Macintosh Retail Group « Terug naar discussie overzicht

December er op of er onder????

1.859 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 89 90 91 92 93 » | Laatste
Kaviaar
0
Dennis V.

Bedankt voor je interessante post.
Wie weet zit er nog veel en veel meer in Macintosh. Ik verwacht zelf van wel.

Ik verkoop ze niet.
Kaviaar
1
PinkViewer,

Er is fundamenteel niet veel veranderd. Schuld is minder groot dan voorheen. Dat is wel veranderd.
De verwachtingen van de verkopen vielen tegen bij de beleggers/aandeelhouders. Daardoor hebben er velen verkocht. UK bracht minder op. Daarna bracht Kwantum minder op. Twee keer een koersdaling vrij dicht op elkaar.
Ik geloof dat er zeker wel toekomst zit in Mac. Volgens mij zijn ze op de goede weg en moeten ze focus blijven houden en gaan leren om te communiceren met haar aandeelhouders. Waarschijnlijk hebben ze het te druk met verbouwen ;)).
En ze moeten hun site gaan updaten. ik zie nog steeds Kwantum staan, terwijl ik lees dat de partij die Kwantum over heeft genomen al bezig is om winkels om te bouwen??

www.retailnews.nl/nieuws/4FGfxS3OQq6q...

Er zit genoeg potentie in de koers en ook in Mac. De volumes spreken voor zich de laatste weken!. Op naar € 1,00 en hoger!
[verwijderd]
0

Korte termijn analyse Macintosh
Macintosh is op weg naar de weerstand 0,66.
Het technische plaatje van Macintosh klaart op nu er een mogelijke hogere koersbodem wordt gevormd. Eerder al verliet Macintosh de dalende trend wat een eerste signaal van verbetering gaf. Om meer opwaarts potentieel vrij te maken, dient Macintosh ook boven weerstand 0,66 (gevormd op 16 november) te breken. Van belang is dat steun 0,15 (gevormd op 5 mei) stand houdt.

Wat een Prutsverhaal!
Steun gevormd op 5 mei van 15 cent ??
Ook van weerstand is geen sprake .. ze kwamen van 2,5 euro en gingen als een rechte glijbaan naar de 16 cent.
Tostrams heeft last van zijn korte termijn geheugen (en lange)
hetisgebeurd
4
Verschillende keren lees ik op dit forum een verzoek om Macintosh wat meer inhoudelijk te bespreken. Daarom en ten bate van de discussie hierbij een aantal min en plus punten om al dan niet te investeren in Mac.

Negatief :

1. 2015 zal met verlies afgesloten worden.
2. De communicatie inzake cijfers is weinig transparant. De ene keer wordt er gesproken over EBIT vervolgens EBITDA, dan weer underlying en dan
a. Net result voor H1/2015 was -20,36 (-4,4 inclusief een boekwinst van 16,4 mio op Nea)
b. Boekverlies op Fashion UK was -53 mio en een boekwinst van +1 mio op Kwantum
c. Q3 had een negatieve EBIT van -4,2 mio zonder inzicht te geven in de financieringskosten en dus het netto resultaat.
d. Totaal voor 2015 staat er per eind Q3 dus een min van iets méér dan 60 mio :
i. – 20,36 voor H1
ii. – 4,2 voor Q3 maar zeker hoger na intresten
iii. + 16,4 Nea
iv. – 53 mio Fashion UK
v. + 1 mio voor Kwantum
3. Ook de communicatie over de verkopen van activiteiten is totaal onduidelijk. Er wordt een netto opbrengst per deal gecommuniceerd. Kwantum en Nea zijn vervolgens met terugwerkende kracht per 01/01/15 verkocht en Fashion Uk per 27 Oktober 2015. Of het negatieve resultaat van het lopende boekjaar mee verwerkt zit in het boekverlies van 53 mio is niet duidelijk bij Fashion UK en het is ook niet duidelijk of het positieve resultaat van Kwantum over H1 in mindering gebracht dient te worden op de resultaten van H1 na verkoop van deze activiteiten.
4. Nog veel belangrijker is dat er geen enkele inzage gegeven wordt over welke activa en passiva mee verkocht werden bij deze transacties :
a. Dat de markt de opbrengsten als veel te laag beschouwd moge duidelijk zijn maar de lage prijzen van deze verkopen zouden het gevolg kunnen zijn van het feit dat er ook schulden (leveranciers en financiering) mee verkocht werden.
b. Welke activa werden verkocht ? Gaat het om lange termijn activa zoals winkelinstallaties of over voorraden, vorderingen en liquide middelen ?
c. Wat is de impact op voorzieningen voor winkelsluitingen en pensioenverplichtingen ? En wat met intercompany verplichtingen ?
d. Slaat het boekverlies bij Fashion UK op een afboeking van immateriële vast activa ? Vermoedelijk want er wordt gesproken in het persbericht over een non-cash cost.
5. Mac zet in op een transformatie van de winkels (12 Manfield, 2 Brantano en een pilot voor Dolcis) maar het ontbreekt de nodige slagkracht in de balans om deze blijkbaar succesvolle transformaties snel door te voeren.
6. Mac heeft te kampen met een negatief imago bij de beleggers (misschien wel door die onduidelijke communicatie ?)
7. Mac heeft eigen aandelen op de balans en deze zijn een pak minder waard dan per 01/01/15.
8. Mac onderkent een snelle verschuiving van het aankoopgedrag van de consument naar online en heeft te maken met sterke concurrenten.
9. Het warm weer in Q4/2014 was de verklaring voor de slechte resultaten met toen en eveneens een nefaste impact, wegens uitverkoop voorraden, in Q1/15. Ook dit najaar is het weer uitzonderlijk warm. Normaliter zou een retailer zo’n tegenvaller moeten kunnen opvangen maar gezien de focus op de balans en schuldpositie is dit niet het moment voor Mac om twee jaar na elkaar geconfronteerd te worden met eenzelfde debacle.
10. Het grootste probleem dat ik persoonlijk heb met Mac is dat het er enerzijds altijd op focust dat het zich wil onderscheiden door service waardoor het relevant wordt voor de consument op het moment dat deze schoenen wilt kopen. Tegelijkertijd is het bij Mac de ene kortingsactie na de andere en voedt Mac haar eigen klanten, als marktleider nota bene, eigenlijk gewoon op dat er nooit een volwaardige prijs voor hun artikelen betaald hoeft te worden. Mac wilt zich onderscheiden door service maar is blijkbaar niet in staat dit te vertalen in een prijsstelling die het toelaat een gezonde marge te genereren.

Positief in een volgend bericht
hetisgebeurd
5
Positief :

1. In de prijs van het aandeel lijkt nu de negatieve impact van de verkopen ingecalculeerd te zijn zonder rekening te houden met een aantal meevallers. Persoonlijk verwacht ik dat :
a. Goodwill nagenoeg volledig afgeboekt zal zijn.
b. De solvabiliteit nagenoeg hetzelfde zal blijven maar dat de liquiditeit zal verbeteren.
c. Dat de netto schuldpositie niet een probleem zal zijn. (De totale schuld per eind H1 van 82,2 mio werd als zeer negatief ontvangen terwijl dit ook een normaal seizoenspatroon is voor Mac, deels te verklaren door capex en working capital; working capital per eind 2015 zal lager zijn)
d. Eventuele vrijval van voorzieningen inzake winkelsluitingen en pensioenverplichtingen.
2. Na de verkoop van non-core activiteiten kan de organisatie nu de volledige focus richten op de kernactiviteiten.
3. Uit ervaring weet ik dat een aantal maatregelen bij een reorganisatie tijd vragen maar dan plotseling samen beginnen te werken en dat een draai vervolgens ook sneller kan gaan dan verwacht :
a. Kostenvermindering aansturen winkelformules (1,7 mio op jaarbasis vanaf Q4)
b. Het uitschakelen van tussenpersonen in het aankooptraject zonder toegevoegde waarde. (tot 3% volgens Mac vanaf 2016)
c. Het beter afstemmen van de inkoop op de verkoop en risico-deling met leveranciers. (minder slecht verkopende voorraad)
d. Verlaging van huurverplichtingen
e. Verlaging van de rentelasten
f. Lastenverlaging bij holding wegens vereenvoudiging van structuur.
4. Het resultaat over Q3 bij een magere omzet van 108 mio vond ik een indicatie dat het de goede kant lijkt op te gaan.
5. Er is een aanhoudende uitdunning van de markt van aanbieders aan de gang.
6. De markt is al jaren slecht maar het consumentenvertrouwen zit in de lift.
7. De cross-channel aanpak van Mac is vrij uniek in de schoenenbranche.
a. Zeker het 3D voetenpaspoort van Brantano is een mooi voorbeeld met een direct gevolg in klantentevredenheid, repeatverkoop en vooral een veel lagere retour bij online verkopen. (zo zijn wij als gezin eerder een niet-typische Brantano klant maar loopt de mama nu wel met een voetenpaspoort van de kleine om de haverklap daar naar binnen omdat het zo gemakkelijk is schoenen voor hem te kopen zonder dat hij er bij hoeft te zijn) Zeker potentieel indien uitgerold naar Nederland.
b. Ook cijfers van Mac zelf tonen aan dat de cross-channel klant trouw is en bovengemiddeld besteedt. Nu nog een kwestie van zieltjes winnen en steeds meer mensen bereiken met de propositie.
c. Bij aanbieders zoals Zalando bvb die initieel op de markt kwamen met schoenen zie je toch een verschuiving van de focus naar niet-schoenen. Wellicht dat de retourkosten ook daar een rol van belang in spelen.
8. Mac heeft nu 2 jaar achter elkaar te maken gehad met een snel duurder wordende USD hetgeen de marges onder druk zet. De exposure is (deels) gehedged maar een stabilisatie van de USD zou een positieve impact kunnen hebben op de marges voor Mac.
9. De voorlopig doorgevoerde transformaties van winkels geven het potentieel weer van een verdere ontplooiing. (zie ook bij negatief vanwege de balans en de snelheid)
10. De sum of the parts van de overblijvende winkelformules geeft een minimale waardering per aandeel van 1,21 € (zonder Intreza) Dit is de waardering per winkel voor Fashion UK (17 mio/304 = 56 000 €) te vermenigvuldigen met het overblijvend aantal winkels. De winkels zijn niet 1 op 1 vergelijkbaar maar daar staat tegenover dat de verkoop van Fashion UK ook niet in ideale omstandigheden kon gebeuren en eerder het karakter had van een fire-sale.
11. In het algemeen lijkt de markt aan te nemen dat het niet langer mogelijk is geld te verdienen met schoenen. Torfs Schoenen is het meest vergelijkbaar bedrijf dat ik kon vinden waarvan ook de jaarcijfers publiek raadpleegbaar zijn en dat bedrijf is toch in staat om een netto winst van ongeveer 5 mio € te realiseren bij een omzet van 120 mio €. Het kan dus wel

Positie in het aandeel : long
Waar kijk ik naar : Q4 trading update : omzetontwikkeling en EBIT(DA) – Jaarverslag : verwerking van de transacties Fashion UK – Kwantum en Nea

Woont er iemand in Den Haag en heeft deze persoon dan zicht op de ontwikkeling inzake de nieuwe pilot-winkel van Dolcis ?
[verwijderd]
0
Super bedankt voor bovenstaande posts ... dit maakt het fora-leven zo veel leuker! We gaan het maandag alvast zien zeker?! Zou wel leuk zijn om bij de start van een herstellend bedrijf er mee in te zitten!
aandeelofoptie
0
Bij een geschatte jaaromzet van euro 400 miljoen moet bij MAC als marktleider een winstmarge van 1-2 % tot de mogelijkheid behoren waardoor de winst per aandeel uitkomt op euro 0,15 - 0,30
Bij een K/W verhouding van 6 hoort in dat geval een koers hoger dan euro 1,00
Een uitermate belangrijk 4e kwartaal voor MAC loopt binnen enkele weken af en dan weten we meer
lucas D
0
Morgen even kijken wat de koers bij opening doet, heb er wel een goed gevoel over. Het leek deze week wel of een grote investeerder zich aan het inkopen was. Hoge volumes en niet eens zoveel in de bied.
Vond dat opvallend, mischien voorteken van een overname bod?
aandeelofoptie
0
quote:

lucas D schreef op 20 december 2015 17:25:

Morgen even kijken wat de koers bij opening doet, heb er wel een goed gevoel over. Het leek deze week wel of een grote investeerder zich aan het inkopen was. Hoge volumes en niet eens zoveel in de bied.
Vond dat opvallend, mischien voorteken van een overname bod?
Een overnemende partij die met eigen geld de netto schuld van MAC mee ophoest is spekkoper in een markt die nog meer gesaneerd moet worden ( nog honderden schoenenwinkels teveel )
[verwijderd]
0
@hetisgebeurd.
AB ook van mij. Prachtig dat je de moeite genomen hebt om eea uiteen te zetten. Dat is waar, in mijn ogen, een forum voor dient.
wouter b.
0
Het gaat goedkomen. Rabobank schreef het volgende over de schoenendetailhandel:

Omzet
Na een tegenvallend eerste kwartaal, en een positief tweede kwartaal, heeft de schoenenbranche het derde kwartaal van 2015 wederom wel met een positief cijfer (+8,6%) af weten te sluiten. De branche staat hierdoor na negen maanden op een omzetplus van 4,9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de cijfers van de INretail schoenmonitor.

Lees hier het hele artikel:

www.rabobankcijfersentrends.nl/index....
lucas D
0
Kaviaar
0
@hetisgebeurd,

AB voor je post.
Lijkt PostNL wel; beter laat dan nooit ;)

Punt 6 in je eerste post klopt als een bus. Daar valt nog veel te halen door Mac. Wat is er nu zo moeilijk aan om de aandeelhouder op de hoogte te houden hoever ze zijn met het ombouwen naar de nieuwe winkelformules?
Dat zou tenminste al iets zijn.

Mac zit wel op de goede weg, dat is mijn mening, alleen zou het Mac zelf helpen als ze de aandeelhouders zo goed als mogelijk "meenemen", door geregeld wat van zich te laten horen via een persbericht.
Dat hebben ze nog niet onder de knie. Dan klopt het toch wel dat Belgen eigenwijs zijn! Kurt is er één van.

Misschien komt het omdat...... het management zelf nog veters moet leren strikken? en nog een veterstrik diploma in ontvangst moeten nemen?.
Tja, communiceren wordt dan lastig en misschien overvragen we hen dan wel... ;)

Succes
[verwijderd]
0

*Macintosh: constructieve gesprekken duren voort
7:08

*Macintosh heeft ingestemd met due dilligence
7:08

*Macintosh voert gesprekken op basis van niet bindende voorstellen
7:07

*Macintosh: onderzoek naar strategische opties in laatste fase
7:07

*Macintosh: november en 1ste week december resultaten onder verwachting; resultaten KW4 rond niveau KW4 '14
7:06
[verwijderd]
0
dat er in de boeken wordt gekeken van MAC door een geïnteresseerde partij is zeer positief en geeft aan dat het zeer serieus is... alleen de omzet die tegenvalt is beetje jammer.

Enfin wat denken jullie wat het koersje kan gaan doen? Ik denk zelf minimaal richting de 0,50
[verwijderd]
0
As a result, the expectation is that the equity value for the current shareholders of Macintosh in each of the scenarios under review will be very limited, if any (uit het PB website Mac).

Dit is me toch een bleeder geweest voor me. Succes aan hen die er nog in zitten.
1.859 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 89 90 91 92 93 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
923,71  +0,35  +0,04%  07 jun
 Germany40^ 18.547,30 -0,56%
 BEL 20 3.900,39 -0,42%
 EURO50 5.042,41 0,00%
 US30^ 38.783,90 0,00%
 Nasd100^ 18.997,40 0,00%
 US500^ 5.344,04 0,00%
 Japan225^ 38.664,30 0,00%
 Gold spot 2.293,78 0,00%
 EUR/USD 1,0818 0,00%
 WTI 75,26 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

BESI +2,85%
Nedap N.V. +2,60%
Alfen N.V. +2,55%
Sligro +2,36%
HEIJMANS KON +1,83%

Dalers

Arcadis -5,00%
CTP -2,50%
WDP -2,48%
SIGNIFY NV -2,07%
NX FILTRATION -2,05%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront