Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

BenevolentAI BAI LU2355630455

85 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Brugge4ever
1
BenevolentAI SA houdt zich bezig met het creëren en toepassen van kunstmatige intelligentie (AI) en machinaal leren bij de ontdekking van geneesmiddelen. Het bedrijf ontwerpt zijn technologie om wetenschappers in staat te stellen de ontwikkeling van ziektemechanismen beter te begrijpen, doelwitten voor geneesmiddelen te ontdekken en beslissingen te nemen. Het bedient patiënten door gebruik te maken van zijn eigen en gevalideerde Benevolent Platform dat AI en wetenschap integreert om nieuwe biologie te ontdekken, nieuwe doelen te voorspellen en medicijnen voor complexe ziekten te ontwikkelen. Het Benevolent Platform integreert technologie, processen en mensen voor sneller succes op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. De pijplijn omvat BEN-8744, BEN-28010, BEN-34712, de ziekte van Parkinson en fibrose. BEN-8744 is ontwikkeld voor de behandeling van colitis ulcerosa. Het bedrijf biedt wetenschappers inzicht in de ziektebiologie door alle domeinen en diverse gegevenstypen te integreren, waaronder omics, moleculen, experimentele gegevens, literatuur, pathologie en biologische systemen.
Brugge4ever
1
Afgestraft BenevolentAI wil zich bewijzen met concrete omzet
Door Peter Olsthoorn op woensdag 17 januari 2024

Als pionier in kunstmatige intelligentie zou BenevolentAI de wind in de zeilen moeten hebben, maar de koers kelderde. Dus neemt het bedrijf maatregelen.

BenevolentAI is in 2013 opgericht om met inzet van kunstmatige intelligentie medicijnen te ontdekken en ontwikkelen. Het is geregistreerd in Luxemburg, heeft het hoofdkantoor in Londen en kantoren in Cambridge (onderzoek) en New York, en is in Amsterdam aan Euronext genoteerd sinds april 2022.

Dat gebeurde via een ‘fusie’ met Odyssey Acquisition S.A, een Spac die in juli 2021 met een eigen beursgang al €300 miljoen ophaalde. Aanvankelijk zou de beursgang met BenevolentAI daar €400 miljoen aan kapitaal aan toevoegen, inclusief €135 miljoen aan reeds volledig toegezegde privé-investeringen van farmabedrijven als AstraZeneca, Ely Lilli en Temasek en investeerders Ally Bridge Group en Invus.

De bruto-opbrengst van de bedrijfscombinatie bij de beursgang bleef echter beperkt tot €225 miljoen, nog geholpen door een investering van de bestaande aandeelhouders. Volgens de onderneming voldoende om BenevolentAI in een sterke positie te brengen om de ontwikkeling van de klinische pijplijn te versnellen en in de nabije toekomst concrete waarde te leveren.

BenevolentAI had de PR goed op orde. Wired UK schreef het bedrijf al in 2017 de hemel in, na het ophalen van 110 miljoen pond op een waardering van 1,4 miljard. Het bedrijf trok ervaren bestuurders, zoals de baas van Watson, het eerste AI-wonder van IBM, Olivier Brandicourt, de voormalige CEO van Sanofi, en Jean Raby, de voormalige CEO van Natixis Investment. Voor hen was de beursgang profijtelijk.

Lees meer op: www.iex.nl/Artikel/788724/Afgestraft-...
Brugge4ever
1
Nog een recent nieuwsbericht:

BenevolentAI kondigt verder succes aan met de samenwerking met AstraZeneca als nieuw doelwit voor hartfalen
Thuis Nieuws en media Persberichten en in de media BenevolentAI kondigt verder succes aan met de samenwerking met AstraZeneca als nieuw doelwit voor hartfalen

15 mei 2024

BenevolentAI (“BenevolentAI” of het “Bedrijf”) (Euronext Amsterdam: BAI), een leider in de toepassing van geavanceerde AI om de ontdekking van biofarmaceutische geneesmiddelen te versnellen, kondigt aan dat AstraZeneca een nieuw doelwit voor hartfalen heeft toegevoegd aan haar ontdekkingsportfolio via haar samenwerking met BenevolentAI .

Nieuw doelwit voor hartfalen werd ontdekt met behulp van BenevolentAI's AI-medicijnontdekkingsplatform en experimenteel gevalideerd door AstraZeneca
Eerste doelwit dat wordt geselecteerd uit de uitgebreide samenwerking met AstraZeneca, waarbij de aanhoudende positieve vooruitgang op het gebied van doelidentificatie wordt benadrukt
De strategische samenwerking van BenevolentAI met AstraZeneca begon in 2019 en was oorspronkelijk gericht op het ontdekken van potentiële nieuwe behandelingen voor idiopathische longfibrose (IPF) en chronische nierziekte (CKD). De samenwerking werd in januari 2022 uitgebreid naar twee nieuwe ziektegebieden, hartfalen en systemische lupus erythematosus (SLE), waarmee wordt aangetoond hoe het Benevolent Platform TM op meerdere therapeutische gebieden kan worden toegepast.

De innovatieve samenwerkingsstructuur zorgt ervoor dat wetenschappers en technologen van de twee bedrijven zij aan zij werken, waarbij BenevolentAI's AI-gestuurde medicijnontdekkingsplatform en biomedische kennis worden gecombineerd met de wetenschappelijke en ziektespecifieke expertise van AstraZeneca, wat leidt tot nieuwe en robuuste doelidentificatie. Zowel de initiële als de uitgebreide samenwerking werden op vergelijkbare voorwaarden overeengekomen, met vooruitbetalingen bij ondertekening, onderzoeksfinanciering naast ontdekkings-, ontwikkelings- en commerciële mijlpalen. Bovendien zal het bedrijf oplopende royalty's ontvangen op de netto-omzet van alle gecommercialiseerde producten.

Hartfalen is een complex syndroom dat optreedt wanneer het hart niet genoeg bloed door het lichaam kan pompen. Het wordt vaak gecompliceerd door meerdere onderling verbonden ziekten, en vereist daarom een ??diepgaand inzicht in de potentiële ziekteveroorzakers bij individuele patiënten. De huidige behandelingen voor hartfalen volgen een ‘one-size-fits-all’-aanpak. Vanwege het brede scala aan mechanismen waardoor hartfalen kan optreden, blijft er echter een onvervulde behoefte aan nieuwe therapieën bestaan, aangezien tot 50% van de patiënten binnen vijf jaar na de diagnose overlijdt.

Dr. Anne Phelan, Chief Scientific Officer van BenevolentAI, zei:
“Ik ben blij dat AstraZeneca een van de nieuwe hartfalendoelen waaraan we gezamenlijk hebben gewerkt, heeft geselecteerd om in haar portfolio op te nemen. Hartfalen is een therapeutisch gebied waar een aanzienlijke medische behoefte bestaat, maar vanwege de omvang van de markt een teaminspanning en een aanzienlijk momentum vereist. We zijn dan ook verheugd om met AstraZeneca samen te werken op dit belangrijke medische gebied.”

Regina Fritsche Danielson, SVP en hoofd van Research and Early Development, Cardiovascular, Renal and Metabolism, bij AstraZeneca zei:

“Onze voortdurende samenwerking met BenevolentAI heeft een belangrijke rol gespeeld bij het blootleggen van nieuwe inzichten in complexe ziekten zoals chronische nierziekte en hartfalen. Deze gedeelde expertise, gecombineerd met de kracht van AI, heeft het potentieel om de juiste therapeutische doelen voor patiënten met hartfalen te identificeren en de volgende generatie innovatieve therapieën te helpen realiseren.”

Zie voor meer nieuws: www.benevolent.com/news-and-media/pre...
Brugge4ever
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 juni 2024 13:49:

Grappig....!!!!!
Zelfs DZR is een fan maar of dat een goed signaal is :-))
Diede
0
142M aandelen uitstaand.
Ik denk dat als je 100k biedt, je ze snel bediend krijgt, ondanks de ath omet van 164k stuks.
Brugge4ever
0
Laatste stukjes op €0,51 zijn ook weggekocht en inmiddels €0,52 +6%. Zie ook wat de koers deed in december.
DeZwarteRidder
0
quote:

Brugge4ever schreef op 19 juni 2024 16:50:

Laatste stukjes op €0,51 zijn ook weggekocht en inmiddels €0,52 +6%. Zie ook wat de koers deed in december.
December kwam door mijn tip.
Brugge4ever
0
BenevolentAI CEO treedt toe tot panel op Morgan Stanley 3e jaarlijkse Life Sciences AI Summit
19 juni 2024

Londen, VK, 19 juni 2024: BenevolentAI ("BenevolentAI" of het "Bedrijf") (Euronext Amsterdam: BAI), een leider in de toepassing van geavanceerde AI om de ontdekking van biofarmaceutische geneesmiddelen te versnellen, kondigt vandaag aan dat het zal deelnemen aan de komende Morgan Stanley 3e jaarlijkse Life Sciences AI Summit, 26-27 juni 2024, in New York, VS.

Dr. Joerg Moeller MD, Chief Executive Officer, zal naar verwachting deelnemen aan de paneldiscussie 'Value Creation with AI for Drug Discovery' om 09:55 EDT (14:55 BST), 27 juni 2024, gemodereerd door Vikram Purohit, uitvoerend directeur en aandelenanalist, Morgan Stanley.
Dr. Moeller en leden van het leiderschapsteam van het bedrijf zullen tijdens de conferentie ook beschikbaar zijn voor bijeenkomsten ter plaatse en naast het programma (zie contactgegevens hieronder).
 
Contacten
INVESTEERDERS
Catherine Isted – Chief Financial Officer
investors@benevolent.ai
MEDIA
James Osborn – Hoofd communicatie
press@benevolent.ai
FTI CONSULTING
Ben Atwell/Simon Conway/Victoria Foster Mitchell
T: +44 203 727 1000
BenevolentAI@fticonsulting.com
Over BenevolentAI
Bij BenevolentAI (AMS: BAI) bedienen we patiënten door gebruik te maken van ons eigen en gevalideerde Benevolent PlatformTM dat AI en wetenschap integreert om nieuwe biologie te ontdekken, nieuwe doelen te voorspellen en eersteklas of best-in-class medicijnen voor complexe ziekten te ontwikkelen. Door eigen geavanceerde AI-tools toe te passen, in combinatie met interne wetenschappelijke expertise en wet-lab-faciliteiten, is BenevolentAI goed gepositioneerd om de ontdekking van nieuwe geneesmiddelen te identificeren en te versnellen. 
Het bedrijfsmodel van het bedrijf biedt meerdere routes voor waardecreatie, waaronder onderzoekssamenwerkingen met farmaceutische bedrijven als AstraZeneca en Merck en het bevorderen van interne pijpleidingen naar keerpunten. BenevolentAI, met hoofdkantoor in Londen en natte laboratoria in Cambridge (VK), loopt voorop bij het hervormen van de toekomst van de geneesmiddelenontdekking en het leveren van innovatieve medicijnen.
Brugge4ever
0
Met weinig kopers kan de koers al ca. +40% gaan. Die €0,72 lonkt al mooi in de laatzijde.
DeZwarteRidder
0
quote:

Brugge4ever schreef op 20 juni 2024 09:06:

Met weinig kopers kan de koers al ca. +40% gaan. Die €0,72 lonkt al mooi in de laatzijde.
Zonder een sexy influencer gaat dat niet lukken.
Bijlage:
Brugge4ever
0
De vroege instappers onder 50ct hebben al ca. +10% maar er blijft heel weinig in verkoop dus het kan snel nog meer worden.
Brugge4ever
0
BenevolentAI €0,55 +5,8% nieuwe dagtop, ca. +15% sinds de recente dip. Inmiddels ook €0,74 zichtbaar in de laat en hard op weg naar het hoogste volume in (minimaal) een maand.
SRD
0
quote:

Diede schreef op 19 juni 2024 16:40:

142M aandelen uitstaand.
Ik denk dat als je 100k biedt, je ze snel bediend krijgt, ondanks de ath omet van 164k stuks.
Mijn ervaring is juist dat de liquiditeit van het aandeel gering is. Dat maakt het een stuk minder aantrekkelijk. Jammer, omdat BAI ok lijkt (voor zover mogelijk bij dit soort bedrijven).
Diede
0
quote:

SRD schreef op 23 juni 2024 08:45:

[...]
Mijn ervaring is juist dat de liquiditeit van het aandeel gering is. Dat maakt het een stuk minder aantrekkelijk. Jammer, omdat BAI ok lijkt (voor zover mogelijk bij dit soort bedrijven).
Ja, dat bedoel ik ook.
althans, er is geen liquiditeit, omdat niemand wil kopen.
Als je wilt kopen, dan zullen er 'opeens' genoeg verkopers opduiken.
Brugge4ever
0
Ja zoals in december in enkele dagen maal vijf :-)) maar je hebt het marktgevoel of je hebt het niet.
Hercule Poirot
0
quote:

Brugge4ever schreef op 24 juni 2024 08:16:

Ja zoals in december in enkele dagen maal vijf :-)) maar je hebt het marktgevoel of je hebt het niet.
Helaas heeft vrijwel niemand de gave om in te stappen op het dieptepunt en uit te stappen op de top. Wees gezegend met die gave!
Brugge4ever
0
Vanochtend nog wat BenevolentAI bijgekocht. Tot en met €0,50 vind ik het aantrekkelijk genoeg dus als er dan aanbod is en ik heb nog de ruimte of ik zie ergens anders geen kans dan koop ik bij.
SRD
1
quote:

Brugge4ever schreef op 24 juni 2024 11:29:

Vanochtend nog wat BenevolentAI bijgekocht. Tot en met €0,50 vind ik het aantrekkelijk genoeg dus als er dan aanbod is en ik heb nog de ruimte of ik zie ergens anders geen kans dan koop ik bij.
Net op tijd, nieuwe postieve ontwikkelingen bij AstraZeneca (en voor BAI) op gebied van SLE.
85 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
944,91  +8,85  +0,95%  18:05
 Germany40^ 18.748,70 +1,16%
 BEL 20 4.040,06 +0,28%
 EURO50 5.042,03 +1,49%
 US30^ 40.176,40 +1,05%
 Nasd100^ 20.493,70 +1,40%
 US500^ 5.647,93 +1,15%
 Japan225^ 41.393,30 -0,38%
 Gold spot 2.414,83 -0,02%
 EUR/USD 1,0903 +0,33%
 WTI 82,19 -1,05%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

NX FILTRATION +24,41%
CM.COM +3,74%
AALBERTS NV +3,38%
PROSUS +3,37%
HEIJMANS KON +2,74%

Dalers

EBUSCO HOLDING -2,96%
Alfen N.V. -1,88%
Air France-KLM -1,45%
OCI -1,13%
JUST EAT TAKE... -0,94%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront