Dockwise « Terug naar discussie overzicht

is er nog nieuws

216 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
ewout22
0
zal mij niets verbazen als er volgende week 13,50/14 staat, maar dan moet de aex niet gaan corrigeren op de huidige stijging en dat kan best eens gaan gebeuren.
[verwijderd]
0
quote:

ewout22 schreef:

zal mij niets verbazen als er volgende week 13,50/14 staat, maar dan moet de aex niet gaan corrigeren op de huidige stijging en dat kan best eens gaan gebeuren.
Ben ieder geval dik tevreden over vandaag.
Vorige week ben ik op 8,90 ingestapt en nu 12,30 zo mag het altijd wel gaan :D
voda
0
FONDSEN UITGELICHT: Dockwise en CSM


Door Patrick Buis en Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week die het derdekwartaalcijferseizoen inluidde en waarin het sentiment rond de eurocrisis grote pieken en diepe dalen kende, kwam Dockwise weer eens positief in het nieuws, met de aankondiging van een tijdelijke verruiming van de bankconvenanten en een tweede opdracht voor het superschip Vanguard. CSM werd zwaar afgestraft voor een tweede winstwaarschuwing in korte tijd.


DOCKWISE IN WOELIG WATER

Het zijn enerverende weken voor Dockwise Ltd (DOCKW.AE). Waar de zeetransporteur twee weken geleden de handelsweek afsloot als daler van de week, sluit het fonds de afgelopen handelsweek voor de tweede achtereenvolgende week af als stijger van de week.

Hoewel het concern vorige week woensdag bekendmaakte voor in totaal meer dan $55 miljoen aan nieuwe orders te hebben binnengesleept en nieuwe betalingsvoorwaarden te zijn overeengekomen voor het in aanbouw zijnde 'superschip' Vanquard, plaatsten beleggers nog steeds vraagtekens bij de liquiditeit van het bedrijf, waarbij de kans op overschrijding van de bankconvenanten als reeel werd gezien.

Met de aankondiging donderdag dat het concern een tijdelijke verruiming van een bankconvenant heeft aangevraagd, om niet in de problemen te komen bij een eventuele verdere verslechtering van de economische omstandigheden, heeft het bedrijf deze zorgen definitief in de kiem gesmoord.

Hoewel analisten vrijwel unaniem van oordeel zijn dat het concern onder de huidige marktomstandigheden binnen zijn convenanten zal blijven, interpreteert analist Edwin de Jong van SNS Securities de aanvraag als een signaal dat het concern wel degelijk rekening houdt met een verslechtering van de markt. De Jong spreek van een "duidelijk negatief signaal".

ING-analist Quirijn Mulder interpreteert daarentegen de aanvraag als een manier om de discussie over een mogelijke aandelenuitgifte - en de daarmee onder beleggers gevreesde verwatering van het aandeel - de kop in te drukken.

Het concern sloot de handelsweek positief af met de aankondiging een tweede transportopdracht te hebben ontvangen voor de Vanguard. Het schip zal aansluitend op het transport van het platform Jack & St. Malo naar de Golf van Mexico in 2013, de eerste opdracht voor het schip, in Korea een drijvend productie-, opslag- en verladingsplatform (FPSO) ophalen voor transport naar Noorwegen.

Het aandeel sloot vrijdag 11,6% hoger op EUR12,30 en won op weekbasis ruim 25%.

Door Patrick Buis en Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; patrick.buis@dowjones.com


sip
0
De berichten van de laatste dagen wijzen erop dat
Dockwise met de banken praat omtrent de bankconvenanten.
Het is verstandig openheid te geven en direkt zeggen
dat de convenanten verruimd worden.
Het gevaar van een emissie wordt weg genomen hetgeen
voor een stevige verwatering zou zorgen op basis van de
huidige koers waar veelal een korting wordt opgegeven
om de emissie te laten slagen.
Het lijkt er wel op dat het resultaat van 2012 ook nog
niet denderend wordt.
Maar toch wel winstgevend.
Daarna moet het echt gebeuren daar ook het nieuwe schip
dan in de vaart komt.
De olieindustrie loopt nog steeds goed want de olieprijzen zijn van hoog nivo en er zijn veel olievondsten in diepwater.Komend jaar moeten dit soort
orders binnenlopen en de vruchten kunnen dan na 2012
geplukt worden.Dus opluchting dat er geen emissie komt
indien de gesprekken met banken succesvol lopen.
Het zal wel wat meer rente kosten maar dat is veel beter
dan emissie.
Dus er is nu duidelijkheid en daar wordt duidelijk door
de beleggers op gereargeerd.
ewout22
0
de verwachtte correctie van de aex sleurt het aandeel mee naar beneden waarvoor ik al vreesde, bij bodemvorming stap ik weer in.
s.lin
0
MARKET TALK: Met verkoop Yacht financiering Dockwise op orde
Gepubliceerd: 09:49
AMSTERDAM (Dow Jones)--Volgens SNS Securities analist Edwin de Jong heeft zeetransporteur Dockwise (DOCKW.AE) met de verkoop van zijn divisie Dockwise Yacht Transport zijn financiele situatie op orde. Dientengevolge is de analist van mening dat de toegekende waiver voor zijn leverage ratio, die het concern vrijdag bekendmaakte, niet nodig was. De Jong hanteert een koersdoel van euro24,90 en een buy-advies. Omstreeks 9.35 uur noteert het aandeel 1,0% hoger op euro11,13, terwijl de ASX met 0,3% daalt. (PBU)

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc
s.lin
0
MARKET TALK: Dockwise verkoop Yacht en waiver licht positief - ING
Gepubliceerd: 10:46
AMSTERDAM (Dow Jones)--ING-analist Quirijn Mulder spreekt van "licht positief" nieuws, wat betreft de verkoop door Dockwise (DOCKW.AE) van Dockwise Yacht Transport en de toegekende waiver voor de leverage ratio. Mulder stelt echter geen significante marktbewegingen te zien in reactie op het nieuws en handhaaft dientengevolge zijn hold-advies en koersdoel van euro11,00. Omstreeks 10.45 uur noteert het aandeel 4,4% hoger op euro11,59, terwijl de ASX met 0,6% daalt. (PBU)

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
[verwijderd]
0

Dockwise Ltd heeft vandaag aangekondigd dat het heeft ondertekend een letter of intent te verkopen van haar volle dochteronderneming, Dockwise jacht Transport (DYT) aan Coby ondernemingen Corp ("de kopers"), ondersteund door private equity en met deelname van het bestaande beheer van DYT. Afronding van de transactie is afhankelijk van de markt gebruikelijke voorwaarden. De opbrengst van deze deal contant geld zal worden verstrekt na voltooiing van de transactie die verwachting plaatsvinden tijdens het volgende kwartaal. Na de verwijdering van DYT, zal Dockwise worden uitsluitend gericht op de kern zware Marine Transport (HMT), Transport en installatie (T & I) en logistieke Management activiteiten.

DYT is de wereldleider in het vervoer van jachten en leisure ambacht tussen premier zeilen regio's over de hele wereld. Haar belangrijkste markt onder andere is de jaarlijkse transatlantische migratie, in de tweede en vierde kwartaal van het jaar, van luxe jachten van Florida en het Caribische gebied aan de Middellandse Zee en de rug. Het bedrijf is eigenaar van drie speciale schepen; Super Servant 3, Super dienstknecht 4 en Yacht Express en biedt beide premie float-op / float-af en lift / lift-off yacht transportdiensten.

DYT heeft lang zelfstandig geopereerd van Dockwise en er was geen aanzienlijke overlap in klanten of synergie met de resterende Dockwise vloot. DYT inkomsten en EBITDA bedroeg verder een klein deel van de totale Dockwise. Het is de bedoeling van de kopers om een zelfstandige onderneming met een interne focus op de business van het vervoer van leisure ambacht rond de wereld.

Gezien de structuur van de drie-schip van DYT, en plannen, zowel voor de implementatie en het onderhoud van de schepen in de nabije toekomst, is een gefaseerde sluiting proces gepland voor het eerste kwartaal van 2012.

Andre Goedee, Chief Executive, Dockwise Ltd, zei:

"DYT een belangrijke rol gespeeld in de oorsprong van Dockwise, wordt het product van de fusie tussen Dock Express en Wijsmuller, maar met de evolutie van ons bedrijf is het niet langer een strategische troef. Dockwise is nu gericht op de olie & gasindustrie als een specifieke leverancier van transport en de installatie. De aankondiging van vandaag zal beheer mogelijk maken binnen het bedrijf uitsluitend zijn gericht op deze taak als herallocatie van kapitaal voor de ondersteuning van de ontwikkeling van onze toonaangevende business."

COBY Enterprises Inc is een mariene oplossingen, transport en logistiek bedrijf dienstverlening in binnenlandse en internationale markten. Het bedrijf is gevestigd in New York. Het bedrijf wil maritieme services te verstrekken aan de vervoerssector sterk geëvolueerd en gemoderniseerde jacht.

Steven Byle CEO van COBY verklaarde, "We zijn enthousiast om betrokken te raken in deze dynamische en interessante niche in mariene vervoer. DY t klanten kunnen uitkijken naar ononderbroken dienst op de korte termijn, en verbeterde en uitgebreide diensten als we gaan vooruit. De DYT team en vaartuigen bemanningen in plaats zal blijven, en zal er geen verandering in de routes of schema's. Verplaatsen naar de toekomst, echter, omvatten onze plannen een onmiddellijke programma voor vernieuwing en upgrade van de jacht vervoerder vloot. En wij willen verder toevoegen van nieuwe routes en services voor onze klanten in de komende jaren."

Clemens Van der Werf, Voorzitter, Dockwise jacht vervoer LLC, zei:

"Met Coby ondernemingen hebben vonden we een solide partner die onze lange termijnvisie op de transportsector jacht deelt en bereid is te investeren in de groei van ons bedrijf om te houden dienen jacht eigenaren met premie vervoer opties voor de behoeften van hun reizen over de hele wereld".
s.lin
0
onzeker voor Dockwise

10/11 17:23 2011
Dockwise maakt over het derde kwartaal een flinke winstdaling bekend bij een vrijwel vlakke omzetontwikkeling. Dit blijkt uit een rondgang van ABM Financial News onder analisten. Ondanks het lagere resultaat is Quirijn Mulder van ING niet ontevreden. Dockwise maakt volgens de analist zijn beste cijfer tot nog toe dit jaar bekend door hogere marges.

De omzet van Dockwise blijft zoals gezegd vrijwel onveranderd op 109 miljoen dollar. De EBITDA daalt van 45,9 naar 36,7 miljoen dollar. De nettowinst zakt van 13,1 naar 4,0 miljoen dollar, blijkt uit de consensus.

Analisten zijn goed te spreken over de backlog van Dockwise ter waarde van 500 miljoen dollar waardoor 2012 en 2013 er goed uitzien voor de maritieme dienstverlener. Voor 2011 blijven de marktomstandigheden evenwel moeilijk, waardoor niet wordt gerekend op een outlook voor heel 2011, aldus Mulder.

Recent wist Dockwise de bankconvenanten te verruimen en verkocht het de Yacht divisie. Analisten hopen over beide onderwerpen meer inzicht te krijgen. Een (claim)emissie sluit Mulder van ING in principe uit. Michael Roeg wijst nog op het relatieve zwakke derde kwartaal voor Yacht.

Door: ABM Financial News.
Mr sponge
0
Orderontvangst Dockwise naar recordniveau

Gepubliceerd op 11 nov 2011 om 08:00 | Views: 260
Artikel
Reacties
Gerelateerde instrumenten

Dockwise17:35

€ 10,890,00(0,00%)
•Orderontvangst Dockwise naar recordniveau
•'Dockwise financieel in veilige haven'

BREDA (AFN) - Maritiem dienstverlener Dockwise heeft in het derde kwartaal ondanks moeizame marktomstandigheden de resultaten verbeterd ten opzichte van het kwartaal ervoor. De orderportefeuille steeg naar een recordniveau, zo maakte Dockwise vrijdag bekend.

De omzet steeg tot 113 miljoen dollar (83 miljoen euro) van 109 miljoen dollar in het tweede kwartaal. De operationele winst (ebitda) kwam uit op 40 miljoen dollar vergeleken met 35 miljoen dollar in de voorgaande periode. De nettowinst steeg tot 8 miljoen dollar tegen 3 miljoen dollar in het tweede kwartaal.

De orderportefeuille van Dockwise stond aan het einde van het derde kwartaal op 512 miljoen dollar tegen 471 miljoen dollar een kwartaal eerder. ,,In aanhoudend moeizame marktcondities hebben wij een solide financiële prestatie geleverd in het derde kwartaal'', aldus topman André Goedée.

Marktomstandigheden

Dockwise ontving in het afgelopen kwartaal voor 135 miljoen dollar aan orders, waaronder het Clair Ridge-project voor BP.

De onderneming zei dat de marktomstandigheden op de korte termijn niet zijn verbeterd in het afgelopen kwartaal en dat het bedrijf rekent op zwakkere omzetten in de conventionele Heavy Marine Transport-markt tot in 2012.

Eerder deze maand maakte Dockwise nog bekend Dockwise Yacht Transport te verkopen, de divisie voor het transport van motor- en zeiljachten, aan Coby Enterprises. Financiële details werden niet gemeld. De verkoop wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2012 afgerond.
Mr sponge
0
Wel redelijk mooie cijfers vandaag.
Alleen vind ik het wel raar dat men niet aangeeft voor welk onderdeel de orders zijn binnen gekomen. Als al die orders voor Yacht transport zijn dan heeft Dockwise er weinig aan. Ja OK de vraagprijs zal iets hoger zijn.
Ik had wel wat gegevens verwacht van Dockwise excl. Yacht transport.
s.lin
0
Dockwise boekt lagere winst bij groei omzet en orderboek
Gepubliceerd: 08:24
Door Anton Reijinga

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Dockwise ltd (DOCKW.AE) heeft in het derde kwartaal een lagere winst geboekt terwijl de omzet en het orderboek groeiden, aldus de zeetransporteur vrijdag.

De nettowinst kwam uit op $8,0 mln tegen $13,1 mln in dezelfde periode vorig jaar. Het door analisten meer gevolgde operationele resultaat voor rente, belasting en afschrijvingen (ebitDA) daalde naar $40,4 mln van $46,1 mln.

De omzet over de driemaandsperiode steeg naar $112,9 mln van $108,9 mln een jaar eerder, terwijl het orderboek ten opzichte van het tweede kwartaal toenam tot $512 mln, de grootste omvang ooit.

Zowel de winst als de omzet overtrof de verwachting van door Dow Jones gepeilde analisten licht. Zij gingen op voorhand uit van een ebitDA van $38,4 mln en een omzet van $111,1 mln.

In een toelichting spreekt chief executive Andre Goedee van een "solide financiele prestatie" onder "voortdurende moeilijke marktomstandigheden". Hij wijst verder op het harder oplopen van het orderboek dan de omzet. Dit legt "een basis voor lange termijn groei", aldus de topman.

Goedee memoreert verder het transport met transportschip Vanguard van het offshore opslagvaartuig Goliat, waarmee Dockwise het eigen record voor de zwaarste vervoerde vracht zal breken.

Het aandeel Dockwise sloot donderdag in Amsterdam op euro10,89.

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
[verwijderd]
0
Dockwise ziet kansen in installatie-orders

Gepubliceerd op 11 nov 2011 om 15:08 | Views: 160
Artikel
Reacties
Gerelateerde instrumenten

Dockwise15:21

€ 12,05+1,16(+10,65%)
•Dockwise ziet kansen in installatie-orders
•'Orderintake Dockwise verrassend sterk'

AMSTERDAM (AFN) - Maritiem dienstverlener Dockwise kijkt op de langere termijn naar installatie-opdrachten in de oliesector. Dat liet topman André Goedée vrijdag weten in een toelichting op de kwartaalcijfers van Dockwise.

Dockwise ziet vooral mogelijkheden in shallow water-operaties in de oliesector. ,,Dat is de volgende stap in onze ontwikkeling.'' Later kunnen daar ook projecten in deep water op volgen, aldus Goedée.

Dockwise zoekt naar partners in de installatiesector om opdrachten binnen te halen. ,,We hebben veel kennis in huis. Maar we blijven praten om teams te vinden om beter orders binnen te kunnen halen.''

Never say never

Acquisities worden daarbij niet uitgesloten, maar voorlopig zijn die geen prioriteit. ,,Never say never. Maar eerst ligt de focus op bidding.''

De orderportefeuille van Dockwise stond aan het einde van het derde kwartaal op een recordniveau van 512 miljoen dollar. Goedée wilde geen voorspellingen over de orderomvang in het vierde kwartaal.
s.lin
0
Dockwise: 12 nieuwe opdrachten, waarde ruim $55 mln

Dow Jones & Company, Inc. VANDAAG 08:52( LAATSTE UPDATE: VANDAAG 08:52 )
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Dockwise Ltd (DOCKW.AE) heeft twaalf nieuwe opdrachten verworven met een totale waarde van ruim $55 miljoen, maakt het zeetransportbedrijf woensdag voorbeurs bekend.

Zes van de opdrachten, met een gezamenlijke waarde van $15 miljoen, zullen nog in het vierde kwartaal van 2011 worden uitgevoerd. De overige opdrachten worden uitgevoerd in 2012 en 2013.

Dockwise kreeg daarnaast een mastercontract van Keppel in Singapore voor het transport van booreenheden.

(END) Dow Jones Newswires

s.lin
0
MARKET TALK: Dockwise herstel pas in KW2 '12 - SNS
Gepubliceerd: 10:12
AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Securities verwacht dat de volumes van Dockwise (DOCKW.AE) zullen herstellen, maar dat het prijsniveau laag zal blijven. Analist Edwin de Jong van SNS verwacht dat de markt voor Dockwise pas echt verbeterd vanaf het tweede kwartaal in 2012. De Jong verwelkomt de overeenkomst met Keppel, wat moet bijdragen aan de zichtbaarheid. SNS handhaaft het buy-advies met een ongewijzigd koersdoel op euro18. Omstreeks 10.10 uur noteert het aandeel 1,6% hoger op euro11,97, terwijl de ASX met 0,4% stijgt. (EVG)

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
MARKET TALK: Dockwise blijft last houden van moeilijke markt - KBC
Gepubliceerd: 10:11
AMSTERDAM (Dow Jones)--Dockwise (DOCKW.AE) maakt woensdag weliswaar voor $55 mln aan nieuwe orders bekend, maar zal zeker last blijven houden van moeilijke marktomstandigheden, zegt Michael Roeg van KBC Securities. Hij stelt zijn taxaties voor 2012 en 2013 neerwaarts bij. KBC heeft op Dockwise een hold-advies bij een koersdoel van euro16,00. Omstreeks 10.10 uur noteert het aandeel 1,6% hoger op euro11,97, terwijl de ASX met 0,4% stijgt. (BTK)

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc
s.lin
0
KBC Securities verlaagt het koersdoel en de winsttaxaties voor Dockwise vanwege zwakker dan verwachte marktomstandigheden in 2012. Analist Michael Roeg wijst op uitspraken van CEO André Goedée, die gisteren zei dat prijzen en volumes niet voor de tweede helft van 2012 zullen herstellen en dat in het lopende kwartaal het niveau van activiteiten gedrukt is.

Roeg verlaagt zijn koersdoel van 16 naar 15 euro en de taxaties voor de winst per aandeel voor 2012 en 2013 met respectievelijk 26 en 5 procent. De analist wijst er daarbij op dat vanaf 2012 het verlieslatende Yacht Transport vanwege de verkoop van de divisie niet langer meer de bottom line bederft. Het advies blijft Hold.

Door: ABM Financial News.
[verwijderd]
0
zo te zien is er nieuws op komst...

Laatste 12,64 129 13:44:14
Verschil 0,54 4,46%

succes poil
[verwijderd]
0
216 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
903,61  -1,97  -0,22%  31 mei
 Germany40^ 18.585,90 +0,48%
 BEL 20 3.918,09 +0,24%
 EURO50 5.011,20 0,00%
 US30^ 38.701,80 0,00%
 Nasd100^ 18.538,90 0,00%
 US500^ 5.280,42 0,00%
 Japan225^ 38.630,50 0,00%
 Gold spot 2.327,41 0,00%
 EUR/USD 1,0834 +0,00%
 WTI 77,14 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +19,75%
RENEWI +2,79%
Air France-KLM +2,20%
Vastned +2,07%
UMG +1,89%

Dalers

JDE PEET'S -4,89%
ASR Nederland -4,88%
Corbion -3,41%
Avantium -2,66%
PROSUS -2,33%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront