Er wordt op dit forum nogal hoog opgegeven over de arbeidsmoraal van amerikanen. Bedenk dan wel even hetvolgende:

-De VERDELING van inkomens in de VS is volledig anders dan in EUROPA. Je hebt een hele kleine SUPER RIJKE toplaag en een zeer brede arme MIDDENKLASSE, om nog maar niet te spreken van de SUPER ARME onderlaag.
-De overheidsfinancieen in de VS verus EUROPA. In de VS wordt een idioot bedrag uitgegeven aan DEFENSIE, hetgeen uiteraard ten koste moet gaan van uitgaven aan zorg en onderwijs etc.etc.
-Over kosten voor zorg gesproken. Een beetje ziektekosten verzekering kost een amerikaan circa. +$1000 per maand voor een gezin!! Vergelijk dit eens met EUROPA. Dit verschil zit in de wijze van organiseren van zorg, gewoon vele malen minder efficient in de VS. Bovendien is de kwaliteit van medische zorg in de VS absoluut niet beter dan in Europa.

Gevolg: Amerikanen MOETEN wel blijven werken. Het is voor de meesten bittere noodzaak.

Natuurlijk is Europa niet het land van melk en honing en zitten er in nederland te veel mensen in de WAO en zijn de overheids 'pensioenen' in Frankrijk en Duitsland riant. De organisatie van overheids diensten / financien is naar mijn mening echter veel efficienter en verstandiger georganiseerd in Europa dan in de VS.

Geloof me. De kwaliteit van het leven is voor de gemiddelde Europeaan hoger dan voor de gemiddelde Amerikaan.

Kijk ook naar het Verenigde Naties onderzoek van de aflopen week (zoek maar eens op google) naar de beste landen om te leven. Amerika staat niet eens in de top 5.