Getronics « Terug naar discussie overzicht

Getronicsforum: Soap of reality (week 43)

23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Thijs K.
26
In het laatste half uurtje zal er toch niet veel meer gebeuren. Iedereen is nu toch naar huis. Veel lees plezier!

Van onze verslaggever bij het Getronicsforum.

Week 43

Inleiding
Je hebt weken dat er niets gebeurd. Je hebt weken dat er van alles gebeurd. Dit was zo’n week.Eerst de koersen omhoog. Dan plots naar beneden. Vervolgens een telefoonstoring in Amsterdam. Gelijk ligt het forum eruit. Donderdag nog de naweeën ondervonden. De realtime-bar doet het niet. De portefeuilles zijn niet up-to-date. Dus handelen is onmogelijk. Het Mabel-gate debat is ook zowat. Vrijdag was alles weer normaal. O nee toch niet RTL/Z had een technische storing.

Weekend
Er was genoeg stof om een leuk verhaaltje te schrijven. En de berichtgeving ging gewoon door vrijdag. Na een discussie met moeders werd er gewonnen. Dank je wel, forumleden. Misschien is het goed om de huidig stijgen eens te gaan vergelijken met Lociga? Deze vraag kan het beste voorgelegd worden aan GTN goeroe Jesse. Hoeveel aandelen GTN een gemiddelde belegger? Is iedereen bekomen van de schok? Volgens een ander hebben nerveuze belegger last van hoogtevrees en hebzucht. Op Schiphol werd een en ander uitgepraat. De verpleegster is verloofd met haar patiënt. O ja het GTNforumverslag van week 42 belandde op de 3e plaats in de toppostings klassement.

Maandag
Wees er snel bij want we gaan als een speer naar de 2,50. Vandaag gaan we de 2 euri zien. Ook de grote beleggingsfondsen zien GTN eindelijk staan. Bij de koffiekamer gaat men zich steeds meer zorgen maken. Was nu maar ingestapt. Even stonden we op 1,73. Daarna werd een rustperiode ingelast. Is deze stijging realistisch? Ja, wat er wordt winst gemaakt en dat zien beleggers graag. Waar stop dit? Niet verkopen! Al een winst van 55%. Waren enkele berichten.Vrijdag 2,00 euro feest. Plaats is onbekend. En er zijn altijd mensen die toch maar verkopen. Paniekzaaiers kunnen we niet gebruiken. Wat is de gemiddelde leftijd van een GTN belegger? De verwachting is dat we morgen open op1,78(!). Helaas mocht week 42 maar 2 dagen in de toppostings klassement staan. We sloten maandag op 1,75 een plus van 20 cent.

Dinsdag
De dag begon weer eens goed. Een fors hogere opening 1,84. O wat was het spannend. Halen we de twee euro of niet.Op 3 cent na vandaag gehaald. Bijna zijn we de rode lantaarn kwijt. Vandaag werd er meer bekend of de order die Getronics ontving van het ministerie van Landbouw. Is er trouwens al een antwoord binnen op de vragenlijst die vorige week verstuurd is? Hans ging even met lunchpauze. Is dat wel vertrouwd? O, ja Fortis had een koersdoel van 1 euri. Was daar laats ook niet iets mee? Nou ja zeg, stapt iedereen uit? Zo zie je maar weer dat er bij Fortis totaal geen communicatie is. Men spreek elkaar gewoon tegen.We kregen een heldere uitleg wat “grote jongens”zijn en wat ze doen. Dan plotseling komen de paniek postings weer op het scherm. De koers zakt iets. Iedereen gelijk van slag. Als ik het forum zo peil is men negatief over woensdag. Kop op en heb vertrouwen. Een nieuweling op het forum melde dat er overeenkomsten zijn tussen de koersverloop van GTN en KPN.

Woensdag
Het was z’n dag dat alle kanten op kon gang. Helaas ging het de verkeerde kant op. Door de goedkopere dollar daalden de koersen. Vandaag dan toch de correctie? De correctie moest toch een keer komen. De daling lijkt niet meer te stuiten. Toch nog lichtpuntjes want de laat wordt kleiner. Het beste advies is zitten en wachten. Ook kwam sinterklaas even langs.Of was het de paashaas? Tot hoe laag kunnen we gaan? Gerechtigheid komt van zelf. Hoe flexibel moet je zijn. Tostram is wel heel flexibel. Gelukkig kan ’s middags nog een positieve ta op het forum. Zijn de grote jongen vandaag bang geworden? Raar dat op z’n dag minder te schrijven is. O ja wie nog een leuke beschrijving van Borne wil die moet even naar BER 19 gaan. Getronics liet in een reactie weten dat de vragen zo spoedig mogelijk worden beantwoord.

Donderdag
Speel(vandaag) het spelletje mee en laat je niet gek maken. Dat was het advies waar mee we de donderdag starten. We verliezen nu al 25% op de hoogste koers van dinsdag. Een duppie eraf, 2 duppies erbij. Het bekende jojo effect. Ook is er goed nieuws morgen stappen de Zeeuwen in. De vraag de overblijft is waarom morgen pas. Ook een mogelijke luchtbel zei: plop. Waarom wacht iedereen op Amerika? Nog een keer de Q3 cijfers komen op 5 november 2003. Ik ben dus een echte sukkel. Nee, sukkels zijn hier niet. De echte dumpers worden nog verwacht. Wrauwwww dat is nu de kracht van Gtn door Hans. Is de berichtgeving van dit forum nu bepalend voor de koers? Het was vandaag wel stil op het forum. Waarschijnlijk was iedereen gewoon aan het werk. Donderdag avond werd er een mijlpaal bereikt met de B€R-lijntjes.Nummer 20! Ruim 2000 berichten werden hier al geplaatst. Felicitaties zijn welkom bij BER 20

Vrijdag
Ik heb eerst de stroom felicitaties gelezen bij B€R-20. De berichtgeving loog er niet om op het forum. Volgens een Ta-er zijn de Q3 cijfers aan het personeel bekend gemaakt. We zullen dit bericht maar met een korreltje lezen. Ook werd vandaag slechts 1,25 euro voor een aandeel geboden. Deel 2 in de serie Dat is de kracht van … verscheen vandaag.Helaas is het tevens het laatste deel. Hans bedankt. De Zeeuwen zijn vandaag werkelijk ingestapt. Ondanks hun zunnigheid. Getronics is vandaag weer de favoriet binnen de AEX. Gezellig de kleine belegger komt vandaag op de koffie. Hij staat klaar dus kom maar langs. En berichten over de beurs die maandag een uurtje later opengaan, nemen we voorkennisgeving aan. Vanmiddag was er een Vraagje en een vraagje”. En een “domme vraag”. Gelukkig worden op ons forum nooit domme vragen gesteld. Domme antwoorden zijn wel van de lucht. Men was bezorgd over de samenvatting. Drie regels? Nee minimaal 1 a4-je, dat wordt van mij verwacht. Twee a4-tjes. Dan ga je overdrijven.Het is ook nooit goed. Ook het gokken neemt toe. Vreemd dat men dat niet doet op dagen dat de koersen dalen. Toch maar even in het achterhoofd houden. Oef, kregen we vanmiddag een draai om de oren. Waarom we niet nuttig over GTN praten. Dat doen we toch de hele dag al? Om de verwarring nog groter te maken werd er ook een vraag gesteld. Wordt er een nieuwe aanval gepleegd op de 1,80? Waar is het ministerie van Defensie? Niet on-line? Voor de liefhebbers van cijfertjes. Het aantal postings is opgelopen tot 31000.
Thijs,ben je al aan het pennen? Met een computer zeker. Even uitleggen hoe ik het doe. Nee, toch maar niet, geheim van Thijs.

Je ziet maar van niets toch nog iets maken.
Iedereen een prettig weekend en tot volgende week

Getronicsforum correspondent Thijs
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Mooi verslag weer Thijs. Ik vind dit perfect zo die indeling per dag.

En uiteraard hij staat weer op de weblog hoor.

WWW.GETRONICS.WEB-LOG.NL

Blueman
[verwijderd]
0
aanbevolen, voornamelijk een stille genieter. Zo af en toe moet je je uiten!
Hans
[verwijderd]
0
Kijk Thijs,
daar hebben we wat aan voor het weekend.
Dat houdt de moed erin.
Prima verslag en aanbevolen!
Fijn weekend (geldt voor iedereen).
Mvg. John.
[verwijderd]
0
Alweer mijn aanbeveling Thijs.
(word saai zo)
Deze is m.i. weer beter dan die van vorige week (geen kritiek maar een compliment)

Cheers with beers,

Hans

[verwijderd]
1
[verwijderd]
0
aanbevolen, maar mag ik nog een keertje horen vanwaar thijs naar 888ier.
Mvg, en zonder Lolletje, maar met een baco, van hans, dit maal zonder biertje of beren!!
Hans
Ps: ook zonder trukjes, en met vol respect!! Hans nogmaals
[verwijderd]
0
23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
913,39  +2,76  +0,30%  15 mei
 Germany40^ 18.875,90 +0,03%
 BEL 20 4.029,25 +1,52%
 Europe50^ 5.105,38 +0,09%
 US30^ 39.913,30 0,00%
 Nasd100^ 18.593,20 0,00%
 US500^ 5.307,40 0,00%
 Japan225^ 38.699,80 0,00%
 Gold spot 2.390,65 +0,17%
 EUR/USD 1,0888 +0,65%
 WTI 78,39 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

INPOST +6,22%
NX FILTRATION +6,15%
JDE PEET'S +4,86%
WDP +4,26%
ASMI +2,87%

Dalers

ABN AMRO BANK... -6,11%
AMG Critical ... -3,25%
Air France-KLM -3,06%
Fugro -2,30%
Pharming -2,07%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront