Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

voorspellin AEX 200 of 300

102 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
mvliex 1
0
quote:

doop schreef op 22 september 2011 20:34:

[...]

als jij gelijk krijgt, dan vreet ik mijn schoenen. Ik zal het filmen en op youtube plaatsen
Dan heb je nog 50% kans om dit te ontlopen.
De DJ is namelijk MINDER negatief geworden en ging dus inderdaad RICHTING de -2%.
Als de aex morgen dus 2% of meer stijgt hoop ik dat je heel erg honger hebt en je schoenen een beetje soepel zijn!
;-)
s.lin
0
MARKET COMMENT: AEX kans op neerwaartse uitbraak neemt toe
Gepubliceerd: 09:01
AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX ziet met het slot van donderdag de kans op een neerwaartse uitbraak toenemen, aldus technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Commercial Banking. Van den Akker houdt als horizontale weerstand 270,50 punten aan. "Daarna ligt er een weerstand op 275,24, de bovenkant van de 'gap' die donderdag werd gemaakt, maar die ligt momenteel nog erg ver weg. De AEX moet eerst afrekenen met de eerste weerstand van betekenis", aldus Van den Akker. De eerste steun ligt op 262 punten, gevonden door een lijn te trekken van de 'lows' van 11 augustus, 19 augustus, 13 september en ten slotte 22 september, toen de AEX onderbeurs een laagste notering had op 262,80 punten. De AEX sloot donderdag op 263,44 punten. (LDF)

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
mvliex 1
0
quote:

mvliex 1 schreef op 22 september 2011 22:22:

[doop schreef op 22 sep 2011 om 20:34:
als jij gelijk krijgt, dan vreet ik mijn schoenen. Ik zal het filmen en op youtube plaatsen...]

Dan heb je nog 50% kans om dit te ontlopen.
De DJ is namelijk MINDER negatief geworden en ging dus inderdaad RICHTING de -2%.
Als de aex morgen dus 2% of meer stijgt hoop ik dat je heel erg honger hebt en je schoenen een beetje soepel zijn!
;-)
Nog 1,50%-punt!
;-)
koetjeboe
0
Wat een slap gelul s.lin.Daar moet je voor gestudeerd hebben.
Ik ga alleen op feiten en die zien er bar slecht uit.
Italie,Spanje,Portugal komen er aan.Griekenland kan nooit terug betalen.Dus tel maar op.We gaan een zware tjd met enkele oplevers tegemoet.
s.lin
0
quote:

koetjeboe schreef op 23 september 2011 11:11:

Wat een slap gelul s.lin.Daar moet je voor gestudeerd hebben.
Ik ga alleen op feiten en die zien er bar slecht uit.
Italie,Spanje,Portugal komen er aan.Griekenland kan nooit terug betalen.Dus tel maar op.We gaan een zware tjd met enkele oplevers tegemoet.
als je de bomen door het bos niet meer ziet, zul je naar het sentiment moeten kijken.

als ik het goed begrepen heb, gaan we naar de 240 waar de volgende steun ligt.
Gordon_Gekko
0
quote:

s.lin schreef:

[...]

als je de bomen door het bos niet meer ziet, zul je naar het sentiment moeten kijken.

als ik het goed begrepen heb, gaan we naar de 240 waar de volgende steun ligt.
Vooralsnog is 240 helemaal niet aan de orde. Dit komt pas in beeld als de steun op 265 duidelijk doorbroken wordt. Zolang dat niet gebeurd is het meest waarschijnlijke scenario dat de AEX zich blijft bewegen tussen de 265 en de 295.
[verwijderd]
0
Stormvlag blijft gehesen AMSTERDAM
za 01 okt 2011, 07:00
De financiële markten wachten echt niet tot de Europese regeringsleiders het onderling eens zijn. Beleggingen in zowel aandelen als de in euro zullen tot ver in 2012 onder druk blijven staan. Voor de euro verwacht ik een daling richting de bodems van medio 2010 rond 119 dollarcent. Voor de AEX mogen niveaus onder 200 niet uitgesloten worden. Koersdruk in beide assets mag gezien worden als een motie van wantrouwen tegen Europese politici.

Op de Amsterdamse beurs (AEX-index) is nu officieel sprake van een ‘bear market’ nu de koersen met meer dan 20% zijn gedaald. Zolang de AEX-index de dalende trend intact laat, blijf ik uit de markt. In mijn Nederlandse lange termijn portefeuille heb ik alle posities inmiddels helemaal afgebouwd en houd ik nu enkel cash en staatsobligaties aan.

Aan de onderkant kan de AEX-index verder omlaag richting de steun 241,36 (bodem van 17 juli 2009). Dit niveau beschouw ik als een tussentijds vangnet. Pas rond de bodem van maart 2009, op 195, ligt het neerwaartse koersdoel. Een eventueel herstel zal rond 296 (toppen van augustus en september) weer in de problemen komen. Zolang deze weerstand boven de markt blijft hangen, houd ik de stormvlag hoog.

Alles geeft aan dat er nog veel verkoopdruk boven de markt hangt. Mocht de AEX de weerstand 296 breken, dan is een herstel tot 325 mogelijk. Zit u nog in de markt, dan zou het niet onverstandig zijn om op een herstel alsnog posities af te bouwen.

Hoe moeten we de huidige turbulentie waarderen? Ten eerste valt op dat de schaarbeweging - stijgende staatsobligaties en dalende aandelenkoersen - die ik al maandenlang signaleer, nog steeds niet is gebroken. Koersdruk in de euro geeft bovendien aan dat de financiële markten het gekibbel van de Europese regeringsleiders helemaal beu zijn.

Beleggers houden vanwege de vele onzekerheden nog steeds vast aan een paniekscenario (geen risicovolle beleggingen zoals aandelen of vastgoed, wel veilige beleggingen in staatsobligaties en cash). Dit lijkt mij nog steeds verantwoord. Wel zien we dat de vlucht in goud tijdelijk is getopt, al is de lange termijn opwaartse trend van goud nog steeds intact. Op de goudgrafiek sinds 2008 ligt veel steun net onder 1500. Mogelijk dat ik daar weer posities in goud overweeg.

Royce P.B. Tostrams (1951) is sinds eind jaren 70 betrokken bij de financiële markten. Hij werkte o.a. bij Rabo Bank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft in 1999 de TOSTRAMS Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor particuliere en professionele beleggers.

DFT

www.telegraaf.nl/dft/goeroes/roycetos...
[verwijderd]
0
Dit keer protesteren er Amerikanen.. Dus ik denk dat ze wel heel snel voor een oplossing moeten zoeken.. Want als de boel escaleert. Dan kunnen ze inpakken de banken.
s.lin
0
AEX
In de AEX werd gisteren de gap van de island reversal tussen 272,35 en 274,35 opgevuld en daarmee werd dit omkeerpatroon opgeheven. Dit betekent dat de weg in principe open staat naar de belangrijke bodem 265. Bij het gisteren genoemde omgekeerde hoofd-schouderpatroon valt op dat de eerste schouder ook rond 265 lag.

Dit betekent geen opheffing van dit mogelijke omkeerpatroon. Zoals de afgelopen twee weken al vermeld, bevestiging treedt pas op boven 284. Dit was het te breken niveau nadat daarvoor een beweging onder 265 plaatsvond. De dalende toppenlijn werd al opwaarts gebroken en teruggetest, maar 284 blijft boven de markt hangen.

Gisteren is wel een nieuwe weerstand ontstaan met een gap tussen 275,90 en 277,30. Vooralsnog verwacht ik dat een opwaartse draai vandaag of morgen kan plaatsvinden ruim boven 265, waarna we opnieuw de aanval inzetten op 284. Omkeerpatronen zoals de gevormde bullish engulfing in de weekgrafiek zijn nog steeds geldig.
www.iex.nl/Column/67177/TA-Omkeren.aspx
s.lin
0
We hebben dat niveau 265,9 met een laagste koers van 266,1 overigens bijna bereikt. Het is dus goed om te kijken of markten wellicht gaan proberen een bodem te maken hier. De Amerikaanse indices stijgen na een negatieve opening vanaf enkele minuten over vier, wellicht vormt dat een basis voor bodemvorming in de buurt van 265,9. Zouden we overigens door dat niveau zakken dan wordt de bodem van 23 september jongstleden rond 256,5 het volgende doel, laat ik er dat voor alle zekerheid nog aan toevoegen. Eventueel kan er dan nog steun gevonden worden rond 260,2, het laagste punt van 26 september. -Ad Nooten-
s.lin
0
Het langere termijn technische beeld blijft zwak. Recentelijk heeft de AEX de 256 punten bereikt om vervolgens (op de korte termijn) een imposant herstel te laten zien. Echter, zolang het patroon van lagere toppen en bodems intact is, liggen op de langere termijn verdere koersdalingen in de lijn der verwachting. Tussentijdse oplevingen doen niets af aan dit technische beeld. Boven de 295,85 klaart het technische beeld op en kan er een verder herstel plaatsvinden.
Abn Amro
s.lin
0
Minder groei productie Nederlandse industrie, omzet stijgt 16%
Gepubliceerd: 09:54
AMSTERDAM (Dow Jones)--De productiegroei van de Nederlandse industrie is in augustus gehalveerd ten opzichte van juni en juli, terwijl de omzet harder groeide dan een maand geleden, blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De productie steeg met 1% op jaarbasis. In nagenoeg alle branches in de industrie was er sprake van een kleinere productiegroei dan in juli.

De industrie behaalde in augustus 16% meer omzet dan een jaar eerder, terwijl de groei in juli 14% bedroeg. Augustus had in 2011 een werkdag meer dan in 2010. Het positieve effect op de omzetontwikkeling wordt geraamd op ongeveer 2%. De door de industrie verkochte producten waren bijna 10 procent duurder dan een jaar eerder.

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
Vertrouwen beleggers naar dieptepunt

4 november 2011 08:12
AMSTERDAM - Particuliere beleggers waren sinds februari 2009 niet zo negatief gestemd over de economie als nu. Ruim de helft van hen verwacht dat de AEX de komende 3 maanden daalt. Dit blijkt uit de maandelijkse Beleggingsbarometer die ING vrijdag publiceerde.

In oktober kwam de Beleggersbarometer uit op 69 punten, de op een na laagste stand sinds de start van de Barometer in 2002. Een stand onder de 100 punten betekent dat beleggers overwegend negatief gestemd zijn.

Alleen in februari 2009 waren beleggers nog somberder. Toen was het tevens de enige keer dat beleggers een daling van de AEX-index verwachtten. Normaal gesproken verwachten de beleggers altijd een stijging.

De daling van 3 punten in oktober betekende de tiende achtereenvolgende maandelijkse achteruitgang.

Anticiperen
''Beleggers anticiperen al op een recessie in het vierde kwartaal en in de eerste 3 maanden van 2012. Wel is het goed nieuws dat de ECB de rente heeft verlaagd. Dat zet de weg open voor het weg infleren van de schulden'', zei Bob Homan, hoofd van ING Investment Office.

Een opvallende uitkomst van deze editie van de Beleggingsbarometer is dat een grote meerderheid van de particuliere beleggers zich sterk laat leiden door politici. Zo past 83 procent van hen zijn koopgedrag aan naar aanleiding van aankondigingen die politici doen in het kader van de aanpak van de schuldencrisis.

Grondstoffen
Beleggingen in aandelen blijven nog altijd het populairst. Investeringen in grondstoffen zijn echter wel in opkomst omdat deze als veiliger worden beschouwd. Wat betreft aandelenbeleggingen blijft de energiesector het populairst.

''Dat lijkt een wat defensieve keuze omdat de energiefondsen goed overeind zijn gebleven in de crisis, maar aan de andere kant biedt een belegging hierin ook kansen naar boven als de crisis voorbij is.''

© ANP
s.lin
0
za 05 nov 2011, 08:00 AEX kan naar 200 punten zakken AMSTERDAM - Het lijkt er nog steeds sterk op dat de Amsterdamse beurs het koersverloop van 2008 volgt. Een belangrijk signaal is dat het recente herstel van de AEX werd gedwarsboomd door de 200-dagenlijn (rode doorlopende lijn in de grafiek hieronder).

www.telegraaf.nl/dft/goeroes/roycetos...
[verwijderd]
0
Ik zie duidelijke patroonherkenning met 2007 en donderdag werd dat wederom bevestigd, nu op naar 250
s.lin
0
AEX onder de 200

Door Richard Abma op 16 nov 2011 om 13:45

Gisteren was ik als introducé aanwezig bij het jaardiner van de Vereniging van Vermogensbeheerders en Commissionairs. De tafelrede werd verzorgd door professor dokter Dolf van den Brink, hoogleraar financial institutions aan de Universiteit van Amsterdam.

Van den Brink was behoorlijk somber over de westerse economische ontwikkelingen voor de komende vijf jaar. Als fervent aanhanger van de Kondratieff-cyclus stelde hij dat de cyclus top in het jaar 2000 is geplaatst.

Onze economie is ondertussen in de neergaande trend van ruim elf jaar onderweg, ongeveer op de helft van de totale neergaande cyclus.

Japan-scenario
Het ergste moet echter nog komen volgens Van den Brink. Door het verlagen van de rente en het hierdoor kunstmatig overeind houden van instellingen en landen die gebukt gaan onder een zware schuldenlast wordt geprobeerd het toekomstige leed te verzachten.

Eerder gebeurde dit in Japan waar ze al twintig jaar in een depressieve economie leven en hierdoor een kleine 40% economische output hebben misgelopen. Van den Brink vraagt zich af of hoe lang Europese leiders dit gaan volhouden.

Hoe te langer deze situatie in stand wordt gehouden hoe negatiever dit zal zijn voor de economische groei. De schuld moet toch een keer betaald worden.

Snel helpen
Volgens Van den Brink is het zaak om de Grieken op zo’n kort mogelijke termijn van hun schuldenlast af te helpen. Door nu 200 miljard euro op tafel te leggen voorkom je dat de schuld verder uit de hand loopt en biedt het kansen voor Griekenland om weer economisch te groeien.

Ieder jaar dat Europa wacht met het herstructureren van de Griekse schuld komt er 100 miljard euro schuld bij. De oplossing komt dan steeds verder weg te liggen en zorgt ervoor dat er een Japan-scenario komt.

Ook van inflatie wil Van den Brink niets weten. Hij haalt hiervoor de formule M * V = P * T van econoom Irving Fisher aan. De geldhoeveelheid (M) groeit wel binnen Europa maar de omloopsnelheid (V) is flink gedaald. Dit zorgt ervoor dat de inflatiedruk weg blijft.

Onder de 200
Van den Brink ziet ten slotte de AEX-index onder de 200 punten duiken. Pas dan is er een moment aangebroken om zwaar in aandelen te stappen. Dit zorgde tijdens de tafelrede gisteravond onder de vermogensbeheerders voor wat rumoer.

Met het vooruitzicht op vijf zeer magere jaren en flinke economische krimp begonnen we met een nare bijsmaak aan het hoofdgerecht...
www.iex.nl/Column/68289/AEX-onder-de-...
s.lin
0
ma 21 nov 2011, 09:52 AEX snel richting steun op 278 AMSTERDAM - De AEX opent op 286,67 en zet daarbij de daling van de afgelopen week voort. Na de definitieve doorbraak door de ma-50 van vrijdag is de index vanochtend teruggevallen naar een (voorlopig) dieptepunt op 281,40. Hiermee is de index onder het niveau van 7 oktober gekomen, toen we een low zagen op 283,64. De eerste target voor vandaag zou nu een slot boven het 288 weekslot van vrijdag moeten zijn, maar dat lijkt nu al te veel gevraagd. Neerwaarts ligt de weg in principe vrij naar de 285,81 van 6-10 en de 278,09 van 5-10. Ratio stijgers/dalers 0:25. In deze video-analyse gaan we nader in op de uur-/daggrafiek.

www.telegraaf.nl/dft/goeroes/trendsco...
102 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
912,25  -1,14  -0,12%  13:43
 Germany40^ 18.827,30 -0,22%
 BEL 20 3.996,59 -0,81%
 Europe50^ 5.088,51 -0,24%
 US30^ 39.927,80 +0,04%
 Nasd100^ 18.631,30 +0,20%
 US500^ 5.313,28 +0,11%
 Japan225^ 38.904,30 +0,53%
 Gold spot 2.384,82 -0,07%
 EUR/USD 1,0865 -0,17%
 WTI 78,21 -0,23%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Vastned +3,76%
Galapagos +3,42%
INPOST +3,08%
ASMI +2,47%
JDE PEET'S +1,95%

Dalers

Avantium -5,16%
SIGNIFY NV -4,94%
IMCD -1,93%
SHELL PLC -1,93%
OCI -1,83%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront