Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Corné van Zeijl - Deflatiespook

32 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Deflatiespook

Corné van Zeijl - 9 april; 13:00 uur

"We maken ons grote zorgen over hyperinflatie, maar deflatie is misschien nog wel enger..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
Nijhuism
0
Ik geloof ook meer in deflatie. Kijk eens naar huizenprijzen en de prijzen van nieuwe auto's. Is toch niet meer vol te houden op deze niveau's? Als ik dan lees dat mensen weer meer huizen gaan kopen, dan vraag ik me echt af waarom? Denken ze nou echt dat huizen nog duurder worden en dat ze er daarom gauw bij moeten zijn?
[verwijderd]
0
Hè hè, eindelijk een artikel over deflatie. Een tijdje uit het zicht verdwenen want ...? Men kan ook zeggen gezien de hoge benzineprijs en de inflatie op 1% dat er al deflatie is die als corrigerende factor optreedt. Ik heb een middellange termijn vooruitzicht gekregen waarin deflatie doodleuk eraan komt en ik kan me niet indenken dat centrale bankiers dat niet weten. Wie zich gek laat maken door makelaars een huis te kopen is een dwaas want huizen zijn nog steeds te duur behalve dan als het al gecorrigeerd is zoals ik hoorde over een hus ergens in Blaricum waarvoor nu pakweg 2 miljoen betaald is terwijl er pakweg zeker 5 voor betaald is. 'Dump je aandelen' is misschien wel een optie voor de komende tijd.

Jean
0
quote:

Nijhuism schreef:

Als ik dan lees dat mensen weer meer huizen gaan kopen, dan vraag ik me echt af waarom? Denken ze nou echt dat huizen nog duurder worden en dat ze er daarom gauw bij moeten zijn?
Ik denk dat mensen gewoon een huis zoeken waarin ze zich lekker voelen en denken gelukkig te worden. Vaste hypotheek erbij voor een jaar of 10, 20 en je weet precies wat je lasten zullen zijn in die periode.

Denk je nou echt dat mensen voorafgaand na gaan denken of hun huis over 10 of 20 jaar meer of minder waard zal zijn? En zo ja, dan zijn dat behoorlijk domme mensen.
[verwijderd]
0
Nijhuism,

Goed onderbouwde reactie....

Maar als antwoord op je vraag waarom mensen een huis kopen. Ik woon graag liever in een huis dan onder de brug, de rente is laag. In de geschiedenis is inflatie vaker voorgekomen dan deflatie, omdat overheden en centrale banken er alles aan om het te voorkomen.
Daarnaast koop ik een huis in eerste instantie om in te wonen en niet als belegging. Door nu een huis gekocht te hebben woon ik goedkoper dan wanneer ik dat 2 jaar geleden gedaan zou hebben. Dus wat is er mis mee om nu een huis te kopen?
Wij Rosario
0
Elke gehersenspoelde econoom beweert dat deflatie slechter is dan inflatie maar waarom gaat het de Japanners dan al 20 jaar beter dan ons? Er zijn veel meer voorbeelden dat inflatie slecht is voor de burgers met name voor hen die sparen.
Wij Rosario
0
Het is volgens mij slecht voor de economie als de beste belegging een huis is. Dit geeft aan dat investeringen zoals in bedrijven inferieur zijn en dus minder gebeuren. Zeer waarschijnlijk heeft Nederland de grootste door de staat gegarandeerde huizen bubble van de westerse wereld. Nu de pensioen fondsen ook nog ophouden in bedrijven te investeren gaan we alleen maar sneller naar de volgende crisis als de huidige al over zou zijn.
theo1
0
Hoezo gaat het de Japanners beter? Met het hoogste zelfmoordpercentage ter wereld, het meest extreme overwerk gewoon omdat mensen doodsbang zijn hun baan te verliezen? In Japan is de laatste metro de drukste en slapen mensen in hun auto op de parkeerplaats van hun werk omdat het geen zin heeft om naar huis te gaan. Naar mijn bescheiden mening geen lichtend voorbeeld.
Nijhuism
0
Ik ben met jullie eens dat je liever in een huis woont dan onder de brug, maar als je je baan in de nabije toekomst alsnog gaat kwijtraken en je kunt dan alleen je huis verkopen voor veel lagere prijzen, dan zit je zo in een erg diepe put. Als ik nu huurder zou zijn, bleef ik mooi huren. Huizen worden naar mijn idee in de toekomst goedkoper. Het mag dan wel geen belegging zijn, maar je voelt je toch prettiger als je huis meer waard is dan de hypotheek die je ervoor hebt afgesloten.
[verwijderd]
0
Het feit dat er wel instrumenten bestaan die inspelen op inflatie, maar dat er - bij mijn weten - geen enkel derivaat bestaat dat inspeelt op deflatie toont volgens mij aan dat de markt niet in een deflatie-scenario gelooft.

Groet.
[verwijderd]
0
quote:

sims schreef:

Cash?
Cashen.
Met mate.
Je weet maar nooit.

Gelukzoekers stappen breed in.
En meten hun geluk breed uit op dit forum.
Pechvogels haken af en die zien we niet meer.

Dagobert-B&H beleggers vergeten graag hun gigaverliezen en vestigen hun hoop op een spoedig verder herstel.

Groet.
Wij Rosario
1
beste theo1
Was er ook al deflatie in 1941 toen de kamikazes Pearl Harbor aanvielen? Dus zeer waarschijnlijk is er geen relatie tussen deflatie en zelfmoord.
Het overwerk heeft zeer waarschijnlijk meer te maken met een totaal andere instelling van de medewerkers dan met de- of inflatie.
Een erg belangrijk deel van de export van Nederland wordt ook geproduceerd door mensen met een zelfde instelling als de Jappanners. Van degene die van 9 tot 4 werken heeft de economie weinig van te verwachten.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
deflatie is idd enger dan (hyper)inflatie. daarom is deflatie (krimp) voor een langere periode politiek gezien gewoonweg geen optie.

alles op alles zal gezet worden om deflatie te voorkomen.

dus geld lenen moet zo gunstig mogelijk gemaakt worden (zo laag mogelijke rente) in de hoop dat mensen weer willen en durven consumeren en investeren.

de goudmarkt weet al welke richting het op zal gaan.
[verwijderd]
0
Stel je voor we krijgen deflatie en de brandstofprijzen en voedsel prijzen dalen met 10%.. dan ga ik die aankopen toch echt uitstellen..

Wat ik probeer te zeggen er is nooit onderzoek gedaan naar consumenten gedrag ten aanzien van deflatie.

Het enige wat naar beneden gaat is de nominale waarden van de aankopen.
Maar bedrijven werken met marges en die blijven gewoon gelijk.

[verwijderd]
0
De gemeentes dreven de grondprijzen op de projectontwikkelaars en makelaars tuinden we allemaal in we weten nu wat dat voor resultaat heeft. Huizen goedkoper ik merk er niet zoveel van.
Een voor tussen achter in de randstad kostte in 1998
35000,00 NL gulden snik. De voor tussen achter voor de kredietcrisis 120.000 Euro Anno 2010 vraagt men 128.000 Euro. Voor de kredietcrisis bovenwoning 10 jaar oud 189.000 Euro Nu anno 2010 208.000 Euro De duurdere huizen boven 300.000 dalen iets maar de rest word wederom door de makelaars gemanipuleerd. Dan mogen we nog van geluk spreken met een doosje aardbeien eerst 1,75 gld nu 1,98 Euro Benzine eerst 1,68 gld nu 1,58 Euro en dat terwijl de olieprijs is gehalveerd, de heren Shell ed vinden dat ze het verlies aan inkomsten op olie aan de consument moeten berekenen. Wat doen we eraan niks want we zijn soffies.

We hebben nu ongeveer 100% inflatie als het niet meer is huizen, voeding, benzine, vakanties, het enige wat goedkoper is is elektronica en witgoed.

Dus wat schreef ik 100 % inflatie dan kan deflatie met 80 % toch geen kwaad dan hebben we een tien jaarlijkse inflatie gehad van 2% wat volgens Zalm zo was.

Wat schreef ikm 80% deflatie en dan kunnen we de Euro weer ruilen voor de gulden dan kan iedereen weer fatsoenlijk boodschappen doen, fatsoenlijk tanken en in het weekend met de auto erop uit met het gezin, een keertje uit eten zonder de rest van de weekm op de kleintje te moeten letten, een biertje voor 1,75 i.p.v. 5,00 gulden, je kinderen kunnen weer een huis kopen fantastisch was toch die gulden!
32 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
913,39  +2,76  +0,30%  18:05
 Germany40^ 18.873,80 +0,84%
 BEL 20 4.029,25 +1,52%
 Europe50^ 5.102,87 +0,44%
 US30^ 39.856,10 +0,77%
 Nasd100^ 18.544,80 +1,24%
 US500^ 5.298,75 +1,03%
 Japan225^ 38.603,40 +0,05%
 Gold spot 2.385,56 +1,17%
 EUR/USD 1,0874 +0,52%
 WTI 77,94 +0,30%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

INPOST +6,22%
NX FILTRATION +6,15%
JDE PEET'S +4,86%
WDP +4,26%
ASMI +2,87%

Dalers

ABN AMRO BANK... -6,11%
AMG Critical ... -3,25%
Air France-KLM -3,06%
Fugro -2,30%
Pharming -2,07%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront