Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.342 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 2014 2015 2016 2017 2018 » | Laatste
[verwijderd]
1
Met de huidige moordende inflatie (grondstoffenspeculatie) kost een simpel schuurtje straks al 200.000 euries alleen al aan materialen. Zo zit het en anders niet. Wel een beetje zelf na blijven denken beste mensen.
wieweet
2
Paulus..
Even uit je droom halen..
Bij inflatie is het niet vanzelf sprekend dat de lonen mee stijgen. Integendeel er is nu een omslag punt in de economie waarbij er de aankomende jaren zelfs helemaal geen ruimte meer is voor loonstijgingen in heel Europa. Er gaat overal aan de besteedbare inkomen getornd worden.
Dus bij een tegenvallende of dalende economie zal de grondstofprijzen etc ook dalen..De prijzen gaan dus mee met de economie oftewel de besteedbare inkomen.

vrgr
[verwijderd]
1
De prijsstijgingen hebben een monetaire oorzaak en komen niet door speculaties. Er is voldoende ruimte voor loonstijgingen omdat het economisch best goed gaat. Ambtenaren hebben het wat dat betreft wat zwaarder, omdat ze sowieso bijna niets bijdragen aan onze economie.
Tiekoes1
0
quote:

basberg schreef op 10 juli 2011 11:45:

per dag in het weekend 1000 huizen erbij bij funda??
nu al op 246 000
heb je al gekeken hoe hard de prijzen dalen in frankrijk.....ongelovelijk en daar horen we nog even niets over.
[verwijderd]
0
quote:

tiekoes1 schreef op 10 juli 2011 18:24:

[...]
heb je al gekeken hoe hard de prijzen dalen in frankrijk.....ongelovelijk en daar horen we nog even niets over.
waar heb je die info vandaan? Dit is wat ik vind

Regio Ontwikkeling huizenprijzen

Champagne-Ardenne +10.6 %
Rhône-Alpes +10.2 %
Nord-Pas-de-Calais +9.8 %
Pays de la Loire +9.1 %
Auvergne +9.1 %
Lotharingen +9.0 %
Midi-Pyrénées +8.6 %
Poitou-Charentes +8.6 %
Picardië +8.2 %
Provence-Alpes-Côte d'Azur +7.9 %
Île-de-France +7.8 %
Lower Normandy +7.8 %
Franche-Comté +7.2 %
Languedoc-Roussillon +6.6 %
Aquitanië +6.2 %
Corsica +6.1 %
Bourgondië +4.7 %
Centre +4.0 %
Elzas +3.6 %
Haute-Normandie +3.3 %
Bretagne +3.2 %
Limousin +1.8 %
Tiekoes1
0
quote:

bbking schreef op 11 juli 2011 00:15:

[...]

waar heb je die info vandaan? Dit is wat ik vind

Regio Ontwikkeling huizenprijzen

Champagne-Ardenne +10.6 %
Rhône-Alpes +10.2 %
Nord-Pas-de-Calais +9.8 %
Pays de la Loire +9.1 %
Auvergne +9.1 %
Lotharingen +9.0 %
Midi-Pyrénées +8.6 %
Poitou-Charentes +8.6 %
Picardië +8.2 %
Provence-Alpes-Côte d'Azur +7.9 %
Île-de-France +7.8 %
Lower Normandy +7.8 %
Franche-Comté +7.2 %
Languedoc-Roussillon +6.6 %
Aquitanië +6.2 %
Corsica +6.1 %
Bourgondië +4.7 %
Centre +4.0 %
Elzas +3.6 %
Haute-Normandie +3.3 %
Bretagne +3.2 %
Limousin +1.8 %
Green Acres.com veel huizen worden verlaagd vooral op het platteland
hjm
0
ik ben ook wel nieuwsgierig naar de details in Frankrijk. De lange lijst met verschillende regio's bevat nog wat regio's zoals Picardie, Elzas die gelijke tred houden met Ile de France. Volgens mij hebben we in Nederland te maken met een kunstmatige markt en in Frankrijk weet ik het niet.
[verwijderd]
1
quote:

koos schreef op 9 juli 2011 23:02:

[...]Het lijken wel vrijwillige veilingen onder het mom van gedwongen.Kan ze geen ongelijk geven het nog een keer gewoon te proberen vlgs de lijntjes gaat de huizenprijs nog steeds omlaag ik schat tot 2013.kan ernaast zitten nix loos wel als je er nu instapt en het wel uitkomt.
Nee hoor, alles wat daar als gedwongen omschreven staat is ook echt gedwongen (in opdracht van de hypotheekbank of beslaglegger). Praktijk leert dat het merendeel van de veilingopdrachten die banken geven uiteindelijk niet tot een veiling leiden. Die opdrachten worden dan ingetrokken omdat er bijvoorbeeld toch achterstanden worden ingelopen, de hypotheek wordt overgesloten en de opdrachtgevende bank wordt afgelost (lees: we verplaatsen het probleem naar een andere bank), de woning via de normale weg wordt verkocht of via een bieding via de rechbank. In het merendeel van de gevallen merkt het publiek niet dat er een veilingopdracht is geweest en dat die is ingetrokken, maar in sommige gevallen is er dus al wel een advertentie geplaatst en dan krijg je dus de berichten 'uitgesteld' of 'ingetrokken'.

Het grootste deel van de problemen ziet het publiek dus niet.
Prinspils
0
Mooie draad dit; veel verschillende meningen.

Waar het volgens mij om draait is de primaire reden om een huis te kopen. Doe je dit als investering of koop je een huis om prettig in te leven?

Voor mij is de tweede reden het belangrijkst. Ik heb een paar maanden geleden een prachtig vrijstaand huis gekocht dat 2 jaar geleden buiten bereik lag. Leuke hypotheek; los een groot deel af, vaste rente, mijn maandlasten zijn gemakkelijk te betalen en staan voor jaren vast.

Het huis zelf zal in de tussentijd vast wel iets in waarde zijn gedaald en zal waarschijnlijk nog wat verder dalen. In dezelfde periode is de hypotheekrente ook gestegen. Had ik langer met kopen gewacht, dan was de aankoopprijs lager, de hypotheekrente hoger en zouden mijn maandlasten volgens mij gelijk zijn gebleven. In mijn ogen draait alles om maandlasten en die wordt bepaald door het geleende bedrag (afhankelijk van de aankoopprijs en eventueel verkoopprijs oude woning), de rente en de hypotheekvorm.

Iedereen kijkt hier hoofdzakelijk naar de prijs van een woning terwijl voor veel mensen de maandlasten het belangrijkst zijn.

De verhalen dat er nog 30% vanaf zal gaan geloof ik niet; puur kijkend naar bevolkingsdichtheid, bouwkosten en grondprijzen. Dat de prijzen nog wat verder zullen dalen geloof ik zeker. Het lijkt er echter sterk op dat de hypotheekrente ook zal stijgen. Dan kun je blijven wachten op 'het instapmoment' maar wat schiet je er uiteindelijk per maand mee op?
[verwijderd]
0
de hypotheekrente veranderd wel weer. je aankoopbedrag staat echter vast...

beter (met dezelfde maandlasten) een laag bedrag met een hoge rente, dan andersom.

ook al omdat er onverwacht toch een situatie kan ontstaan dat het huis (gedwongen) verkocht zal moeten worden.
Prinspils
1
BJL, ik volg je redenering. De benadering is vanuit financieel perspectief. Mijn punt is dat je kunt wachten, maar dat je in de tussentijd wel het extra woongenot in de nieuwe woning mist. Daar wordt in deze discussie weinig waarde aan toegekend.
[verwijderd]
0
klopt.

wat veel mensen ook vergeten. op huizen schrijf je ook af. dit kun je opvangen met goed onderhoud, maar de kosten daarvan zijn best hoog. iets wat nooit wordt meegenomen in het plaatje.

je kunt het misschien enigzins vergelijken met een televisie. die wordt ook minder waard (en steeds goedkoper in aanschaf). maar als je wacht op een steeds goedkopere kun je in de tussentijd geen tv kijken ;)

met dit verschil dat een tv meestal niet wordt gefinancierd met een aflossingsvrije hypotheek.
[verwijderd]
0
DirkDeNeu
0
paulta het gaat wel om een geschetst doemscenario. Niet onmogelijk maar de onderkant van wat zou kunnen gebeuren. Het is in iedergeval een stuk aannemelijker dan de titel van deze draad. bij jouw moet er nog 30% af.
hjm
0
Na weken elke week met zo'n 1000 huizen stijging is er nu voor het eerst een daling van ongeveer 650 huizen. Nog steeds zo'n twee jaar voorraad weg te werken, dus eerst maar eens kijken of dit een zomerdip is of iets structurelers.
NewKidInTown
0
Ik kan me voorstellen dat mensen die al in onderhandeling waren net dat ene zetje van 4% OB nodig hadden om tot elkaar te komen, dus verkopen omhoog. Of dat structureel is, betwijfel ik.
Verder weinig extra huizen te koop erbij wegens vakantietijd, kopers én verkopers op vakantie, misschien de makelaar ook als ie het nog kan betalen. ;-)
Waarschijnlijk aantal transacties in Q3 omhoog, aantal te koop zal weer gaan stijgen in Q3.
New dawn
1
quote:

BJL b.d. schreef op 19 juli 2011 14:46:

wat veel mensen ook vergeten. op huizen schrijf je ook af. dit kun je opvangen met goed onderhoud, maar de kosten daarvan zijn best hoog. iets wat nooit wordt meegenomen in het plaatje.

Goed dat je dit aantipt. Ik weet er alles van. Op de wat langere termijn zijn dit kosten die in de tienduizenden euro's lopen. Ik overdrijf niet.

Voor een paar jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat er allerlei groot onderhoud moest gebeuren. Het dak, nieuwe CV, stukken muur waren niet meer goed, goten, nieuwe keuken etc. Toen ik het allemaal bij elkaar optelde, nadat ik offerte's had ontvangen schrok ik. Totaal was ik ca. 160.000 euro kwijt.

Er zijn aannemers die kant en klare ontwerpen hebben van nieuwe huizen, toegesneden op de gangbare bestemmingsplannen.

Ik heb toen wat prospectussen van aannemers er op nageslagen en heb toen besloten een geheel nieuw huis te bouwen. De reden: ik had dan een aanzienlijk groter huis omdat ik in het oude huis niet op de verdieping kon wonen. (semibungalow) Verder had ik dan alles nieuw met veel materiaal wat weinig of geen onderhoud vereist: kunststof kozijnen en keramisch materiaal wat je niet hoeft te schilderen. Ik was totaal 5% meer kwijt dan als ik alles had laten verbouwen. Ik ben toen een jaar in een vakantiewoning gaan wonen.

Het heeft drie jaar geduurd voor dat ik de bouwvergunning had. De reden was dat het bestemmingsplan van mijn buurt werd herzien waardoor veel meer mocht. Daar gaat veel tijd mee heen.

Wonen is altijd duur. Ook als je huurt plegen ze onderhoud en verhogen daarna vaak de huur. Hier worden hele buurten gerenoveerd. De binnenmuren bleven alleen staan. De mensen worden in noodwoningen gehuisvest, dicht bij de bouw. De huren gingen van 400, naar 750 euro pm.
[verwijderd]
0
quote:

paulta schreef op 19 juli 2011 15:04:

fd.nl/economie-politiek/2011/07/19/er...

Duidelijk stuk.

Moraal van dit verhaal: de hefboom is te groot, banken gaan dit voelen de komende jaren.
Ernst & Young houdt er een heel simplistisch wereldbeeld op na. Ik had ze hoger ingeschat.

In Zwitserland zijn de huizenprijzen wel 50% hoger dan in Nederland en de huizenmarkt is momenteel booming. Ook de huizenmarkt in Duitsland en Belgie gaan beter dan in Nederland. Het ligt dus niet aan de huizenprijs, maar wel aan de hoogte van de hypotheekrente.

De oorzaak ligt in de hypotheekrenteaftrek. De overheid steunt de nederlandse banksters via de HRA. De HRA is de opslag die banken op de marktrente kunnen vragen. Dit is illegale staatsteun. Als we daar vanaf zouden kunnen dan hebben in 1 klap een gezonde huizemarkt. HRA afschaffen en voor iedereen de hypotheekrente met 33% omlaag. Ook voor de huidige hypotheekbezitters.
40.342 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 2014 2015 2016 2017 2018 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
911,40  -2,16  -0,24%  15:40
 Germany40^ 18.682,80 -0,30%
 BEL 20 3.992,30 -0,07%
 Europe50^ 5.055,42 -0,34%
 US30^ 39.864,10 -0,05%
 Nasd100^ 18.575,90 +0,07%
 US500^ 5.299,43 +0,03%
 Japan225^ 38.796,20 +0,63%
 Gold spot 2.398,45 +0,91%
 EUR/USD 1,0849 -0,16%
 WTI 78,90 +0,15%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

NX FILTRATION +9,16%
VIVORYON THER... +4,26%
HEIJMANS KON +2,97%
Galapagos +2,85%
Avantium +2,82%

Dalers

Corbion -3,69%
PROSUS -3,10%
IMCD -2,49%
SIGNIFY NV -2,42%
EBUSCO HOLDING -2,29%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront