Boskalis « Terug naar discussie overzicht

Boskalis - februari 2012

12 Posts
voda
1
Met dank aan poster pardon

Smit en Mammoet in race om berging schip

Gepubliceerd: Thursday 2 February 2012 19:57

ROME (AFN) - De Nederlandse bergingsbedrijven Smit Salvage en Mammoet zijn door rederij Costa Crociere gevraagd een plan te maken voor de berging van het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia. Dat maakte de reder donderdag bekend.

Naast de twee Nederlandse bedrijven heeft Costa nog acht andere partijen aangeschreven. De biedingen moeten begin maart aan Costa worden gepresenteerd. Eind maart wordt besloten welk bedrijf de klus mag klaren.
voda
0
Boskalis missen opdracht teleurstellend - Kepler


AMSTERDAM (Dow Jones)--Analist Andre Mulder van Kepler noemt het teleurstellend dat Boskalis (BOKA.AE) het Wheatstone baggerproject aan zijn neus voorbij heeft zien gaan, "hoewel het concern er zelf relatief relaxed over is", aangezien het een opdracht betrof, met een looptijd van enkele jaren, ter waarde van enkele honderden miljoenen. Mulder hanteert een buy-advies en koersdoel van EUR30,00. Omstreeks 11.10 uur noteert het aandeel 6,7% lager op EUR28,28, terwijl de AEX met 0,7% stijgt. (PBU)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


[verwijderd]
0
vandaag ingestapt op 28,46
Boskalis verliest vandaag ca. 200 miljoen aan beurswaarde door het niet accepteren van een opdracht.
opdrachtgever eiste bepaalde niet te overziene risico's uit te sluiten.
verstandig om in zo'n geval de poot stijf te houden.
dit biedt ruimte aan nieuwe orders met wellicht betere marges.
mocht het nog lager gaan koop ik bij, eventueel turbo's long.

Oeso vandaag: zwaarste gedeelte economische crisis achter de rug en ziet herstel.

yts
guusje
0
De order was nog niet officieel beloofd, ik kan die forse daling dan in dit verband niet rijmen. Zal zeker Boskais bijkopen op lagere koersen.
Bekend is dat Boskalis voldoende zekerheid met garantie bij het aannemen van een order wil hebben.



[verwijderd]
0
Volgens de NRC van vandaag is de waarde van de opdracht 916 mln euro. Omdat het om een joint venture gaat met Jan de Nul, zou ongeveer de helft voor Boskalis zijn. Verspreid over drie jaar is dat ruim 150 mln euro per jaar.
Dat is dus ongeveer 5,5% van de jaaromzet. Niet niks, maar volgens mij is er wel overdreven op het nieuws gereageerd door de markt.
[verwijderd]
0

Even een vraagje aan de deskundigen hier. Ik heb in den kop "orderportefeuille BK ca 3 mld"
Volgens Guusje zit hier die misgelopen order niet bij.

Er is nu nog onder meer kans op die cruise-order in Italië.
Daar komt bij dat volgens mij dit er ook niet bij zit en dat is toch 600 mln aan opdrachten in portefeuille. Is dit juist?

"PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar Boskalis heeft de acquisitie van infrastructuurbedrijf MNO Vervat afgerond. Dat maakte Boskalis donderdag bekend zonder een overnameprijs te melden.

In juni tekenden beide bedrijven een intentieverklaring over een overname. Het in 1917 opgerichte MNO Vervat is gespecialiseerd in wegen, beton- en andere civiele constructies. Het bedrijf heeft een jaaromzet van circa 300 miljoen euro en ongeveer 1000 werknemers in dienst. Het orderboek van MNO Vervat ligt ruim twee keer zo hoog als de jaaromzet.

Boskalis wil met de overname van MNO Vervat zijn civiele infra-activiteiten versterken en kennis verkrijgen voor internationale projecten"

Overigens goed dat BK zijn poot heeft stijf gehouden. Ik begrijp dat die Aussies elk mede risico wilde afwentelen. BK heeft blijkbaar goed naar SBM gekeken, waar ze nu zitten met slecht doorgerekende en juridisch afgedekte rommel uit het verleden.

Inmiddels een behoorlijke portie BK aangekocht eventueel voor MT, LT.

Groet, Jonas
voda
0
Jonas, ik volg het aandeel niet meer, maar is dit niet terug te vinden op de Boskalis site?

In het verleden hielden ze e.a. aardig bij.
guusje
1
Jonas, Het huiswerk heb je goed gedaan, alleen zit volgens mij het wegpompen van de olie uit het cruise schip niet bij.
Op 10Mei jaarvergadering voor informatie en vragen. ik zit zelf al lang voor L.T in boskalis.
voda
0
FONDSEN UITGELICHT: TomTom en Boskalis


Door Archibald Preuschat en Patrick Buis

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aandeel TomTom was deze week een van de grootste stijgers, nadat het bedrijf melding maakte van een deal in China. Baggeraar Boskalis moest daarentegen een verlies incasseren, als gevolg van een misgelopen opdracht.

BOSKALIS MIST DE BOOT VOOR BAGGERCONTRACT

Maandag werd bekend dat de Nederlandse baggeraar Boskalis (BOKA.AE) een baggercontract voor het Wheatstone lng-project van olieconcern Chevron (CVX) ter waarde van EUR916 miljoen aan zich voorbij heeft zien gaan.

Hoewel de Nederlandse baggeraar er zelf geen ruchtbaarheid aan gaf, ging de aankondiging maandag van zijn Belgische concurrent DEME, dat die de opdracht had binnengehaald, niet ongemerkt aan de beleggers voorbij.

Het aandeel Boskalis verloor maandagochtend ruim 7% en heeft dit verlies met het verloop van de handelsweek niet weten goed te maken, waardoor het concern de week afsluit als e e n van de dalers van de week.

De opdracht, waarmee dit jaar begonnen zal worden en die in 2015 zal aflopen, betreft baggerwerkzaamheden voor het toegangskanaal, de zwaaikom en de aanlegplaatsten ten behoeve van het project nabij Onslow, aan de noordwestkust van Australie, waar Chevron een platform laat bouwen voor de winning van vloeibaar aardgas (lng) met een investeringswaarde van $29 miljard.

Analist Andre Mulder van Kepler meldde teleurgesteld te zijn dat de opdracht aan Boskalis' neus is voorbijgegaan, "hoewel het concern er zelf relatief relaxed over is en meldde het jammer te vinden, maar dat er meer goede projecten aan de horizon zijn".

De analist geeft aan, na te hebben gesproken met het management, dat er een aantal niet afgedekte risico's aan het project kleven, zoals arbeidskosteninflatie en aansprakelijkheid, waardoor de risico's voor het concern te groot waren.

Desalniettemin is het volgens de analist jammer dat het concern het project misloopt. "Op een orderboek van EUR2 miljard is een opdracht als Wheatstone ter waarde van EUR916 miljoen miljoen aanzienlijk", stelt Mulder.

Dat de de waarde van de opdracht, in eerste instantie werd gerekend op een waarde van EUR500 miljoen, uiteindelijk vrijwel is verdubbeld, is volgens Mulder een positief teken. Dat is positief omdat er nog een aantal projecten op stapel staat, zoals de projecten Brass, Yamal en Ichthys, die vergelijkbaar in opzet zijn.

De analist, die een buy-advies en koersdoel van EUR30,00 hanteert, meldt een deel van Wheatston reeds in zijn winstverwachtingen voor het concern over 2013 te hebben meegenomen en voorziet nu een negatieve impact op de winst van 3%.

Al met al moest de baggeraar deze week in het stof bijten. Vrijdag sloot het aandeel 0,8% hoger, op weekbasis verloor het aandeel 5,8%.


Door Archibald Preuschat en Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Wegpompen olie uit cruisseschip volgens plan
Gepubliceerd op 17 feb 2012 om 19:36 | Views: 15


ROTTERDAM (AFN) - Het wegpompen van de stookolie uit het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia verloopt volgens het plan van de bergingsbedrijven Smit en Neri. Sinds het begin van deze operatie, op 5 februari, is 952 kubieke meter brandstof weggepompt uit vier tanks uit het voorste gedeelte van het schip. Er moet nog 1428 kuub verwijderd worden uit dertien tanks. Als de weersomstandigheden gunstig blijven kan binnen drie weken alle olie zijn weggehaald.

De Costa Concordia liep op 13 januari op de rotsen bij het eiland Giglio in de Tyrreense Zee. Daarbij vielen waarschijnlijk 32 doden.
guusje
0
voda
0
Boskalis verwerft havenopdracht in Argentinie


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Boskalis Westminster nv (BOKA.AE) heeft een opdracht gekregen voor het verdiepen en onderhouden van de haven van Bahia Blanca in Argentinie, maakt het bedrijf donderdag bekend.

Boskalis heeft het contract samen met Jan de Nul Group aangenomen voor een totale waarde van EUR90 miljoen, waarvan EUR55 miljoen voor Boskalis.

Het verdiepen van de haven zal in 2012 plaatsvinden, waarna Boskalis in de komende vijf jaar zorgt voor het onderhoud van de vereiste diepte.


Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com


12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
923,71  +0,35  +0,04%  07 jun
 Germany40^ 18.547,30 -0,56%
 BEL 20 3.900,39 -0,42%
 EURO50 5.042,41 0,00%
 US30^ 38.783,90 0,00%
 Nasd100^ 18.997,40 0,00%
 US500^ 5.344,04 0,00%
 Japan225^ 38.664,30 0,00%
 Gold spot 2.293,78 0,00%
 EUR/USD 1,0818 -0,67%
 WTI 75,26 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

BESI +2,85%
Nedap N.V. +2,60%
Alfen N.V. +2,55%
Sligro +2,36%
HEIJMANS KON +1,83%

Dalers

Arcadis -5,00%
CTP -2,50%
WDP -2,48%
SIGNIFY NV -2,07%
NX FILTRATION -2,05%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront