Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

de olieprijs de komende 2 jaar...........

760 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
KungFused
1
Vandaag nog even een beetje down in afwachting van de voorraden, daarna weer steady verder, de 100$ voorbij.

Hier nog wat observaties :

www.energybulletin.net/37470.html
voda
0
Amerikaanse olievoorraden dalen onverwacht


AMSTERDAM (Dow Jones)--De voorraden ruwe olie zijn in de afgelopen week onverwacht gedaald. Dat blijkt woensdag uit de wekelijkse voorraadcijfers van de Amerikaanse overheid.

De voorraad ruwe olie daalde in de voorbije week met 1,1 miljoen vaten tot 313,6 miljoen vaten. Analisten rekenden gemiddeld op een stijging met 700.000 vaten ruwe olie. Dat blijkt woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van energie.

De benzinevoorraad steeg met 200.000 vaten tot 195,2 miljoen vaten. Die stijging was kleiner dan de gemiddelde verwachte toename met 700.000 vaten, volgens een steekproef door Dow Jones Nieuwsdienst.

De voorraad destillaten - waaronder stookolie en diesel - daalde met 2,4 miljoen vaten tot 131 miljoen vaten, terwijl analisten waren uitgegaan van een afname met 300.000 vaten.

De raffinagecapaciteit daalde met 0,7 procentpunt tot 87,0%. Analisten rekenden op een stijging met 0,4 procentpunt tot 88,1%.

De olieprijs reageert licht positief op de voorraadcijfers, al wordt het enthousiasme getemperd door de stijging van de olievoorraden in Cushing, het leveringspunt voor de oliefutures op de New York Mercantile Exchange. Deze voorraden stegen afgelopen week met 1,2 miljoen vaten tot 14,6 miljoen vaten.



Door Marjolein Timmer; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; marjolein.timmer@dowjones.com

voda
0
Olieprijs zakt weg door winstnemingen


AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is woensdag gedaald, na een rommelige handelsdag. Even leek het erop dat de januarifuture voor het eerst in de geschiedenis door de psychologische grens van $100 per vat zou breken, maar de rally bleek niet krachtig genoeg, waarna beleggers winstnamen.

De januarifuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 74 dollarcent lager op $97,29.

"Ik denk niet dat de markt over voldoende activiteit en volume beschikt om de $100-grens te doorbreken", zegt Brad Samples analist bij Summit Energy. "De markt neemt een adempauze".

Ook Tony Rosado, werkzaam bij IAG Energy Brokers, stelt dat de markt vandaag "op zijn schreden terugkeerde", na de krachtige rally op dinsdag die resulteerde in een recordslot van $98,03 per vat.

Eerder op de dag veerde de olieprijs nog licht op, nadat de Amerikaanse overheid een onverwachte daling meldde van de voorraad ruwe olie in de voorbije week. De voorraden daalden met 1,1 miljoen vaten, terwijl analisten gemiddeld juist uitgingen van groei met 700.000 vaten.

"Deze daling is verrassend", stelt Peter Donovan, van Vantage Trading, die zelf uitging van een gematigde groei. "Een aantal investeerders rekenden op een toename van de voorraden en om deze reden voorzie ik een rally".

Het enthousiasme werd echter getemperd door een stijging van de olievoorraden in Cushing, het leveringspunt voor de oliefutures op de New York Mercantile Exchange. Deze voorraden stegen afgelopen week met 1,2 miljoen vaten tot 14,6 miljoen vaten, het hoogste niveau in vier weken tijd.

"Het geven dat de voorraden in Cushing zijn toegenomen heeft druk gezet op de prijzen", verklaart handelaar Michael Cambria van Eagle Futures. Hij wordt hierin bijgestaan door Citigroup-analist Tim Evans. "De voorradengroei in Cushing kan worden beschouwd als compensatie, voor de algemene daling van de olievoorraden", meent de analist.



Door Gregory Meyer en Marjolein Timmer; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; marjolein.timmer@dowjones.com



[verwijderd]
0
Deze week in mijn favorite newspaper...

IRGC commander warns of tsunami-like response to any attack

We hebben uiteraard al gezien dat het wazige Syrie/Israel probleem werdt afgedaan met niets... Het waren namelijk geen kernreactor onderdelen die werden gebombardeerd. En nu zien we een er zelfs in de Tehran times (yep de vernieuwde Times) de bevolking wordt klaar gesmeed voor een een ware Tsunami...

De grap van het verhaal is dat ik laats heb begrepen dat de hoge olie prijs voornamelijk wordt neer gezet door traders uit de VS... doet me gelijk aan Enron denken... het zou toch niet waar zijn he!

oh ja de link
www.tehrantimes.com/index_View.asp?co...
[verwijderd]
0
Deze is nog mooier...

Sarkozy was ex-Mossad secret agent

A report reveals that French President Nicolas Sarkozy worked for Israeli intelligence for a long time before he was elected president.

French daily Le Figaro has revealed the French leader once worked for the Zionist regime as a sayan, Hebrew for 'collaborator'.

dan maar effe in het archief van Le Figaro duiken...

heb ik nog niet op de BNR gehoord trouwens..

voda
0
Olieprijs zakt snel


AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs heeft woensdag een pak slaag gekregen, nadat de olievoorraden in de afgelopen week iets minder dan verwacht bleken te zijn gedaald.

De januarifuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange $3,80 lager op $90,62.

De olieprijs hervatte zijn daling nadat de Amerikaanse overheid meldde dat de voorraad ruwe olie in de afgelopen week met 400.000 is gedaald, waar analisten rekenden op een daling met 500.000 vaten. De benutting van de raffinagecapaciteit steeg met 2,4 procentpunt tot 89,4%.

"De daling was kleiner dan verwacht, terwijl de sterke stijging van de capaciteitsbenutting nog meer productie van afgewerkte olieproducten voorspelt", zei analist Tim Evans van Citigroup.

De voorraden bij het afleverpunt voor de Nymex-futures, in Cushing in Oklahoma, stegen met 600.000 vaten tot 15,2 miljoen vaten. Het is de tweede stijging in Cushing in twee weken tijd, wat er mogelijk op wijst dat de Amerikaanse vraag naar olie aan het afnemen is, volgens handelaren.

De olieprijs is nu met meer dan $7 gedaald ten opzichte van het hoogtepunt van $99,29 een week geleden. Analisten zullen de slotstand van vandaag beoordelen op de vraag, of de daling van deze week een correctie is of een voorbode van een grotere daling.

"Het begint niveaus te bedreigen waar het erop gaat lijken dat we het hoogtepunt voor dit jaar en misschien wel langer, hebben gehad", zei Walter Zimmerman van ICAP/United in Jersey City.



Door Gregory Meyer; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; greg.meyer@dowjones.com



[verwijderd]
0
Publicatiedatum: 29-11-2007 10:31

Olieprijs stijgt door explosie Canadese pijplijn
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - De olieprijs is donderdagochtend op de termijnmarkt in New York met zo'n 4,7% gestegen als gevolg van een explosie bij een oliepijplijn van Canada naar de Verenigde Staten.

Enbridge, het grootste pijplijnbedrijf van Canada, heeft een aantal pijplijnen in de omgeving van de Clearbrook-terminal afgesloten als gevolg van een ontploffing waarbij twee medewerkers van Enbridge om het leven zijn gekomen. Volgens Enbridge brand het vuur nog altijd. De oliefuture voor levering in januari steeg vanochtend tussentijds met $ 4,21 tot $ 94,83 per vat.

Op de termijnmarkt in Londen stijgt de prijs voor een vat Brent-olie donderdag rond 10.30 uur met 2,65% naar $ 92,17.

Martijn Mom
martijn@bfn.com

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

voda
0
Olieprijs daalt door speculatie productieverhoging Opec


AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is gedaald vanwege de speculatie dat de organisatie van olieproducerende landen Opec ervoor zal kiezen de quotas voor olieproductie te verhogen bij de aanstaande vergadering.

De januarifuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange lager op $88,71. De januarifuture daalde in een week tijd ruim 9%, de grootste weekdaling sinds april 2005, toen er ruim 10% afging.

De Opec vergadert aanstaande woensdag en de markt speculeerde dat er besloten zal worden om de productiequota's te verhogen met 500.000 vaten of meer per dag.

Een aantal handelaren vroeg zich echter af of de daling van de olieprijs de Opec ervan zal overtuigen dat een productieverhoging niet nodig is.



Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270

[verwijderd]
0
quote:

voda schreef:

Olieprijs daalt door speculatie productieverhoging Opec
Een aantal handelaren vroeg zich echter af of de daling van de olieprijs de Opec ervan zal overtuigen dat een productieverhoging niet nodig is.

Die lijsten we in.lol
gr.fes
Nel
0
bp5ah
0
quote:

simi500 schreef:

Ik denk dat we vandaag of morgen de 100$ per vat gaan zien.

Dat schreef je op 21 nov.

Over manipuleren gesproken op de markten, zowel de aandelen- als oliemarkt.

Vandaag : Crude Oil 88,85 -2,42%

Die $100 komt er niet, hij staat eerder op $75

Als iedereen roept dat de olie naar de $100 gaat gebeurt het omgekeerde, als iedereen roept dat de beurzen instorten gebeurt het omgekeerde.

Gr.

Dirk
[verwijderd]
0
CARACAS, Venezuela (CNN) -- President Hugo Chavez on Friday wrapped up his campaign to push through broad constitutional changes with a broadside attack against adversaries at home and abroad -- including a threat to cut off oil exports to the United States.


Supporters of President Hugo Chavez rally Friday in Caracas, Venezuela.

1 of 2 Chavez told a crowd gathered in the center of Caracas that if the referendum was approved and the result was questioned -- "if the 'yes' vote wins on Sunday and the Venezuelan oligarchy, playing the [U.S.] empire's game, comes with their little stories of fraud" -- then he would order oil shipments to the United States halted Monday.

Chavez spoke after tens of thousands, brought on buses from throughout the country, marched down the capital's principal boulevard to rally support for Sunday's referendum, which would free Chavez from term-limit restrictions and move the country toward institutionalized socialism.

Friday's rally acted as a counterpoint to an opposition march down the same streets Thursday that brought out tens of thousands who fear the 69 constitutional changes would serve to undermine basic democratic freedoms.

Chavez, 53, warmed the crowd up by serenading them with holiday "gaitas" and other traditional songs before turning his attention to a litany of enemies and perceived enemies: internal critics, the United States, Spain's King Juan Carlos, Colombia's President Alvaro Uribe and domestic and international media.

"We're not really confronting those peons of imperialism," Chavez said, alluding to his Venezuelan opponents. "Our true enemy is called the North American empire, and ... we're going to give another knockout to Bush."

He renewed his harsh criticisms of Juan Carlos and Uribe, with whom he has had recent high-profile disputes, and threatened to take independent Venezuela television network Globovision off the air if it broadcast partial results during the voting. He also threatened to take action against international networks, accusing CNN in particular of overstating the strength of the opposition's numbers.

"If any international channel comes here to take part in an operation from the imperialist against Venezuela, your reporters will be thrown out of the country, they will not be able to work here," Chavez said. "People at CNN, listen carefully: This is just a warning."

Bron CNN
edition.cnn.com/2007/WORLD/americas/1...
[verwijderd]
0
Zon uit Midden-Oosten zorgt voor energie Europa
Uitgegeven: 28 november 2007 15:58
Laatst gewijzigd: 28 november 2007 16:08

BRUSSEL - Zonne-energie opgewekt in de woestijnen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika moet Europa in de toekomst ruimschoots kunnen voorzien van schone energie.

Met die boodschap kwam prins Hassan van Jordanië woensdag naar het Europees Parlement in Brussel.

Het idee lijkt zo simpel. Spiegels in de woestijn weerkaatsen en concentreren het zonlicht en creëren daarmee warmte die wordt omgezet in stoom. Daarmee worden turbines en elektrische generatoren in beweging gezet. De schone energie die dat oplevert kan via een hoogvoltagenet naar Europa.

Energie

Als 0,3 procent van de woestijnen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika wordt volgezet met dergelijke zonnewarmtecentrales, kan dat al genoeg energie voor Europa opleveren.

De Jordaanse prins Hassan bin Talal is een van de 'gezichten' van het project, waar ook de Club van Rome, het Duitse ministerie van Milieu en het Duitse ruimtevaartcentrum aan meedoen. De Club van Rome vraagt een budget van 10 miljard euro voor de uitwerking van de ideeën.

Zonnewarmtecentrales zijn niet nieuw. Sinds 1985 is er al een in gebruik in Californië en ook Spanje bouwt er een.

Olie

De voordelen zijn evident: vrijwel geen uitstoot van schadelijke broeikasgassen en Europa wordt minder afhankelijk van gas uit Rusland of olie uit het Midden-Oosten.

Europarlementslid Dorette Corbey (PvdA) reageerde dolenthousiast op het plan. "Fascinerend. De Arabieren gaan duurzaam", concludeerde ze.

Zeewater

"Het project is effectiever dan windmolens en kan tegelijk het zeewater ontzouten. Het biedt dus energie en drinkwater tegelijk voor veel mensen. En het voorkomt veel CO2-uitstoot, wat goed is tegen de klimaatverandering."

Corbey vindt dat de Europese Unie zeker moet meebetalen aan het project, dat 10 miljard euro kost. "Afgezet tegen de stijgende olieprijs is dat bedrag niet veel. En de crisis die op ons afkomt is zeer groot: over vijftien jaar voelen we aan den lijve dat de olie opraakt."
[verwijderd]
0
met meer van dit soot akties zal die olieprijs niet meer zo snel gaan stijgen. het wordt eens tijd dat de regeringen inzien dat we dei olie HELEMAAL niet nodig hebben!!!!

voda
0
Olieprijs licht hoger op giswerk OPEC-beslissing


AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is maandag licht gestegen na een handelsdag die bepaald werd door giswerk naar de mogelijkheid van een verhoging van de olieproductie door de organisatie van olieproducerende landen (OPEC) deze week.

De januari future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 60 dollarcent hoger op $89,31.

Het grootste deel van de handelssessie noteerde de olieprijs lager, maar de prijs steeg nadat de president van Iran, Mahmoud Ahmadinejad, tegen journalisten zei dat Iran tegen een verhoging van de productie door de OPEC is.

"Het standpunt van Iran is heel duidelijk", zei Ahmadinejad in de wandelgangen van een vergadering van de Gulf Cooperation Council in Doha. "We vinden dat er geen verhoging moet komen. Ik roep de OPEC-landen op hun productie niet te verhogen bij de vergadering deze week", aldus de Iraanse president.

In het weekend liet de olieminister van Qatar al vergelijkbare geluiden horen. Shokri Ghanem, bestuursvoorzitter van het Libische National Oil Co zegt dat de recente daling van de olieprijzen een argument is tegen het verhogen van de productie.

Ook analisten zeggen dat een verhoging van de productie niet valt te verwachten na de recente daling van de olieprijs. Het slot van maandag voor de januari future ligt $8,39 onder het slot van vorige week maandag.

De Canadese pijplijn die vorige week getroffen werd door een explosie functioneert sinds maandagmiddag weer volledig. Dankzij reparaties vervoert de pijplijn, die olie exporteert naar de VS, weer zijn normale capaciteit van 430.000 vaten per dag.



Door Inger Kuin; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; inger.kuin@dowjones.com
voda
0
Olieprijs daalt in aanloop naar OPEC-vergadering


AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is dinsdag gedaald, in afwachting van een mogelijke verhoging van de olieproductie door de Organisatie van olie-exporterende landen OPEC.

De januarifuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange lager $0,99 op $88,32.

Handelaren zoeken naar aanwijzingen voor de beslissing die de OPEC-naties zullen nemen bij hun vergadering woensdag in Abu Dhabi. Het oliekartel staat onder druk om de olietoevoer te vergroten, nu de olieprijzen de grens van $100 per vat op een haar na hebben gehaald. De daling van de olieprijs met zo'n 10% in de afgelopen twee weken maakt de keuzes weer wat complexer.

Een OPEC-vertegenwoordiger heeft gezegd dat het kartel nog overweegt of het de olieproductie opschroeft met 500.000 vaten per dag, of onveranderd laat.

Saoedi-Arabie, 's werelds grootste olie-exporteur en de feitelijke leider van het kartel, liet zich niet in de kaart kijken. "We zullen de informatie bestuderen", aldus de Saoedische olieminister Ali Naimi. "Alle opties liggen open."

Een vertegenwoordiger van de grootste olieverbruiker ter wereld, energieminister Samuel Bodman van de Verenigde Staten, zei dinsdag dat OPEC aandacht moet hebben voor de aanhoudend lage mondiale olievoorraden en daarom meer olie moet aanbieden aan de markt.

De olieprijs werd verder omlaag geholpen door de observatie van Amerikaanse inlichtingendiensten dat Iran zijn kernwapenprogramma al in 2003 heeft stopgezet. Volgens analisten zou hierdoor het geopolitieke risico zijn afgewend van een conflict tussen de Verenigde Staten en de tweede olieproducent ter wereld over diens kernwapenprogramma.

Woensdag worden de wekelijkse cijfers over de Amerikaanse olievoorraden bekendgemaakt. Analisten rekenen op een daling van de voorraad ruwe olie met 700.000 vaten, een stijging van de voorraad benzine met eveneens 700.000 vaten en een daling van de voorraad destillaten, waaronder stookolie en diesel, met 400.000 vaten.



Gregory Meyer; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; archie.vanriemsdijk@dowjones.com



[verwijderd]
0
OPEC-comite beveelt handhaving olieproductie aan--media
5 december 2007, 9:07 uur | FD.nl/Betten
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Het Ministerial Monitoring Committee, een comite dat de productie van de OPEC bewaakt, beveelt een handhaving van de huidige olieproductiedoelstellingen van het oliekartel aan. Dat schrijft persbureau Bloomberg woensdag op basis van uitspraken van de Iraanse olieminister Gholamhossei Nozari.

Het comite bestaat uit vertegenwoordigers van Iran, Nigeria, Koeweit en het OPEC-secretariaat.

De Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) komt vandaag bijeen om te besluiten over de productiedoelstellingen. De Venezolaanse olieminster Rafael Ramirez zegt ook geen noodzaak te zien voor een verhoging van de productiedoelstellingen van de OPEC. De Iraakse olieminister Hussain al-Shahristani liet daarnaast weten dat de OPEC-landen wellicht begin januari opnieuw bijeen dienen te komen om te vergaderen over de productiedoelstellingen.

Martijn Mom
martijn@bfn.com

[verwijderd]
0
OPEC laat olieproductie onveranderd


AMSTERDAM (Dow Jones)--De organisatie van olie exporterende landen (OPEC) heeft woensdag besloten de olieproductie onveranderd te laten en in januari de marktomstandigheden verder te bekijken.

De beslissing, die onmiddellijk een stijging van de olieprijs teweeg bracht, is een tegenslag voor de lobby die een verdere stijging van de olieprijs wilde voorkomen door een verhoging van de productie.

Tijdens de laatste bijeenkomst van de OPEC op 11 september besloot de OPEC nog om de olieproductie op te voeren met 500.000 vaten per dag, om zo aan de stijgende vraag en prijs tegemoet te komen.

De olieprijs is sindsdien alleen maar verder gestegen, waardoor analisten en OPEC vertegenwoordigers tot een week geleden nog rekenden op een nieuwe verhoging van de productie met 500.000 vaten per dag.

De OPEC verwacht in januari een beter beeld te hebben van de vraag tijdens de winter in de VS en de verwachtingen voor de ontwikkeling van de olieprijs.



Door Spencer Swartz en Anna Marij van der Meulen, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270, annamarij.vandermeulen@dowjones.com

760 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
913,39  +2,76  +0,30%  15 mei
 Germany40^ 18.875,90 +0,03%
 BEL 20 4.029,25 +1,52%
 Europe50^ 5.105,38 +0,09%
 US30^ 39.913,30 0,00%
 Nasd100^ 18.593,20 0,00%
 US500^ 5.307,40 0,00%
 Japan225^ 38.699,80 0,00%
 Gold spot 2.391,22 +0,20%
 EUR/USD 1,0890 +0,67%
 WTI 78,39 +0,88%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

INPOST +6,22%
NX FILTRATION +6,15%
JDE PEET'S +4,86%
WDP +4,26%
ASMI +2,87%

Dalers

ABN AMRO BANK... -6,11%
AMG Critical ... -3,25%
Air France-KLM -3,06%
Fugro -2,30%
Pharming -2,07%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront