Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Waardeaandelen zijn ware groeiaandelen

4.943 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 244 245 246 247 248 » | Laatste
ffff
0
Peerke,

En toch... en toch..... Je kunt nu wel zeggen: " Ik heb het niet nodig", maar zoiets geldt voor honderdduizenden beleggers, gefortuneerden, rijken. Ja zelfs voor arme mensen. Maar waarvoor zit je dan al jarenlang op een beleggerswebsite?

Uiteindelijk komen er hier twee groepen van bezoekers: Degenen die echt op de beurs wat willen verdienen en dan een groep jaloerse meelezers en maatschappijhervormers en politiek zwaar geëngageerde figuren, die maar niks van die beurswereld/bankenwereld willen hebben. Die laatste grote groep moet je als echte belegger eigenlijk gewoon negeren. Die zouden naar een ander soort forum moeten gaan, maar hier krijgen ze aandacht, dus blijven ze hier komen.

Ik reken jou dus bij die bezoekers die hier wat willen verdienen, dus de echte beleggers. En dan kunnen wij beiden al gepensioneerd zijn....... als er toch een leuke cent te verdienen valt.....dan laat je dat toch niet liggen. Enfin, ik in ieder geval niet, want afgelopen week weer druk genoeg geweest.

Maar oké Peerke: Ik leg me erbij neer dat je het systeem niet wat wil commercialiseren en ben echt al blij als je hier " ons waarschuwt", waarbij ik dan aanteken dat ik hoop dat jij het een beetje kunt waarderen dat ik gewoon vertel dat ik op de oerouderwetse manier wat diporders aangetikt/ aangesmeerd heb gekregen.

Peter
[verwijderd]
0
Ik vindt alles prima Peter, maar als jij beweert dat een beurs niet te voorspellen is, onderschat je toch de kwaliteiten van medeposter(s).

Doe neutraal over je prive vermogen enzo (m.i.).
Mvg Peerke
Gold-finder
0
quote:

ffff schreef op 4 mei 2015 18:23:

Bolo,

In principe ben ik dat helemaal met je eens. Als je die verslagen leest, dan is daar eigenlijk nauwelijks door heen te worstelen, laat staan dat je een goede kijk krijgt op hetgeen de verwachtingen zullen zijn.

Maar.......wat dit soort bedrijven als juist Volkswagen, Merck, BMW, Continental als enorme pré hebben is dat ze al heel lang, sommige al meer dan...honderd jaar.... door dezelfde familie(s) gecontroleerd, gevolgd en bestuurd worden. Juist bij die laatste revolte bij Volkswagen zie je, dat hoe oud Piëch en zijn vrouw dan wel mogen zijn......Ze zitten er potverdomme wel bovenop. En de rest van de familie zit ook weer niet te slapen, want juist de rest van de familie onder aanvoering van Porsche-familie verzet zich tegen de revolte van Piëch en zowel Piëch als zijn vrouw.....mogen vertrekken. Komen er in de plaats twee veel jongere Porsche- familie-afstammelingen met toch een gedegen academische achtergrond.

Zelfde zag je bij Continental, waar ik hier ook al zoveel over postte en inmiddels vertwintigvoudigd is. Ook hier was het DE FAMILIE die het niet zomaar uit handen gaf. De ZOON is nu op dit moment de rijkste levende Duitser, met toch wel verrekte veel dank aan ...Mama.

Eenzelfde verhaal kan ik over de familie Merck houden. Ze blijven gezamenlijk de grootste aandeelhouders en hoewel het bedrijf ontzettend gediversifieerd is zie je toch dat ze de touwtjes stevig in handen hebben en met de recente laatste hele grote acquisities ( afgelopen drie jaar) blijkbaar toch goed weten waarmee ze bezig zijn.

Ik schrijf dit gewoon om aan te geven, waarom ik dat juist weer een pré voor dit soort bedrijven vind.

En om je er nog eentje te geven: Zal jou zeker interesseren: Volg een Greenyard Foods op de Brusselse beurs. Alweer zo'n familie die er bovenop zit en blijft groeien, zelfs giga-groeien tot een van de grootste groentenbedrijven.....ter wereld. En allemaal begonnen met één vent! Uiteraard een superondernemer.

Peter
Helemaal mee eens, die bedrijven denken niet aan het nu, maar aan de komende 300 jaar, zodat de familie er dan ook nog iets aan heeft.

Ik beleg daarom ook het liefst in "familiebedrijven". Vandaar ook mijn beleggingen in Novartis, Roche, Volkswagen en Siemens.

BASF ben ik ook gek van, wordt bestuurt door eigen wetenschappers en hebben R&D hoog in het vaandel.

De rendementen zeggen genoeg. Merck vind ik op het moment te duur, maar als die iets lager staat zal ik er als de kippen bij zijn.

Bezit Merck KgaA Sigma Aldrich nou al?
ffff
0
quote:

ffff schreef op 9 mei 2015 15:15:

Marique,

Leuk dat jij nog wist waar jij dat lijstje geplaatst hebt. Overigens zie ik nu dat precies in die draad weer niet jouw mooie lijstje staat van de buitenlandse aandelen. Hoef je echt niet voor mij op te zoeken, want ik had dat lijstje ook uitgeprint met o.a. essilor, legrand, BASF , Henkel Infineon en VW

Kortom: genoeg voor mij om in de gaten te houden.

Gewoon voor de lol: Geebn mens weet hoe de beurs ontwikkelt maar je zult met mij gezien hebben dat de strategie van " diporders" zo nu en dan leuk werkt. Wekenlang stonden ze er al met een relatief lag aankooplimiet en waarachtig gistermorgen aangetikt en dan....laat ik maar weer hopen dat we de koersflauwte gehad hebben. Twee derde staat nog aan de kant, maar daar gun ik mij nu meer tijd voor.

Delhaize / Ahold...... De kranten staan er HIER bol van. Ben benieuwd wat die twee maandag gaan doen. Verder bezig met kapitaalsverhoging van Retail Estates: Voor iedere 6 aandelen kun je d'r eentje bijkopen voor 60,50. Het is geen spotprijsje, zeker niet en vooral niet omdat de rentes weer wat aantrekken, maar....ieder jaar een stukje onroerend goed in portefeuille: het spreekt mij echt aan en het heeft afgelopen 15 jaar daar zo goed gerendeerd, dus doe ik TOCH mee.

Peter
Wat een reactie op Delhaize / Ahold. Hier sta ik echt van te kijken!

Op IEX te vinden: Momentopname:

Dat verklaart wellicht ook een beetje het verschil in koersreacties: Ahold staat nu op +6,5% en Delhaize +17,5%. Hoewel, dat de Zaanse grutter zo hard stijgt op een wat in feite een overname is, waarvan sommige analisten betwijfelen of het wel waarde oplevert, is dan ook wel weer opmerkelijk.

Analistenreacties zijn er al volop, ING, Rabobank en KBC zijn overwegend positief. Als het zo is tenminste, is de fusie in hun ogen niet meer dan logisch. ABN Amro denkt daar weer anders over:

ffff
0
Goldfinder,

Overgenomen door Merck KGaA. Als je wat googelt op Merck KGaA en Sigma Aldrich krijg je alle details.

investor.sigmaaldrich.com/releasedeta...

Was dus zoveelste miljardenovername in die branche aan eind van vorig jaar.
marique
0
quote:

ffff schreef op 11 mei 2015 13:46:

[...]

Wat een reactie op Delhaize / Ahold. Hier sta ik echt van te kijken!

Op IEX te vinden: Momentopname:

Dat verklaart wellicht ook een beetje het verschil in koersreacties: Ahold staat nu op +6,5% en Delhaize +17,5%. Hoewel, dat de Zaanse grutter zo hard stijgt op een wat in feite een overname is, waarvan sommige analisten betwijfelen of het wel waarde oplevert, is dan ook wel weer opmerkelijk.

Analistenreacties zijn er al volop, ING, Rabobank en KBC zijn overwegend positief. Als het zo is tenminste, is de fusie in hun ogen niet meer dan logisch. ABN Amro denkt daar weer anders over:

De koersreacties verbazen mij niet, Peter.
Delhaize zit al 3 jaar in de versukkeling. Ter vergelijking de ebitmarge:
bij Delhaize plm 2,0% bij Ahold stabiel op 3,8%. Dat lijkt kruimelwerk, maar in supermarktland tellen ze niet in hele procenten maar in tienden van procenten.

Het lijkt er misschien op dat Ahold er niet beter op wordt door samen te gaan (fusie, overname, joint venture?) met een zwakke broeder die zo te zien alleen maar nadelig is voor de winstgevendheid van Ahold. Maar qua marketing en expansie zijn er voor Ahold forse voordelen te behalen.

Ben erg benieuwd in welke vorm de 'overname' wordt gegoten. Mocht Ahold een bod doen op de aandelen dan gaat de koers van Delhaize ver boven de 100.

ffff
0
quote:

ffff schreef op 7 mei 2015 18:11:

Hoi Marique,

Behoorlijk lopen zoeken in welke draad jij nu rond 2 april en op 6 april je mooie lijstjes in de KK presenteerde met aandelen die volgens jou een mooie groei van dividend en eigen vermogen kenden. Het is maar goed dat ik ze uitgeprint heb.
VANDAAG bijgekocht uit jouw lijstjes o.a. Aalberts, DSM Arcadis.
Je weet dat ik al jaar en dag met diporders werk en deze lagen al weken in en vandaag, eigenlijk vanmorgen aangetikt en dus nu in portefeuille.

Waarom nu? en niet langer wachten?

Dat is een beproefde strategie van mij Marique dat ik de liquiditeit grosso modo in drieën verdeel, want d'r komt momenteel heel wat binnen uit dividenden. Andere een derde pakweg over een maand of vier, dus twee derde nog liquide vergeleken met vorige week.
Ik heb nog wat meer aangekocht die NIET in jouw lijstjes stonden, maar jouw aanbevelingen waren wel vandaag de hoofdmoot. Zojuist de hele boekhouding bijgewerkt....
Nogmaals dank.

Peter
DSM....... Die Marique toch ! Complimenten, alweer.
marique
0
quote:

ffff schreef op 15 mei 2015 16:08:

[...]

DSM....... Die Marique toch ! Complimenten, alweer.
ehh ... Arcadis? :-)
[verwijderd]
0
quote:

marique schreef op 15 mei 2015 20:31:

[...]
ehh ... Arcadis? :-)
Beiden onlangs een vrij forse dip zag ik ?
marique
0
quote:

TA-Phoenix schreef op 15 mei 2015 20:42:

[...]

Beiden onlangs een vrij forse dip zag ik ?
Nee, Peerke.
Gisteren DSM +4,52%. Op overnamegeruchten.
Arcadis -4,52%. Zonder geruchten of ander somber nieuws.
@ffff had beide bijgekocht.

ffff
0
Marique,

Koersafslag Arcadis gedeeltelijk te verklaren door dividenduitbetaling ( 60 cent).......Dus helft van procentuele koersafslag te verklaren door dividenduitbetaling. En desondanks staat de koers NU van het aandeel nog altijd boven de aankoopkoers.... Dus blijf maar posten Marique!

Peter
ffff
0
Aanwijzing dat er iets broeit of toch sprake van voorwetenschap en dan wel verrekte brutaal om daar gebruik van te maken. D'r is weer werk aan de winkel voor AFM.......

Bestuur DSM koopt eigen aandelen
ABM Financial News

Vandaag, 16 mei 2015 12:49

Het bestuur van DSM heeft een fors aantal eigen aandelen ingekocht. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 15 mei 2015.

CEO Feike Sijbesma kocht 15.500 gewone aandelen in voor gemiddeld €51,18 per aandeel, waarmee de totale investering €793.290 bedraagt. De aankoop brengt het totaal aantal aandelen in handen van de bestuursvoorzitter op 112.373 stuks.

Ook andere bestuursleden kochten aandelen in. Stefan Doboczky en Stephan Tanda kochten beiden 10.000 aandelen tegen een prijs van €51,18. Doboczky bezit daarmee nu 27.438 aandelen DSM, terwijl Tanda 51.439 aandelen in portefeuille heeft.

DSM sloot vrijdag 4,5% hoger op €53,34 euro nadat overnamespeculaties de kop weer op staken dat het Duitse Evonik zijn pijlen weer richt op het Nederlandse speciaalchemiebedrijf. Volgens internetblog Betaville zou Evonik DSM hebben benaderd en hebben aangegeven bereid te zijn €60,00 per aandeel neer te tellen.

[verwijderd]
0
Leuk, die onwetende journalisten. Als je de daadwerkelijke melding bij AFM bekijkt zie je dat het om een omzetting van restricted naar gewone aandelen gaat.
marique
0
quote:

ffff schreef op 16 mei 2015 14:03:

Marique,

Koersafslag Arcadis gedeeltelijk te verklaren door dividenduitbetaling ( 60 cent).......Dus helft van procentuele koersafslag te verklaren door dividenduitbetaling. En desondanks staat de koers NU van het aandeel nog altijd boven de aankoopkoers.... Dus blijf maar posten Marique!

Peter
Oeps. Sloof ik me uit met dividendtabellen en vergeet ik zelf te kijken wanneer een aandeel daadwerkelijk ex-dividend gaat :-(

[verwijderd]
0
quote:

marique schreef op 16 mei 2015 10:48:

[...]
Nee, Peerke.
Gisteren DSM +4,52%. Op overnamegeruchten.
Arcadis -4,52%. Zonder geruchten of ander somber nieuws.
@ffff had beide bijgekocht.
Maar wel (bijna) allemaal onlangs een dip, zoals ik al zei . (ook arcadis en dsm dus)

Mvg Peerke

marique
0
quote:

TA-Phoenix schreef op 16 mei 2015 19:53:

[...]

Maar wel (bijna) allemaal onlangs een dip, zoals ik al zei . (ook arcadis en dsm dus)

Mvg Peerke

Met dips is goed te leven, Peerke.
Ik verwacht eerdaags een forse correctie.
Zo niet, dan op zijn best enkele jaren zonder verdere noemenswaardige stijging.
[verwijderd]
0
quote:

marique schreef op 16 mei 2015 20:39:

[...]
Ik verwacht eerdaags een forse correctie.
Op grond waarvan Marique ?
beurskenner
0
ik denk het niet ,is weinig alternatief voor al het geld langs de zijlijn tip rdsa kan wel eens positief verassen en ook air france.
zijn hiet soms mensen die bij us markets op het forum zitten
[verwijderd]
0
quote:

usm prutser schreef op 16 mei 2015 20:57:

zijn hiet soms mensen die bij us markets op het forum zitten
Geen idee welk forum dat is.
marique
0
quote:

TA-Phoenix schreef op 16 mei 2015 20:48:

[...]

Op grond waarvan Marique ?

FA-ratio's, Peerke.
Alom wordt geschreven dat er voor beleggers 'geen alternatief' is vanwege de lage rentestand. Onzin. Veiligste alternatief is de spaarrekening. Met veel liquide vermogen een geldmarktfonds. Of onroerend goed. Of goud.

Mensen piepen over de lage spaarrente. Onzin. Er is geen inflatie, daardoor ook geen premie (rente) op liquiditeiten. Er is wél gigantische inflatie in financiële assets als obligaties en aandelen.
Ik maak me dus zorgen over de inflatie in de aandelenmarkt, herkenbaar in de prijsstijging van aandelen die intrinsiek niet in overeenkomstige waarde zijn gestegen.

4.943 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 244 245 246 247 248 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
903,61  -1,97  -0,22%  31 mei
 Germany40^ 18.585,90 +0,48%
 BEL 20 3.918,09 +0,24%
 EURO50 5.011,20 0,00%
 US30^ 38.701,80 0,00%
 Nasd100^ 18.538,90 0,00%
 US500^ 5.280,42 0,00%
 Japan225^ 38.630,50 0,00%
 Gold spot 2.327,41 0,00%
 EUR/USD 1,0834 +0,00%
 WTI 77,14 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +19,75%
RENEWI +2,79%
Air France-KLM +2,20%
Vastned +2,07%
UMG +1,89%

Dalers

JDE PEET'S -4,89%
ASR Nederland -4,88%
Corbion -3,41%
Avantium -2,66%
PROSUS -2,33%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront