USG People « Terug naar discussie overzicht

week 26 start op 11,99 . Inkoop eigen aandelen.

272 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 » | Laatste
tatje
0
In de VS in het 1e kwartaal booming !!

In de VS hebben de bedrijven, in het eerste kwartaal een recordbedrag teruggegeven aan aandeelhouders. De firma’s uit de S&P 500 keerden gezamenlijk voor $?241,2 mrd uit in de vorm van de inkoop van eigen aandelen en cashdividenden, zo blijkt uit gegevens van S&P Dow Jones Indices.

Ik dacht dat inkoop eigen aandelen alleen maar mocht met geld, dat het bedrijf cash heeft !

USG PEOPLE heeft niet veel cash, dus daarom kunnen zij het niet doen.

Maaaaaar !

Maar nu las ik, dat je ook aandelen mag inkopen met geleend geld.

Grote inkopers waren o.a Apple, IBM en ExxonMobil. Die van Apple was met $?18 mrd van ongekende omvang, al paaide het technologieconcern de belegger niet met kasgeld maar met geleend geld. Het bedrijf verminderde het aantal aandelen met 7%, waardoor de winstgroei van 7,1% resulteerde in een 15,2% ­hogere winst per aandeel.

Dus met geleend geld, dat momenteel super goedkoop is, mag je ook eigen aandelen inkopen.

En toch doet USG PEOPLE het niet, ook niet toen de koers op 5 euro stond.

Waarom niet !!

tatje
0
quote:

André S schreef op 21 juni 2014 11:30:

.....wellicht zijn er afspraken gemaakt. Misschien ook niet....
Jij zegt het, ik denk het :-)

Wielerbaan de adelaar bestaat die nog !
tatje
0
Ja Andre S.

Afspraken !

Stel een overnemende partij zegt, als USG PEOPLE een bepaalde omzet gaat realiseren en zijn target 6% ebita door de cyclus heen ook realiseert, dan willen we jullie wel overnemen voor .. per aandeel.
De RVB en de RVC gaan akkoord met de prijs per aandeel.
Heb je dan een soort voorovereenkomst en mag je dan geen eigen aandelen inkopen.

Bovenstaand is de enige verklaring voor mij, anders snap ik niet waarom geen inkoop eigen aandelen vanaf 5 euro.

1 mag het niet, omdat er eventueel een voorovereenkomst is.
2 wil het bankensyndicaat het niet hebben.

Ik heb wel ergens gelezen, dat het bankensyndicaat niet wil, dat USG PEOPLE zonder toestemming grote overnames gaat doen !

Zal het opzoeken.

Maar het weer wordt weer beter en zonniger, dus NU ff niet :-)
tatje
0
Onderaan het artikel staat dat er ook gesprekken waren tussen Unique en Brunel.

Zou me ook niets verbazen, als USG PEOPLE al vaker dit jaar met partijen om de tafel heeft gezeten !

Of het tot een overname van USG PEOPLE komt weet ik niet, maar USG PEOPLE als bedrijf lijkt er klaar voor ( lean en mean ) en eens gaat het er van komen, volgens alle geleerden, maar wanneer staat voor ons in de sterren.

vrijdag
12 november 1999



Medewerkers Content en Unique
aangehouden wegens voorkennis

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, vrijdag


Het Openbaar Ministerie heeft afgelopen dinsdag zes personen aangehouden, onder wie vier medewerkers van uitzendbureau Content plus een werknemer van branchegenoot Unique. De zes worden verdacht van handel met voorkennis in aandelen Content.

De aanhoudingen zijn bevestigd door het Amsterdamse openbaar ministerie. Ook de Stichting Toezicht Effectenverkeer, die de aangifte heeft opgesteld over de vermeende handel met voorkennis, stelt op de hoogte te zijn van de arrestaties, maar wil verder geen commentaar geven. "Het is verder een zaak van justitie", aldus STE-voorzitter mr. E. Canneman.

De vermeende handel met voorkennis zou hebben plaatsgevonden in een periode waarin Content en Unique in gesprek waren om verder te gaan als één onderneming.

Een woordvoerder bij Content bevestigt dat het in vier gevallen gaat om medewerkers van het uitzendbedrijf, maar wil niet zeggen of die vier hoge functies binnen de onderneming bekleden. Alle zes verdachten zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Content meldt verder dat de onderneming door justitie op de hoogte is gesteld van de verdenking tegen zijn medewerkers.

De raad van bestuur van Unique International geeft ook toe dat er "voor zover bekend" één medewerker van het bedrijf wordt verdacht van handel met voorkennis. Deze man of vrouw is volgens de onderneming niet direct betrokken geweest bij het fusie-overleg met Content.

Unique weet te melden dat de verdachte medewerker in totaal 1000 aandelen Content had gekocht, maar de transactie op aandringen van de raad van bestuur ongedaan heeft laten maken. "De aankoop lag ruim voor het uitbrengen van het bod door Creyf's Interim."

Volgens bronnen binnen de Nederlandse voorkennis-advocatuur gaat het bij de arrestatie om medewerkers die relatief laag in de organisaties zitten. "Mijn informatie is dat ze alle zes een piket-advocaat toegewezen hebben gekregen. Dit betekent dat het niet om 'de grote jongens' gaat. Die hebben bij wijze van spreken onze visitekaartjes in hun achterzak zitten", aldus een van de in voorkennis gespecialiseerde raadslieden. Zijn lezing wordt bevestigd door Unique, die stelt dat "het bestuur van de onderneming op geen enkele wijze betrokken is bij de handel met voorkennis".

Mr. Daan Doorenboos, een toonaangevende advocaat op het gebied van voorkennis in ons land, zegt zich wel iets te herinneren over een affaire waarbij de naam van uitzendbureau Content is gevallen. "Maar dat ging om iets heel anders. Het had wel iets te maken met voorkennis, maar de huidige zes verdachten doen bij mij geen bel rinkelen."

Content is het afgelopen jaar meerdere malen in het nieuws geweest. Begin dit jaar was de onderneming verwikkelt in fusie-onderhandelingen met Unique. Die gesprekken zijn afgebroken, volgens Unique omdat de partijen het niet eens konden worden over de hoogte van de aandelenprijs cq. de ruilverhouding.

Tijdens die onderhandelingen is de koers van Content, met name begin februari, onderhevig geweest aan forse schommelingen. In de bewuste periode dikte het stuk met ruim 15 procent aan bij hoger dan gemiddelde omzetten op de beurs.

Kort na het afketsen van de fusieplannen met Unique, op 18 maart van dit jaar, werd duidelijk dat bestuursvoorzitter Hans Stellingsma (ex-Microsoft en ex-Origin) het niet langer zag zitten bij Content. Hij legde zijn functie neer, wegens "onenigheid over het te voeren beleid".

Twee weken later bracht het Belgische uitzendbedrijf Creyf's een bod uit op alle aandelen Content. Die transactie werd wel succesvol afgerond. In de weken voorafgaand aan de bekendmaking van het bod liep de koers van Content ook al op.

Recentelijk liep ook het fusie-overleg tussen Unique en Brunel spaak. Unique benadrukt dat het vastlopen van de onderhandelingen niets te maken heeft met de voorkennis-affaire.


Dus in 1999 had er zomaar een fusie tussen Unique ( het latere USG PEOPLE ) en Brunel kunnen plaatsvinden !

Er was eens...
In 1972 richten Pieter Borgstein, Frans Platteel en Alex Mulder het uitzendbureau PBM Nederland B.V. op. Om een uitzendvergunning te krijgen nemen zij direct een collega-bureau over en laten de uitzendkrachten meedenken over de naam voor dit nieuwe uitzendbureau. Op democratische wijze kiest men voor de naam Unique Uitzendburo. Vanaf het begin valt deze nieuwe speler in de uitzendmarkt op. Vooral omdat zij niet de omzet maar de mens centraal stellen; vooral wat die mens kan en wil.

Wat kan de wereld klein zijn.

En misschien komt er dadelijk een verrassing uit een hoek, waarvan ik zeg, nooit verwacht !

tatje
0
www.standaard.be/cnt/gnofl6ve

Oud nieuws uit 2005.

En weer een stukje uit het stuk.

In november vorig jaar vielen de fusiegesprekken stil. De timing was niet rijp, heette het toen.

Waar heb ik dat toch gehoord :-)

Momenteel zou wel een goed moment zijn !

Tot maandag .

marathon 11
0
quote:

SAHR-0310 schreef op 22 juni 2014 17:44:

Banken bepalen, niet USG of Alex.
Banken bepalen steeds minder zo niet, niets meer!! En ook bij USG inmiddels.
Je kunt je hand ook overspelen als bank en daar worden ze nu ook massaal op afgerekend.
SAHR-0310
0
quote:

marathon 11 schreef op 22 juni 2014 20:10:

[...]
Banken bepalen steeds minder zo niet, niets meer!! En ook bij USG inmiddels.
Je kunt je hand ook overspelen als bank en daar worden ze nu ook massaal op afgerekend.
Verschillen we dan van mening over.

Zolang de balans niet verbetert zal dit ook niet veranderen.
marathon 11
0
quote:

SAHR-0310 schreef op 22 juni 2014 20:17:

[...]

Verschillen we dan van mening over.

Zolang de balans niet verbetert zal dit ook niet veranderen.
Volgens mij is de balans al een tijd aan het verbeteren.
SAHR-0310
0
quote:

marathon 11 schreef op 22 juni 2014 21:16:

[...]
Volgens mij is de balans al een tijd aan het verbeteren.
Met wat 'hulp' van de banken...
marathon 11
0
quote:

SAHR-0310 schreef op 22 juni 2014 21:31:

[...]

Met wat 'hulp' van de banken...
Om te zorgen dat USG daarna diezelfde banken niet meer nodig heeft???
USG klimt gewoon zelf uit het dal en daar heb ik waardering voor.
Zouden veel meer beleggers moeten hebben in plaats van constant te suggereren dat het bestuur en A Mulder achter onze rug om iets met banken of andere partijen doet waardoor wij als beleggers schade of nadeel ondervinden. Maar het is je gegund en hoop dat je jezelf er beter door voelt.
Ik heb in ieder geval geen beeld bij je samenzwering theorie Sahr!!!
Zoals je weet komt in dit digitale tijdperk alles uit en vooral iets wat niet door de beugel kan want je kunt nooit iets alleen en wat nu je vrienden zijn met een gemeenschappelijk belang zijn later je vijanden met een totaal tegenstrijdig belang. Zo, ga me nu voorbereiden op een gesprek met mijn burgervader morgenochtend. Valt in de categorie gelijk hebben maar als het even kan nooit gelijk geven. Overheid he!!!
Een keer een soortgelijk geval meegemaakt met Defensie maar ook daar speelde het digitale tijdperk advocaat van de duivel. Secretaris Generaal die persoonlijk excuses aanbood en ook toen de forse schade heeft betaald dus ja het is niet eenvoudig maar de waarheid komt altijd boven tafel en het recht zal altijd zegevieren. Succes allemaal en nu snel aan de slag.
[verwijderd]
0
Ik ga niemand aanvallen maar Alex had een droom is naar de beurs gegegaan heeft gecashst en is depri geworden en Gefilantroopt en nog rekeningengen vorderen van het verkochte kindje 400 duizend euro .dat het kindje aan alex moet betalen
TATJE en MArathon Hou op met zieltjes te winnen Als PAPA(ALEX) niet volledig voor aandelen gaat
en jullie geloven in ...............................................................
[verwijderd]
0
Om te zorgen dat USG daarna diezelfde banken niet meer nodig heeft???
USG klimt gewoon zelf uit het dal en daar heb ik waardering voor.
Zouden veel meer beleggers moeten hebben in plaats van constant te suggereren dat het bestuur en A Mulder achter onze rug om iets met banken of andere partijen doet waardoor wij als beleggers schade of nadeel ondervinden. Maar het is je gegund en hoop dat je jezelf er beter door voelt.
Ik heb in ieder geval geen beeld bij je samenzwering theorie Sahr!!!
Zoals je weet komt in dit digitale tijdperk alles uit en vooral iets wat niet door de beugel kan want je kunt nooit iets alleen en wat nu je vrienden zijn met een gemeenschappelijk belang zijn later je vijanden met een totaal tegenstrijdig belang. Zo, ga me nu voorbereiden op een gesprek met mijn burgervader morgenochtend. Valt in de categorie gelijk hebben maar als het even kan nooit gelijk geven. Overheid he!!!
Een keer een soortgelijk geval meegemaakt met Defensie maar ook daar speelde het digitale tijdperk advocaat van de duivel. Secretaris Generaal die persoonlijk excuses aanbood en ook toen de forse schade heeft betaald dus ja het is niet eenvoudig maar de waarheid komt altijd boven tafel en het recht zal altijd zegevieren. Succes allemaal en nu snel aan de slag.

BLA BLA BLA
gerrit 69
2

Nou nou Black Box
BLA -BLA -BLA daar ben jij vooral goed in.
Meer zeg ik er niet over.

Gerrit
marathon 11
2
quote:

black box schreef op 23 juni 2014 00:19:

Om te zorgen dat USG daarna diezelfde banken niet meer nodig heeft???
USG klimt gewoon zelf uit het dal en daar heb ik waardering voor.
Zouden veel meer beleggers moeten hebben in plaats van constant te suggereren dat het bestuur en A Mulder achter onze rug om iets met banken of andere partijen doet waardoor wij als beleggers schade of nadeel ondervinden. Maar het is je gegund en hoop dat je jezelf er beter door voelt.
Ik heb in ieder geval geen beeld bij je samenzwering theorie Sahr!!!
Zoals je weet komt in dit digitale tijdperk alles uit en vooral iets wat niet door de beugel kan want je kunt nooit iets alleen en wat nu je vrienden zijn met een gemeenschappelijk belang zijn later je vijanden met een totaal tegenstrijdig belang. Zo, ga me nu voorbereiden op een gesprek met mijn burgervader morgenochtend. Valt in de categorie gelijk hebben maar als het even kan nooit gelijk geven. Overheid he!!!
Een keer een soortgelijk geval meegemaakt met Defensie maar ook daar speelde het digitale tijdperk advocaat van de duivel. Secretaris Generaal die persoonlijk excuses aanbood en ook toen de forse schade heeft betaald dus ja het is niet eenvoudig maar de waarheid komt altijd boven tafel en het recht zal altijd zegevieren. Succes allemaal en nu snel aan de slag.

BLA BLA BLA

Als je niet begrijpt welke boodschap iemand probeert duidelijk te maken kun je niet altijd met Bla Bla Bla reageren.
Ik begrijp 9 van de 10 van jouw berichten totaal niet maar daar hoor je mij toch ook niet over.
Misschien in de toekomst de leffe wat meer in het vat laten zodat je een wat helderdere kijk op zaken krijgt.
En dat zieltjes winnen is ook weer zo'n onzinnige opmerking.
Heb meer het gevoel dat jij dat doet maar dan in negatieve zin maar laat het oordeel daarover graag aan anderen over want daar is een Forum voor. Actie en reactie en daar een mening over vormen.
Succes met je eigen Bla Bla Bla opmerkingen.
nr36
0
LONDEN (AFN) - Het economische herstel in de eurozone heeft deze maand aan kracht verloren. Vooral in Frankrijk vielen de ontwikkelingen tegen, terwijl in veel zuidelijke landen de groei juist verder aantrekt. Dat concludeerde onderzoeksbureau Markit maandag op basis van eerste schattingen.

De inkoopmanagersindex voor de economie van de eurozone, waarmee de bedrijvigheid wordt weergegeven, daalde van deze maand van 53,5 naar 52,8. Dat is het laagste niveau van het afgelopen halfjaar en lager dan de stand van 53,4 waarop economen in doorsnee rekenden. Een indexcijfer onder 50 duidt op krimp, daarboven op groei.

Zowel in de industrie als in de dienstensector viel de groei deze maand terug. De graadmeter voor de industrie (51,9) zakte daarbij naar het laagste niveau in 7 maanden, in de dienstensector (52,8) was de groei in 3 maanden niet zo laag.

Markit wees erop dat het tweede kwartaal van dit jaar het sterkste kwartaal van de afgelopen 3 jaar was. Tegelijk is het echter zorgelijk dat de graadmeters zowel in mei als in juni verslechterden, stelde hoofdeconoom Chris Williamson. ,,Het herstel verliest momentum'', concludeerde hij.

De cijfers wezen opnieuw op een flinke tweedeling in de Europese economie. Daarbij blijft de Franse economie het zorgenkindje. Door een aanhoudende krimp in zowel de industrie als bij dienstverleners lijkt de economie daar in juni opnieuw te zijn gekrompen.

In Duitsland hield de groei van de industrie daarentegen aan. De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg hier marginaal, van 52,3 naar 52,4. De graadmeter voor de Duitse dienstensector zakte wel, van 56 naar 54,8, maar bleef ruimschoots positief. Volgens Markit wijzen de cijfers erop dat Europa's grootste economie in het tweede kwartaal verder is gegroeid.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
lanciared
0
Dit is dus oud nieuws.
Dat Frankrijk zorgenkindje is en blijft was voor éénieder al lang gekend.
En dat de groei daar niet goed aantrekt was geweten.

.... Eigenlijk des te bevreemd is het , dat net daar de beurs het goed gedaan heeft.
Heel wat kleinere en halfgrote ondernemingen hebben een flinke koersklim achter de rug. (periode laatste 12 / laatste 6 maanden)
[verwijderd]
0
Wat goed zou zijn voor de aandeelhouders is een stabieler dividendrendement.
Bij USG is het nogal onvoorspelbaar hoeveel dividendrendement te verwachten is.

www.beleggen.nl/USG/dividend

Stabiel 3 a 4 % zou mijns inziens meer investeerders trekken.
Nu zitten er jaren tussen met 0 % en 4,85% daar kan je geen financieeleplanning mee maken.

Hoe USG dat kan doen is een ander verhaal de uitzendmarkt is nu eenmaal zeer ondehevig aan verschil in vraag naar uitzendkrachten al kan je door specialisatie in bepaalde richtingen wel wat doen b.v. ICT vergroten en detailhandel reduceren.
272 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
918,72  0,00  0,00%  14 jun
 Germany40^ 18.004,30 +0,01%
 BEL 20 3.833,37 0,00%
 EURO50 4.866,71 +0,54%
 US30^ 38.574,20 -0,03%
 Nasd100^ 19.690,50 +0,13%
 US500^ 5.432,55 0,00%
 Japan225^ 38.512,90 0,00%
 Gold spot 2.321,45 -0,48%
 EUR/USD 1,0704 -0,02%
 WTI 77,74 -0,37%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront