Boskalis « Terug naar discussie overzicht

Smit Internationale.

86 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Procambarus
3
Gezien de belangstelling van Boskalis voor de terminals van Smit, waarvan ik aandeelhouder ben, ben ik eens op het Boskalis forum gaan kijken en ben geschrokken van de draadjes die inmiddels zijn gelocked. Eerlijk gezegd maken jullie er hier met z'n allen een grote puinhoop van. Maar nu ter zake. Ik denk dat Boskalis de pogingen om (een deel van) Smit in handen te krijgen voorlopig niet zal opgeven en stel voor het nieuws hierover met alle commentaren en meningen in dit draadje te plaatsen.
voda
1
'Ik hoef Smit-beleggers niet op te voeden'
20 maart 2008 | Het Financieele Dagblad
Door: Gossink, W.

Boskalis-topman Berdowski is ervan overtuigd dat bod op Smit Terminals 'fair' is

Wessel Gossink

Amsterdam

Baggeraar Boskalis en het Saudische Rezayat, eigenaar van terminaldienstverlener Lamnalco, brachten eind februari een bod van $ 300 mln uit op de terminaldivisie van Smit Internationale. De overnamepoging werd resoluut van de hand gewezen. Peter Berdowski, bestuursvoorzitter van Boskalis, is overtuigd van de merites van de bieding.

Het vlot niet echt met het bod op Smit Terminals.

'Er is nog weinig gebeurd. We wachten eerst tot het stof is neergedaald. We willen kijken hoe de markt oppikt wat de echte waarde van dit bod is. Het is aan ons om te bekijken welke opties er vervolgens zijn, en we nemen rustig de tijd om dat te doen. Zorgvuldigheid staat voorop, want het gaat om grote bedragen en grote belangen.'

U heeft aangegeven dat een bod op heel Smit niet aan de orde is, maar houdt andere opties open. Is een verkoop van Lamnalco denkbaar?

'Dat is op dit moment, zeker bij de Saudische partner, niet aan de orde. Maar het mag duidelijk zijn dat, als er een serieus bod op een van onze bedrijfsonderdelen zou komen, ik daar redelijk emotieloos in sta en de belangen van de stakeholders opmaak.'

Het indicatieve bod, dat u uitgebracht heeft, is in dollars. In euro's is het de afgelopen weken flink in waarde gedaald. Is dat een probleem?

'Het bod is nog steeds ongeveer euro 200 mln waard. En dat is in euro's nog altijd tien keer de ebitda en twintig keer de winst van Terminals.'

Er zitten volgens u duidelijke synergie- en schaalvoordelen aan de bundeling van Smit Terminals en Lamnalco. Moet u die niet meer kwantificeren?

'Als je het analistenrapport van ABN Amro pakt over Smit, dan rekent de analist netjes voor wat de waarde van Smit Terminals is. Dat is een heel stuk lager dan $ 300 mln. Wij bieden dat bedrag juist met in het achterhoofd dat het ons meer waard is vanwege de samenvoeging. Een private equitypartij zal niet makkelijk $ 300 mln op tafel leggen. Daarom zeggen wij ook dat het een fair bod is, omdat het uitgaat van een situatie daarna, waarin je samen sterker staat.'

Maar is het niet van belang om specifieker te zijn, juist omdat Smit en u voor een deel overlappende aandeelhouders hebben? Een getal kan dan beter laten zien waar Terminals het beste past.

'Ik denk niet dat ik de taak heb om de aandeelhouders van Smit op te voeden. Ik heb ook niet de taak om het management van Smit op te voeden. Die zullen uiteindelijk zelf hun conclusies moeten trekken.'

Maar u moet nu toch ook meer dan anders uw eigen aandeelhouders overtuigen?

'Onze aandeelhouders begrijpen volstrekt wat wij doen en steunen de gedachte.'

Daar heeft u ook met de aandeelhouders over gesproken?

'Nee. Maar we zijn vier jaar geleden al begonnen te zeggen dat terminaldienstverlening voor ons heel belangrijk is en dat we dat gaan uitbouwen. En dat we daar ook acquisities in meenemen.'

'De stap die we zetten is een een-op-eengevolg van de strategie die we al jaren uitdragen. Die strategie hebben we uitgebreid met de aandeelhouders besproken. Die begrijpen dat en ondersteunen het ook. Ik ga niet met aandeelhouders over één specifieke stap met Smit praten.'

Waarom doen Boskalis en Rezayat eigenlijk het bod en doet u dat niet via uw joint venture Lamnalco?

'Zo laten we zien wie erachter zitten en vermijden we discussie over de financiering. Met Boskalis aan de ene kant en Rezayat aan de andere kant weet iedereen dat het geld er is en dat er snel geschakeld kan worden als dat nodig is.'

Terminalstrijd

Bieding Boskalis

Boskalis en Rezayat boden een maand geleden $ 300 mln voor de terminaldivisie van Smit Internationale

Smit vindt dat bod niet interessant, omdat het haaks staat op de strategie en omdat het synergie met andere onderdelen zou kosten

Boskalis en Rezayat willen Terminals nog altijd kopen

Procambarus
0
Bedankt Voda, ik had dit artikel gemist. Wèl heb ik enkele weken geleden op BNR radio het vraaggesprek gehoord met Smit CEO Ben Vree. Hoewel hij verkoop van een deel van Smit uitsluit houdt hij de deur toch nog op een kier, getuige zijn uitspraken in een gesprek met VEB's Martin Voorn, waarin o.a. gevraagd werd of hij rekening houdt met een hoger bod van Boskalis op de terminals.

"Berdowski heeft gezegd dat het boek nog niet gesloten is. Ik houd overal rekening mee. Als er iets nieuws is zullen we dat opnieuw bekijken. Daar moet ik op wachten. De volgende zet is aan hen. Er zijn misschien wel twintig scenario's te bedenken. Misschien zegt Berdowski wel: dat is een tegenvaller, ik houd er mee op. Ja, Boskalis zou ook een bod op Smit kunnen doen. Dat is ook een scenario, maar ik weet het gewoon niet. We zitten een beetje in het luchtledige te filosoferen. Daarom gaan we weer gewoon door met de business."

Mijn idee is dat het spel nog lang niet gespeeld is. Waarom zou Smit in zijn geheel geen aantrekkelijke partner voor Boskalis zijn? Smit zou, als zelfstandige unit best wel onder de Boskalis vlag door kunnen gaan. Er zijn genoeg synergiepunten. Een aandelenruil zou dan voor de hand liggen want een bod in kontanten zal wel te hoog gegrepen zijn.
voda
0
Graag gedaan, rivierkreeft :-)
Leuk iniatief trouwens, dit draadje en onderwerp.
Hopelijk kunnen we hier verschoond blijven van discussies die hier niets mee te maken hebben.
Laten we dit draadje houden waar het voor bedoelt is.
Groet,

Voda
Procambarus
1
Het vertrek van Smits CFO per 1 mei zou wellicht te maken kunnen hebben met een op handen zijnde samenwerking tussen Smit en Boskalis. De koersvorming van begin volgende week kan misschien wat meer duidelijkheid geven.
voda
0
Smit verhoogt groeiverwachtingen voor komende vijf jaar
7 mei 2008, 15:56 uur | FD.nl/Betten
Toevoeging: meer informatie vanaf alinea 2.

Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Smit Internationale heeft zijn groeiverwachtingen voor de komende vijf jaar verhoogd. Dat heeft de onderneming woensdag bekendgemaakt tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering.

Voor de divisie Harbour Towage mikt Smit op een toename van de nettowinst met 50% over een periode van vijf jaar, met als uitgangsjaar 2007. Het resultaat vorig jaar is aangepast voor de overname van Adstream activiteiten in Liverpool in maart 2007 en de volledige overname van URS in Antwerpen begin 2008, en bedraagt daardoor euro 43 mln. Sinds 2005 luidde de doelstelling voor deze bedrijfstak 'groei van de nettowinst'.

Bij Terminals verwacht de onderneming in vijf jaar een winststijging te realiseren van 100% ten opzichte van 2007. Ook hier luidde de doelstelling al sinds 2003 groei van de nettowinst.

Bij de divisie Salvage wil Smit zijn marktaandeel van tussen de 25% en 35% handhaven. Smit geeft geen specifieke doelstelling voor de nettowinst, gezien de 'onvoorspelbare aard' van deze activiteiten.

Transport & Heavy Lift moet in staat zijn om een winstgroei van 10% op jaarbasis te boeken. Voor Harbour Towage, Terminals en het onderdeel Transport handhaaft Smit de doelstelling voor de ROACE van 15%.

Op Euronext Amsterdam noteert het aandeel Smit Internationale rond 15.50 uur 2,9% lager op euro 75,02.

Harm Luttikhedde
harm@bfn.com

(c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

Actuele koers SMIT INTERNATIONAL: 75,11 (-2,8%)
voda
0
TAXATIES Smit: Rabo verhoogd koersdoel
8 mei 2008, 11:56 uur | De Financieele Nieuwsdienst/bn
AMSTERDAM (FD.nl) - Overzicht van (gewijzigde) taxaties en/of aanbevelingen Smit Internationale na jaarvergadering (08 mei):
BINNENLANDSE EFFECTENHUIZEN
*** (08/05) Rabo Securities
Advies: buy (buy)
Koersdoel: euro 83 (euro 77)
Motivatie: Onverwacht maakte Smit de groeidoelen bekend voor de komende vijf jaar bij verschillende divisies. De analisten zijn tevreden over de nieuwe doelstellingen en zien ruimte voor een verhoging van de winsttaxaties met 5% tot 10%. Dit geldt echter niet voor 2008, maar eerder voor de periode 2011-2012. De analisten verhogen het koersdoel van euro 77 naar euro 83. Niettemin denken zij dat de huidige aandelenkoers al een aardige reflectie is van overnamespeculaties door Boskalis.
Taxaties:
2008: euro 6,69 (euro 6,69)
2009: euro 7,12 (euro 6,93)
2010: euro 7,67 (euro 7,29)

voda
0
ING verkleint belang in Smit Internationale tot 4,83%
9 mei 2008, 9:19 uur | FD.nl/Betten
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - ING Groep heeft het belang in Smit Internationale teruggebracht tot 4,83%. Dit blijkt uit een melding in het kader van de Wet Melding Zeggenschap in ter beurze genoteerde vennootschappen (WMZ). Op 7 mei 2008 is de meldingsplicht ontstaan.

Het belang wordt middellijk reeel gehouden en bestaat uit 839.750 gewone aandelen. Het stemrecht bedraagt 4,83%.

Op 1 november 2006 bedroeg het belang van ING nog 8,28%, bestaande uit 1.276.932 gewone aandelen.

Martijn Mom
martijn@bfn.com

(c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

Actuele koers Smit Internationale: 71,41 (+0,93%)

voda
0
Smit noteert tot 9,1% lager op Euronext Amsterdam
15-05-2008 16:33:58
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Op Euronext Amsterdam heeft het aandeel Smit Internationale donderdag tot 9,1% lager genoteerd. Het fonds speelt terrein kwijt na uitspraken van Boskalis-CEO Peter Berdowski.

De CEO stelde tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders van de baggeraar dat een bod op heel Smit op dit moment niet aan de orde is. 'Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen rondom het bod op Smit Terminals', zo maakte de bestuursvoorzitter verder bekend.

Omstreeks 16.35 noteert Smit Internationale nog 8,8% in de min.

[verwijderd]
1
quote:

voda schreef:

Smit noteert tot 9,1% lager op Euronext Amsterdam
15-05-2008 16:33:58
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Op Euronext Amsterdam heeft het aandeel Smit Internationale donderdag tot 9,1% lager genoteerd. Het fonds speelt terrein kwijt na uitspraken van Boskalis-CEO Peter Berdowski.

De CEO stelde tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders van de baggeraar dat een bod op heel Smit op dit moment niet aan de orde is. 'Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen rondom het bod op Smit Terminals', zo maakte de bestuursvoorzitter verder bekend.

Omstreeks 16.35 noteert Smit Internationale nog 8,8% in de min.

Nu nog 6,38% maar wat een overdreven reactie alweer op een bedrijf dat je toch ook een topper mag noemen.
jip banaan!
1
quote:

JanK1 schreef:

[quote=voda]
Smit noteert tot 9,1% lager op Euronext Amsterdam
15-05-2008 16:33:58
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Op Euronext Amsterdam heeft het aandeel Smit Internationale donderdag tot 9,1% lager genoteerd. Het fonds speelt terrein kwijt na uitspraken van Boskalis-CEO Peter Berdowski.

De CEO stelde tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders van de baggeraar dat een bod op heel Smit op dit moment niet aan de orde is. 'Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen rondom het bod op Smit Terminals', zo maakte de bestuursvoorzitter verder bekend.

Omstreeks 16.35 noteert Smit Internationale nog 8,8% in de min.

[/quote]

Nu nog 6,38% maar wat een overdreven reactie alweer op een bedrijf dat je toch ook een topper mag noemen.
Mee eens, was overdreven. Wel mooi koopmoment.
voda
1
Smit Internationale - Petercam verhoogt koersdoel naar EUR 79,50
29 mei 2008, 10:36 uur | FD.nl/Betten
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Analist Bart van den Wijngaard van Petercam heeft het koersdoel voor Smit Internationale verhoogd van euro 75 naar euro 79,50, op basis van hogere taxaties voor de Transport-divisie na een analistenbijeenkomst.

Het nieuwe koersdoel biedt een redelijk opwaarts potentieel, maar niet genoeg om het hold-advies aan te passen, aldus de analist.

Maaike Noordhuis
maaike@bfn.com

(c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
voda
1
MARKET TALK: Keijser start volgen Smit met buy-advies


AMSTERDAM (Dow Jones)--Keijser Capital gaat het aandeel Smit Internationale volgen met een buy-advies. Hoewel het aandeel de afgelopen drie jaar een goede prestatie heeft geleverd, vindt analist Nico van Geest van Keijser het nog steeds aantrekkelijk gewaardeerd, gezien het dividendrendement van 4,3% en een koers van minder dan 10 keer de winst in 2009. Daarbij rekening houdend met groeiperspectieven en periodiek terugkerende overnamegeruchten, is volgens de analist een koersdoel van EUR85 realistisch. Het aandeel staat vrijdag rond 9.50 uur 0,7% hoger op EUR70,34, terwijl de ASX-index met 0,3% stijgt. (AVR)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Persbericht Smit - dividend exchange ratio
2 juni 2008, 18:20 uur | FD.nl/Betten
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Hier volgt de tekst van het persbericht van Smit.

Smit Internationale N.V. Dividend 2007 Announcement of exchange ratio

Rotterdam, 2 June 2008

Further to the announcement dated 8 May 2008 concerning the payment of the
dividend for the financial year 2007, Smit Internationale N.V. herewith announces that the stock dividend exchange ratio (the number of stock dividend rights of the ordinary shares of euro 2.30 nominal value entitling to one new ordinary share of euro 2.30 nominal value) has been determined on 23.

Based on the volume weighted average price of all traded ordinary shares Smit Internationale N.V. at Euronext Amsterdam by NYSE Euronext during the 23 till up to and including 29 May 2008, being euro 69.5852, 1/23 part represents a value of euro 3.0254, which is approximately 0.85% higher than the cash dividend of euro 3.00.

The payment of the dividend and the delivery of shares in connection with the exchange of dividend rights will be made as of 3 June 2008 through the bank or stockbroker where the shares are administered.

(c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

Actuele koers Smit Internationale: 70,05 (-2,57%)

voda
0
Smit Int advies verhoogd naar hold - Petercam


AMSTERDAM (Dow Jones)-- Het advies voor het aandeel Smit Internationale is door Petercam verhoogd naar hold van reduce. Analist Bart van den Wijngaard van Petercam verwacht geen verrassingen tijdens de jaarcijfers die donderdag worden gepresenteerd, maar de analist voorziet wel een verbeterd onderliggend resultaat. Van den Wijngaard denkt dat de winst zal zijn aangetast door de economische crisis en de val van de olieprijs. De verwachtingen voor 2009 en 2010 zullen waarschijnlijk verder naar beneden moeten worden bijgesteld. De analist stelt echter ook dat de uitbreiding van het belang in Smit door Boskalis, naar 25% van 20% op 29 januari, een bodem onder de prijs van het aandeel heeft gelegd. Het koersdoel van EUR40,0 wordt gehandhaafd. Maandag omstreeks 15.20 uur noteert het aandeel 2,8% lager op EUR33,06, terwijl de Midkap met 3,0% daalt. (EHI)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
[verwijderd]
0
quote:

Procambarus schreef:

Gezien de belangstelling van Boskalis voor de terminals van Smit, waarvan ik aandeelhouder ben, ben ik eens op het Boskalis forum gaan kijken en ben geschrokken van de draadjes die inmiddels zijn gelocked. Eerlijk gezegd maken jullie er hier met z'n allen een grote puinhoop van. Maar nu ter zake. Ik denk dat Boskalis de pogingen om (een deel van) Smit in handen te krijgen voorlopig niet zal opgeven en stel voor het nieuws hierover met alle commentaren en meningen in dit draadje te plaatsen.
Gelukkig verleden tijd
JvH
0
quote:

JanK1 schreef:

[quote=Procambarus]
Gezien de belangstelling van Boskalis voor de terminals van Smit, waarvan ik aandeelhouder ben, ben ik eens op het Boskalis forum gaan kijken en ben geschrokken van de draadjes die inmiddels zijn gelocked. Eerlijk gezegd maken jullie er hier met z'n allen een grote puinhoop van. Maar nu ter zake. Ik denk dat Boskalis de pogingen om (een deel van) Smit in handen te krijgen voorlopig niet zal opgeven en stel voor het nieuws hierover met alle commentaren en meningen in dit draadje te plaatsen.
[/quote]

Gelukkig verleden tijd
Verleden tijd dat Boskalis Smit wil overnemen?
voda
0
PREVIEW: Smit Internationale nettowinst ongewijzigd in 2008


AMSTERDAM (Dow Jones)--Smit Internationale zal over 2008 dezelfde nettowinst rapporteren als over 2007. Dat voorspellen drie door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten. De analisten verwachten gemiddeld een winst van EUR105 miljoen, hetzelfde als in 2007 en gelijk aan de outlook die het bedrijf in december 2008 bekendmaakte. Smit stelde de verwachtingen in december opwaarts bij, mede vanwege groei in nieuwe gebieden zoals in de Baltische staten, Taiwan en de verdere groei in Brazilie. De analisten verwachten dus weinig verrassingen, maar zijn wel benieuwd naar de prestaties van de afzonderlijke divisies. Vooral de volatiele Harbour Towage-divisie zal in de belangstelling staan. De omzet komt gemiddeld uit op EUR648 miljoen, een stijging van 14,9%. Smit zal de jaarcijfers donderdag voorbeurs rond 08.00 uur bekendmaken. Woensdag sloot het aandeel 4,1% hoger op EUR33,10. (EHI)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
ROTTERDAM (ANP) - Smit Internationale ziet nog altijd geen heil in een eventuele overname door baggeraar Boskalis, als die leidt tot opsplitsing van het bedrijf. Samenwerking behoort eventueel tot de mogelijkheden, maar daarover hebben nog geen gesprekken plaatsgevonden. Dat zei bestuursvoorzitter Ben Vree donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers van Smit.

Boskalis probeerde vorig jaar de terminaldivisie van Smit los te weken voor 300 miljoen dollar. Het Rotterdamse bedrijf wilde het onderdeel, dat diensten levert aan de energiesector, niet voor die prijs afstaan. Daarop bracht Boskalis een bod uit op het gehele bedrijf. Ook dat wees Smit resoluut van de hand.

Eind vorig jaar trok Boskalis zijn bod in onder invloed van de sterk verslechterde marktomstandigheden en omdat Smit het niet wilde steunen. Inmiddels heeft Boskalis zijn belang in Smit uitgebreid naar ruim 25 procent. Daarmee is Boskalis de grootste aandeelhouder van Smit.

Vree heeft sindsdien wel gesproken met Peter Berdowski, de topman van Boskalis. Maar een nieuw overnamebod is daarbij niet ter sprake gekomen, zei Vree. Ook over samenwerking hebben de twee niet van gedachten gewisseld. ,,Het was een gewoon gesprek zoals ik dat met alle andere aandeelhouders heb'', zei Vree.

Vree zei donderdag niets op voorhand uit te sluiten, maar blijft erbij dat hij geen kostenvoordelen ziet die een overname door Boskalis zou kunnen opleveren. Het baggerbedrijf wil Smit opsplitsen. Zelf zou het dan de terminaldivisie inlijven terwijl de overige activiteiten zouden worden doorverkocht.

Volgens Vree zou dat ten koste gaan van de succesvolle strategie van Smit. Daarin werken de vier divisies, Harbor Towage, Terminals, Salvage en Transport & Heavy Lift, onderling nauw samen. Over een overname valt wat Vree betreft alleen te praten als de onderneming intact wordt gelaten.

((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 504 5999))

86 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
923,71  +0,35  +0,04%  07 jun
 Germany40^ 18.547,30 -0,56%
 BEL 20 3.900,39 -0,42%
 EURO50 5.042,41 0,00%
 US30^ 38.783,90 0,00%
 Nasd100^ 18.997,40 0,00%
 US500^ 5.344,04 0,00%
 Japan225^ 38.664,30 0,00%
 Gold spot 2.293,78 0,00%
 EUR/USD 1,0818 -0,67%
 WTI 75,26 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

BESI +2,85%
Nedap N.V. +2,60%
Alfen N.V. +2,55%
Sligro +2,36%
HEIJMANS KON +1,83%

Dalers

Arcadis -5,00%
CTP -2,50%
WDP -2,48%
SIGNIFY NV -2,07%
NX FILTRATION -2,05%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront