Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Niet panieken om de dalende Euro.

2.476 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
voda
0
Valuta: euro kan naar 1,08 dollar

Als Amerikaanse inflatie lager uitkomt dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag weer rond de 1,0750 na maandagnacht naar 1,0652 dollar te zijn gedaald. Dat herstel kan doorzetten naar 1,08 dollar.

"Dan is het wel zaak als de Amerikaanse inflatiecijfers van vanmiddag lager uitkomen dan verwacht", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News.

De Inflatie van de VS over januari wordt ingeschat op 0,4 procent op maandbasis tegen 0,1 procent in december, en op 6,2 procent op jaarbasis tegen 6,5 procent in december. De kerninflatie komt naar verwachting stabiel uit op 0,3 procent op maandbasis en op 5,5 procent op jaarbasis tegen een maand eerder 5,7 procent.

Van der Meer schat in dat vandaag en in de rest van de week vooral diverse monetaire zwaargewichten voor beweging kunnen zorgen. "De markt lijkt de laatste tijd vooral richting te zoeken en wil zoveel als mogelijk duidelijkheid verschaft krijgen over het komende rentebeleid van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank. Wat die laatste betreft kijkt de markt ook vooral naar woensdag als voorzitter Christine Lagarde een toespraak in Straatsburg houdt", aldus Van der Meer.

De groei van de economie van de eurozone in het vierde kwartaal kwam in een nieuwe raming uit op 0,1 procent op kwartaalbasis en 1,9 procent op jaarbasis, gelijk aan de eerste raming.

Sprekers zijn vandaag de Amerikaanse president Joe Biden en de Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen, Wereldbank-president David Malpass, de voorzitter van de Fed van Dallas Lorie Logan, van New York John Williams, van Philadelphia Patrick Harker en de voorzitter van de centrale bank van Ierland Gabriel Makhlouf.

De euro noteerde dinsdag 0,4 procent hoger op 1,0761 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8824 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,5 procent en noteerde op 1,2194 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro wacht op Lagarde

Britse pond levert in.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag relatief vlak in afwachting van een toespraak van de voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde vanmiddag in Frankfurt.

"Lagarde is ook betrokken bij de besprekingen die later deze week van start gaan omtrent de toestand in en rondom Oekraïne", aldus valutahandelaar Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "De markt zal tot die tijd toch ook vooral oog blijven houden voor de Amerikaanse macro-econiomische data", aldus Mevissen.

Voorzitter Patrick Harker van de Federal Reserve van Philadelphia gaf dinsdag aan dat er ergens dit jaar een moment is dat de Fed een pauze in de renteverhogingen kan toestaan. "Maar we zijn daar nog niet. Het is wel bemoedigend dat de Amerikaanse economie over het geheel genomen relatief gezond blijft", aldus Harker, die voor 2023 een Amerikaanse kerninflatie voorziet van 3,5 procent.

De Britten publiceerden woensdag consumenten- en producentenprijzen over januari, waarbij opviel dat de eerste op maandbasis veel sterker daalde dan verwacht, met 0,6 procent tegen een ingeschatte daling van 0,3 procent. De producentenprijzen lieten over januari op maandbasis daarentegen een veel hoger dan verwachte stijging zien: 0,5 procent tegen een prognose van 0,1 procent.

De industriële productie van de eurozone in december daalde op maandbasis met 1,1 procent, waar een afname met 0,6 procent voor was voorzien. De export van de muntunie kwam over december op een aangepaste basis 4,6 procent op maandbasis lager uit.

In de Verenigde Staten volgen vanmiddag de detailhandelsverkopen, de Empire State-index en de industriële productie over januari, het vertrouwen onder huizenbouwers over februari, de bedrijfsvoorraden over december en de wekelijkse olievoorraden.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,0726 dollar. De Europese munt noteerde 0,6 procent hoger op 0,8870 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,7 procent en noteerde op 1,2094 dollar. Vanochtend vroeg noteerde de Britse munt op 1,2148 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro stabiel

Volle sprekersagenda.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag rondom 1,07 dollar

"De dollar heeft zich verder kunnen herstellen", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO donderdag tegen ABM Financial News. "De Amerikaanse detailhandelsverkopen kwamen hoger uit dan verwacht, wat de dollar ook ondersteunde. Zolang de euro boven het tweehonderddaags voortschrijdend gemiddelde blijft van momenteel op 1,0325 dollar, blijft de opwaartse trend van kracht en is de beweging sinds 2 februari een tijdelijk herstel van de dollar", aldus Boele.

Het aandachtsveld wordt donderdag bepaald door de steunaanvragen in de Verenigde Staten die naar verwachting met 4.000 oplopen naar 200.000. Verder komen nog de woningbouwcijfers en de producentenprijzen over januari en de activiteitenindex van Philadelphia over febrauri naar buiten.

Sprekers zijn vandaag ECB-bestuurders Fabio Panetta en Philip Lane, vice-voorzitter van de ECB Luis de Guindos, Bundesbank-president Joachim Nagel, de president van de Ierse centrale bank Gabriel Makhlouf, de voorzitter van de Fed van St. Louis James Bullard, Fed-bestuurder Lisa Cook en voorzitter van de Fed van Cleveland Loretta Lester

De euro noteerde donderdag 0,2 procent hoger op 1,0704 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8876 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,2 procent en noteerde op 1,2063 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Column: felle tegenstoot dollar op de loer bij plakkerige inflatie
Door JOOST DERKS

1 uur geleden
in FINANCIEEL

De inflatie loopt langzaam terug, de arbeidsmarkt draait op volle toeren en Amerikanen geven nog altijd vrolijk geld uit. Achter dit gunstige beeld schuilt het gevaar dat een onverwachte renterally later dit jaar een recessie in de Verenigde Staten veroorzaakt.

Afgelopen week werd er weer eens een serie cijfers over de Amerikaanse economie over de financiële wereld gestort. De rode draad daarin is dat de Amerikaanse economie er behoorlijk goed voorstaat. De krapte op de arbeidsmarkt onderstreept dat bedrijven enthousiast op zoek zijn naar nieuw personeel. En dat doe je niet als je je zorgen maakt over de omzetontwikkeling in de rest van het jaar.

BEKIJK OOK:
Column: centrale bankiers krijgen ’sorry’ niet over hun lippen

In januari kwamen er maar liefst 517.000 nieuwe banen bij. Dat zijn er veel meer dan de bijna 200.000 werkplekken waar economen op hadden gerekend. Ook de bevolking lijkt zich weinig zorgen te maken over de financiële toekomst. De winkelverkopen zijn in januari namelijk met 3 procent toegenomen.

Inflatie onder controle, of toch niet?
De grootste economische opsteker van afgelopen week is toch wel dat de Amerikaanse inflatie onder controle lijkt te komen. In januari kwam de zogeheten Consumer Price Index (CPI) uit op 6,4%. Een maand eerder was dat nog 6,5%. En in de zomer werd zelfs een niveau van 9% aangetikt. Dat is goed nieuws, want door een daling van de inflatie neemt de druk af op de Amerikaanse centrale bank om de economie af te remmen via het verhogen van de rente. De verwachting was dat deze Federal Reserve de rente dit voorjaar zou opschroeven tot 5%, om deze vervolgens weer stapsgewijs wat te verlagen. Aan het eerste deel van die verwachtingen hoeft door de recente ontwikkelingen niet gesleuteld te worden. Voor het tweede deel is het een ander verhaal.

Hogere lonen, hogere prijzen
Alle bovengenoemde patronen wijzen er namelijk op dat het meer moeite gaat kosten om de Amerikaanse inflatie omlaag te duwen richting een niveau van 2% dan waar financiële markten en de valutawereld nu op anticiperen. Een krappe arbeidsmarkt vertaalt zich namelijk in hogere lonen, die bedrijven weer in hun prijzen doorberekenen. Bovendien is de daling van de inflatie voornamelijk het gevolg van lagere energie- en voedingsprijzen. De kerninflatie waar de Federal Reserve het beleid op maakt, staat nog op 5,6%. Dat is nauwelijks lager dan de 5,9% van de zomermaanden. Al met al heeft het er er alle schijn van dat inflatie een stuk plakkerig is dan waar veel partijen stiekem op hopen.

BEKIJK OOK:
Column: luister niet meer naar wispelturige ECB

Tegenstoot van de dollar
Die verwachting wordt langzaam maar zeker bijgesteld. Steeds meer economen stellen hun verwachting voor de Amerikaanse rentetop bij naar 6%. Aanhangers van de econoom John Taylor – die dertig jaar geleden in een fraaie vergelijking de link legde tussen inflatie en beleidsrente – houden zelfs rekening met een stijging tot 8%.

Dat belooft weinig goed voor de Amerikaanse economie. Maar een dergelijke renteverrassing zou de dollar wel een stevige duw in de rug geven. Een hogere rente maakt het namelijk aantrekkelijker om vermogen in de betreffende munt aan te houden. In september heeft de euro flink terrein teruggewonnen op de dollar. In februari valt die opmars echter stil. Als de Amerikaanse inflatie net zo plakkerig is als waar het deze week op lijkt, ligt een felle tegenstoot van de dollar op de loer.

www.telegraaf.nl/financieel/132280569...
voda
0
Valuta: dollar wint aan kracht

Markt prijs kans op renteverlaging door Fed uit.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag onder de 1,07 dollar in een markt die minder rekening lijkt te houden met een renteverlaging later dit jaar in de Verenigde Staten.

"De kans daarop wordt door de markt steeds geringer geacht", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "De financiële markten gaan inmiddels uit van een piek in de bovengrens van de target range van 5,25 procent voor juli, tegen 4,9 procent op 2 februari", aldus Boele.

Met de beweging van vandaag zet de dollar het eerder ingezette herstel door. "Dat begon eigenlijk al onmiddellijk na de bekendmaking van de beleidsbeslissingen van de Federal Reserve, de Europese Centrale Bank en de Bank of England. Met de onzekerheden die toen leefden en die dan nu uit de weg zijn, verbeterde het sentiment ten opzichte van de dollar enigszins", aldus Boele.

De euro bereikte eerder het psychologische niveau van 1,10 dollar. "Bij gebrek aan verder opwaarts momentum namen sommige beleggers winst. Vervolgens signaleerden sommige Fed-functionarissen meer toekomstige renteverhogingen dan de markt had ingeprijsd, vooral na de iets hoger dan verwachte inflatiecijfers", zo stelde de valutaspecialist van ABN AMRO vrijdag.

Voorlopig lijkt de macro-economische omgeving niet gevoed te worden met invloedrijke cijfers. Volgende week vrijdag 24 februari komen er voor de Federal Reserve belangrijke inflatiedata over januari naar buiten, die de inkomens en besteding over dezelfde maand begeleiden.

De Britse detailhandel verkocht in januari meer dan verwacht op maandbasis.

In Frankrijk liepen de consumentenprijzen in januari op jaarbasis met 6,0 procent op, iets meer dan de 5,9 procent in december.

Voor vanmiddag staan in de Verenigde Staten de importprijzen en de leidende indicatoren over januari op de agenda.

De euro noteerde vrijdag 0,3 procent lager op 1,0636 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8909 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,4 procent en noteerde op 1,1940 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: sentiment rond Amerikaanse dollar blijft negatief

Inflatieprobleem hardnekkig volgens iBanFirst.

(ABM FN-Dow Jones) Momenteel is de markt nog altijd bearish gestemd voor de Amerikaanse dollar, maar het aantal shortposities wordt week na week kleiner. Dit merkte valutaspecialist Joost Derks van iBanFirst op.

"Als het inflatieprobleem blijft bestaan, wat zeer goed mogelijk is, zal de eindrente in de VS waarschijnlijk veel hoger zijn dan 5 procent", aldus Derks. De markt begint volgens hem te praten over een percentage van 6 procent.

Een minderheid van de analisten verwacht volgens Derks zelfs dat de Federal Reserve geen andere keuze zal hebben dan de referentierente te verhogen tot boven de 8 procent. "Het lijkt duidelijk dat de markt veel te zelfgenoegzaam is wat betreft het dalende inflatieverhaal en veel te veel vertrouwen heeft in een renteverlaging in de VS dit jaar", aldus de valutaspecialist van iBanFirst.

Het heersende inflatieprobleem zou volgens Derks normaal gesproken gunstig kunnen zijn voor de dollar, omdat de verwachting van hogere rentes de instroom van kapitaal in de VS zal aanjagen, wat uiteindelijk de dollarkoers zal ondersteunen. "Momenteel is de markt nog steeds bearish voor de Amerikaanse dollar, maar het aantal shortposities wordt week na week lager."

Volgens Derks is het nog te vroeg om de uiteindelijke richting van de dollar te bepalen. "Maar misschien zien we binnenkort een opleving van de dollarindex."

Het muntpaar euro/dollar noteerde maandagochtend vlak op 1,0690. Rond het slot van de Amsterdamse beurs op vrijdag koerste het muntpaar nog rond een niveau van 1,0660.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: druk op euro blijft

Markt houdt steeds meer rekening met minder milde Fed.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag rond hetzelfde niveau als in de dagen ervoor, waarmee de druk op de euro niet minder lijkt te worden.

"De markt houdt er steeds meer rekening mee dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente dit jaar niet verlaagt, aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "De markt is nog steeds zeer gevoelig voor bewegingen in de inflatie en wijzigingen in het monetair beleid en wat minder voor andere macro-economische of geopolitieke ontwikkelingen, tenzij ze van sterk afwijkende aard zijn", aldus de handelaar.

Van der Meer verwacht in dit licht een redelijk rustige week, met uitzondering van woensdag, wanneer de notulen van de meest recente vergadering van de Fed verschijnen en van vrijdag, wanneer de inflatiecijfers van de VS over januari naar buiten komen.

De Duitse en Franse economie bleken over februari, conform voorlopige cijfers, weer te groeien. Voor de economie van de eurozone als geheel stond voor januari al een kleine groei genoteerd. De Britten lieten over februari zelfs een robuust herstel zien.

De Duitse ZEW-verwachtingsindex over februari steeg naar 28,1 van 16,9 in januari. De prognose lag op 24,5.

Voor vanmiddag staan in de VS de inkoopmanagersindices over februari en de bestaande woningverkopen over januari op de agenda.

De euro noteerde dinsdag 0,2 procent lager op 1,0662 dollar. De Europese munt noteerde 0,7 procent lager op 0,8813 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,5 procent tot 1,2099 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: pas op de plaats

In aanloop naar notulen Federal Reserve.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag nog altijd rondom 1,0650 dollar, in afwachting van de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve.

"Als daar geen afwijkende opmerkingen in staan ten opzichte van hetgeen de markt nu inprijst, dan verandert de koers van de dollar naar verwachting niet", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Na vandaag verschuift de aandacht naar vrijdag en dan met name naar de kerninflatiedata over januari die de [cijfers over de] persoonlijke inkomen en bestedingen begeleiden. Als daar verrassingen in schuil gaan, zal de euro/dollar-koers naar verwachting wel reageren", aldus de analist van Rabobank.

Mevissen schat in dat de risico's over het geheel genomen voor de euro nog altijd aan de onderkant liggen en dat de euro eerder even onder de 1,06 dollar kan duiken dan weer boven de 1,07 dollar komt te noteren.

De Duitse inflatie over januari bevatte in een definitieve meting geen afwijkingen ten opzichte van de voorlopige cijfers. Het Duitse ondernemersvertrouwen steeg in februari, maar dat verraste niet. De Franse ondernemers zagen het in februari ook weer iets meer zitten dan een maand eerder.

Voor vanmiddag is de agenda verder leeg.

De euro noteerde woensdag vlak op 1,0645 dollar. De Europese munt noteerde 0,3 procent hoger op 0,8807 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,3 procent en noteerde op 1,2076 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro verliest verder terrein

Door vastberaden Federal Reserve.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag onder de 1,06 dollar, nadat de Federal Reserve woensdag in de notulen geen enkele indicatie gaf van een terughoudender rentebeleid later dit jaar.

"De markt wilde graag een renteverlaging door de Fed, maar met deze notulen is de hoop daarop zeer ijdel", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "De dollar kende de afgelopen dagen al een dynamiek, waaruit bleek dat een daling van de euro onder de 1,06 dollar alleen nog maar een kwestie van tijd was. Nu wordt er zelfs gefluisterd dat de Fed in maart nog wel eens met een verhoging met 50 basispunten zou kunnen komen in plaats van 25", aldus Van der Meer.

De meeste bankiers van de Federal Reserve dachten dat het vertragen van het tempo van de renteverhogingen de beste manier bood om de risico's van enerzijds te veel te doen en anderzijds te weinig te doen in evenwicht zou brengen, zo bleek uit de notulen woensdagavond.

Tegelijkertijd merkten een aantal van hen op dat de financiële omstandigheden waren versoepeld, "wat volgens sommigen een strakker monetair beleid noodzakelijk zou kunnen maken". Uit de notulen bleek ook dat alle Fed-functionarissen verdere renteverhogingen steunden.

"Het is overigens wel opvallend dat het klimaat op de valutamarkten gekenmerkt wordt door een fellere reactie van de dollar op basis van rente-inzichten dan bij de euro", aldus de handelaar van Ebury donderdag.

Voor de markt is het eerstvolgende richtpunt de kerninflatie van de Verenigde Staten over januari die vrijdagmiddag met de bestedingen en de inkomens naar buiten worden gebracht.

De prijzen in de eurozone stegen met 8,6 procent op jaarbasis afgelopen maand. In december was dit 9,2 procent, maar voorlopige cijfers voor januari wezen op een afname tot 8,5 procent.

De kerninflatie, voor de ECB een belangrijke graadmeter, bedroeg in januari 5,3 procent op jaarbasis, ook een fractie hoger dan de 5,2 procent die met de voorlopige cijfers werd gemeld. In december bedroeg de kerninflatie 5,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
marbb
0
Gewoon een vraagje:
Wat is de verwachting van de koers van de Canadese dollar versus de euro de komende dagen/weken?
voda
0
Valuta: euro profiteert licht van vastberaden bestuurder ECB

In rente-alerte markt.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag weer boven de 1,06 dollar nadat de bestuurder van de Europese Centrale Bank Philip Lane dinsdag tegen persbureau Reuters aangaf dat er geen enkele reden is om in maart de rente niet met 50 basispunten te verhogen.

"Dat besluit leek de markt al te hebben ingeprijsd", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Maar de markt is rente-alert en kan deze standvastigheid niet negeren", aldus Van der Meer, die verwacht dat de markt zich vooral concentreert op meer van dit soort uitspraken als van Lane en op nieuwe macrocijfers.

Vanochtend bleken de Franse consumentenprijzen in februari met 6,2 procent op jaarbasis gestegen, tegen 6,0 procent in januari. Ook de Franse producentenprijzen liepen in januari meer op dan een maand eerder.

En ook de Spaanse inflatie steeg weer. De prijzen stegen in februari met 6,1 procent op jaarbasis. In januari was dit nog 5,9 procent.

In de Verenigde Staten staan voor vanmiddag de huizenprijzen in december, de inkoopmangersindex van Chicago over februari en het consumentenvertrouwen van onderzoeksbureau The Conference Board op de agenda.

Spreker is vandaag de relatief nieuwe voorzitter van de Federal Reserve van Chicago Austan Goolsbee.

De euro noteerde dinsdag noteerde vlak op 1,0607 dollar, maar zag eerder op de ochtend na de woorden van Lane wel even de 1,0620. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8723 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,1 procent en noteerde op 1,2073 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro omhoog

Markt sorteert alvast voor op Duitse inflatie.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag weer in de buurt van de 1,0650 dollarb, nu de markt lijkt voor te sorteren op een hoger dan verwacht inflatiecijfer uit Duitsland over februari.

"Ondertussen liet de voorzitter van de Franse centrale bank François Villeroy de Galhau weten dat de Europese Centrale Bank de piek van de rente op zijn laatste in september ziet" aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Dat lijkt er op te duiden dat er na maart nog wel meer in vat lijkt te zitten", aldus Mevissen.

Voor de Duitse inflatie wordt rekening gehouden met een stijging met 0,6 procent op maandbasis tegen 1,0 procent in januari, en 8,5 procent op jaarbasis tegen 8,7 procent in januari.

De inflatiecijfers van diverse deelstaten kwam in de loop van de ochtend al naar buiten, waarbij die van Baden-Wuerttemberg op maandbasis uitkwam op 0,8 procent en op maandbasis op 8,7 procent tegen respectievelijk 0,8 en 8,5 procent een maand eerder.

"Daar tekende zich in elk geval een opwaartse trend in af en dat was de belangrijkste reden voor de oplopende euro vandaag. De inkoopmanagersdata hadden vandaag een te verwaarlozen impact", aldus Mevissen.

Uit de inkoopmanagersindices bleek dat de krimp in Duitsland en Frankrijk in de industrie nog iets steviger uitviel dan eerder was ingeschat.

Vanmiddag gaat de aandacht dus in eerste instantie uit naar de Duitse inflatie in februari. Daarna zijn in de Verenigde Staten de twee inkoopmanagersindices van de Amerikaanse industrie van ISM en S&P aan de beurt. Dan zijn de vacatures en de bouwuitgaven over december aan de beurt, gevolgd door de wekelijkse olievoorraden.

De euro noteerde woensdag 0,6 procent hoger op 1,0644 dollar. De Europese munt noteerde 0,3 procent lager op 0,8823 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,3 procent en noteerde op 1,2063 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro naar verwachting in zijwaarts patroon

Inflatiedata geven geen reden tot optimisime.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag rond de 1,0630 dollar en lijkt nu een beetje een zijwaarts patroon te volgen, nadat duidelijk werd dat de inflatiedata in de Verenigde Staten noch in de eurozone reden gaven tot vreugde.

De monetaire beleidsmakers in beide regio's laten zich leiden door de macrocijfers en zullen dan ook geen afscheid nemen van het huidige beleid van renteverhogingen.

"De kans dat de Europese Centrale Bank de rente in maart met 75 basispunten verhoogt in plaats van de nu ingeprijsde 50 is groter dan de keuze voor 25 basispunten", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Daarmee oogt de ECB net zo 'hands on' als de Federal Reserve en dat houdt de euro naar verwachting op het huidige niveau", aldus de handelaar.

De Europese consumentenprijzen in februari kwamen in een eerste meting uit op 8,5 procent op jaarbasis, tegen 8,6 procent in januari. De verwachting lag echter op een daling naar 8,2 procent. De kerninflatie kwam in februari uit op 5,6 procent tegen 5,3 procent in januari. De verwachting hiervoor was 5,3 procent.

In de muntunie bleef de werkloosheid in januari op 6,7 procent staan.

Voor vanmiddag staan in de VS twee macro-economische data op de agenda en dat zijn de wekelijkse steunaanvragen en de arbeidskosten in het vierde kwartaal. De steunaanvragen worden ingeschat op 195.000, 3.000 hoger dan een week eerder.

Sprekers vandaag zijn ECB-bestuurslid Isabel Schnabel en Fed-bestuurder Christopher Waller

De euro noteerde donderdag 0,4 procent lager op 1,0623 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8880 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,5 procent en noteerde op 1,1962 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: dollar maakt zich op voor banenweek

Bij robuuste banengroei kan dollar nog even pieken.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag rond 1,0620 dollar en lijkt daarmee voor deze week een soort tussenstation te hebben gevonden, in afwachting van de banenmarktcijfers van de Verenigde Staten over februari die volgende week worden gepubliceerd.

"Februari was een positieve maand voor de Amerikaanse dollar. Het neerwaarts lopende 200-daags voortschrijdend gemiddelde ligt momenteel op 1,0327, waarmee de neerwaartse trend aanhoudt", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "Wij denken wel dat de herstelgolf van de dollar ten einde is gekomen en dat het weer tijd is voor zwakte. De markt houdt nu rekening met een piek in de beleidsrente van de Fed van 5,5 procent in 6 maanden, maar heeft de renteverlagingen door de Fed, die zij tegen het einde van het jaar verwachtten, grotendeels uitgeprijsd", aldus Boele.

Alle ogen zijn volgens Boele nu gericht op de belangrijke Amerikaanse macro-economische cijfers in de komende dagen en weken, zoals ISM en arbeidsmarktcijfers over februari die volgende week naar buiten komen. Zwakker dan verwachte cijfers zouden er volgens haar toe kunnen leiden dat de euro terugkeert naar 1,10 dollar. Andersom sluit ABN AMRO een test van de 1,0327 niet uit. "Wij verwachten nog steeds agressieve renteverlagingen door de Fed voor dit jaar en volgend jaar. Daarom denken wij dat de euro dit jaar en volgend jaar zal stijgen. Ons koersdoel voor eind 2023 is 1,12 dollar en eind 2024 1,16 dollar", aldus de valutaspecialist van ABN AMRO vrijdag.

De Britse munt, toch weer een beetje terug na de aankondigingen van maandag omtrent een akkoord in de Brexit, heeft tijdens de recente herstelgolf van de Amerikaanse dollar veerkracht getoond. Sterling bewoog sinds begin februari zijwaarts rond het niveau van 1,20 dollar. De koers is boven het 200-daags voortschrijdend gemiddelde gebleven, dat nu op 1,1922 dollar ligt. Dit betekent dat de trend in het pond ten opzichte van de Amerikaanse dollar positief blijft.

Boele ziet verscheidene redenen voor die veerkracht. "Ten eerste is de economische groei minder zwak dan verwacht. Ook de detailhandelsverkopen waren beter dan verwacht. Ten tweede blijkt uit inflatiecijfers zoals de producentenprijzen en de Britse winkelprijzen dat de inflatiedruk nog niet afneemt. Ten derde heeft BoE-gouverneur Andrew Bailey aangegeven dat verdere renteverhogingen waarschijnlijk zijn", aldus Boele.

Het zijn deze ontwikkelingen die volgens ABN AMRO hebben geleid tot verwachtingen van meer renteverhogingen door de Bank of England. "De financiële markten verwachten nu een piek in de beleidsrente van 4,6 procent in november en bijna geen renteverlagingen, vergeleken met een piek van 4,38 procent in september twee weken geleden", aldus Boele.

De Brexit-deal, het zogeheten Windsor Framework, tussen het VK en de EU heeft ook het sentiment ten aanzien van het Britse pond ondersteund. Het akkoord wil een einde maken aan het geschil over de handelsregeling voor Noord-Ierland na de Brexit. Maar premier Rishi Sunak moet de Noord-Ierse politici, vooral van de Democratic Unionist Party, en de parlementsleden van zijn eigen Conservatieve partij nog overtuigen om de deal te bekrachtigen. "Wij verwachten dat het pond beter zal presteren dan de dollar en ten opzichte van de euro een bandbreedte zal aanhouden. Ons koersdoel voor eind 2023 is 1,25 dollar en 0,90 euro voor een pond", zo gaf Boele vrijdag aan.

Vanochtend liet de Franse industrie over januari een veel grotere productiedaling zien dan was voorzien. De Europese dienstensectoren lieten in de tweede metingen voor wat betreft de toonaangevende landen groei zien, ofschoon de groei uiteindelijk in Duitsland en in de muntunie wel lager uitviel dan in de eerste meting kon worden opgetekend.

De producentenprijzen van de eurozone daalden over januari op maandbasis met 2,8 procent, een stuk meer dan de 0,6 procent die was verwacht. De stijging op jaarbasis kwam in de voorlopige meting uit op 15,0 procent, terwijl daar een stijging van 17,7 procent voor was voorzien.

De agenda van vrijdag is nog gevuld met de twee inkoopmanagersindices voor de dienstensector van de Verenigde Staten over februari van ISM en S&P.

Sprekers zijn vandaag ECB-bestuurder Luis de Guindos, Fed-bestuurder Michelle Bowman en voorzitter van de Fed van Dallas Lorie Logan.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,0605 dollar. De Europese munt noteerde 0,3 procent lager op 0,8847 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,4 procent en noteerde op 1,1988 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: week in teken van Amerikaanse arbeidsmarkt

Wachten op banenrapport vrijdag.

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkt zal deze week naar verwachting in een smalle bandbreedte handelen, in afwachting van het Amerikaanse banenrapport van vrijdag, dat vorige maand een schrikbarend sterke arbeidsmarkt liet zien.

De markt wacht op het banenrapport van vrijdag en mogelijke nieuwe tekenen van een oververhitte arbeidsmarkt, die zou wijzen op aanhoudende looninflatie en daarmee een beleidsrente van de Fed die langer hoog blijft. Als dit cijfer opnieuw aan de hoge kant ligt, kan de euro/dollar onder de 1,06 zakken, volgens Rabobank.

Vorige maand kwam er "ongelooflijk" hoog aantal van meer dan een half miljoen banen bij in de Verengide Staten, zei analist Teeuwe Mevissen van Rabobank, waar gerekend was op een vrij stabiel aantal rond 200.000. Ook daalde het werkloosheidspercentage waar een lichte stijging was voorspeld.

Ook valuta-analist Chris Turner van ING denkt dat er weinig grote uitslagen zullen zijn in afwachting van de vraag, of het Amerikaanse banenrapport van vorige maand een eenmalige uitschieter was. De analistenverwachting voor het nieuwe banenrapport ligt op 215.000, wat overeenkomst met het aantal banen dat normaal gesproken erbij komt op basis van de bevolkingsgroei.

Loonstrookjesverwerker ADP geeft woensdag een schot voor de boeg met zijn banencijfer, gebaseerd op een nieuwe methode die minder zou moeten afwijken van het officiële banenrapport van vrijdag. De wekelijkse cijfers voor de steunaanvragen geven donderdagmiddag ook een beperkte indicatie, zei Mevissen. Vorige week was er een kleine daling.

Het banenrapport is zo belangrijk, omdat een krappe arbeidsmarkt opwaartse loondruk geeft, wat leidt tot een hogere kerninflatie, terwijl een daling van de kerninflatie nodig is om een einde te maken aan de renteverhogingen door de Fed. Het optimisme daarover is niet toegenomen, volgens Mevissen.

Recent bleek uit gegevens afkomstig van de ECB dat de inflatiedruk minder wordt aangejaagd door de factor arbeid dan door de factor kapitaal: bedrijven die de kostenstijging door de geopolitieke energiecrisis gebruiken als excuus om de winstmarges verhogen. "Niet heel ethisch", oordeelt Mevissen.

Sowieso blijkt het voorspellen van de inflatie, ook voor de centrale banken een ondoenlijke zaak, volgens Mevissen. Er zijn steeds onverwachte schokken die veel impact hebben, maar zulke schokken zijn nu eenmaal niet te voorspellen. "Voorspel maar eens een coronacrisis."

De euro/dollar noteerde maandagochtend op 1,0631 euro, nagenoeg gelijk aan de stand van 1,0634 voor het weekend.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro voorlopig in licht herstel

Powell in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag rond de 1,0650 dollar in afwachting van de toespraak van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell in de Amerikaanse Senaat over het monetaire beleid.

"Het optreden van Powell is cruciaal", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "De markt zal straks sterk letten op iedere indicatie omtrent de toekomstige rentebesluiten voor dit jaar", aldus Van der Meer.

De Fed neemt woensdag 22 maart het eerstvolgende rentebesluit.

De euro noteerde vandaag net niet op 1,07 dollar met een voorlopig hoogste notering op 1,0694 dollar om 08.29 uur. "Naar ons idee is dit een kleine herstelbeweging van de euro na de kracht van de dollar in de voorbije welken. Die kan zo weer terugkeren als de banengroei over februari aanstaande vrijdag net als in januari weer veel robuuster blijkt te zijn dan verwacht."

De Duitse fabrieksorders liepen over januari onverwacht op, met 1,0 procent op maandbasis, terwijl de prognose wees op een daling met hetzelfde percentage.

De macro-economische agenda van dinsdag is karig gevuld, met in de tweede helft van de middag alleen de Amerikaanse groothandelsvoorraden over januari.

Het optreden van Powell in de Senaat start vanmiddag om 16.00 uur, met woensdag een tweede optreden in het Huis van Afgevaardigden. Vaak wijken de woorden op de tweede niet veel af van wat op de eerste dag al is gezegd.

De euro noteerde dinsdag 0,2 procent lager op 1,0659 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8878 Britse pond. Het pond daalde 0,2 procent en noteerde op 1,2007 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: Powell wil rente en krijgt hogere dollar

Amerikaanse banen nu in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag nipt onder de 1,0550 dollar, nadat de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell dinsdag in de Amerikaanse Senaat vrij helder was over het rentebeleid van de bank.

"Wij verwachten dat zijn optreden van vandaag in het Huis van Afegvaardigden daar geen verandering in brengt", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News.

Als de economie in de Verenigde Staten goed blijft standhouden, dan zou dit de Federal Reserve ertoe kunnen zetten om de rente sneller te verhogen en ook meer dan de markt had verwacht om de hoge inflatie te bestrijden. Deze boodschap had Powell dinsdag voor de Amerikaanse Senaat.

"De laatste economische gegevens zijn sterker dan verwacht, wat erop wijst dat het uiteindelijke niveau van de rente waarschijnlijk hoger zal zijn dan eerder werd verwacht", zei Powell voor het Senate Banking Committee. "Als alle gegevens erop wijzen dat een snellere verkrapping gerechtvaardigd is, zijn we bereid het tempo van de renteverhogingen op te voeren. We zullen onze beslissingen per vergadering blijven nemen", benadrukte Powell.

De Fed verhoogde vorige maand de rente met een kwart procentpunt tot een bandbreedte van 4,50 tot 4,75 procent.

"Hoewel de inflatie de afgelopen maanden is afgenomen, is er nog een lange weg te gaan om de inflatie weer op 2 procent te krijgen" aldus de Fed-voorzitter.

De Fed neemt op woensdag 22 maart het volgende rentebesluit.

Recente inflatiedata laten zien dat de inflatie in de VS niet langer afkoelt. En de arbeidsmarkt blijft robuust.

Volgens Powell kan een deel van de opleving mogelijk verklaard worden door het ongebruikelijke warm weer in januari, waardoor seizoensgebonden aanpassingen van economische gegevens verstoord raken. De centraal bankier erkende wel "dat de inflatiedruk hoger is dan verwacht tijdens onze vorige vergadering".

Tot nog toe schatte de markt een volgende renteverhoging in op 25 basispunten.

"Dat is ook nog altijd onze verwachting, maar dan moet het banenrapport van aanstaande vrijdag niet dezelfde verrassing inhouden als over januari het geval was." Met een banengroei van bijvoorbeeld 400.000, terwijl de markt nu rekent op 200.000 banen, krijgen de haviken binnen de Fed gelijk, aldus Mevissen, en dan kan die verwachting wel eens naar 50 basispunten stijgen.

De Duitse industrie produceerde in januari van dit jaar op maandbasis beduidend meer dan verwacht, terwijl de daling op jaarbasis lager uitkwam dan in december. En de Duitse detailhandel zag de verkoop gecorrigeerd voor inflatie in januari dalen met 0,3 procent ten opzichte van december.

De economie van de eurozone groei in het vierde kwartaal in een derde, definitieve meting toch niet.

Vanmiddag gaat veel van de aandacht uit naar de banengroei in de Amerikaanse private sector over februari, en verder de handelsbalans en de vacatures over januari en de wekelijkse olievoorraden. Vanavond verschijnt het Beige Book.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,0541 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8907 Britse pond. Het Britse pond noteerde vlak op 1,1835 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: Fed zet druk op euro

Markt steeds meer overtuigd van grotere rentestap Fed.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag met afstand onder de 1,06 dollar, waarmee de markt zich meer en meer lijkt neer te leggen bij een renteverhoging van 50 basispunten door de Amerikaanse Federal Reserve op 22 maart.

"Als het banenrapport van vrijdag beduidend gunstiger uitvalt dan verwacht, lijkt die 50 basispunten geen vraag meer", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Naar ons idee geeft de euro met de koers van vanochtend ook aan dat die 50 al is verdisconteerd. Tot en met vrijdagmiddag is het voor de valutamarkt wachten op dat rapport."

De Bank of Canada hield vandaag het belangrijkste rente op 4,50 procent, na een verhoging met 25 basispunten in januari. Volgens de beleidsmakers daar lijken macro-economische data te duiden op een inflatie die dit jaar scherp koers zet richting de doelstelling van 2 procent.

De algehele economische activiteit in de Verenigde Staten is begin 2023 licht toegenomen. Dit stelde het Beige Book van de Federal Reserve dat woensdagavond werd gepubliceerd.

Zes districten meldden weinig of geen verandering in economische activiteit sinds het laatste rapport, terwijl zes andere districten spraken van een toename van de economische bedrijvigheid in een bescheiden tempo.

Per saldo namen de verstoringen in de aanvoerketen de afgelopen verslagperiode af, aldus het Beige Book. De consumentenbestedingen bleven over het algemeen stabiel, hoewel een paar districten spraken over een matige tot sterke groei van de detailhandelsverkopen in een doorgaans rustige periode.

Het enige macro-economische cijfer van relevantie vandaag, betreft de wekelijkse steunaanvragen. Vrijdag volgt dan het officiële banenrapport.

De vice-voorzitter van de Federal Reserve Michael Barr houdt vandaag een toespraak, maar dan vooral over cryptovaluta. Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen is vandaag in Washington.

De euro noteerde donderdag 0,1 procent hoger op 1,0558 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8896 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,2 procent en noteerde op 1,1867 dollar. De Canadese dollar liet donderdag geen enkele beweging zien ten opzichte van de Amerikaanse dollar, de euro steeg met 0,1 procent naar 1,4570 Canadese dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro in parkeerstand

In afwachting van Amerikaanse banenrapport.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag iets dichter op de 1,06 dollar dan donderdag, in afwachting van het banenrapport van de Amerikanen over februari, cruciaal na de krachtige woorden van de voorzitter van de Federal Reserve deze week, die aangaf dat de laatste macro-economische cijfers sterker waren dan verwacht, wat erop wijst dat het uiteindelijke niveau van de rente waarschijnlijk hoger zal zijn dan eerder werd voorzien.

"De renteverwachtingen voor de VS zijn tussentijds wel weer wat neerwaarts bijgesteld en dat verklaart de lichte daling van de dollar, waarmee de euro richting de 1,06 kruipt" , aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "De aandelenmarkten zijn nerveus en daarmee de valutamarkten, mede vanwege de perceptie rondom SVB Financial Group. Cyclische valuta als de dollar van Canada, Australië en Nieuw-Zeeland, die gemiddeld gevoeliger zijn voor mondiale tegenwind staan onder druk. De Amerikaanse dollar krijgt ondertussen weer iets meer de rol van veilige haven toebedeeld", aldus Boele.

Fed-voorzitter Powell gaf deze week de Amerikaanse dollar een zetje in de rug. Diens commentaar zorgde voor een verder het herstel van de dollar. "De financiële markten rekenen nu op een piek in de top van de Fed funds target rente van 5,65 procent in juli, tegen 5,45 procent een week geleden. Onze Fed-visie wordt momenteel herzien. De langetermijntrend blijft negatief voor de dollar, zolang de euro boven 1,0325 staat", aldus Boele.

De Bank of Japan hield de rente ook vandaag stabiel, terwijl vertrekkend voorzitter Haruhiko Kuroda bij zijn allerlaatste optreden namens de bank aangaf dat het nog te vroeg is om aan verkrapping te denken, aangezien de inflatie naar verwachting weer onder de doelstelling van 2 procent daalt.

Bij de koers van de yen is volgens ABN AMRO nog iets meer aan de hand dan Fed alleen. "Die wordt gedreven door renteverschillen. Er zijn twee dominante drijfveren voor de richting van de koers van dollar ten opzichte van de yen: de divergentie of convergentie tussen het beleid van de Fed en de Bank of Japan en de tienjaars nominale en reële renteverschillen tussen de VS en Japan", zo gaf Boele aan.

Over het algemeen is de Fed de actievere centrale bank, waardoor de dollar vooral reageert op de monetaire beleidswijzigingen van de Fed. De agressieve verkrappingscyclus van de Fed zorgde voor een sterke stijging in de dollar ten opzichte van de yen. Zodra deze renteverhogingen door de markt waren ingeprijsd, verloor de rally in het valutapaar aan kracht. Toen de markt rekening begon te houden met mogelijke renteverlagingen door de Fed tegen het einde van 2023, daalde dollar ook onder invloed van een verandering in het technische beeld en de anticipatie op een wijziging van het 'yield-curve-control'-beleid van de Bank of Japan", legde Boele vrijdag uit.

"Sinds duidelijk is geworden wie de volgende voorzitter van de Bank of Japan wordt, verlegde de markt de focus weer terug naar de Fed en steeg de dollar ten opzichte van de Japanse valuta. De dollar test momenteel de negatieve langetermijntrend. De vooruitzichten voor het valutakoppel hangen vooral af van de verwachtingen over het beleid van de Fed", aldus Boele.

ABN AMRO ziet inmiddels ook de Zwitsers straks monetair scherper aan de wind zeilen. Op 15 december verhoogde de Zwitserse centrale bank de beleidsrente met 50 basispunten, tot 1,00 procent, om de toegenomen inflatiedruk en een verdere spreiding van de inflatie tegen te gaan. Sinds dit besluit is de Zwitserse inflatie niet gedaald.

"Integendeel, de inflatie is in een bescheiden tempo blijven stijgen. De consumentenprijsinflatie bedroeg in februari 3,4 procent op jaarbasis, de kerninflatie 2,4 procent. In december had de centrale bank voorspeld dat de inflatie in het eerste kwartaal zou dalen tot 3 procent en in de rest van het jaar verder zou dalen", aldus Boele vrijdag.

"Nu blijkt dat de inflatie de komende maanden hoger zal blijven en later zal dalen. Daarom verwachten wij dat de SNB haar beleidsrente op 23 maart opnieuw met 50 basispunten zal verhogen, ondanks een vertraging in de economie en een Zwitserse inkoopmanagersindex die onder de 50 ligt."

De SNB heeft alleen een inflatiemandaat. De SNB stelt prijsstabiliteit gelijk aan een stijging van de Zwitserse consumentenprijsindex (CPI) van minder dan 2 procent per jaar. "Een hogere beleidsrente zou de frank moeten ondersteunen. Als andere centrale banken, zoals de Fed en de ECB, de beleidsrente de komende maanden echter sneller gaan verhogen, is het waarschijnlijk dat de frank daalt ten opzichte van de dollar en de euro. Onze prognose voor het einde van het jaar in de euro is 1,03 frank", aldus de valutaspecialist van ABN AMRO.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,0594 dollar. De Europese munt noteerde 0,5 procent lager op 0,8834 Britse pond. Het Britse pond won 0,6 procent en noteerde op 1,1993 dollar. De dollar steeg 0,4 procent naar 136,72 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro voorlopig even stabiel

Amerikaanse inflatie in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag rond de 1,07 dollar in een markt die vooral wacht op de Amerikaanse inflatiecijfers over februari.

"Iedere meevaller daarin zal kunnen leiden tot een daling van de dollar", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Als de ontwikkelingen rondom de Amerikaanse bank Silicon Valley Bank iets hebben blootgelegd is het wel de zorg over de oplopende rente. Met een Federal Reserve die zich vorige week nog zeer standvastig toonde, zou een afnemende inflatie voor de markt een signaal kunnen zijn, dat de Fed minder gas geeft dan het bij een stabiel of oplopende inflatiecijfers zou doen", aldus Van der Meer, die de euro de afgelopen dagen al even richting de 1,0735 zag oplopen.

Bij de prijsontwikkeling van de Verenigde Staten over februari wordt rekening gehouden met een prijsstijging op maandbasis van 0,4 procent tegen 0,5 procent in januari. De kerninflatie blijft naar verwachting stabiel op 0,4 procent. Op jaarbasis daalde de inflatie naar verwachting van 6,4 procent in januari naar 6,0 procent. De kerninflatie gaat in de prognose op jaarbasis van 5,6 procent naar 5,5 procent over februari.

Het cijfer verschijnt vandaag al om 13.30 uur, in verband met de ingang van de zomertijd in de VS afgelopen weekend.

Met die CPI is de agenda verder leeg en kan de markt morgen op de Amerikaanse detailhandelsverkopen over februari reageren. Op donderdag valt dan het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, gevolgd door het commentaar van de voorzitter van de bank Christine Lagarde, met de vraag in hoeverre de Amerikaanse bankendissonant voor de ECB al een onderwerp van aandacht is of kan worden.

De euro noteerde dinsdag 0,1 procent lager op 1,0714 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8813 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,2 procent en noteerde op 1,2157 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
2.476 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
913,56  0,00  0,00%  16 mei
 Germany40^ 18.689,80 -0,26%
 BEL 20 3.995,10 0,00%
 Europe50^ 5.054,38 -0,36%
 US30^ 39.884,50 0,00%
 Nasd100^ 18.562,90 0,00%
 US500^ 5.297,76 0,00%
 Japan225^ 38.553,90 0,00%
 Gold spot 2.377,72 +0,04%
 EUR/USD 1,0857 -0,09%
 WTI 78,78 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront