterd had ik mijn Long op 5 moeten Verkopen en short gaan, nou ik heb ze 4,50 en wacht geduldig af, ik blijf er bij ook TT heeft niets meer op de beurs te zoeken, de meeste analisten lusten het aandeel niet, dus of splitsen , of verkopen of delisten vd Beurs, alle 3 zou goed moeten zijn voor een 7 op het bord.

succes W
[verwijderd]
0
quote:

BvB85 schreef op 24 juni 2014 15:06:

[...]

Het is inderdaad niet chique, maar wellicht is er wel sprake van "wie de bal kaatst.."?
Hij heeft mij bijvoorbeeld meerdere malen aardig geschoffeerd omdat hij mijn tip van GTAT waardeloos vond (die nu overigens 12% hoger staat dan toen ik het tipte in Maart/April). Dat is prima en een keuze, ik doe er niet aan mee, maar dan moet je ook niet zeuren als anderen je ook aanpakken.

Bob
Ach, PM maakt n rondje in zn masarati en lacht dat ( tijdelijke?) verliesje weg.
Op naar de volgende goede tip
[verwijderd]
0
Of je tegenwoordig in NL metn masarati gezien wil worden , is n andere zaak.....
[verwijderd]
1
quote:

wiesje 9333 schreef op 24 juni 2014 09:06:

@ Noxard

beste, het is niet zo belangrijk of jij of ik in technische analyse geloven, het is belangrijk te weten dat de Traders die aan de desk zitten bij GS, JPM, Deutsche, Barclays, Man, Nomura enz... hier wel rekening mee houden en die hebben een groter handelsboek/positie dan wij allemaal te samen en die ageren wel op technische factoren , ook niet als de bijbel, maar ze nemen het wel mee in de overweging.
het is zoals met alles de mix vinden tussen het fundamentele en het technische plaatje.
long term zullen de fundamentals altijd heersen, maar shortterm kunnen technische factoren voor een aandeel bepalend zijn en het is zeer pijnlijk als je LT gelijk had, doch door korte termijn factoren uit het aandeel bent gestopt.

succes W
Het aantal slimme mensen die dit probeert en faalt is verrassend hoog, inclusief veel van de professionele instellingen met al hun ervaren traders doen het vaak niet zo goed als de markt zelf. Ik denk dat het echte geld niet zal worden verdiend door het kopen en verkopen, maar door het kopen en houden van securities, door rente en dividend te ontvangen en door te profiteren van de waardestijging op de lange termijn.
Misschien dat technische analyse-theorieen als veel mensen erin geloven leiden tot self-fulfilling prophecies maar ik denk dat die op de lange termijn, of soms zelfs op hele korte termijn (een paar minuten) verdwenen zijn.
[verwijderd]
0
Ondertussen draait een andere tip van PM, Standard register , wel als een tierelier momenteel.
Ik twijfel om in te stappen(of is het alweer te laat?)
[verwijderd]
0

@ Noxard , daarom zijn er ook Investors and Traders, de een zoekt een return op een belegging, die koopt voor groei en toekomst, de andere zoekt een return uit een opportuniteit, die kan Long of Short gaan, de een investeert in een bedrijf, de andere heeft enkel interesse in prijs.

wat wel veel voorkomt, bijna iedereen is Trader, behalve als het tegen zit dan worden we allemaal belegger .

W
[verwijderd]
0
quote:

Jan Pal schreef op 24 juni 2014 15:44:

Ondertussen draait een andere tip van PM, Standard register , wel als een tierelier momenteel.
Ik twijfel om in te stappen(of is het alweer te laat?)

Amira natural foods daar in tegen..-4%. Ik heb helaas de verkeerde tip gekozen ;)
Henker
0
Nutreco is vandaag stevig aan het stijgen. Als je kijkt naar de dagelijkse stijg van max 0,7%. Steeds betere verhalen uit de markt en de banken gaan langzaam het bedrijf vertrouwen.

Het terug kopen van aandelen ligt stevig onder de koers dus daar onder zal de koers voorlopig niet komen.
Andre E
0
quote:

wiesje 9333 schreef op 24 juni 2014 15:54:

@ Noxard , daarom zijn er ook Investors and Traders, de een zoekt een return op een belegging, die koopt voor groei en toekomst, de andere zoekt een return uit een opportuniteit, die kan Long of Short gaan, de een investeert in een bedrijf, de andere heeft enkel interesse in prijs.

wat wel veel voorkomt, bijna iedereen is Trader, behalve als het tegen zit dan worden we allemaal belegger .

W
Je slaat de spijker op zijn kop wiesje. Dat roep ik al langer. Een lange termijn belegger is een belegger die op korte termijn de verkeerde beslissing heeft genomen en na een koersdaling dan maar roept dat ie ze voor de lange termijn heeft. 1 ding is zeker op de lange termijn zijn we allemaal dood. Ik zit overal in voor de korte termijn. Succes maar weer aan allen. Volg het afbranden van elkaar met een glimlach op mijn mond. Niemand maar dan ook niemand heeft alleen maar succesvolle tips. het is alleen de kunst om bij een verkeerde beslissing direct af te kappen. kijk maar eens bij de genoemde pareltjes Imtech en vrij recent radioshack. Imtech wordt een sterfhuisconstructie en radioshack een chapter 11. En dat roep ik bij beiden al heel lang.
bakkie koffie
0
Casimirk
0
Iemand nog andere aandelen te tippen? Heb wat long TT ingeslagen maar zoek een nieuw aandeel nadat ik DDD en GTAT gister/vandaag met redelijke winst heb verkocht.
[verwijderd]
0
ING is imiddels teruggevallen van 10,8X naar 10,2X. Aardige correctie zonder bijzonder nieuws. Koers zal terug gaan naar de 10,6 a 10,7. Echter is denk ik de bodem nog niet gehaald, koop zelf pas rond de 9,8X.

Koers beweegt al tijden in deze bandbreedte.
41.365 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 ... 2065 2066 2067 2068 2069 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
911,91  +1,32  +0,14%  18:05
 Germany40^ 18.715,00 -0,31%
 BEL 20 3.980,58 -0,82%
 Europe50^ 5.072,17 -0,25%
 US30^ 39.426,70 -0,20%
 Nasd100^ 18.183,00 +0,14%
 US500^ 5.218,15 -0,06%
 Japan225^ 38.144,20 -0,12%
 Gold spot 2.336,08 -1,04%
 EUR/USD 1,0790 +0,17%
 WTI 79,04 +0,97%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Air France-KLM +3,99%
Alfen N.V. +3,08%
NX FILTRATION +2,85%
JUST EAT TAKE... +2,08%
PROSUS +2,03%

Dalers

VIVORYON THER... -3,14%
FASTNED -1,71%
BESI -1,39%
SBM Offshore -1,36%
ASML -1,33%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront