Binck « Terug naar discussie overzicht

Binck in 2016

1.043 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 49 50 51 52 53 » | Laatste
Drs P.
0
quote:

fymanth schreef op 3 mei 2016 10:33:

4,xx is nogal logisch met dit sentiment, het maakt je uitspraak niet krachtiger, geeft je zeker geen credits voor wijsheid die je jezelf nu toekent.
Dit vallende mes gaat nog veel verder: wacht maar af: 2,xx in augustus!
Guus_Geluk
1
quote:

Drs P. schreef op 3 mei 2016 17:04:

[...]
Dit vallende mes gaat nog veel verder: wacht maar af: 2,xx in augustus!
Kan je het ook motiveren of ben je alleen aan het roeptoeteren?
Drs P.
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 3 mei 2016 17:42:

[...]

Kan je het ook motiveren of ben je alleen aan het roeptoeteren?
De EU crisis (daar de slappe politici in Europa deze nog nooit hebben willen oplossen: of denken wij hier op het forum dat de ECB goed bezig is/ voor een structurele oplossing zorgt?) deze zomer (aangewakkerd door de Brexit) icm China zal de catalyst zijn voor een zeer slecht beursklimaat voor mn EU financials. Binck zal mee omlaag gaan in dit sentiment. Daarnaast staat Binck er zelf niet goed voor, nu al een impliciete winstwaarschuwing afgegeven voor het 2e kwartaal en als laatste een directie -die je je ergste vijand niet toewenst- die volledig incompetent is. Genoeg reden voor Binck om richting 2,xx af te glijden dacht ik zo?
[verwijderd]
0
Tja als het bloed door de straten koopt, moet je (bij)kopen, is een aloude beurswijsheid. Maar misschien stroomt er nog te weinig bloed door de straten en worden de beleggers nog meer afgeslacht. Ik dacht dat op het huidig nivo de bodem zou liggen, maar als het sentiment nog slechter wordt en de AEX wellicht weer onder de 400 duikt, zal de bodem aanzienlijk lager liggen. Dus Drs P je hebt een punt met die doemdenkerij. Daarom is voorzichtigheid troef. Maar zonder risico geen winst, dus blijft wikken en wegen welke richting de markt gaat ( en Brexit komt er nog aan).
Mailbox
0
Volgens velen hier weer een nieuwe en mooie (bij)koopkans.
Maar, het kwartje dividend zit mooi in de knip en dat pakken ze niemand meer af.
Tordan
2
Drie kwartalen op rij steeds meer ellende naar buiten brengen en toch het bestuur 40 meer basissalaris laten verdien dat is de NEWBInCK. Een CEO die alleen op zijn eigen winst uit is. Edwin Wierda zei het zondag bij Mens al treffend: Het is einde oefening voor Binck.
Ze zijn hun volgende winstwaarschuwing al weer aan het formuleren: Moelijke makten, voorzichtige beleggers, bla,bla,bla. heb mijn klachten ook bij de directie neergelegd.
jadijako
1
bij een eigen vermogen p.a € 6,21 en kansen overname , blijft ik moed houden, Ordina wou ook niemand rond de 0,80, en zie
remedy73
0
quote:

jadijako schreef op 4 mei 2016 16:24:

bij een eigen vermogen p.a € 6,21 en kansen overname (...)
Hola! Ik kan het nieuwsbericht zo snel niet terug vinden, maar had de CFO niet gezegd dat hij de boekwaarde naar beneden zou bijstellen als de koers structureel lager zou gaan?

Hier zegt de CFO 2 dingen:
1. Het eigen vermogen kan je dus met een korreltje zout nemen, want die kan net zo goed ook een stuk lager zijn.
2. Het zou de CFO dus niet verbazen dat de koers structureel lagere niveau's gaat opzoeken.

Disclaimer: Ik heb geen positie in Binck, maar heb het wel op mijn watchlist. Ik heb de wens om zo laag als mogelijk in te stappen en sluit daarbij de voorspelling van Drs. P. niet uit. Ik blijf er dus nog wel even vanaf.
[verwijderd]
0
quote:

jadijako schreef op 4 mei 2016 16:24:

bij een eigen vermogen p.a € 6,21 en kansen overname , blijft ik moed houden, Ordina wou ook niemand rond de 0,80, en zie
wat betreft de eerste 2 argumenten heb ik wel wat twijfel. Het derde argument betreft de vergelijking met Ordina. Hoewel je de 2 bedrijven nauwelijks met elkaar kunt vergelijken is het opmerkelijk hoe de koers van Ordina uit het stof herrijst. De laatste cijfers waren minder slecht dan verwacht en daaruit putte men de hoop en verwachting dat het lek gedicht is; prompt steeg de koers met nu meer dan 20%. Terwijl enige maanden geleden de koers nog rond de 0.80 schommelde, dus inmiddels meer dan 50% gestegen is.
Ik weet niet of dit bestuur ook die houdani-truc kent, maar het is een gokje waard. Zo niet, dan heeft Drs P gelijk en wordt ook Binck door de wolven verscheurd.
Mailbox
0
Zolang er geen nieuw nieuws naar buiten komt zal de koers nog een beetje rond de 5 blijven hangen. Inmiddels is bekend dat Euronext een fikse daling van het aantal transakties in april heeft gemeld. Dat zal sowieso ook voor Binck gelden, waarbij het verlies van klanten nog bovenop komt. Dat het 2e kwartaal slecht wordt , daar kunnen we vergif op innemen.
Dan is het dus wachten op de volgende koersdaling. Tussentijds zouden er ook nog berichten naar buiten kunnen komen over de lopende rechtszaken, schadeclaims, boetes van de AFM, etc. Tevens zou het me verbazen als ze het aandeleninkoop-programma niet zouden stopzetten. Ook zouden er weleens ontslagen kunnen worden aangekondigd omdat ze gaan proberen de kosten te drukken. Allemaal geen koerstriggers, vrees ik. Berichten die de koers opwaarts zouden doen bewegen kan ik helaas niet verzinnen. Ja, een overname. Misschien door Sinterklaas.
objectief
0
Het management heeft voor zichzelf gezorgd door de 40% salarisverhoging en kijkt nu naar betere resultaten in 2018 of later...kortom: het is niks en wordt niks.
the legend
1
Groote aandeelhouders zijn niet uitgestapt en blijven rustig zitten. Zelfs een fonds uit Noorwegen heeft uitgebreid!
Waarom zullen deze aandeelhouders blijven zitten?
Mailbox
0
quote:

the legend schreef op 5 mei 2016 11:20:

Groote aandeelhouders zijn niet uitgestapt en blijven rustig zitten. Zelfs een fonds uit Noorwegen heeft uitgebreid!
Waarom zullen deze aandeelhouders blijven zitten?
Omdat ze er pas straks, te laat, achter komen dat ze niet hadden moeten instappen.
En vermoedelijk hebben die Noren de Nederlandse taal niet zo goed onder de knie, het is dus nog niet tot ze doorgedrongen dat ze in een dood paard zijn gestapt waaraan ze straks mogen gaan trekken.
[verwijderd]
0
Niet zo negatief Mailbox. Meestal als er geen positieveling meer te ontdekken is, komt de kentering. Zou niet een partij mede aan het shorten zijn om later tegen een prikkie Binck over te nemen? Ach ja gewoon wishfull thinking. Maar er zijn niet veel overnamekandidaten in de
Euronext te vinden, en Binck is dus maar een van de weinigen om daarop te speculeren.
[verwijderd]
1
En nog wat punten. De koers is nog lager dan in 2013 (5.06); RSI (14) zwaar oversold. Of de koers gaat i.d.d. naar pennystock of de rebound komt met een swing naar boven als nimmer tevoren.
Ja just dreaming.
Mailbox
0
Ik gun je van harte succes met dit aandeel, Alrob. Helaas zie ik het niet zitten in Binck. Dat de koers lager is dan in 2013 lijkt me vrij logisch, toen zat het bedrijf nog in de lift en groeide het aantal klanten en transakties. Nu is de boel omgekeerd, het aantal klanten en transakties is al een half jaar dalende. En het nare is dat dat niet op te vangen is. Er zijn een paar vage plannen gepresenteerd om in elk geval een geluid te laten horen, maar de direktie weet zelf ook wel dat deze niet veel voorstellen. Een pennystock zie ik het zo snel nog niet worden, maar dat er de komende tijd nog heel wat van de koers af zal gaan is onvermijdelijk. Vermoedelijk zal er dit kwartaal al met verlies gedraaid worden. En dat er niet veel overnamekandidaten zijn wil niet zeggen dat Binck er wel eentje is. Sterker nog, ik vrees dat het niet zo is omdat er geen geinteresseerden zijn nu het zo beroerd gaat. Binck werd al wel 10 jaar genoemd als OK, maar zelfs toen het goed liep gebeurde het niet.
Tordan
0
Ik gun je van harte succes met dit aandeel, Alrob. Helaas zie ik het niet zitten in Binck. Dat de koers lager is dan in 2013 lijkt me vrij logisch, toen zat het bedrijf nog in de lift en groeide het aantal klanten en transakties. Nu is de boel omgekeerd, het aantal klanten en transakties is al een half jaar dalende

Dit is feitelijk onjuist. Als je de rapportages bekijkt zie je dat kwartaal op kwartaal het aantal rekeninghouders met zo,n 3000 per kwartaal stijgt. Jaar in jaar uit. Dat ze minder doen of het combineren met bijv. De Giro is een andere zaak. Je loopt hier het aandeel gewoon af te zeiken, zonder je aan de feiten te houden. Overigens vind ik dit bestuur, met een forse salarisverhoging, ook een grote bende. Tevens geloof ik wel in een overname, omdat een grote partij veel meer uit de assets kan halen en de waardering erg laag is.
[verwijderd]
1
Mailbox, Lucky, wie gelijk heeft zal de toekomst bewijzen. Ik hoop dat er dan een Lucky bericht naar de Mailbox gaat. En anders zijn er nog genoeg aandelen waar ook kansen liggen. Nu de AEX weer richting 380 gaat komen genoeg andere mogelijkheden. Maar zonder risico is er geen 1.
Verlies hoort erbij.
1.043 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... 49 50 51 52 53 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
900,54  +0,48  +0,05%  13:53
 Germany40^ 18.489,10 +0,32%
 BEL 20 4.034,45 +0,95%
 Europe50^ 5.040,37 +0,48%
 US30^ 38.866,44 +0,03%
 Nasd100^ 18.055,10 -0,23%
 US500^ 5.179,55 -0,16%
 Japan225^ 38.232,16 -1,24%
 Gold spot 2.314,02 0,00%
 EUR/USD 1,0746 -0,10%
 WTI 77,55 -1,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +4,62%
Air France-KLM +3,67%
Ahold Delhaize +3,47%
EBUSCO HOLDING +2,53%
Heineken +2,40%

Dalers

ForFarmers -2,45%
Philips Konin... -2,06%
OCI -1,86%
JUST EAT TAKE... -1,59%
Avantium -1,48%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront