AEX-23/6-niet echtlekker, maarmisschien beter

166 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ONN
24
Voor de tweede keer ga ik in samenwerking met Ouwe en Kopie proberen jullie een dag opening voor te zetten die hout snijdt. Hier in Toscane is het op de heuvel nu nog een graad of 27, smaakt de Antica di Ruffina (het domein hier) uitstekend en hebben we net met z’n tweeën een Bistecca di Firoentina weggezet van 800 gram, met daarbij een risotto met boleten en veldchampignons. Afgezien van hele verkeerde buren die je de hele avond hoort (ze hebben alsmaar over der Heimat) en het feit dat niemand zich om Spanje - Italië lijkt te bekommeren is het hier heerlijk. Toscane bezocht ik voor het laatst in 1992 en toen was het hier een heel stuk minder toeristisch; we doen dit alleen voor de kinderen, voor wie het hier een waar paradijs is. Normalerwijs zouden wij of in Campania of Piemonte een plek gekozen hebben.

Gisteravond in het DUITS Nederland – Rusland gevolgd, een nare ervaring, zelfs als ze gewonnen hadden; ik weet niet waarom die taal zoveel afschuw bij mij wekt; zal wel aan de middelbare school gelegen hebben. Spanje en Italië verlengen inmiddels; zal ook wel op strafschoppen uitdraaien.

Maar goed, daarvoor komen we niet bij deze dagopening; we moeten het hier over de AEX hebben en niet over vakantiemijmeringen.

Vrijdag liep even anders dan verwacht, met de smoes van een hoge olieprijs als reden om het maar liefst 13 punten lager te zoeken dan ik gedacht had. En dat terwijl we een belangrijk deel van de dag precies rond 450 draaiden. Rijdend door Frankrijk en Zwitserland kon ik het allemaal niet zo goede volgen, maar met name Fortis zag er vreselijk uit. Arcelor gaf daarna in Amerika flink toe, bovenop het verlies in Amsterdam. De indruk die ik wel kreeg was dat het allemaal er erg “we geven het op” uitzag.

Kapitalisatie is meestal het teken dat er even gedraaid gaat worden. De AEX ging wederom met 2% in de min, Amerika veel minder en rondom de Perzische Golf werd zondag zelfs redelijk goed gedraaid. Japan/Hong Kong/Singapore moeten straks nog, maar daar ga ik niet voor opblijven. Het verlies zal daar ook wel gaan meevallen.

Vrijdag zag er bij ons en in NY zo “richtingsloos naar onderen” uit dat ik moet concluderen (helaas in samenspraak met dat persoontje dat zich alleen steeds in de derde persoon enkelvoud uitlaat) dat we hier niet met een door paniek ingegeven beweging te maken hebben, maar slechts een “symbolische zich rekenschap geven van het slechte nieuws van de laatste tijd”. Een verlate reactie op de veranderende rente omgeving, de groter wordende inflatie, de tegenvallende macro’s en de realisatie dat het tweede kwartaal anders zal zijn dan het eerste.

Dat we hierna onder de 400 duiken lijkt me hoogst onwaarschijnlijk; eerder gaan we hierna weer een opleving zien, waarvan de omvang misschien zelfs nog gaat verbazen. 437 wordt 436 en misschien zelfs 428, maar lager echt niet (denk ik).

Neemt niet weg dat het voor vandaag moeilijk blijft te vertellen wat er wel gaat gebeuren; gezien de voorafgaande dagen is een herstel op z’n plaats, maar voor hetzelfde geld zet de kapitalisatie nog even door. In elk geval zijn er geen macro’s en lijkt alles zich nu te gaan richten op de vergadering van de FOMC (=Fed), morgen en woensdag. Saudi Arabie heeft aangegeven nog meer olie te gaan produceren en in igeria hebben de opstandelingen een eenzijdig “staakt het vuren” aangeboden. Kans dus dat de olieprijs wat gaat afbouwen.

Een stijging van de goudprijs is achterwege gebleven; nog een reden om niet al teveel paniek te vermoeden; kortom, de omstandigheden voor maandag laten zich relatief goed aanzien. In het kader van verdere vakantieviering laat ik de rest graag aan mijn partners over. Mijn amateur vakantie voorspelling voor maandag is als volgt:

Open 436,2
Day lo 435,1
Day hi 439,6
Close 438,7

Maar met een fles wijn en de nodige Jacks achter de kiezen, kan dit ook geheel fout zijn!
ONN
1
Maar met een fles wijn en de nodige Jacks achter de kiezen, kan dit ook geheel fout zijn!
Je hebt het in je verhaal over kapitalisatie maar bedoel je niet gewoon capitulatie? ;-)

S&P futs staan trouwens +2.5.

[verwijderd]
0
ja, erg he? Je hebt helemaal gelijk; het moet natuurlijk capitulatie zijn. Met GPRS de futs bekijken lukt maar matig, maar ze geven me wel mijn zin zotezien :-). Man, wat praten die oosterburen hard, ze hebben het nu over de borsten van angela merckel geloof ik, het is in elk geval onsmakelijk.


quote:

ouwebeursrot schreef:


Maar met een fles wijn en de nodige Jacks achter de kiezen, kan dit ook geheel fout zijn!
Je hebt het in je verhaal over kapitalisatie maar bedoel je niet gewoon capitulatie? ;-)

S&P futs staan trouwens +2.5.


[verwijderd]
0
ONN
0
quote:

Illuminati schreef:


Man, wat praten die oosterburen hard, ze hebben het nu over de borsten van angela merckel geloof ik, het is in elk geval onsmakelijk.LOL. Wordt nog een dolle nacht daar. ;-)
Volgende keer maar "una casa solo" huren Illu.
Ik ga pitten.
Buonanotte!
[verwijderd]
0
Santander voorziet winst meer dan EUR10mrd in 2008
23 juni 2008, 7:20 uur | FD.nl/Betten
AMSTERDAM (Dow Jones)--Banco Santander SA verwacht in 2008 een recordwinst te behalen van meer dan euro10 mrd. Dat heeft voorzitter Emilio Botin van de grootste bank van Spanje zaterdag gezegd tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

In 2007 rapporteerde Santander een nettowinst van euro9,06 mrd. Exclusief buitengewone items bedroeg de winst in het afgelopen jaar euro8,11 mrd.

De winststijging is het gevolg van de groei in Brazilie en in andere Latijns-Amerikaanse landen waarmee de vertraging in de thuismarkt wordt gecompenseerd.

Santander, dat de Braziliaanse bank Banco Real van ABN AMRO heeft overgenomen, verwacht dat de winst in Latijns-Amerika dit jaar in dollars gemeten met 20% zal groeien. De Spaanse bank haalt circa een derde van de winst uit deze regio.

Santander is een van de weinige grote financiele instellingen die niet is getroffen door de crisis op de Amerikaanse markt voor risicovolle hypotheken.

In het thuisland Spanje is de economische situatie volgens Botin echter slechter dan verwacht. De Spaanse economie zal volgens Botin wel snel herstellen van de scherpe correctie in de onroerendgoedsector. De neergang zal volgens de voorzitter wel zorgen voor een toename van slechte leningen in de komende maanden.

Botin wilde geen commentaar geven op recente speculaties dat Santander mogelijk geinteresseerd zou zijn in een overname van de Duitse consumentenbankactiviteiten van Citigroup en in Dresdner Bank, de bankdivisie van de Duitse verzekeraar Allianz. 'We kunnen alleen maar zeggen dat Duitsland ons zeer interesseert', aldus Botin.- Door Martijn Mom; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201; martijn.mom@dowjones.com
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Zo Ouwe, je komt lekker in de ab-jes te zitten.

Vandaag rebound in de maak...... Zou mij niet verkeerd uitkomen. Azië heeft het aardig droog kunnen houden.
[verwijderd]
0
AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent naar verwachting vlak
23 juni 2008, 8:31 uur | FD.nl/Betten
AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX opent maandag 23 juni 2008 naar verwachting vlak. Er is geen impuls om de beurs hoger te laten openen, maar tegelijkertijd is de beurs ook 'oversold'.

Handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer verwacht niet dat de AEX bij de opening van de handel om 9.00 uur zal wijzigen. "Er is geen enkel positief aanknopingspunt voor beleggers om maandag in te stappen. Daar staat wel tegenover dat de AEX al behoorlijke klappen heeft gehad. De markt ligt er 'oversold' bij. In juni is de AEX 10% kwijtgeraakt. Fortis is sinds half mei 30% in waarde gedaald", aldus Koenders.

Koenders spreekt maandag van een aanhoudend gevoel van onbehagen op de beurs. "De handelsbereidheid verstomd, ook nu de vakantie voor de deur staat", aldus Koenders.

De handelaar stelt dat de markt in de eerste helft van de week zich vooral zal richten op het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve. "De rente zou omhoog moeten in het licht van de inflatie, maar de economische ontwikkelingen laten het eigenlijk niet toe. De markt gaat dan ook uit van een stabiele rente in combinatie met waarschuwende woorden van Fed-voorzitter Ben Bernanke", aldus Koenders.

De macro-economische agenda bevat maandag voor de VS geen items. In Duitsland komt de toonaangevende Ifo-vertrouwensindex naar buiten. Deze betreft juni en wordt om 10.00 uur gepubliceerd. Hetzelfde geldt voor de inkoopmanagersindex voor de Europese Unie over juni. In Duitsland wordt deze index om 9.30 uur gepubliceerd.

De olieprijzen zijn vrijdag fors opgelopen door berichten over leveringsonderbrekingen in Nigeria en oplopende spanningen tussen Israel en Iran. De julifuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange $2,69 of 2% hoger op $134,62. De augustusfuture eindigde $2,76 hoger op $135,36.

De AEX-index sloot vrijdag 2,1% lager op 437,33 punten, de Midkap verloor 2,4% op 602,71 punten en de Smallcap eindigde 0,8% lager op 576,82 punten.

De Dow Jones-index eindigde 1,8% lager op 11.842,69 punten. De S&P 500 verloor 1,9% tot 1.317,93 punten, terwijl de Nasdaq 2,3% moest inleveren tot 2.406,09 punten.

Europese staatsobligaties zijn vrijdag hoger gesloten.

De Nikkei-225 sloot maandag 0,6% lager op 13.857,17 punten.

De euro kost maandagmorgen om circa 8.20 uur $1,5585 tegen $1,5638 vrijdag om ongeveer 18.00 uur.- Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com
[verwijderd]
0
fti long gegaan zojuist. Moet toch minstens 442 kunnen zien vandaag. Mijn call's van vrijdag heb ik alvast maar afgeschreven dus als ik daar nog wat voor kan beurn vandaag dan is dat meegenomen.
eMiz0r
0
[verwijderd]
0
Even tussentijds uitgestapt (lekker in paar minutjes) Even nieuwe longentry zoeken.
Renardo
0
toch even een short entry gemaakt: klein ritje naar beneden verwacht ik nog wel vandaag.
[verwijderd]
0
quote:

h.vdbilt schreef:


Santander voorziet winst meer dan EUR10mrd in 2008
23 juni 2008, 7:20 uur | FD.nl/Betten
AMSTERDAM (Dow Jones)--Banco Santander SA verwacht in 2008 een recordwinst te behalen van meer dan euro10 mrd. Dat heeft voorzitter Emilio Botin van de grootste bank van Spanje zaterdag gezegd tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

In 2007 rapporteerde Santander een nettowinst van euro9,06 mrd. Exclusief buitengewone items bedroeg de winst in het afgelopen jaar euro8,11 mrd.

De winststijging is het gevolg van de groei in Brazilie en in andere Latijns-Amerikaanse landen waarmee de vertraging in de thuismarkt wordt gecompenseerd.

Santander, dat de Braziliaanse bank Banco Real van ABN AMRO heeft overgenomen, verwacht dat de winst in Latijns-Amerika dit jaar in dollars gemeten met 20% zal groeien. De Spaanse bank haalt circa een derde van de winst uit deze regio.

Santander is een van de weinige grote financiele instellingen die niet is getroffen door de crisis op de Amerikaanse markt voor risicovolle hypotheken.

In het thuisland Spanje is de economische situatie volgens Botin echter slechter dan verwacht. De Spaanse economie zal volgens Botin wel snel herstellen van de scherpe correctie in de onroerendgoedsector. De neergang zal volgens de voorzitter wel zorgen voor een toename van slechte leningen in de komende maanden.

Botin wilde geen commentaar geven op recente speculaties dat Santander mogelijk geinteresseerd zou zijn in een overname van de Duitse consumentenbankactiviteiten van Citigroup en in Dresdner Bank, de bankdivisie van de Duitse verzekeraar Allianz. 'We kunnen alleen maar zeggen dat Duitsland ons zeer interesseert', aldus Botin.- Door Martijn Mom; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201; martijn.mom@dowjones.com
Ja hoor ..... en ik win de staatsloterij volgende maand haha


[verwijderd]
0
Duitse inkoopmanagersindex industrie daalt naar 52,3 - bronnen
23 juni 2008, 9:42 uur | FD.nl/Betten
AMSTERDAM (Dow Jones)--De Duitse inkoopmanagersindex voor de industrie is in juni gedaald, aldus bronnen in de markt. Het cijfer kwam uit op 52,3 tegen 53,6 een maand eerder.

Het cijfer is licht beter dan verwacht. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een daling tot 53,6.

De economische activiteit groeit als het indexcijfer hoger is dan 50 punten. Een score van minder dan 50 punten wijst op een krimp.Door Robin van Daalen, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, robin.vandaalen@dowjones.com
166 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
504,33  +14,51  +2,96%  11:35
 AMS25-24h^ 504,30 +2,96%
 Germany30^ 10.450,20 +3,72%
 Dutch15-index 14.011,73 +2,12%
 BEL 20 3.032,31 +2,10%
 BRX20-24h^ 3.033,44 +2,14%
 Europe50^ 2.882,14 +3,08%
 Euro30-index 14.681,44 +2,73%
 Citi Dow Jones Indicatie 23.297,04 +2,91%
 Citi NASDAQ 8.230,53 +2,00%
 Citi S&P 500 Indicatie 2.726,32 +2,59%
 Citi Nikkei Indicatie 19.499,32 +2,88%
 Gold World Spot (USD) 1.654,57 -0,51%
 EUR/USD 1,0874 +0,74%
 WTI 27,06 +2,54%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Wereldhave +20,73%
Eurocommercia... +17,50%
UNIBAIL-RODAM... +17,18%
Kendrion +10,90%
Sligro +10,43%

Dalers

Flow Traders -2,90%
RELX -1,01%
Philips Konin... -0,20%
DSM -0,05%
WDP -0,04%

Nieuws Forum

Air France-baas: Air France-KLM heeft...
Pavlov44 op 7 apr 2020 11:26
10
AEX voor het eerst sinds 10 maart bov...
Mavi57 op 7 apr 2020 11:17
25
'AEX verder omhoog na sterke opmars'
mbrand85 op 7 apr 2020 11:11
35
Winkelverkopen Italië in de lift voor...
andre68 op 7 apr 2020 11:09
1
'Extra uitgaven en inkomsten Ahold do...
suske wiet op 7 apr 2020 10:58
1