Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Leeglopende huizenmarkt zal de straten rood kleuren

19 Posts
[verwijderd]
0
Er verschijnen steeds meer borden in de tuinen en op de ramen. Het gaat op verjaardagfeestjes in ene keer niet meer over de gigantische waardestijgingen. Veel overwaarde is als sneeuw voor de zon in TMT belegingen verdwenen (hier wordt liever niet hardop over gesproken). De onzekerheid neemt toe en het is algemeen bekend dat wat snel in waarde kan stijgen ook snel kan dalen. Spanning neemt toe waardoor de verkoopdruk zal toenemen immers het nieuwe huis wordt binnenkort al opgeleverd. Aan de andere kant maken aspirant kopers pas op de plaats. Het gevolg een dalende trend die aan de verkoperkant de spanning zal doe toenemen en aan de koperskant de afwachtende houding zal aanmoedigen. De cijfers van de afgelopen maand: appartementen in A'dam >> 650.0000 Euro - 30% huizen in het Gooi - 6% En de NVM ? , die zwijgt in alle toonaarden......
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Volkskrant kopte LEVENSGROOT vorige week tot twwe keer toe dat mensen met een beleggingshypotheek niet in de problemen zullen komen. Leuke hypotheek dus. Met +12% per jaar word je schathemeltjesrijk, en -75% maakt gelukkig ook niet uit!! Wat een superhypotheek, gefeliciteerd alle bezitters met hun keuze!! Dan ga je die Volkskrant artikelen eens lezen. De "journalist" bleek zijn/haar informatie uit eerste hand te hebben gekregen. Hij/zij ondervroeg namelijk de hypotheekverstrekkers!! Wat een fantastische krant die VOLKSkrant! Redelijk wat vrienden en kennissen van me denken er anders over. Vooral zij die een korte termijn (5-10 jaar) hebben afgesloten op de overwaarde hebben vette stress nu. Niet leuk voor hen, wel voor mij. Maar dat laatste houd ik altijd maar voor me als ze weer eens zeuren. gr., C.
[verwijderd]
0
Op dit forum gelezen suggestie voor de verkopers: Verkoop je huis onder de vraagprijs en zet het geld op de bank, de rente die je van dit bedrag kan trekken maakt het verlies op de vraagprijs snel goed. De buurman en de overbuurman zullen er net zo overdenken, zie hier de kettingreactie ontstaan. VERKOOP NU HET NOG KAN, PROBEER DE BUURMAN VOOR TE ZIJN
[verwijderd]
0
Klopt. Heb vrienden met een eensgezinsrijtjeswoning in Muiderberg. 900.000 guldens heeft het schamele geval met klein achtertuintje gekost. (hahaha!!) Ze snappen niet dat nu ze er nog 700.000 voor kunnen krijgen dat een hele leuke prijs is voor een woning met uitzicht op andere even treurige rijtjeswoningen. gr., C.
[verwijderd]
0
Waar heb je die info vandaan dat de appartementjes in adam 30% zijn gedaalt? Zou mooi zijn. Ik persoonlijk dank dat de huizenprijzen terug vallen naar het nivo van ongeveer 5 jaar geleden, net als met de aandelen. Ik denk ook dat de huizenprijzen in een korte tijd, ongeveer 1 jaar, hard zullen dalen, onder andere door gedwongen verkoop en aan de koperskant een kopersstaking door onzekerheid. Mijn oma heeft trouwens heel veel mazzel gehad, die is vorig jaar verhuisd van een koopwoning naar een aanleun woning. Dat huis hebben we toen ongeveer 10.000 gulden onder de marktwaarde verkocht, was toen zo weg. nu staan er ongeveer 3 huizen te koop in diezelfde straat, niet kwijt te raken.
[verwijderd]
0
Vergeleken met de 99,9% verlies die ze op hun UPC KQIP VRSA Landis LCI etc. aandelen hebben geleden is zo'n verliesje met een glimlach te nemen moet je maar denken :) Kijken of er ook een freeze komt als een huis meer dan 10% zakt op 1 dag :)
[verwijderd]
0
Als de prijs van hun huis 10% zakt op 1 dag dan verkopen ze ZEKER niet meer. Ze verkopen pas als de prijs 15% boven hun eigen aanschafprijs ligt. Want daar hebben ze imeers RECHT op!! Toch??? ;-)
[verwijderd]
0
WAT IS DE OVEREENKOMST TUSSEN DE HUIDIGE HUIZENKOPERS EN HET MONOPOLY SPEL ? Antwoord: diegene die een te grote broek aantrekt wordt keihard en zonder pardon door de BANK genomen. Vrij parkeren en de gevangenis zijn de plaatsen in het MONOPOLY spel om je tijdelijk aan de ellende te onttrekken. Lees voor vrij parkeren: ga huren. De gevangenis spreekt vanzelf: gevangen en je eigen te grote broek.
[verwijderd]
0
Bronnen: twee makelaars die ik tot mijn buitenste kennissenkring behoren. Overigens hebben beide berichten ook kort in tweee Zaterdag kranten van 20 juli gestaan, de exacte bron kan ik nu niet achterhalen.
messju2
0
Goh, dat zouden ze nog eens met de kantoorpanden moeten doen... Die worden steeds duurder en steeds meer komen leeg te zitten... En ze blijven maar bouwen hoor!
[verwijderd]
0
Dat lijkt mij op een posting van een fervent huurder (dat kan natuurlijk ook) of iemand die al zijn overwaarde al jarenlang als "lucht" ziet. Hetgeen naar mijn mening neerkomt op een enorme hoeveelheid geld renteloos in een oude sok bewaren. Dat de huizen gemiddeld wat langer te koop staan is een feit. En maar goed ook! De gekte van een aantal jaren geleden, waarbij men kwam vragen of ze je huis konden kopen, was ook niet zo'n gezonde situatie. Als het economisch even wat tegenzit, want het gaat nog lang niet slecht, zal er inderdaad in het hoge marktsegment eerder sprake zijn van een sterkere daling in de prijs. De doelgroep voor die markt is immers kleiner. Gezien de enorme stijgingen van de afgelopen jaren zal die woningbezitter, zelfs al zou hij een deel vna die overwaarde in de IT hebben geïnvesteerd, nog steeds glimlachen. Er blijft nog genoeg over. De overwaarde in het algemeen maakt het voor veel mensen mogelijk om een groter huis te kopen. Wellicht maken veel mensen daarom NU die stap om te verkopen en een groter huis aan te kopen. Dat is dan van de optimistische kant bekeken de reden waarom er meer huizen te koop staan. Een slimme financiële planning zorgt voor een stevig fundament voor de financiële toekomst en daar hoort een belegging vanzelfsprekend bij! Is ook weer goed voor de beurs! Zolang er nog veel vraag is naar koopwoningen in het algemeen en de rente laag is is een koopwoning een zinnige investering. En ook al zakt de woningmarkt iets in en de beurs, so what? Op de middellange termijn moet het wel heel raar lopen als dat geen zinvolle investering blijkt te zijn. En als dat dan zo is, dan is iedereen de pineut! Als de hemel naar beneden komt hebben we immers allemaal een blauw hoofd. Kortom, de straten kleuren naar mijn mening nog lang niet rood! Kopen dus!
[verwijderd]
0
Stockrock maakt het steeds gekker. Verkoop je woning onder de vraagprijs en het liefst ver. Dan kun je daarna in je huurwoning lijdzaam toekijken hoe de inflatie langzaam je geld opsnoept.....En dan stockrock? Weer instappen op het moment dat de woningmarkt crasht? Best een goed idee, maarre wat als dat dan niet gebeurt?
[verwijderd]
0
Wat in dit kader interessant zou kunnen zijn, is wat de huizenprijzen begin jaren 90 in Japan hebben laten zien na het knappen van de bubble op de Japanse aandelenbeurs. De vergelijking gaat aardig op : sterk dalende beurs met regelmatige suckerrallies, een steeds verder dalende rente ( Fed, ECB en BoE zouden bij aanhoudend zwaar economisch weer best kunnen besluiten tot een renteverlaging i.p.v. de verhoging die iedereen nu op middellange termijn verwacht ) en een deflatoir prijsverloop - vergelijk de steeds verder dalende inflatie in Europa in het algemeen en in Nederland in het bijzonder ( van boven de 5% begin dit jaar naar inmiddels 3% en nog wat ). Wie kan er iets zinnigs zeggen over het verloop van de huizenmarkt in Japan in de eerste helft van het vorige decenium ?
[verwijderd]
0
Ik weet er niet veel van maar ik dacht dat de dalende onroerend goed markt reden was voor flinke dalingen op de beurs?? Marc
[verwijderd]
0
Inderdaad koerser, een interessant gedachte, ben benieuwd of iemand op het forum ons meer kan vertellen over deze parallel met de Japan bubble in de begin negentiger jaren. -------------------------- Zojuist even op FUNDA gekeken, de afgelopen 10 dagen zijn er 175 huizen bijgekomen in de prijsklasse 250.000 EURO - 350.000 EURO in een straal van 30 KM rondom Amstelveen. Hier moet bijgezegd worden dat ik woonhuizen heb geselecteerd, dus excludief appartementen. Ik heb deze query in het verleden wel vaker losgelaten en stijging is echt spectaculair te noemen (ongeveer 300% !!!!!!!!!!!!!!!!!). Zeker rekening houdend met het feit dat het vakantietijd is, waarin traditioneel toch minder huizen te koop worden aangeboden.
[verwijderd]
0
Ik kan het eigenlijk alleen maar met je eens zijn, de feiten die ik hoor duiden op een behoorlijke spanning op de huizenmarkt: - bevriende makelaars vertellen dat je nu rekening moet houden met een verkooptijd van 6 maanden. - Ik kan in mijn eigen omgeving al 3 mensen die een nieuw huis gekocht hebben en nu hun oude huis nog moeten verkopen. (overwaarde hebben ze nodig voor nieuwe hypotheek). in de eerste 2 maanden geen resp 4 bezoekers. - Daarnaast hoorde ik dat in Zeewolde 1/3 van de huizen die te koop stonden uit een echtscheiding is. Het lijkt me dat deze mensen ook haast hebben de zaak te verpatsen. Maar zolang de rente laag blijft zal er naar mijn mening niet veel schokkends gebeuren, wel een daling met wellicht 10-20% maar een situatie alla Japan lijkt me uitgesloten (wellicht is de wens de vader van de gedachte?) groet
[verwijderd]
0
Wie o wie, heeft een objectief meet criteria voor de trend in het aantal huizen dat te koop wordt aangeboden ? Zelf is mij opgevallen: - grote aantallen borden op de ramen en in de tuinen - de spectaculaire stijging op FUNDA van 300%! (zie mijn vorige posting) Ga niet uit van wat de NVM erover zegt, ze zeggen namelijk helemaal niets en wat ze zeggen is volgens mij niet echt betrouwbaar. Mensen wordt toch wakker: dit gaat echt helemaal de verkeerde kant uit !
ffff
0
Opmerkelijk bericht vandaag in de financieel economische tijd en op het NIeuws van de BRT vanmiddag: Gezinnen verkopen hun woning sneller door de beurscrisis in Vlaanderen. In mijn posting van een paar maand geleden wees ik er op dat het in Vlaanderen allemaal nogal meeviel maar blijkbaar is de toestand in korte tijd snel verslechterd: Volgens de woordvoerder van het Koninklijk Federatie van het Belgische Notariaat is het van de beurscrash van 1987 ( !!) geleden dat er in Vlaanderen zoveel woningen te koop zijn gesteld. Door het welvaartsverlies is het aantal kopers beperkt. Even opletten: Vooral de luxueuze villa's raken zeer moeilijk verkocht. Volgens notaris van Tricht is het heel opvallend dat er een duidelijk verband is met de beurs. Het financiele vermogen van kandidaat kopers is duidelijk aangetast. Volgens vastgoedkantoor De Boer zijn het vooral de grote luuxueuze villa's ( en dat zijn echte villa's en niet zoals in het Gooi! ) die zeer moeilijk verkocht raken. Deze villa's zijn in S'Gravenwezel, Brasschaat en Schoten gelegen en vanaf 1,5 tot 2 miljoen euro raken ze zeer moeilijk nog verkocht. Opvallend vind ikzelf de snelle verandering in deze markt ten opzichte van enkele maanden geleden toen gerapporteerd werd dat het in Vlaanderen nog geen tekenen zouden zijn van dalende prijzen. Achteraf verklaarbaar omdat er per 1 januari van 2002 een registratiebelasting is verminderd en veel kopers hun koop hebben uitgesteld tot in 2002 om van de lagere registratierechten te genieten. Peter
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
908,22  +6,54  +0,73%  10:02
 Germany40^ 18.524,40 +0,65%
 BEL 20 3.921,23 +0,05%
 EURO50 4.991,59 +0,07%
 US30^ 38.774,10 +0,21%
 Nasd100^ 18.699,10 +0,27%
 US500^ 5.299,51 +0,19%
 Japan225^ 38.521,00 +0,25%
 Gold spot 2.332,00 +0,22%
 EUR/USD 1,0873 -0,05%
 WTI 73,40 +0,11%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Alfen N.V. +2,20%
DSM FIRMENICH AG +2,17%
ADYEN NV +2,09%
KPN +1,96%
NX FILTRATION +1,91%

Dalers

ArcelorMittal -1,39%
Air France-KLM -1,21%
Aperam -1,21%
Philips Konin... -0,70%
VIVORYON THER... -0,53%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront