SNS Reaal « Terug naar discussie overzicht

SNS Januari 2013

2.831 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 ... 138 139 140 141 142 » | Laatste
[verwijderd]
1
quote:

aandeeltje! schreef op 30 januari 2013 22:12:

[...]

Haha lachen hoor met 2 mld erin en nu een aarde van 400 mln dat betekend dat er ongeveer 5 x oveel aandelen bijkomen.. De huiig aandeelhouders verwateren met ongeveer 80%.
Nu is het aandeel SNS al vanaf de introductie met 95% gedaald. De grootste verwatering ligt achter ons.
[verwijderd]
0
quote:

Razor schreef op 30 januari 2013 22:11:

[...]
Huh? ik ben wel geen shorter, maar waarom zouden shiorters aandelen moeten bemachtigen'

om hun (short)posities weer glad te trekken.
DayRanger
0
(Nog ) geen 350 milj liggen. Opportunities genoeg. PF lozen en je hebt voor 4x (2011, met PF) de jaarwinst een compleet bedrijf. Hoe gek wil je het hebben?
Nel
0
Zou wel willen horen hoeveel klanten ( waarde) zijn vertrokken door dit gedoe.
Wat blijft er over????

Succes
[verwijderd]
0
quote:

NEL schreef op 30 januari 2013 23:23:

Zou wel willen horen hoeveel klanten ( waarde) zijn vertrokken door dit gedoe.
Wat blijft er over????

Succes
Gedoe? Media heeft er gedoe van gemaakt.
Denk aantal miljoenen, maar t.o.v de miljarden spaargeld valt dat wel mee.
Ze zullen de angsthazen waarschijnlijk wel benaderen en vragen terug te komen.
AliceC
0
Dijselbloem heeft ingefluisterd hoe SNS Reaal gered moet worden.
Gesprekken met parnters zijn in volle gang. Een terugweg is er niet. Ach en die 2x400 miljoen van ABN en ING kan RABO ook wel met de staat betalen!

Er blijft een groot verlies te incasseren. Als SNS Reaal volgend jaar een stijging van inkomsten laat zien zal het aandeel mijn inziens op €3,00 staan.

€3 is gebaseerd op verschil in verhouding ING-Aegon in jl jaren.

[verwijderd]
0
quote:

hetzesp schreef op 30 januari 2013 19:30:

Wat gaat er gebeuren met die 1.9 mld? Wordt dat in SNS gestort om een grote afschrijving op PF te kunnen opvangen? Of wordt dat geld in een vehicle gestopt wat PF overneemt, en vervolgens nog wat meer van de slechte vastgoed van andere banken. Kortom de badbank waar veel over gesproken wordt!
Ik denk dat het in eerste instantie gewoon op de balans komt te staan. In het kader van de regels van Basel 3. Waar het in de crisis misging waren te hoge hefbomen. Simpel fictief (!) rekenvoorbeeld: een bank die 20 miljoen uitleent en 1 miljoen in bezit houdt, heeft een hefboom van 20.

Basel 3 verplicht alle banken om hun hefboom te verlagen. Bijvoorbeeld naar 1 op 10. Dan moet je ofwel de helft van je uitstaande leningen terugvorderen (1 miljoen in bezit, 10 miljoen uitlenen). Of je moet zorgen dat je ergens een miljoen vandaan trekt (2 miljoen in bezit, 20 miljoen uitlenen). Dat alles om te zorgen dat banken steviger in hun schoenen staan. Ook moet je als bank extra geld aanhouden voor als er een bankenrun komt (is een soort fictieve formule voor) en voor andere zaken.

SNS heeft dus (denk ik) geen acuut geld nodig voor haar operaties, maar om te voldoen aan regels. Door de historische en waarschijnlijk toekomstige afschrijvingen op PF was de balans waarschijnlijk te klein geworden. Die 1,9 miljard wordt dus denk ik heel passief ingezet (gebeurt niets mee). Zodat er ook geen reorganisaties e.d. hoeven te gebeuren.

Op die manier koop je tijd om je uitstaande leningen af te bouwen. Dus op de korte termijn wordt de teller verhoogd (van 1 naar 2), en op de lange termijn de noemer verlaagd (van 20 naar 10) in het fictieve voorbeeld. Als de noemer verlaagd is, kun je de beginnen met terugbetalen van de injecties.

Overigens neemt dat niet weg dat er niet ook aan een bad bank wordt gewerkt. Maar die is denk ik nog niet af. Om een bad bank te bouwen moet je eerst weten welke vastgoedleningen goed zijn en die elders onderbrengen (wat overblijft is dan de bad bank). Onderbrengen bij de lokale retailers bijvoorbeeld. Daar gaat denk ik meer tijd overheen.
charlieb
0
quote:

golden billy schreef op 30 januari 2013 23:34:

- 40 %

vlgs mij ben je hartstikke gestoord ofzo...of ben je vergeten in te stappen!!
Morgen heb je weer nieuwe kansen. Succes ermee.
Charlie
Adek 2001
0
Vermoedelijk heeft iedereen die meer dan een ton had geparkeerd bij SNS dat weggehaald. Daar komen geen cijfers over naar buiten, anders is het hek van de dam. Ze hebben geleerd van DSB. Ook heeft niemand op TV of andere media opgeroepen tot een bankrun, aangezien dat strafbaar is. Maar elk weldenkend mens.... Vul maar in.
[verwijderd]
0
quote:

Adek 2001 schreef:

Vermoedelijk heeft iedereen die meer dan een ton had geparkeerd bij SNS dat weggehaald. Daar komen geen cijfers over naar buiten, anders is het hek van de dam. Ze hebben geleerd van DSB. Ook heeft niemand op TV of andere media opgeroepen tot een bankrun, aangezien dat strafbaar is. Maar elk weldenkend mens.... Vul maar in.
De personen die de afgelopen dagen behoorlijk aan stemmingmakerij hebben gedaan en de koers van SNS naar beneden hebben proberen te liegen/manipuleren....en welke nu de boot hebben gemist, proberen het alsnog. Een aantal hoor je niet meer, maar enkelen zoals Professor Adek houden nog ff vol.
Adek 2001
0
WE zullen zien. Als men had geluisterd op 3,50 hadden ze nu niet zo in de shit gezeten. Ik heb in hogere regionen een vermogen verdiend aan SNS. Ik heb de boot niet gemist. Ik speel altijd op safe. Ik rentenier momenteel.
charlieb
0
quote:

Tiziana L. schreef op 31 januari 2013 00:34:

[...]

De personen die de afgelopen dagen beh
oorlijk aan stemmingmakerij hebben gedaan en de koers van SNS naar beneden hebben proberen te liegen/manipuleren....en welke nu de boot hebben gemist, proberen het alsnog. Een aantal hoor je niet meer, maar enkelen zoals Professor Adek houden nog ff vol.
Die wordt ook wel rustig..??ff afwachten wat er morgen gaat gebeuren..???
Ik ben wel positief over wt er morgen gaat
gebeuren! Charlie
charlieb
0
[Modbreak IEX]: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, een aantal berichten is verwijderd.]
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX]: Gelieve niet over elkaar te discussiëren, bericht is bij dezen verwijderd.]
masterw
0
SNS Reaal praat met een consortium onder leiding van investeringsmaatschappij CVC over versterking van het kapitaal.

Deze groep, waartoe ook pensioenbeheerder PGGM behoort, is bereid tot €?1,8 mrd op tafel te leggen en zou daarmee de nieuwe eigenaar van de bank-verzekeraar worden.

Te nemen hobbels

Bovendien zijn ABN Amro, ING en Rabobank bij een akkoord bereid hun concurrent te helpen met €?400 mln in de vorm van een achtergestelde lening, die ‘Brussel-proof’ is. Dat extra kapitaal is nodig om de problemen bij vastgoeddochter Property Finance op te lossen.

Dat bevestigen meerdere bronnen tegenover deze krant op voorwaarde van anonimiteit. Met deze constructie hoopt SNS een nationalisatie te voorkomen. Betrokkenen waarschuwen dat er geen akkoord ligt omdat er nog enkele hobbels moeten worden genomen.

Duurzame oplossing

Zo willen de beoogde nieuwe ­eigenaren meer zekerheid over enkele dossiers die in toekomst voor problemen kunnen zorgen zoals de woekerpolisaffaire. Toezichthouder de Nederlandsche Bank (DNB) moet bovendien nog akkoord gaan. Die wil een duurzame oplossing en de zekerheid dat een nieuwe eigenaar ook bijspringt bij een nieuwe recessie.

CVC presenteerde in december een plan waarbij €?1,8 mrd werd gestoken in SNS Reaal. Die zou de opbrengst gebruiken om de problematische vastgoed­leningen fors af te boeken en vervolgens over te hevelen naar een ‘bad bank’. De drie Nederlandse banken en de Staat zouden dat vehikel vervolgens moeten financieren.

Risico's

De Tweede Kamer liet tijdens een vertrouwelijk overleg met ­minister Jeroen Dijsselbloem ­weten daar niets voor te voelen, wegens de mogelijke risico’s. En de banken vonden de afboeking van €?1,8 mrd te weinig. Daardoor ging dit hele plan, waarbij CVC ook nog verzekeraar ASR van de Staat had willen overnemen en laten fuseren met de verzekeringspoot van SNS Reaal, niet door.

In het nieuwe plan kan er extra worden afgeboekt door de bijdrage van de grootbanken. Die mogen geen kapitaal in de ‘bad bank’ storten. Dat was wel de voorkeursoplossing van het ministerie van Financiën, maar de Europese Commissie stak er een stokje voor. Zij beoordeelt dat als een soort acquisitie, en ING en ABN Amro mogen als straf voor eerdere staatssteun geen overnames doen.

In het nieuwe voorstel leveren de banken geen kapitaal, maar wel een vorm van vreemd vermogen die mag meetellen bij de kapitaalbuffer. Hoe Brussel daarover oordeelt, is onbekend.

Tegenzin

Evenmin is bekend of Financiën de nieuwe opzet accepteert. Er is immers toch een risico, weliswaar kleiner dan voorheen, op de vastgoedportefeuille. Bovendien krijgt de Staat in alle scenario’s de bij SNS nog openstaande staatssteun van €?565 mln niet of niet op tijd terugbetaald. Het alternatief van een nationalisatie is echter nog veel duurder.

De banken leveren hun bijdrage met tegenzin. Ze zijn onder druk gezet door Financiën. Dat heeft gedreigd de €?400 mln op te halen door de bankenbelasting te verhogen. De banken hebben de minister gewaarschuwd dat de ­ratingbureaus dat uitleggen als een overheid die niet instaat voor zogeheten systeembanken. Overigens lopen de drie banken bij nationalisatie vanwege het depositogarantiestelsel ook het risico te moeten bijdragen aan een oplossing.

Tijd dringt

Begin deze week bevestigde SNS Reaal al te werken aan ‘een scenario waarin wordt gesproken met private investeerders’. Namen werden toen niet genoemd.

De tijd dringt. SNS Reaal heeft altijd aangegeven voor de publicatie van de jaarcijfers op 14 februari een oplossing te willen hebben. Door de aanhoudende publiciteit rond de bank groeit het risico dat spaarders hun geld opnemen, al vallen de opnames tot nu toe erg mee.

Daarom willen DNB en het ministerie dat er al eerder duidelijkheid komt over de private route. Anders volgt alsnog een over­name door de Staat.

SNS Reaal geeft geen commentaar en verwijst naar het pers­bericht van begin deze week.
masterw
2
redding "lijkt" nabij. zeker nog niet rond zo te lezen.
vraag blijft; wat blijft er over voor de aandeelhouders?
worden spannende dagen.
Op dit moment kan je er geen zinnig woord over zeggen.
Ook al denken sommige alles te weten. Welicht handig voor sommige forumbezoekers om elkaar niet zo af te zeiken.
Je schiet er niks mee op en is bloed irritant voor de mensen die dit draadje lezen voor info en nuttige onderbouwde posts.
[verwijderd]
0
Sluit mij geheel bij masterw aan.
gaarne constructieve bijdrage.
Weet iemand bijvoorbeeld wat de rechten zijn van de huidige aandeelhouders.
Wij zijn tenslotte de mede eigenaren van dit bedrijf.
CVC kan ons natuurlijk niet zomaar opzij zetten.
Ook de stichting sns heeft 51% van de ca 270 miljoen aandelen.
2.831 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 ... 138 139 140 141 142 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
912,44  -1,12  -0,12%  15:54
 Germany40^ 18.698,30 -0,22%
 BEL 20 3.994,23 -0,02%
 Europe50^ 5.060,11 -0,24%
 US30^ 39.930,30 +0,11%
 Nasd100^ 18.554,20 -0,05%
 US500^ 5.298,37 +0,01%
 Japan225^ 38.733,00 +0,46%
 Gold spot 2.397,01 +0,85%
 EUR/USD 1,0854 -0,12%
 WTI 78,94 +0,20%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

NX FILTRATION +9,97%
VIVORYON THER... +4,26%
HEIJMANS KON +2,97%
Brunel +2,51%
Avantium +2,26%

Dalers

Corbion -3,79%
PROSUS -3,03%
EBUSCO HOLDING -2,94%
IMCD -2,70%
SIGNIFY NV -2,57%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront